Vrlo je važno naglasiti da na tvorničkim postavkama postoji rizik od degradacije. Stalno koristiš argument da je vrlo lako otići u BIOS i podesiti ga, no kako možemo biti sigurni da već prilikom prvog paljenja uređaj nije degradiran? Možda se degradirao u tih 10 sekundi (ako si toliko brz). Da ti postavljaš standarde kvalitete, naši bi proizvodi bili katastrofalne kvalitete, bez ikakve kontrole. Doslovno bismo morali strahovati pri svakoj kupnji proizvoda je li on fizički degradiran, a proizvođači bi se s vremenom sve više opuštali, te bi kriteriji postajali sve lošiji jer je po tebi to nebitno. Garantiraš li svim novim Intelovim korisnicima koji su brzo nakon kupnje podesili postavke da im proizvod nije niti malo degradiran? I koliko u prosjeku treba da podesiš te ključne postavke u BIOS-u? Ono što se dogodilo Intelu je katastrofa, to nitko ne može umanjiti, i samo bi budala pokušala to braniti i umanjivati. Ako prihvatimo što Intel radi, dolaze nam crni dani što se tiče kvalitete proizvoda generalno, od svih brendova.
Ok sada si zapoceo novu temu, a na onu oko defektnosti se vise ne vracam tu smo zavrsili, barem ja.
Znaci prvo pitanje od tebe:
"kako možemo biti sigurni da već prilikom prvog paljenja uređaj nije degradiran? Možda se degradirao u tih 10 sekundi (ako si toliko brz)."
Pa to je vrlo lako ustanoviti tako da nakon sta si postavio svoje postavke i smanjio napon odes i izvrtis stress testove na deklariranim frekvencijama i vidis ruši li se procesor ili ne.
Procesor nebude degradirao sigurno u tih 10s sta je smijesna izjava pogtovo sta ce uci u WIN i biti u IDLE bez da se i optereti i zagrije. Imaju za to uostalom testiranja o tome kako dgradacija utjece i koliko joj vremenski treba i to je duži period vremena i uz široku primjenu proceosra.
"Garantiraš li svim novim Intelovim korisnicima koji su brzo nakon kupnje podesili postavke da im proizvod nije niti malo degradiran? I koliko u prosjeku treba da podesiš te ključne postavke u BIOS-u?"
Svatko tko je podesio postavke znao bi vec i sam jel mu ista degradirano ili ne jer je vrtio testiranja, ali svakako za degradaciju treba vise od mjesec dana da degradira procesor, i to ovisi od upotrebe racunala ne rade svi jednake stvari.
"Da ti postavljaš standarde kvalitete, naši bi proizvodi bili katastrofalne kvalitete, bez ikakve kontrole."
Pa da ih ja postavljam procesori nebi ni dolazili sa tim suludim naponima i nebi drame ni bilo, upravo ja sam taj koji sam i savjetovao i rekao sta i kako da se napravi i testira da se rijesis probema. Kada bi proizvođaci radili prema mojim kriterijima svaki procesor bi prosao ozbiljan QC i uz testiranja i primjerene ne napucanbe napone i bezvezne boost frekvencije.
Upravo zato problem samo i imaju oduvijek oni koji koriste deafault postavke pa ih snađe problem, onaj tko je sam razumno postavio BIOS postavke taj nije imao nikakav problem.