Intel Core i7 problematične temperature

poruka: 10
|
čitano: 1.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Danas sam instalirao Intel Core i7 sa stock coolerom i dobivam dosta visoke temperature kada upalim prime95.

U početku sam mislio da je možda do paste koja dolazi sa stock coolerom pa sam nanio drugu kvalitetniju pastu ali temperature su gotovo iste. Nekoliko sam puta provjeravao kako je hladnjak sjeo i sve se čini ok. U prilogu šaljem fotografije u idle i u max loadu pa me zanima ima li netko info jesu li to normalne vrijednosti ili su zabrinjavajuće?

Možda netko sa istim procesorom da da koju informaciju?

Idle Idle
Load Load
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 21:55 (toncro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Intel Core i7 problematične temperature

Kolko si paste stavio?

- malo paste = vodic topline

- puno paste = toplinski izolator

Stavlja se oko zrno rize za cijeli cooler

(zrno rize - prihvacena univerzalna mjera za kolicinu termalne paste   {#} )

PS: u idleu mi se cini Ok; mozda bi par stupnjeva moglo manje, a u loau ne znam...

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
neaktivan

u loadu ti nebi smjelo preci 70 na stock cooleru,..... ja sam 930 oc na 3,8 na stock cooleru i tempu u linx stress testu je bila 82......

Moguce je da ti ploca  automatski stavlja veci vcore nego sto je potrebno.......

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Hvala obojici. Najprije sam išao ponovno staviti cooler i istina bilo je malo više paste nego je potrebno. Nakoj toga testirano i temperature gotovo iste. Primjetio sam uz pomoć CPU-Z programa da VCore stavlja na 1,25 kada je komp u full loadu. Evo trenutno testiram sa vcore limitiranim na 1,15 i teperature su odmah cca 5-6 °C niže nego prije što je super. Ne javljaju se nikakve greške u Prime95 i sada ću probati još malo spustiti voltažu kako bih normalizirao temperature.

Što mislite koliko niska voltaža bi mogla biti dovoljna za stabilan rad u full loadu?

i7,  vcore 1.15 i7, vcore 1.15
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 17:07 (toncro).
15 godina
neaktivan
toncro kaže...

Što mislite koliko niska voltaža bi mogla biti dovoljna za stabilan rad u full loadu?

A to ti sve ovisi od procesora do procesora, meni je 930 radio na stocku na 1.00V, a 920 na 1.15V, probaj smanjivat vcore po malo dok se ne pocme rusit u primeu......

ali sve jedno su ti jos uvijek velike temp na 1.15V na stock frekvancijama....... pogledaj slijedeci put kad budes skidao cooler da li je povrsina procesora i coolera ravna, uzmi neki zilet ili nesto slicno sto je ravno i prisloni na proc i pogledaj prema nekom jacem svijetlu da li ima neravnina.......

Google is your friend
15 godina
Pentium100 kaže...

Kolko si paste stavio?

- malo paste = vodic topline

- puno paste = toplinski izolator

Stavlja se oko zrno rize za cijeli cooler

(zrno rize - prihvacena univerzalna mjera za kolicinu termalne paste  {#} )

PS: u idleu mi se cini Ok; mozda bi par stupnjeva moglo manje, a u loau ne znam...

Jok. moš stavit pola kile paste ,ako staviš cooler kako treba paste će biti isto kao da si stavio  kap paste jedino što će sva pasta iscurit i napravit pi*zdariju.Tako da ako coler stoji kako treba paste ima taman koliko treba

15 godina
neaktivan

Upravo sam stavio na 1,1 i Prime prolazi test od skoro 1h bez problema, temperature su sve bolje i možda ostavim ovako.

i7,  vcore 1.10 LOAD i7, vcore 1.10 LOAD
i7,  vcore 1.10 IDLE i7, vcore 1.10 IDLE
16 godina
neaktivan

Ja ne kužim samo jednu stvar. Ljudi imaju za i7 procesore koji dođu 2000kn+, a nemaju za jedan hebeni Mugen2 koji dođe 300kn.

TonCro: Imaš prilicno ravnu bazu na procu{#}

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 18:17 (microman).
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
toncro kaže...

Upravo sam stavio na 1,1 i Prime prolazi test od skoro 1h bez problema, temperature su sve bolje i možda ostavim ovako.

Ajde sad si bar dosao ispod 80 sto je ajmo rec prihvatljivo, probaj jos malo smanjit ako ide ide ako ne ostavi tako........ i provjeri slijedeci put neravnine na povrsini procesora i coolera.

Mozes jo stavit fiksno qpi/dram voltazu (vvt) - manualno na 1.15V - 1.2V to ti je dosta za 1333 memu i uncore 2666MHz. Neznam da li ti u biosu pokazuje koja je trenutno voltaza namjestena pa ako je vise od 1.2 smanji. Nemoj ici ispod 1.15V ako ti je memorija na 1.65V

Google is your friend
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Ja ne kužim samo jednu stvar. Ljudi imaju za i7 procesore koji dođu 2000kn+, a nemaju za jedan hebeni Mugen2 koji dođe 300kn.

TonCro: Imaš prilicno ravnu bazu na procu{#}

Da je komp za mene već bi unutra bio drugi hladnjak odavno :-) . Slažem konfiguraciju za drugoga i moj savjet će definitivno biti da se promijeni hladnjak, a dok se to ne napravi želim da sistem bude stabilan i siguran.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice