i5 2500k (memorija. preporuke, iskustva)

poruka: 73
|
čitano: 16.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: i5 2500k (memorija. preporuke, iskustva)
stoncin3 kaže...

Jer su O.K. moji RAM-i na 1600MHz isto i5 2500K???

Btw zaš mi MBO AUTO overclockira procesor na 3392MHz? Ako je stock 3.30GHz. Btw GPU-z pokazuje uredno 3392MHz u loadu, a ponekad "skoči" i na 3592MHz što je zamjetnih 3.6GHz ilitiga na 300MHz OC-kaXD

Btw Postavke MBO su tvorničke. Z68 Extreme4

Zato što ti turbo radi. Isključi Turbo opciju u UEFI-u (BIOS-u, jel) i neće ti ići preko 3.3GHz.

U suprotnom, pod max opterećenjem će ti radit na 3.4GHz, kad su 3 jezgre opterećene 3.5GHz,

2 jezgre - 3.6GHz i kad je jedna jezgra opterećena - 3.7GHz.

17 godina
protjeran

Što je bolje? Turbo ili Normal?

Mis dali šteti procesoru ako ga ne isključim? Jer znaš ionako ga mis klokati na 4.8-5GHz dogodine..:\

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Što je bolje? Turbo ili Normal?

Mis dali šteti procesoru ako ga ne isključim? Jer znaš ionako ga mis klokati na 4.8-5GHz dogodine..:\

Pa on je predviđen da radi sa turbom tako da je praktički svejedno.

Ako ne clockaš sad, najbolje da napraviš sljedeće:

Isključi turbo i spusti napon na procesoru na 1.05v. Ionako je svejedno jel na 3.3GHz ili 3.4GHz.

Tako ćeš smanjit potrošnju malo i zagrijavanje. Pošto ti je stock cooler, manje zagrijavanje bi dobro došlo ti.

Probaj pa javi koliko su ti pale temp. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 19:11 (Penryn).
17 godina
protjeran

Hvala. Temp su Prime95 72°što je u dopuštenim granicama za moj.. Ali to je ipak 3.4GHz i Prime95. Inače mis nebi prelazile 65°C. I stock cooler gore još:D

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Hvala. Temp su Prime95 72°što je u dopuštenim granicama za moj.. Ali to je ipak 3.4GHz i Prime95. Inače mis nebi prelazile 65°C. I stock cooler gore još:D

Pa probaj. Evo ja sam svom i7-2600 isključio turbo i spustio sa tvorničkih 1.225v na 1.05v.

Tebi bi moglo i ispod 1.05v, al neka, na 1.05v si siguran da je dovoljno.

Meni je spustilo temp. za nekih 5-6C.  {#}

17 godina
protjeran
Whatever kaže...
stoncin3 kaže...

A hebemu Stoncine, uvijek nešto radiš pogrešno.

Kako možeš kupiti taj lijepi procesor i ostavit ono malo govno od coolera na njemu ??

Turbo uključi kad igraš neku igru jer se kod Sandy platforme češće pali nego kod 1156 i ubodi si Mugena rev3, nemoj bit Škot {#}

@boldano Hahaha O.K. neću;)))

Btw napravio sam kako mie PenRyn rekao spustio napon na 1.05V i isključio Turbo mode

Sad radi ovako na 3293MHz ~3.3GHz default

ss u prilogu

Prime 95 nakon 45 min temp O.K.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2011 8:51 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
i5 2500k (memorija. preporuke, iskustva)

Koje od ovih sada temperatura se odnosi na tem proca? Jer negdje sam pročitao da ono tamo pod Procesor i temperature jezgri nije točno, da se gleda ili SYSTIN, CPUTIN ili nešto treće? Meni je recimo CPUTIN netočan (ili prikazuje 0 stupnjeva ili vrluda temperatura).

A vidi samo brzinu stock coolera... 2000RPM {#} To negdje kao avion radi hehe! Kupi si bilo koji aftermarket hladnjak na taj proc, bilo što je bolje od stocka.

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

core#0,#1¸#2,#3 package

btw vidi screenshot kod mene u prilogu post iznad

:)))

edit

Scythe katana 3:\

maybe 170kn Links mie blizu pa bi tamo skočio. Btw vidio sam review neki nie bučan i dosta dobro hladi na 1900RPM

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2011 9:46 (stoncin3).
17 godina
protjeran
Penryn kaže...
stoncin3 kaže...

Pa probaj. Evo ja sam svom i7-2600 isključio turbo i spustio sa tvorničkih 1.225v na 1.05v.

Meni je spustilo temp. za nekih 5-6C. {#}

Evo Prime95 rezultati mjerenja nakon nekih 35 minuta..

CPU @3.30GHz @1.05V

load 66° što je krajnja dopuštena gorna granica i prekoviše tako da onaj Turbo mode i 3.4/3.7GHz sigurno nie predviđen za ovaj Intelov stock cooler

btw Kupuje se jedan dobar aftermarket hladnjak kad se skupi para:P okvirno 350 kuna. Možda več idući mjesec.:D

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 15:38 (stoncin3).
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Penryn kaže...
stoncin3 kaže...

CPU @3.30GHz @1.05V

load 66° što je krajnja dopuštena gorna granica i prekoviše tako da onaj Turbo mode i 3.4/3.7GHz sigurno nie predviđen za ovaj Intelov stock cooler

btw Kupuje se jedan dobar aftermarket hladnjak kad se skupi para:P okvirno 350 kuna. Možda več idući mjesec.:D

Isto visoka temp za gotovo nikakvu voltazu

Ofc.
17 godina
protjeran

Da. Jako loš cooler goreXD

Nvmd u igricama to ne pređe 61° ipak je ovo torture stress testing. Dobro mi ovako.

Btw vratio sam ga na Turbo opet.:P

14 godina
stoncin3 kaže...
Penryn kaže...
stoncin3 kaže...

CPU @3.30GHz @1.05V

Procesor ti se ugriajo do 53C a ne do 66C. Dakle nemaš brige oko pregrijavanja. Koliko ja znam kod Intela jezgre budu uvijek toplije nego sam CPU i tih 10-ak stupnjeva je OK kad je viša temperatura jezgara nego samog procesora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 17:45 (itomic009).
17 godina
protjeran

Evo još sam se malo igrao sa naponom išao sam do 1.025V ispod toga neče bootati.XD

U Prime95 nekon 10-tak min temperatura CPU je bila 50°C a jezgri 63.{#}

Inače CPU_z pokazuje napon 0.968V u load i 1.008v u idle:PPP

EDIT

ipak ima problema sa stabilnošću vratio na 1.05V

:)))

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 12:45 (stoncin3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice