Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.296
|
čitano: 3.104.843
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Re: Intel i7 Club
itomic009 kaže...

Daj nam i sliku CPU-Z programa da vidimo taktove i napon a trebao bi napraviti isti test onda i sa 8 GB u 4GB x 2 kombinaciji pa da vidimo.

to budem sutra onda napravio sve ponovo,posto sad nemam toliko vremena

13 godina
itomic009 kaže...

Vrti Blend (Blend je inače najbolji all round test što P95 nudi) kao i svi da bude ujednačeno i bilo bi dobro da vrtimo svi i zadnju verziju Prime-a. To što piše lots of ram tested ne objašnjava kod kolege razliku od 30C . Da je to normalno ne bi mi to valjda promaklo svih ovih godina i po stranim forumima a niti sam vidio da je itko i od nas ovdje tako nešto čuo ili primjetio.

Pa ovo je smiješan test!!

Small FFT je daleko stresniji za CPU i pravi pokazatelj maximalni temperatura!!

AUDIOFIL
13 godina

evo odvrtio sam testove na prime 26.6 10min

2x4gb

4x4gb

stavio sam sliku kako ti izgleda posto nemam dovoljno mjesta u kucistu da ventilatori direktno pusu kroz radijator nego iz radijatora

4x4gb 1600mhz 4x4gb 1600mhz
2x4gb 1600mhz 2x4gb 1600mhz
14 godina

Ja nisam nigdje po netu vidio i7 3770K sa 1.2V da ima tako niske temperature. Dobar primjerak.

12 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Evo i mene sa nešto malo mučenja ovog đavla. Oko 7 minuta mučenja na 1.2v 4,6GHz, temp nisu male bome. 75C na najtoplijoj jezgri. Držim 4,6ghz konstantno, bez ikakvih power saving shema, a kuler je na silent profilu od matične. Išlo bi bar dva tri stupnja da ga odvalim na max konstantno, al se ipak ovi phanteksovi ventovi čuju... Moga bi možda uzet 2 noctue, al otom potom.

Pretpostavljam da će se slabo vidit ovaj SS... evo link

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 1:08 (eywa33).
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
d4rkd3atH kaže...

evo odvrtio sam testove na prime 26.6 10min

2x4gb

4x4gb

stavio sam sliku kako ti izgleda posto nemam dovoljno mjesta u kucistu da ventilatori direktno pusu kroz radijator nego iz radijatora

Evo kod tebe nekih 2 - 3C samo razlika što je već razumno i može se objasnit. Nije drastična niti bitna razlika . Možda i ja sutra budem napravio test sa 4GB x 2 i 4GB x 4 pa da vidimo.

12 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Ja nisam nigdje po netu vidio i7 3770K sa 1.2V da ima tako niske temperature. Dobar primjerak.

Mislim da je h105 uzrok dobrih temperatura, prije nego "dobar primjerak", premda ni potonje ne isključujem.

btw d4rkd3atH kako to da ne stane lipo taj corsair u tog corsaira :) nego si mora gore stavljat ventove... čudno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 1:21 (eywa33).
14 godina

Ja sam mislio na temperature od Volegradela ali samo u isto vrijeme pisali post pa je tako ispalo 

13 godina
eywa33 kaže...
itomic009 kaže...

Mislim da je h105 uzrok dobrih temperatura, prije nego "dobar primjerak", premda ni potonje ne isključujem.

btw d4rkd3atH kako to da ne stane lipo taj corsair u tog corsaira :) nego si mora gore stavljat ventove... čudno.

ne stane,nema sanse da stavim ventove unutra,zapinju kvacice od rama i za North Bridge

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 1:30 (d4rkd3atH).
13 godina
d4rkd3atH kaže...
eywa33 kaže...
itomic009 kaže...

ne stane,nema sanse da stavim ventove unutra,zapinju kvacice od rama i za North Bridge

Imamo isto kučište,meni su ventilatori unutra a radijator vanka,malo modding i problem riješen!!

AUDIOFIL
12 godina
volegradele kaže..

Imamo isto kučište,meni su ventilatori unutra a radijator vanka,malo modding i problem riješen!!

Tako sam i ja rješio s mojim kučištem ventovi unutra a radijator uz pomoć ubodne pile izbacija vanka

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pozdrav, u nedostatku posla od dosade sam isao polirati i bazu Noctue D14(jbga nicky.sl je rekao ako se polira cpu moras i hladnjak)

Iako dok sam drzao cpu u ruci pomislio sam na skalper i delidanje no odustao sam...

Koja je po defaultu takoder izbrazdana

sto me zapravo i iznenadilo jer po bespucima interneta nisam to zamjetio da je pisalo!

Takoder povrsina baze nije savrseno ravna(krajevi su ispupcena prema gore) nazalost nisam slikao no okolni "krug" je bio poprilican za izbrusiti(no u drugu ruku savrseno okrugao:)!

Pa evo par slika:

Za temp ne pitajte nisam nis mjerio(mislim da nema smisla)no evo blend test@4,2ghz@1.09V@600rpm
dakle prek 60°c neide:)..!

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina
d4rkd3atH kaže...

(Mislim da) nisam od onih koji paniče zbog statičkog elektriciteta (i pretpostavljam da je sve u redu dok kućište ne vučeš po podu), ali ipak kad god radim nešto u kućištu zavrnem tepih i kućište spuštam na parket (ili radim na stolu).

16 godina
Intel i7 Club

Evo i mene u klubu. Žao mi je ako sam overklokerima slomio srca, ali uskoro bi mogla i nova matična.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Pa i moraš uzet poštenu matičnu za takve komponente .

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa i moraš uzet poštenu matičnu za takve komponente .

s ovim se necu nikad sloziti da se nesto mora, poanta i je u tome kod HW da si mozes sloziti svoj setup po potrebi! 4,4ghz ce na ploci od 250kn raditi skoro pa identicno kao i na ploci od 4000kn... osobno probao

14 godina

Ne kažem mu ja da mora nego da je normalno uparit CPU od 3000 kn s adekvatnom matičnom a ne s najjeftinijom koja postoji za Haswell. Možeš ti i na Lamborghini stavit neko smeće od gume ali nitko normalan neće nego će stavit odgovarajuće ako je već uzeo takav automobil .

16 godina
Intel i7 Club

Ma trenutno mi se nije trošilo više novaca, jer realno ako bi uzeo matičnuc - onda sam mogo i ići na skylake.

Nadam se da će ova izdurat do Kaby Lake-a, pa onda uzet pošten procesor i matičnu, a možda i neki 2011-3, sve ovisi koliko posao bude zahtjevao i koliko bude doprinosio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Molim lijepo da se okanite Blend testa u Prime95,onda uopće ne koristite prime95 program za stress test CPUa,možete slobodno koristit CPUz stress test,nema nikakve razlike!

Za pravu torturu i dobar pokazatelj temperatura pod pravim 100% loadom koristite small FFT,jedini pravi pokazatelj!Ako želite znat stabilnost procesora nakon OC to je to!!

Ovo drugo je varanje samog sebe,"ka ono pogledaj 50-55C su mi temperature,imam odlična cooler i primjerak"!!

Znam da se takvi uvjeti rijetko dobiju u realtime lifu,ali small FFT je nepisani standard kod testiranja procesora na temperaturu i stabilan OC!!

Evo ja naprimjer dok foldam na max,temperature idu preko 70C a ljeti i do 80C,a kod Blend testa jedva dođu do 50C!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 2:17 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Molim lijepo da se okanite Blend testa u Prime95,onda uopće ne koristite prime95 program za stress test CPUa,možete slobodno koristit CPUz stress test,nema nikakve razlike!

Za pravu torturu i dobar pokazatelj temperatura pod pravim 100% loadom koristite small FFT,jedini pravi pokazatelj!Ako želite znat stabilnost procesora nakon OC to je to!!

Ovo drugo je varanje samog sebe,"ka ono pogledaj 50-55C su mi temperature,imam odlična coolet i primjerak"!!

Znam da se takvi uvjeti rijetko dobiju u realtime lifu,ali small FFT je nepisani standard kod testiranja procesora na temperaturu i stabilan OC!!

Evo ja naprimjer dok foldam na max,temperature idu preko 70C a ljeti i do 80C,a kod Blend testa jedva dođu do 50C!!

ali ako se ima haswella ili refresh istoga preporučljivo je vrtiti small fft na prime ispod 26.6.

Blend se vrti kad ti se ne da memtestati.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ovo s blendom je i istina i nije, u pocetku se cini da blend zagrijava dosta manje od small-a, to je zato sta opterecenje nije konstantno jednako nego se mijenja u blend testu. Dok small fft proc zagrije na maximum u vrlo kratkom roku, blendu treba vremena da dodje do tog dijela testa koji ce proc zagrijat na max temperature. 

Mozete testirat i sa aida-om, selektira se samo fpu test za maksimalno zagrijavanje. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

Da malo razbijem raspravu s malo novosti :P

Nema vise non K overclockiranja Skylakea KLIK

Novi rekord,6700k na 7 ghz :D KLIK 

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
izvone kaže...

Threading: 1 CPU – 1 Core – 1 Thread  i cemu onda oc 1 jezgru lol

17 godina
Intel i7 Club

hmm znaci nove mbo imaju updjetani bios lol 

sad ce njuskalo biti puno ploca sa straijim biosima odnosno

trenutnim hihii:-)))

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
izvone kaže...

i taj intel je poce kenjati na veliko!

kaj se tice rekorda amd to isto napravi s 8 jezgri...

14 godina
Trabant601 kaže...
izvone kaže...

To su samo demonstracije. Kad vidiš tako velike klokove, znaj da je samo jedna jezgra. 

12 godina
dax-lax kaže...
Trabant601 kaže...
izvone kaže...

To su samo demonstracije. Kad vidiš tako velike klokove, znaj da je samo jedna jezgra. 

Ja to ne smatram overclockom i dobro si rekao obična demonstracija. Neka oni njega nafrlje sa svim jezgrama uključenim pa da vidimo koliko je iskoristiv.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Intel i7 Club

je li 45 stupnjeva u idle-u puno?

ispod rijetko kada ide,meni se cini ko da malo je ,al da provjerim ovdje.

Imam 3770k na 4.5ghz,a hladnjak alpenfohn brocken 1,u igrama ide 65,70,protok je ok a ambijent 23...hladnjak je hladan kod cpu-a...nedavno sam mijenjao maticnu da nije mozda kod ugradnje nesto poslo po zlu,cini mi se da je dobro sjeo a paste stavim ko i uvijek,dovoljno da pokri cijeli cpu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
izvone kaže...

je li 45 stupnjeva u idle-u puno?

ispod rijetko kada ide,meni se cini ko da malo je ,al da provjerim ovdje.

Imam 3770k na 4.5ghz,a hladnjak alpenfohn brocken 1,u igrama ide 65,70,protok je ok a ambijent 23...hladnjak je hladan kod cpu-a...nedavno sam mijenjao maticnu da nije mozda kod ugradnje nesto poslo po zlu,cini mi se da je dobro sjeo a paste stavim ko i uvijek,dovoljno da pokri cijeli cpu....

Cooler ti je ok, no 4,5ghz za taj cooler nije, jos recimo neznamo na kojem naponu! ivy procesor slovi kao najvruci u povijesti intela(zbog stravicno lose termalne paste ispod ihs-a/poklopac cpu-a) tako kad to uzmes u obzir dobis te temperature!lp

16 godina
Intel i7 Club

ma voltazu sada sam smanjujem jer ide do 1,28 sto je previse,pa gledam cim manje a da je stabilan. Dakle bolji cooler za 4.5? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice