Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.084.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
11 godina
odjavljen
Intel i7 Club

ajd kad vec vecina vas stavlja SS-ove, da pitam jel sve OK kod mene ? ja imam i7 4790K.

nisam nista dirao samo sam postavio da se komp kao slabije cuje ono nesto. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 15:58 (siick_bubble_gumm).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

i ja imam i7 4790K ali još je na 4 GHz :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Intel i7 Club

evo pridružujem se sa i7 2600 sandy. Jest dedica, ali arnold schwarznegger tip dedice :)

Moj PC  
8 0 hvala 2
12 godina
Intel i7 Club

Zasto nisi trazija K model ?

Koliko si da za njega ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

1600 sa thermalright silverarrow-om, nije mi potreban baš toliko, ovo je za Cad i video editing, i ovako je overkill za ono što trenutačno znam radit :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

Odlican je to proc i vise je nego sposoban za video editing i za bilo sta drugo al K model dignut na 4.4ghz a to svaki bez problema postize unutar sigurne voltaze je ugrubo 30% jaci i brzi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Daj ne lazi covjeku;)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
Intel i7 Club

Ma neka ljudi clockaju. Jednostavno mi je i i7 sam po sebi moćan, ne vidim potrebu za K modelom. Iako respect vama koji imate K model

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Znaci ja sad smrdim jer nemam k model, eto ti vraga..;) sad cu da te izbacim iz kluba:)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Stjepanj kaže...
Daj ne lazi covjeku;)

Tko jel ja ? :-o

11 godina
Stjepanj kaže...
Znaci ja sad smrdim jer nemam k model, eto ti vraga..;) sad cu da te izbacim iz kluba:)lp

Pa ako ćemo tom logikom onda i ja i ti smrdimo zajedno :D

12 godina
Intel i7 Club

Pa zasto sam se ja jutros tusira kad mirisim po defaultu (mislim zbog k modela)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

I7 je I7 bez obzira bio to K ili ne svi su dobrodošli !

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

U potpunosti se slazem i7 je i7

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Može li mi neki i7 znalac ovdje reći može li 4790 podržati quad channel memoriju? Na prvi pogled bih mislio da može ali na ARK intelovoj stranici o 4790 sam vidio ovo: Max # of Memory Channels 2 pa sam sad zbunjen znači li to maksimalno dual channel ili maksimalno dva bilokakva channela... U nedoumici sam dali da uzmem 2x4 gb ili 1x8 gb ram, jer u nekoj budućnosti mislim upgrade na 16 gb pa ako mi ovaj procesor ne može podržat 4x4 gb onda bih trebao uzet sad 1x8 gb.

0 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

Moze on podrzat 4x4 al nece radit u quad nego u dual chanelu

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Simon_says kaže...

Može li mi neki i7 znalac ovdje reći može li 4790 podržati quad channel memoriju? Na prvi pogled bih mislio da može ali na ARK intelovoj stranici o 4790 sam vidio ovo: Max # of Memory Channels 2 pa sam sad zbunjen znači li to maksimalno dual channel ili maksimalno dva bilokakva channela... U nedoumici sam dali da uzmem 2x4 gb ili 1x8 gb ram, jer u nekoj budućnosti mislim upgrade na 16 gb pa ako mi ovaj procesor ne može podržat 4x4 gb onda bih trebao uzet sad 1x8 gb.

Pa piše ti - dual channel. Kanal nije isto što i slot ili broj modula, već kanal. 4790 ima dvokanalni kontroler i to je to. Ali većina ploča ima 4 utora i bez problema možeš ugurati i 4x8GB module za 32GB memorije. 16GB DDR3 nikad nećeš kupiti, bojim se za taj CPU. 16GB DDR3 sam vidio na X79 platformi, ali su izrazito skupi... http://www.intelligentmemory.com/dram-modules/ddr3-dimm/ 

12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Znači ako ja imam 4x4 gb to će značit da će mi to radit kao dva dual channela? Jel mi bolje onda uzet 4x4 ili 2x8 gb?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Simon_says kaže...

Znači ako ja imam 4x4 gb to će značit da će mi to radit kao dva dual channela? Jel mi bolje onda uzet 4x4 ili 2x8 gb?

Ne, to će raditi kao jedan dual channel. Imaš jedan CPU i jedan memorijski kontroler s dva kanala. Možeš imati 424900960968 modula, svi bi radili na - dva kanala. Maksimalnu propusnost ćeš imati kao da koristiš dva kanala, bez obzira koliko imao memorije.

Bolje je, teoretski, da uzmeš 2x8GB, zbog stabilnosti, temperature i potrošnje. Jedan modul nemoj uzeti, jer tada radi u jednokanalnom modu. Također pazi kod instalacije na upute. Neke ploče jednom bojom označavaju dva kanala, a druge jednom bojom označavaju isti kanal.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 1:05 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Simon_says kaže...

Preporucljivo je 1x8 iz razloga sto je vise "future proof", obicno jeftinije, te manje struje trosi (doduse mizerno manje)

Razlika u performansama je mizerna, a tu na forumu (pogotovo u temama "sklapanje PC kofiguracijama")

jos uvijek vlada mentalitet po defaultu napunit oba kanala.

Realno performance gain osjecas tek u jaaaako specijaliziranim okruzenjima (programima),

pogotovo za igre nema razlike, a i vecinu tog profesionalnog

mojpismonosa
16 godina
odjavljen
Mojpismonosa kaže...
Simon_says kaže...

Preporucljivo je 1x8 iz razloga sto je vise "future proof", obicno jeftinije, te manje struje trosi (doduse mizerno manje)

Razlika u performansama je mizerna, a tu na forumu (pogotovo u temama "sklapanje PC kofiguracijama")

jos uvijek vlada mentalitet po defaultu napunit oba kanala.

Realno performance gain osjecas tek u jaaaako specijaliziranim okruzenjima (programima),

pogotovo za igre nema razlike, a i vecinu tog profesionalnog

Da. Ali 8GB moduli su u pravilu bitno skuplji, a jednokanalna upotreba će mu biti sporija kod obrade videa i sl. stvari koje puno rade s memorijom. Teže igre (Dying Light) baš jako vole memorijski bandwidth. Za većinu igara neće imati promjene.

Argument za "futureproofing" je malo nestabilan. Ako za x godina kupi još memorije, morat će biti isti moduli i imati sreće da su jednake kvalitete, inače može imati problema sa stabilnosti. Uvijek je bolje odmah kupiti 16GB 4x4 ili 2x8, nego 1x8 pa onda čekati još.

14 godina
Intel i7 Club

Pozdrav ekipa. Nisam siguran trebam li savjet ili potvrdu oko ovoga. Igrom slučaja sam pristao na prodaju glavnih komponenata (cpu, mbo, ram) iz mog prvog pc-a (3770k) a nisam to planirao još barem godinu dana. S obzirom da već duže vrijeme pretežno modeliram u max-u i koristim cpu render, na pamet mi je pala ideja da uzmem i7 5820 ili 5930 radi hexa i kud i kamo bržeg obavljanja render zadataka. Na novu platformu ću očito ići ali me sad brine koji cpu jer 5930k mogu imat za sitno više od 3k kn a 5820 500-ak kn manje? Ne znam koliko tih 40 vs 28 pci-ex3.0 lane-a ćine razliku jer je to skoro pa jedina razlika. OC me baš ne tangira previše u početku. I još ako može savjet za ploču a da nije uber skupa ko onaj asusov e ws. ja sam razmišljao o asus x99-a

Jedno pitanjce za Tončija kad je već spomenuo x-phi koprocesore. Mogu li te stvari oristit za render?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dax-lax kaže...

Pozdrav ekipa. Nisam siguran trebam li savjet ili potvrdu oko ovoga. Igrom slučaja sam pristao na prodaju glavnih komponenata (cpu, mbo, ram) iz mog prvog pc-a (3770k) a nisam to planirao još barem godinu dana. S obzirom da već duže vrijeme pretežno modeliram u max-u i koristim cpu render, na pamet mi je pala ideja da uzmem i7 5820 ili 5930 radi hexa i kud i kamo bržeg obavljanja render zadataka. Na novu platformu ću očito ići ali me sad brine koji cpu jer 5930k mogu imat za sitno više od 3k kn a 5820 500-ak kn manje? Ne znam koliko tih 40 vs 28 pci-ex3.0 lane-a ćine razliku jer je to skoro pa jedina razlika. OC me baš ne tangira previše u početku. I još ako može savjet za ploču a da nije uber skupa ko onaj asusov e ws. ja sam razmišljao o asus x99-a

Jedno pitanjce za Tončija kad je već spomenuo x-phi koprocesore. Mogu li te stvari oristit za render?

Mislim da prednost 5930k dolazi do izražaja tek nakon treće grafičke karte. Znači ako ćeš raditi 4way sli onda taj skuplji intel. A. ako nećeš, nemaš potrebu za njim, jer je to isti čip i isto se clocka. Za tu razliku u cijeni možeš uzeti dodatnih 8gb ddr4. A sad što se tiče matične, dosta ljudi po stranim forumima se slaže da Asrock ima dobrih i pristupačnijih x99 ploča.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 12:00 (Chico12).
14 godina
Intel i7 Club

Već mi je 4x4gb u proračunu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

Pa eto ti odluči. To je jedina razlika između ta dva procesora. I još 0.2ghz prvobitnog takta(ne znam koliko je to uopće bitno). Koliko ćeš grafika uzimati?

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 12:14 (Chico12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

čekam razotkrivanje gornjeg ranga iz nvidie. nisam tolko orijentiran natrpavanju gpu klastera, bolje da je više cpu-ova ali suza krene kad pogledam cijene višeprocesorskih sustava. za sad samo jedna grafika u planu. dali bi vi išli na 5930k za 500kn više preko 820k.

nekako mi ta prosumer serverska platforma golica maštu kao što mi je i prije tucet godina x58. kad sam se preselio na z77, nisam osjećao takav napredak. evo, još uvijek imam i7 920 doma pa uredno zaigram bf4. render odradi dosta sporije nego 3770k ali puno pomogne preko backburnera kad ih ukrstim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

EDIT: double post. Molim modove da obrišu. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 12:33 (dax-lax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

Onda nemaš potrebu za uzimanjem 5930k, osim da se pohvališ jedino! Ja tu ne bih razmišljao. Uzimanjem 5820k imaš već pola novca za recimo, gtx970. i7 5820k je strašno dobar procesor.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ne misliš slagat multi gpu susatve onda bez razmišljanja idi na 5820K jer u protivnom jednostavno rečeno bacaš novce.

12 godina
neaktivan

Može mi samo još netko reći kakvi su box cooleri na 4790? Jel mi bolje uzet neki dodatni custom cooler ili mi je box ok? Procesor će mi često bit opterećen kompajliranjem tako da pretpostavljam da mi je bolje dat 200 kn za dodatno hlađenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 21:25 (Simon_says).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice