I7-4510u

poruka: 8
|
čitano: 1.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
I7-4510u

Pozdrav, 

Mozete li mi objasniti jeli mi procesor 8-jezgra ili 4 ili 2, ja se ne razumijem u to, u pitanju je laptop..

0 0 hvala 0
11 godina
Re: I7-4510u
2 jezgre sa ht-om. Sličan i3-ci s tim da ima turbo boost za razliku od i3-ce. Dobar procesor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

A sta je ht ne razumijem se ja, a kakav je i5-3230m?

17 godina
neaktivan
I7-4510u
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
I7-4510u

A sta znaci ht, i ovo theards jesu to kao virtualne jezgre, trenutno imam i5 3230m, pa planiram novi laptop pa neznam ima li velike razlike

0 0 hvala 0
17 godina
Pipkeeee kaže...

A sta znaci ht, i ovo theards jesu to kao virtualne jezgre, trenutno imam i5 3230m, pa planiram novi laptop pa neznam ima li velike razlike

HT ti znači da je procesor uvezao hrvatski telekom 

Da, ukratko HT znači da od 4 fizičke jezgre sistem vidi 8 njih, dakle svaki takt procesora je bolje iskorišten nego što bi bio da nema HT tehnologije. 

Razlike ima za neke određene stvari (one aplikacije koje znaju iskoristiti HT i višenitnost), ako si prosječan korisnik ne treba ti i7, stvar je više za profesionalce, one koji uparuju više grafičkih kartica i sl. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 15:19 (lllnuclearlll).
17 godina
Pipkeeee kaže...

To je to. Procesori imaju isti broj fizičkih i logičkih jezgara. Kada su na bateriji, 3230m radi na 2.6, a 4510U na 2GHz. Kada su laptopi priključeni u struju, 3530M radi na 3.2, a 4510U na 3.1GHz. 4510U na svojoj strani ima to što je noviji, što mu daje oko 10% dodatnih performansi, i ima malo veći cache. 

Kada se sve sabere, između ta dva procesora ne postoji značajna razlika u performansama.

16 godina

- to je 2c-4ht (2 jezgre, 4 logičke/HT).

- razlika, U serija je štedljivija-struja..

svi intel CPUi su isti (ista generacija=jezgra), razlike su samo u o(ne)mogućenim fičerima (koji u konkretnim taskovima mogu biti jako važni, za ostalo sporedni), clocku, wataži.. i cijeni koja je donekle proporcionalna snazi osim u slučaju M-mobilnih, kad su drugi kriteriji kao potrošnja/zagrijavanje važniji. Dovoljno jak.. (relativan pojam).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice