Nije u pitanju slab OC potencijal, koliko su u pitanju visoki tvornicki radni taktovi pa se ni nema sto previse OC-at :D
Intel broadwell
- poruka: 104
- |
- čitano: 15.955
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Evo ComputerBase test. Ukratko, u Cinebenchu potrošnja manja za 43W u odnosu na i7-4790k, da se undervoltat za oko 0.15v(znači 1.02v dovoljno za 3.7GHz), clocka se na 4.1GHz bez diranja napona.(~1.2v) Preko 4.2GHz ne ide ni uz 1.35v.
Slab OC potencijal al ja bih ga opet odabrao(da mogu birati) ispred i7-4790k. Na ~4.1GHz bez dizanja napona je po performansama ravan i7-4790k na 4.4Ghz a ovaj ionako ne ide puno preko 4.4GHz bez povećeg napona, potrošnje, temperatura.
Znači ništa zanimljivo kod Broadwella, može lokot, čekamo Skylake.
Bitno vise napona mu treba za iste taktove a 14nm je cip, bas lose...
Da su clock per clock performanse identične bilo bi loše, al ovako može proći.
Kladim se da te neće bit briga bude li Skylake radio i na 3GHz ako sa tih 3GHz bude brži od Haswella na 5GHz.
Da su clock per clock performanse identične bilo bi loše, al ovako može proći.
Kladim se da te neće bit briga bude li Skylake radio i na 3GHz ako sa tih 3GHz bude brži od Haswella na 5GHz.
Naravno, al svaki 4790K ide na bar 4.6ghz i time je brzi od clockanog Broadwella. Performanse su bitne a ne clock kao sta sam kazes, dakle korak natrag je ipak..
Naravno, al svaki 4790K ide na bar 4.6ghz i time je brzi od clockanog Broadwella. Performanse su bitne a ne clock kao sta sam kazes, dakle korak natrag je ipak..
A gle, Broadwell na 4.1GHz otprilike kao i7-4790k na 4.4GHz, znači i7-4790k ima mogućnost biti brži za ~5% po cijeni većeg napona, veće potrošnje i u konačnici temperatura. A 5% je praktički neprimjetno.. e sad druga stvar ako kao Stjepanj patiš na što već clock bez obzira na sve.
Moja šugava ASShit je dobila bios za Broadwell ima već mjesec dana.
ok znaci i7 bd na 4.1 je kao i7 3700k na 4.6ghz pa to je jebeni skok za recimo mene!
ok znaci i7 bd na 4.1 je kao i7 3700k na 4.6ghz pa to je jebeni skok za recimo mene!
Nije zato što i7-3770k bez problema možeš držati na 4.4GHz a i7 broadwell ne ide preko 4.2GHz, tako da razlika u konačnici nije dovoljno velika. Moja preporuka ti je da miruješ do Skylakea.
ja nemogu od kad ga imam 4.2 plafon sa vodenim...tako da to je sve lutrija...mirujem ja bez brige
Nije zato što i7-3770k bez problema možeš držati na 4.4GHz a i7 broadwell ne ide preko 4.2GHz, tako da razlika u konačnici nije dovoljno velika. Moja preporuka ti je da miruješ do Skylakea.
Netko tko ima i7-icu može mirovati i duže, čemu potreba nadogradnje, osim ako naravno nije u svrhu posla ili nečeg trečeg.
Netko tko ima i7-icu može mirovati i duže, čemu potreba nadogradnje, osim ako naravno nije u svrhu posla ili nečeg trečeg.
Da ali 4mal mijenja komponente svako malo pa mu zato kažem, da ne bi slučajno sad uzimao LGA1150, 2-3 mjeseca pred dolazak Skylakea i LGA1151.
mislim da si krivo nesto vidio, taj i7 broadwell radi na 3,7ghz i ima takve perfomasne a ne klokan na 4,1...moj bivsi haswell na 3,9 ima perfomanse kao ivy 3770K na 4,6ghz...u multithread aplikacijama je to najizrazenije!
tko mjenja svako malo,sta pricas gluposti ? nisam nista kupio ima 3.mj a i ne mislim tako skoro...
tko mjenja svako malo,sta pricas gluposti ?
Kako gluposti, pa ima se može se. Imao si GTX970 SLI, R9 290 CF jel da? I taj i7 ne vjerujem da ćeš još dugo držati..
da i a kad je to bilo lol...ako neko mjenja onda je to stjepanj koji nikad nije zadovoljan sa nicim i pametuje ekipi non stop...
vidis da i rijetko postam ...eod
mislim da si krivo nesto vidio, taj i7 broadwell radi na 3,7ghz i ima takve perfomasne a ne klokan na 4,1...moj bivsi haswell na 3,9 ima perfomanse kao ivy 3770K na 4,6ghz...u multithread aplikacijama je to najizrazenije!
E jbg. sad ga pretjera. 3.9 i 4.6, niđe veze.
kaj ti nije jasno? pogledaj perfomanse haswella na 3,9 i ivy na 4,6 u cinebenchu...imas temu tu na forumu! malo truda ne skodi! evo cak ti necu ni kopirati link u tekst...napravi sve sam!
lp
@4mal? kaj pametujem ekipi? pa u 3godine imam skoro 3 pune zvjezdice od svog pametovanja...a u temu preporuke konfiguracija i sl. nisam a rekao(tamo se dobiva hrpa hvala)
kaj ti nije jasno? pogledaj perfomanse haswella na 3,9 i ivy na 4,6 u cinebenchu...imas temu tu na forumu! malo truda ne skodi! evo cak ti necu ni kopirati link u tekst...napravi sve sam!
lp
@4mal? kaj pametujem ekipi? pa u 3godine imam skoro 3 pune zvjezdice od svog pametovanja...a u temu preporuke konfiguracija i sl. nisam a rekao(tamo se dobiva hrpa hvala)
Stjepko nisi u pravu, nije tolika razlika izmedju ivy-a i haswella, sandy jos i da, ivy nikako...
lp
Stjepko nisi u pravu, nije tolika razlika izmedju ivy-a i haswella, sandy jos i da, ivy nikako...
naravno kaze netko tko se bavi oc i benchanjem..
evo uzet cemo ovako neki prosjek najbolje i najgore:
17. Cele303 - Intel i7-3770k @ 4.6GHz - 833cb
18. Leopard_st - Intel i7-3770k @ 4.5GHz - 822cb
21. Stjepanj - Intel i7-4770s @ 3.9GHz - 801cb
23. volegradele - Intel i7-3770k @ 4.5GHz - 779cb
dakle da sam imao z97 plocu pali bi svi dolje..lp
lp
naravno kaze netko tko se bavi oc i benchanjem..
evo uzet cemo ovako neki prosjek najbolje i najgore:
17. Cele303 - Intel i7-3770k @ 4.6GHz - 833cb
18. Leopard_st - Intel i7-3770k @ 4.5GHz - 822cb
21. Stjepanj - Intel i7-4770s @ 3.9GHz - 801cb
23. volegradele - Intel i7-3770k @ 4.5GHz - 779cb
dakle da sam imao z97 plocu pali bi svi dolje..lp
Sinko bozji vadis mi kao referencu 3 skora s foruma i time nesto dokazujes?? Pa vidis da leopard ima veci skor sa 4.5ghz od tebe, a bio bi veci i da spusti na 4.4ghz (imao bi cca. 805cb) - dakle nisi u pravu.
A kad vec imas potrebu spominjat moje bavljenje oc-om/benchanjem, ja bar imam najbrzi i5 u cinebenchu na forumu :)
referenca, lol, tu su cele i leopard a ja s h81 plocom, nemas ti pojma covjece
..
referenca, lol, tu su cele i leopard a ja s h81 plocom, nemas ti pojma covjece
..
Kakve veze ima h81 ploca??? Ti stvarno mislis da bi ti skorovi isli gore sa z97 plocom?
I daj Stjepko, ti si mi neki veliki clocker a ni K procesor nisi u stanju nabavit, sve neke "uredske" modele mijenjas
kakve veze ima ploca!lol, izmedu najbolje i najgore z97 ploce ima i po 20 bodova razlike, da ne govorim o najlosijem cipsetu i njegovim perfomansama naspram z97!kao sto rekoh nemas ti pojma o nicemu!
daj taj i5 nekom malcu koji zna osnove overklokanja...vrati se na onaj dual core od prije 2mj..
kakve veze ima ploca!lol, izmedu najbolje i najgore z97 ploce ima i po 20 bodova razlike, da ne govorim o najlosijem cipsetu i njegovim perfomansama naspram z97!kao sto rekoh nemas ti pojma o nicemu!
daj taj i5 nekom malcu koji zna osnove overklokanja...vrati se na onaj dual core od prije 2mj..
A sta cu ga clockat vise od 4.7ghz kad ti ne mozes potegnut iznad 3.9, s kim da se takmicim? Daj Stjepko veliki clockeru nabavi prvo posten procesor, maticnu i hladjenje pa onda pametuj....
A sta cu ga clockat vise od 4.7ghz kad ti ne mozes potegnut iznad 3.9, s kim da se takmicim? Daj Stjepko veliki clockeru nabavi prvo posten procesor, maticnu i hladjenje pa onda pametuj....
A di si ti bija "druže tile" kad smo ja i Stjepan ratovali na svim cpu benchevima a i gpu benchevima ?
Di su tvoji rezultati ?
ma pusti naseg druga vidis da ON zna da nema razlike u perfomansama izmecu cipseta evo razlike s recimo z87
cisto za ostale zeljne informacija i zbog ceg neke ploce kostaju vise i sl, zamisli ubaciti u kalkulaciju 3-4 nivoa losiji cipset (kao moj h81)
@ansha nemam se ja kaj tebi dokazivati, 5ghz klubovi s x79 setup-ovima su daleko iza mene a ti si jos u pelenama vidim...
@ansha nemam se ja kaj tebi dokazivati, 5ghz klubovi s x79 setup-ovima su daleko iza mene a ti si jos u pelenama vidim...
Znaci zivi se od stare slave, nije to lako bivsi moj clockeru
ma pusti naseg druga vidis da ON zna da nema razlike u perfomansama izmecu cipseta evo razlike s recimo z87
cisto za ostale zeljne informacija i zbog ceg neke ploce kostaju vise i sl, zamisli ubaciti u kalkulaciju 3-4 nivoa losiji cipset (kao moj h81)
Da si imao i7-4770k i više ploča znao bi da neke pod turbom drže na 3.7GHz a neke "varaju" na 3.9GHz. A evo ti i dokaz, pazi sad, ista stranica isti procesor, Gigabyte H81M-HD3 ima score 8.54 a jedna bijesna ASUS Z97-Deluxe tek 8.17. Da ti nisam rekao mogao sam te do sutra zahebavati kako to da H81 ploča od 40 funti ima bolji score od Z97 od 300 funti.
Što se tiče clock per clock, evo usporedba tri i7 na 3.5GHz. Haswell od Ivya brži za 9% a od Sandya za 13%.
ides meni objasnjavati(zahebavati) razlike u plocama i kako rade! daj molim te...stvarno?
Ma pusti ih Stjepane oni ovim zadnjim porukama dokazuju da su obicni trolovi i provokatori, pogotovo "drug tile".