Intel® Core™ i7-860 procesor- dali se isplati

poruka: 73
|
čitano: 12.592
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Intel® Core™ i7-860 procesor- dali se isplati
1337Code_breaker kaže...
pa nije bas da se ja samo igram :)
vlad0, koju ti maticnu koristis (napomena, treba mi za ddr3 memoriju)

Kad sam ja uzimao konfu, ova ploča se bila nametnula kao logičan izbor.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan
pitam kako da cloakam, to ne znaci da neznam koristiti procesor za profi rad, znam cloakat grafe, radnu memoriju... ali ne i procesor...
50Niggas
15 godina
1337Code_breaker kaže...
pitam kako da cloakam, to ne znaci da neznam koristiti procesor za profi rad, znam cloakat grafe, radnu memoriju... ali ne i procesor...

imas tutorijale na forumu ,ajde ti tocno navedi zasto bi koristia komp , jel se bavis 3d modeliranjem, programiranjem ili cime kad spominjes profesjonalni rad?

15 godina
odjavljen

Intel je vrlo rjetko kad isplativa kupovina sa buđžetom od najmanje 10 tisuća kuna.   Za cjenu jednog i7 860 se uzme Phenom II X6 1055T ili X4 965, matičnu sa 890FX chipsetom koja podržava SATA6GB/s USB 3.0, i takva ploča visoke klase košta manje od prosječne za Intel. I to je sigurno nekih 500kn uštede zašto se čak da i uguruati SSD Disk manjeg kapcatiteta, a onda je razlika drastična.

Glupa pitanja zašto je Intel na taktu od 2,6Ghz jači od AMD-a na 3,2 Ghz. Glupa su pitanja "Što bi bilo kad bi bilo". Zašto i7 860 košta više od Phenoma II X4 965 od kojeg je tek nešto brži a košta bitno više?

Ona glupa pitanja o bottlenecku su isto trolanja. Tko ima danas više od dvije fizičke kartice? Skoro pa Nitko na prostorima RH. Stoga se ostavite pretpostavki o ograničavanju procesora više grafički, jer je za iskorištavanje bitna arhitektura procesora i veća memorijska propusnost, a jedan i7 930 bi bio sasvim dovoljan za tu svrhu. Procesor neiskorištava grafčku. Grafička iskorištava procesor. Procesor nije fizički objekt da ga netko može trošiti.

Gluposti. Nek čovjek uzme šta mu treba, a AMD je trenutno isplativij daleko od Intela po omjeru cjene i perfomansi.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
na kompu se, od profi rada bavim modeliranjem (uskoro cu morati napraviti opsiran model određenog mlaznog pogona, a pod opsiran mislim 50-tak vrijanti, bavim se i programiranjem, a i igram se, znaci vise manje svime...
na sljedećem linku je maticna ploca koja podrzava taj procesor, ali me zanima ima li HDMI utor, posto monitor koji cu uzeti ima hdmi kael
50Niggas
15 godina
Weky kaže...

Intel je vrlo rjetko kad isplativa kupovina sa buđžetom od najmanje 10 tisuća kuna.   Za cjenu jednog i7 860 se uzme Phenom II X6 1055T ili X4 965, matičnu sa 890FX chipsetom koja podržava SATA6GB/s USB 3.0, i takva ploča visoke klase košta manje od prosječne za Intel. I to je sigurno nekih 500kn uštede zašto se čak da i uguruati SSD Disk manjeg kapcatiteta, a onda je razlika drastična.

Glupa pitanja zašto je Intel na taktu od 2,6Ghz jači od AMD-a na 3,2 Ghz. Glupa su pitanja "Što bi bilo kad bi bilo". Zašto i7 860 košta više od Phenoma II X4 965 od kojeg je tek nešto brži a košta bitno više?

Ona glupa pitanja o bottlenecku su isto trolanja. Tko ima danas više od dvije fizičke kartice? Skoro pa Nitko na prostorima RH. Stoga se ostavite pretpostavki o ograničavanju procesora više grafički, jer je za iskorištavanje bitna arhitektura procesora i veća memorijska propusnost, a jedan i7 930 bi bio sasvim dovoljan za tu svrhu. Procesor neiskorištava grafčku. Grafička iskorištava procesor. Procesor nije fizički objekt da ga netko može trošiti.

Gluposti. Nek čovjek uzme šta mu treba, a AMD je trenutno isplativij daleko od Intela po omjeru cjene i perfomansi.

eto ja nemam vise sta rec,sve ti je lijepo kazao.

15 godina
1337Code_breaker kaže...
na kompu se, od profi rada bavim modeliranjem (uskoro cu morati napraviti opsiran model određenog mlaznog pogona, a pod opsiran mislim 50-tak vrijanti, bavim se i programiranjem, a i igram se, znaci vise manje svime...
na sljedećem linku je maticna ploca koja podrzava taj procesor, ali me zanima ima li HDMI utor, posto monitor koji cu uzeti ima hdmi kael

u tom slucaju je phenom x6 1055t najbolji izbor da se mene pita ,a ti radi sta hoces.

15 godina
neaktivan
koliko kosta taj x6, i dali to znaci da ima 6 jezgri?
50Niggas
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
X6 je jaci od i7 nagađam (o procesorima neznam puno)
50Niggas
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

Nije :)

Arhitektura je bolja neka AMD ima 6 jezgri!

15 godina
1337Code_breaker kaže...

tu su negdje ali je 1055t malo jeftinij i bolj izbor za buducnost, bar da se mene pita.

15 godina
neaktivan
koji bi postigao bolje preformanse u igrama a koji u profi radu?
50Niggas
15 godina
1337Code_breaker kaže...
koji bi postigao bolje preformanse u igrama a koji u profi radu?

a sve isto sr_anje kako ne shvacas , nemas 5% razlike , to su sve makine od procesora , kupi amd i budi miran , ako ti se gejma kupi neku karticu bijesnu i gejmaj.

15 godina
neaktivan

phenom 1055t i asrock 890gx ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kupit cu HD5850 karticu za igre, ali je za nee i procesor vrlo vazan...
50Niggas
15 godina
neaktivan
koliko kosta asrock 890 gx
50Niggas
15 godina
1337Code_breaker kaže...
koliko kosta asrock 890 gx

905 kuna, ja je imam , dobra ploča :) !

15 godina
neaktivan
hvala, pogledat cu
50Niggas
15 godina
neaktivan
sko i7.860 ima ukljucen turbo boost, koliko mu se pojaca takt???
50Niggas
14 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
sko i7.860 ima ukljucen turbo boost, koliko mu se pojaca takt???

Ovisi koliko se jezgri koristi, što se manje jezgri koristi to je veći takt i može max do 3.46 ghz.

16 godina
neaktivan

Kada se vec pocelo raspravljati oko  i7.860 & i5.760..

I meni je u planu vec dulje vrijeme novi komp.. prvo sto mi je bilo na umu je i7.860, ali jos uvijek je preskup(vec geldam na taj procesor od kada je dosao) i ne mislim davati toliko para, negdje jos kosta 2400kn.. Tako da mi se ipak isplati za sada i5.760 s tim da ce se komp. koristiti vecinom za igre..

Pa me zanima ta razlika u cijeni izmedju ta dva procesora(oko 600kn).. a kolika je razlika u karakteristikama i po testovima..

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Magger kaže...

I meni je u planu vec dulje vrijeme novi komp.. prvo sto mi je bilo na umu je i7.860, ali jos uvijek je preskup(vec geldam na taj procesor od kada je dosao) i ne mislim davati toliko para, negdje jos kosta 2400kn.. Tako da mi se ipak isplati za sada i5.760 s tim da ce se komp. koristiti vecinom za igre..

Pa me zanima ta razlika u cijeni izmedju ta dva procesora(oko 600kn).. a kolika je razlika u karakteristikama i po testovima..

A jesi razmišljao o AMD-u? X6 1055T, X4 955 BE.

Oba procesora su vrlo brza, iako nijansu sporija od i7 860, ali iznad i5 modela (X4 955 je tu negdje sa i5 ili koju sekundu sporij).

Operation Flashpoint
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
Magger kaže...

A jesi razmišljao o AMD-u? X6 1055T, X4 955 BE.

Oba procesora su vrlo brza, iako nijansu sporija od i7 860, ali iznad i5 modela (X4 955 je tu negdje sa i5 ili koju sekundu sporij).

Pa jesam razmisljao sam.. ali ja razmisljam vec 2god(da kupim novi komp.).. i u tih 2 godine vec sam se izgubio, cesto dolaze novi procesori i ja se gubim u njima..

Od kada se koristim stolnim racunalima, samo i koristim AMD ove prcesore.. nikada nisam nista imao od Intela, pa si razmisljam da je mozda bilo vrijeme :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 20:21 (Magger).
14 godina
neaktivan
Intel® Core™ i7-860
Mislim kupit novi komp pa me zanima dali mi se isplati Intel Core i7-860 2,8 GHz. i grafu u kompu bim imao ATI Radeon HD 6850 1GB DDR5. Pa me zanima dali je ta grafa dobra.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

amd jedino intelovoj seriji i7 moze parirat dizanjem taktova i agresivnim cjenama .. cinjenica govori da je svaki procesor iz 9xxx serije (lga775) brzi doslovno u svemu od phenoma 2 na istom radnom taktu.. ako cemo znaci gledat arhitekturu procesora   i7 nema konkurencije..   neobaziruci se na cijenu usporedite amd x6 i intel 980x..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A gledaj I7 980 Ex je 300% skuplji i 30% jači od PhenomII 1090T ;)

Još kad dođe nabrijani 1100T bi će vatreno :)

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
pandza94 kaže...

sumnjam da ce se ista promjeniti.. mogu jednostavno dizat takt procesora i zagrijavanje.. nista drugo.. i prodavat muda pod bubrege..  

15 godina
neaktivan
dokly kaže...
pandza94 kaže...

sumnjam da ce se ista promjeniti.. mogu jednostavno dizat takt procesora i zagrijavanje.. nista drugo.. i prodavat muda pod bubrege..  

Bulldozer{#}

Svejedno Gulftown je arhitektura za sebe koja gazi sve pred sobom :)

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
15 godina
neaktivan

Nema smisla uspoređivati 980x i 1090T.

http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=142

syebali su gaming bencheve jer nema šanse da proc radi toliku razliku no ostalo je manje više tako.

AMD s postojećom arhitekturom koja se vuče od Athlon 64 proceva nikako ne može parirati Intelu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice