Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.277
|
čitano: 3.086.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Stjepanj,ja se nadam da si skuzio da je to sprdnja. Video je fake (jos ti na kraju covjek kaze), bas kao i ovi mulci. ajajaj termodinamiko haha

mojpismonosa
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Mojpismonosa kaže...

Stjepanj,ja se nadam da si skuzio da je to sprdnja. Video je fake (jos ti na kraju covjek kaze), bas kao i ovi mulci. ajajaj termodinamiko haha

nisam skuzio, i onda kad je video izasao mi nisu bile jasne ove temperature u minusu pa sam to sve zanemario, no ti si me podsjetio sad s tim linkom pa su navrla sjecanja i ideje tko ce se svega sjetiti jbga!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 22:38 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Ovo bi gore radilo od jednog venta :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Nisam znao da ce nastati tolika frka :D

Ugl. idle sam testirao dok komp nije nista radio,sa fan speed na max 15 min.(svi fanovi na max) i onda silent(svi na 0 osim nepton 240m koji radi na 19%),da povuce svjezeg zraka, a izbaci sto je bilo u kucistu. Kuciste je h440 sa 3 prednja 120mm i jednim 140mm back + nepton 240m na vrhu sa push sistemom.

Load sam radio sa prime 95 torture test sa blend opcijom i fanovima na max(ručno stavio na max, iako bi po shemi koju sam mu zadao svejedno svi radili na max.Shema je da iznad 49°C na cpu svi se pale na max). Sobnu temp nisam mjerio jer nisam imao kako, ali opčenito nemam kod kuce neke visoke sobne temp. Mozda cca 20-25°C(cca!).

Nabavit cu senzor za mjerenje sobne temp. napraviti sve testove ponovno pa javim rez.

Rezultati i profil dobivanja rezultata su za sada čisto radi performansi, kasnije ću tražiti sweet spot za rad i performanse.

p.s. vrijednosti sam gledao u Dual intelligent processors 5, ali za daljne testiranje i možda točnije info ću skinuti cpu temp

LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 11:55 (kole2689).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Dali je i7 5820K dobar za svoju cijenu ili ima nesta bolje

For The Horde
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 16:45 (Farming simulator 2015 xD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Farming simulator 2015 xD kaže...

Dali je i7 5920K dobar za svoju cijenu ili ima nesta bolje

dali mislis na 5820k ili 5930k, jer vidim konstantno ponavljas istu gresku u par tema! 5820k se moze nabaviti na njusci za 2300kn sto je brutalno mala cijena(valens), no ploce kostaju pun K kao i ddr4 rami...5930k je daleko skuplji

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 12:36 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

odi na 5820k od valensa na njušci i ne brini za pci laneove kad svaka bolja matična ima plx čip.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina
Intel i7 Club

Može mala pomoć.

Postavio sam Cpu core voltage na 1.250V i našao stabilan oc na 4.7 Ghz, sad što is/ukljućiti u biosu kako bi mi i napon varirao kako varira ferkvencija cpu-a.

Naime sad dobivam 800 Mhz s 1.250V, i7 4790K je u pitanju i Asus Hero VII.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tiby kaže...

Može mala pomoć.

Postavio sam Cpu core voltage na 1.250V i našao stabilan oc na 4.7 Ghz, sad što is/ukljućiti u biosu kako bi mi i napon varirao kako varira ferkvencija cpu-a.

Naime sad dobivam 800 Mhz s 1.250V, i7 4790K je u pitanju i Asus Hero VII.

ako koristis avx instrukcije voltazu moras obavezno staviti na manual (jer ostali modovi automatski jako overvoltaju cpu prilikom koristenja istih i moze doci do gadnih problema), u ovom tvom slucaju regulaciju moras staviti na Adaptive mod! to ti se nalazi pod Extreame tweaker tabom!

edit. sad si me podsjetio da to sranje mogu i ugasitu u biosulp

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 13:11 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...

ako koristis avx instrukcije voltazu moras obavezno staviti na manual (jer ostali modovi automatski jako overvoltaju cpu prilikom koristenja istih i moze doci do gadnih problema), u ovom tvom slucaju regulaciju moras staviti na Adaptive mod! to ti se nalazi pod Extreame tweaker tabom!

Misliš na EPU power saving mode?

13 godina
protjeran
Intel i7 Club
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Našao, hvala ti.

Ma prtljao sam po tome ali naravno nisam napravio save&exit i čudom se čudim kako se napon u biosu nije promjenio...

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

dali mislis na 5820k ili 5930k, jer vidim konstantno ponavljas istu gresku u par tema! 5820k se moze nabaviti na njusci za 2300kn sto je brutalno mala cijena(valens), no ploce kostaju pun K kao i ddr4 rami...5930k je daleko skuplji

Krivi broj sam stisnio dok sam tipko (preko moba sam)

Mislio sam na 5820K

For The Horde
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 13:33 (Farming simulator 2015 xD).
14 godina
Intel i7 Club

Zdravo svima !

Trenutno su mi temperature dok igram (pogledaj sliku) sa stock Intel coolerom pošto idu sve topliji dani zanima me da li će biti kakvih problema dok krene ljeto ? Ne bih trošio novac na hlađenje ako nema potrebe pošto svakako stoji na stock 4Ghz ugašen turbo. Ali rekoh bolje da pitam ništa me ne košta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stjepanj kaže...

Mislio sam na 5820K

Za tu cijenu ne postoji bolji od 5820k. Ali kao što je ranije navedeno, ploče i čokoladice su skupe kao platina. Ako ti je potreban procesor sa 12 threadova samo naprijed, a ako ćeš igrati igre i raditi bencheve onda je bacanje $$$. Ako je tačna ova tvoja godina rođenja, onda ti ne treba, jer to je procesor za profesionalce i taj tvoj amd ti je već overkill.

Hejjjjj
16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Za igre je trenutno najbolji 4690K - dovoljne četiri jezgre bez HT-a koji je ionako upitno koristan, jeftin i brz DDR3, jeftine ploče, izbor ogroman. DDR4 još uvijek ne znači ništa, cijela X99 platforma je posve beskorisna za igre i većinu korisnika.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Za igre je trenutno najbolji 4690K - dovoljne četiri jezgre bez HT-a koji je ionako upitno koristan, jeftin i brz DDR3, jeftine ploče, izbor ogroman. DDR4 još uvijek ne znači ništa, cijela X99 platforma je posve beskorisna za igre i većinu korisnika.

malo si pobrkao stvari tonci, i7 sada nakon 6 godina od izlaska u poprilicnom broju igara daje poprilicno vece rezultate od i5, tako da je danas nakon tolikih godina zapravo malo i smjesno da covjek "tvog kalibra" izjavi da je njegov HT upitno koristan u igrama! ako nisi toliko u igrama na netu ima tisuce grafova s cpu scalingom za primjere a sad druga stvar je sto je i7 za 700-1000kn skuplji od i5 pa to mijenja stvari u njegovu korist...

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

HT u dosta naslova daje veci fps, al da je to poprilicno i nije bas, uglavnom je to 5-10%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
Stjepanj kaže...

Mislio sam na 5820K

Za tu cijenu ne postoji bolji od 5820k. Ali kao što je ranije navedeno, ploče i čokoladice su skupe kao platina. Ako ti je potreban procesor sa 12 threadova samo naprijed, a ako ćeš igrati igre i raditi bencheve onda je bacanje $$$. Ako je tačna ova tvoja godina rođenja, onda ti ne treba, jer to je procesor za profesionalce i taj tvoj amd ti je već overkill.

godina rodjenja je tocna, ali taj proc sam stavio iz spednje

Samsung SSD 850 EVO (Basic) Series 250GB
Cooler Master Storm Stryke
be quiet! Dark Rock Pro 3
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 GAMING 4.0 GB
Intel Core i7-5820K 6-Core
16GB G.Skill RipJaws 4 DDR4-2400
MSI X99S GAMING 7 Sockel 2011-v3
2000GB Seagate Desktop HDD 
750 Watt EVGA SuperNOVA G2

ovakav komp si planiram praviti pa ce razmisljam jos oko proca 

For The Horde
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 15:54 (Farming simulator 2015 xD).
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

malo si pobrkao stvari tonci, i7 sada nakon 6 godina od izlaska u poprilicnom broju igara daje poprilicno vece rezultate od i5, tako da je danas nakon tolikih godina zapravo malo i smjesno da covjek "tvog kalibra" izjavi da je njegov HT upitno koristan u igrama! ako nisi toliko u igrama na netu ima tisuce grafova s cpu scalingom za primjere a sad druga stvar je sto je i7 za 700-1000kn skuplji od i5 pa to mijenja stvari u njegovu korist...

Morat ćeš mi pokazati tu igru koja koristi više od 3 jezgre vidljivo. Imaš neki primjer da probam? Jednu jezgru igre zakucaju na 100%, druga i treća (ako je sreće) do 50%.

ansha kaže...

HT u dosta naslova daje veci fps, al da je to poprilicno i nije bas, uglavnom je to 5-10%.

HT ne "daje FPS". Daje malo optimalnije korištenje vremena postojećim jezgrama prikazujući ga kao dodane jezgre. Efikanost je sranje u ozbiljnim multi-core primjenama, a u igrama zaista nisam vidio nikakvu korist.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

nisam neko djete a i nezelim da nakon 6+godina idem nekome dokazivati da i7 koristi u igrama 8 thredova iliti 8 jezgri ili nedaj boze da kazem da nisam vidio vise od 3 iskoristene, velim ti imas stotine primjeraka razlicitih game cpu scalinga po netu ako vec ocigledno nemas nikakvog iskustva u igrama! ja imam i to velikog pa eto nemogu reci da lazem!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 16:15 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa kontam da je je kolega mislio da "daje FPS" u smislu da je i7 brži CPU nego i5 što je i istina i onda je logično da u CPU bound scenarijima sa i7 imaš veći framerate nego i5. i7 je brži od i5 upravo u scenarijima gdje do izražaja dolazi što više jezgara pa ne kontam na što si mislio ovo kad si rekao ovo "sranje u ozbiljnim multi-core primjenama".

16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Stjepanj, ajmo polako: igre igram vjerojatno dulje nego većina koja ovo čita (već 25 godina), tako da to o iskustvu... Istina, u posljednje vrijeme igram malo igara, ali one koje jesam (BF4, HotS, AC:U, Civ4, D3, SC2, SoM) nisam uspio natjerati da koriste više od 3 jezgre, a kamoli 8. i7 nije brži CPU. 4.0GHz i5 je isto što i 4.0GHz i7 s isključenim HT-om. HT nije apsolutno ništa drugo nego četverojezgreni CPU koji koristi ovo.

Daj mi neku igru konkretno pa da vidim.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Jedina koja je meni iskoristila svih 12 threadova na 4930K preko 70% je Crysis 3 ono sa puno trave.

single gpu all the way xD
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 17:07 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...

Stjepanj, ajmo polako: igre igram vjerojatno dulje nego većina koja ovo čita (već 25 godina), tako da to o iskustvu... Istina, u posljednje vrijeme igram malo igara, ali one koje jesam (BF4, HotS, AC:U, Civ4, D3, SC2, SoM) nisam uspio natjerati da koriste više od 3 jezgre, a kamoli 8. i7 nije brži CPU. 4.0GHz i5 je isto što i 4.0GHz i7 s isključenim HT-om. HT nije apsolutno ništa drugo nego četverojezgreni CPU koji koristi ovo.

Slažem se sa tobom. Imao sam i7 2600 i i5 2400s, i jedino gdje sam osjetio neku razliku sa i7-icom(hyperthreading) su civilizacija v, shogun 2 i total war rome II(razlika je bila oko 20-30%). Sad ne mogu uraditi neki bench jer više nemam te procesore, ali radio sam ranije i frameovi su na svakoj igri sa r9 270 bili isti(bf3, sleeping dogs, arkham city/origins, skyrim, metro last light, tomb raider, thief, itd. itd.)

Hejjjjj
14 godina
Tonči kaže...

Po tvojoj tezi onda i5 nije brži cpu od i3 nego samo ima dvije jezgre više ?? .  Mislim da i sam sigurno znaš da je i7 upravo radi toga što si linkao brži od i5 ali si se valjda krivo izrazio.

11 godina
Intel i7 Club

Drugo je porediti i3 i i5, a drugo i5 i i7. I3 je dualac a i5 i i7 su isti quadovi. Bolje je poređenje pentiuma g serije i i3-ice.

Hejjjjj
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

igras sve igre kao i ja, i koje nisu optimizirane za rad s vise jezgri( primjer sc2/hots radi isto kao i na novom dualcu g3258 i najjacem i7 jer je igri dovoljno i 2 jezgre iako koristi ČAK i 4 no onda im rasporedi usage naravno, ovisna je samo o ipc i sto vecem taktu)

no evo ti nekoliko primjera( u nekima nema novog i7 4790k koji doslovno razara u gamingu) koje sve od reda doma imam

! a igras i bf4mp koji je vrh vrhova primjera velike cpu iskoristivosti pa sam vidi sta se desava kad mu ugasis HT na procesoru s 4/8 a ne tom tvom s 8/16 jezgri, naravno da nista ne vidis!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 18:49 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Nije problem testirati. Srećom, ja mogu ugasiti i HT i jezgre. Koju igru želiš testirati? Netko je spomenuo da mu Crysis 3 opterećuje 12 jezgara. Imam C3 pa ćemo vidjeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nije problem testirati. Srećom, ja mogu ugasiti i HT i jezgre. Koju igru želiš testirati? Netko je spomenuo da mu Crysis 3 opterećuje 12 jezgara. Imam C3 pa ćemo vidjeti.

Ja sam tada imao ocani GTX 780 SLI, pa probaj, drugi nivo sa travom, doduse cryso je cudan ali eto vrijedi pokusati.

single gpu all the way xD
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice