vlad0, koju ti maticnu koristis (napomena, treba mi za ddr3 memoriju)
Kad sam ja uzimao konfu, ova ploča se bila nametnula kao logičan izbor.
Kad sam ja uzimao konfu, ova ploča se bila nametnula kao logičan izbor.
imas tutorijale na forumu ,ajde ti tocno navedi zasto bi koristia komp , jel se bavis 3d modeliranjem, programiranjem ili cime kad spominjes profesjonalni rad?
Intel je vrlo rjetko kad isplativa kupovina sa buđžetom od najmanje 10 tisuća kuna. Za cjenu jednog i7 860 se uzme Phenom II X6 1055T ili X4 965, matičnu sa 890FX chipsetom koja podržava SATA6GB/s USB 3.0, i takva ploča visoke klase košta manje od prosječne za Intel. I to je sigurno nekih 500kn uštede zašto se čak da i uguruati SSD Disk manjeg kapcatiteta, a onda je razlika drastična.
Glupa pitanja zašto je Intel na taktu od 2,6Ghz jači od AMD-a na 3,2 Ghz. Glupa su pitanja "Što bi bilo kad bi bilo". Zašto i7 860 košta više od Phenoma II X4 965 od kojeg je tek nešto brži a košta bitno više?
Ona glupa pitanja o bottlenecku su isto trolanja. Tko ima danas više od dvije fizičke kartice? Skoro pa Nitko na prostorima RH. Stoga se ostavite pretpostavki o ograničavanju procesora više grafički, jer je za iskorištavanje bitna arhitektura procesora i veća memorijska propusnost, a jedan i7 930 bi bio sasvim dovoljan za tu svrhu. Procesor neiskorištava grafčku. Grafička iskorištava procesor. Procesor nije fizički objekt da ga netko može trošiti.
Gluposti. Nek čovjek uzme šta mu treba, a AMD je trenutno isplativij daleko od Intela po omjeru cjene i perfomansi.
Intel je vrlo rjetko kad isplativa kupovina sa buđžetom od najmanje 10 tisuća kuna. Za cjenu jednog i7 860 se uzme Phenom II X6 1055T ili X4 965, matičnu sa 890FX chipsetom koja podržava SATA6GB/s USB 3.0, i takva ploča visoke klase košta manje od prosječne za Intel. I to je sigurno nekih 500kn uštede zašto se čak da i uguruati SSD Disk manjeg kapcatiteta, a onda je razlika drastična.
Glupa pitanja zašto je Intel na taktu od 2,6Ghz jači od AMD-a na 3,2 Ghz. Glupa su pitanja "Što bi bilo kad bi bilo". Zašto i7 860 košta više od Phenoma II X4 965 od kojeg je tek nešto brži a košta bitno više?
Ona glupa pitanja o bottlenecku su isto trolanja. Tko ima danas više od dvije fizičke kartice? Skoro pa Nitko na prostorima RH. Stoga se ostavite pretpostavki o ograničavanju procesora više grafički, jer je za iskorištavanje bitna arhitektura procesora i veća memorijska propusnost, a jedan i7 930 bi bio sasvim dovoljan za tu svrhu. Procesor neiskorištava grafčku. Grafička iskorištava procesor. Procesor nije fizički objekt da ga netko može trošiti.
Gluposti. Nek čovjek uzme šta mu treba, a AMD je trenutno isplativij daleko od Intela po omjeru cjene i perfomansi.
eto ja nemam vise sta rec,sve ti je lijepo kazao.
u tom slucaju je phenom x6 1055t najbolji izbor da se mene pita ,a ti radi sta hoces.
Da, ima 6 fizickih jezgri, a cijene:
Nije :)
Arhitektura je bolja neka AMD ima 6 jezgri!
tu su negdje ali je 1055t malo jeftinij i bolj izbor za buducnost, bar da se mene pita.
a sve isto sr_anje kako ne shvacas , nemas 5% razlike , to su sve makine od procesora , kupi amd i budi miran , ako ti se gejma kupi neku karticu bijesnu i gejmaj.
phenom 1055t i asrock 890gx ;)
905 kuna, ja je imam , dobra ploča :) !
Ovisi koliko se jezgri koristi, što se manje jezgri koristi to je veći takt i može max do 3.46 ghz.
Kada se vec pocelo raspravljati oko i7.860 & i5.760..
I meni je u planu vec dulje vrijeme novi komp.. prvo sto mi je bilo na umu je i7.860, ali jos uvijek je preskup(vec geldam na taj procesor od kada je dosao) i ne mislim davati toliko para, negdje jos kosta 2400kn.. Tako da mi se ipak isplati za sada i5.760 s tim da ce se komp. koristiti vecinom za igre..
Pa me zanima ta razlika u cijeni izmedju ta dva procesora(oko 600kn).. a kolika je razlika u karakteristikama i po testovima..
I meni je u planu vec dulje vrijeme novi komp.. prvo sto mi je bilo na umu je i7.860, ali jos uvijek je preskup(vec geldam na taj procesor od kada je dosao) i ne mislim davati toliko para, negdje jos kosta 2400kn.. Tako da mi se ipak isplati za sada i5.760 s tim da ce se komp. koristiti vecinom za igre..
Pa me zanima ta razlika u cijeni izmedju ta dva procesora(oko 600kn).. a kolika je razlika u karakteristikama i po testovima..
A jesi razmišljao o AMD-u? X6 1055T, X4 955 BE.
Oba procesora su vrlo brza, iako nijansu sporija od i7 860, ali iznad i5 modela (X4 955 je tu negdje sa i5 ili koju sekundu sporij).
A jesi razmišljao o AMD-u? X6 1055T, X4 955 BE.
Oba procesora su vrlo brza, iako nijansu sporija od i7 860, ali iznad i5 modela (X4 955 je tu negdje sa i5 ili koju sekundu sporij).
Pa jesam razmisljao sam.. ali ja razmisljam vec 2god(da kupim novi komp.).. i u tih 2 godine vec sam se izgubio, cesto dolaze novi procesori i ja se gubim u njima..
Od kada se koristim stolnim racunalima, samo i koristim AMD ove prcesore.. nikada nisam nista imao od Intela, pa si razmisljam da je mozda bilo vrijeme :P
amd jedino intelovoj seriji i7 moze parirat dizanjem taktova i agresivnim cjenama .. cinjenica govori da je svaki procesor iz 9xxx serije (lga775) brzi doslovno u svemu od phenoma 2 na istom radnom taktu.. ako cemo znaci gledat arhitekturu procesora i7 nema konkurencije.. neobaziruci se na cijenu usporedite amd x6 i intel 980x..
A gledaj I7 980 Ex je 300% skuplji i 30% jači od PhenomII 1090T ;)
Još kad dođe nabrijani 1100T bi će vatreno :)
sumnjam da ce se ista promjeniti.. mogu jednostavno dizat takt procesora i zagrijavanje.. nista drugo.. i prodavat muda pod bubrege..
sumnjam da ce se ista promjeniti.. mogu jednostavno dizat takt procesora i zagrijavanje.. nista drugo.. i prodavat muda pod bubrege..
Bulldozer
Svejedno Gulftown je arhitektura za sebe koja gazi sve pred sobom :)
Nema smisla uspoređivati 980x i 1090T.
http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=142
syebali su gaming bencheve jer nema šanse da proc radi toliku razliku no ostalo je manje više tako.
AMD s postojećom arhitekturom koja se vuče od Athlon 64 proceva nikako ne može parirati Intelu.