Highend matična za AM3

poruka: 19
|
čitano: 2.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
High-end matična za AM3

Kupujem matićnu za AM3 socket,

OBAVEZNO:
da podržava ove RAM-e: http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-ddr3-ram-g-skill-pi-seris-2000mhz-cas6/68048.aspx
da ima integriranu grafičku
da podržava otključavanje jezgri, sa mogućnostću da biram točno koju ću jezgru otključat (imam Phenom-a II 550 BE, ali jedna jezgra mu je sumnjiva pa se ruši, ostale su OK)
da bude ploča za "solidan" overclock-ing, ništa pretjerano
da podržava CrossFire sa dva PCI-E utora

PO MOGUĆNOSTI:
da su CrossFire utori x16/x16
da podržava SLI
(drugo mi ne pada na pamet, možda vi imate nekih ideja)

CJENA: 1000 KN (+250)

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 12:41 (Ivsa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Highend matična za AM3

pa za 900kn je asrck 890 gx extreme 3 vrlo isplativa , podrzava sve sto si trazio osim 2000 mhz memorije , evo ja je sebi uzeo

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
RE: Highend matična za AM3

I nije 16x/16x nego 8x/8x.

890FX je samo 16x/16x, ali nema integriranu grafiku.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
Highend matična za AM3

Odustao sam od x16/x16, jer sam se bacio u malo istraživanja (to sam trebao napravit prije otvaranja teme) i shvatio da je mala razlika ili skoro nikakva razlika između x16/x16 i x8/x8, stoga to križamo,
a dečki, jel može još neke prijedloge, zasad je samo 890gx Extreme 3 u razmatranju, i jel moguće kod nas nać neku SLI poloču, pošto kad već kupujem novu, zašto ne bih uzeo da podržava SLI, al sam čuo da ih kod nas na tržištu nema!?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 12:46 (Ivsa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Highend matična za AM3

Nevidija više ne radi čipsete, tako da ništa po tom pitanju.

Drugo, ak nije x16/x16 onda nije highend Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 12:50 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stef kaže...

Nevidija više ne radi čipsete, tako da ništa po tom pitanju.

Valda ima neka koja podržava AM3, DDR3 i SLI?!
Drugo: na početku teme je još bila high end, je*iga!? Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 12:51 (Ivsa).
15 godina
Highend matična za AM3

Nema za amd SLI ploče ni u mainstream-u ni u hiend segmentu. Za amd sve može osim sli certifikata, znači usb3.0, sata 6GB/s, 16X/16X utori za grafe, aktivni nothbridge cooler. Mislim da su to opcije matične koje jedino 890fx chipset podržava znači ploče koju ti tražiš su:

Asrock 890fx

Gigabyte  od ud5 na više

Asus 890fx ploče do crosshair IV formula

Msi 890fxa-gd70

To su po meni ploče koje zadovoljavaju tvoje uvjete osim sli-a, ali koliko čitam po forumu i to se može riješit sa nekim fix-om.

Sve ostale ploče nisu hiend(osim nabrojanih postavki ove ploče bolje oc-aju zbog bolje i kvalitetnije regulacije napona).

Moja preporuka je Asrock 890fx deluxe 3(dođe oko 1100 kn) dok su sve ostale osjetno skuplje.

Gand prix je po meni MSI -ka jer koliko ja vidim najbolje oc-a memoriju samo ne znam kaj je sa ovim novim garancijama(navodno se smanjuje na 2godine) do sad odličnih 3 godine makar i moja Gigabyte-ica u kompu ima 3 godine.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 5:04 (strit).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Highend matična za AM3

ja mislim da je ovo za tebe imas ju u tehnomacxu neznam cijenu http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&prod_no=1874&maincat_no=1

AKO SAM POMOGAO KLIKNI HVALA
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

To je low mianstream razred(ne hiend) i mislim da nije dobavljiva ak je baš me cijena zanima. Vjerojatno bi ja sebi jednu nabavioak je full jeftina. Thanks!

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 18:06 (strit).
16 godina
neaktivan
Highend matična za AM3

Ovo što ti želiš ne postoji. Kao prvo, koliko znam, nijedan AMD ne podržava 2000MHz za memoriju, već je 1866 maksimum. Drugo, za 1000kn idu uglavnom lowend/midrange matične koje imaju AMD čipset koji ne podržava SLi. Općenito AMD SLi ploča u RH ima jako malo, a ako hoćeš 790/890 čipset + SLi moraš dobrano otvoriti novčanik.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
franky kaže...

Ovo što ti želiš ne postoji. Kao prvo, koliko znam, nijedan AMD ne podržava 2000MHz za memoriju, već je 1866 maksimum. Drugo, za 1000kn idu uglavnom lowend/midrange matične koje imaju AMD čipset koji ne podržava SLi. Općenito AMD SLi ploča u RH ima jako malo, a ako hoćeš 790/890 čipset + SLi moraš dobrano otvoriti novčanik.

Kak ne msi-ka ide do 2133MHz. SLI i 790/890 chipset ne postoje zajedno bar ja nikad nisam ni čuo za tu kompinaciju a kamoli ju vidio.

16 godina
neaktivan
strit kaže...

To je low mianstream razred(ne hiend) i mislim da nije dobavljiva ak je baš me cijena zanima. Vjerojatno bi ja sebi jednu nabavioak je full jeftina. Thanks!

Jedan od forumaša mi je poslao na PM da je nedavno kupio tu ploču, cjena je 740 KN, navodno je još dobavljiva, sve u svemu, solidna ploča sa podrškom za SLI, razmišljam i o njoj, trenutno imam nekih problema, pa će morat malo odgodit kupovinu!?

16 godina
neaktivan
Highend matična za AM3

Ma i naslov teme je malo u, mislio sam na solidnu ploču s dobri mogučnostima za te novce koje sam napisao, ipak ne bih neke perverzije, naslov sam totalno profulo!?
Evo, ove tri su u nekom najužem izboru:

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Gdf0vtpVf72LTYgs&templete=2#

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890GX%20Extreme3

http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=3516#sp

Jel, zna ko nešto o dotičnim pločama, i ako neko ima još nekih savjeta, neka slobodno napiše!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: High-end matična za AM3
Ivsa kaže...

Kupujem matićnu za AM3 socket,

OBAVEZNO:
da podržava ove RAM-e: http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-ddr3-ram-g-skill-pi-seris-2000mhz-cas6/68048.aspx
da ima integriranu grafičku
da podržava otključavanje jezgri, sa mogućnostću da biram točno koju ću jezgru otključat (imam Phenom-a II 550 BE, ali jedna jezgra mu je sumnjiva pa se ruši, ostale su OK)
da bude ploča za "solidan" overclock-ing, ništa pretjerano
da podržava CrossFire sa dva PCI-E utora

PO MOGUĆNOSTI:
da su CrossFire utori x16/x16
da podržava SLI
(drugo mi ne pada na pamet, možda vi imate nekih ideja)

CJENA: 1000 KN (+250)

Jesi li otkljucavao u BIOSu...i jesi otkljucavao sa stock hladnjakom, imas na maticnoj Core Unlocker , meni nece preko BIOSa .... pise enabling unleashing mode failed iako sam ga ukljucio?  odg molim :D

16 godina
neaktivan
elnur kaže...

Jesi li otkljucavao u BIOSu...i jesi otkljucavao sa stock hladnjakom, imas na maticnoj Core Unlocker , meni nece preko BIOSa .... pise enabling unleashing mode failed iako sam ga ukljucio?  odg molim :D

Da, sa stock hladnjakom, na mojoj matičnoj imaš NVCC i kad uđešu BIOS, kod te opcije stisneš auto i spremiš postavke BIOS-a, i to bi trebalo bit to, samo ne mogu se svi procesor otključat, neki imaju ostale jezgre ne stabile te se zbog toga sustav ruši!?
EDIT: sad sam pogledao koju matičnu imaš, tvoja matična ima funkciju ACC, i tamo probaj stavit na AUTO, pa vidi oće bit šta, ako ne bude ništa, probaj stavit na ALL CORES, pa vidi, navodno ako piše, enabling unleashing mode failed, procesor su vjerojatno ostale jezgre neispravne, ili ne stabilne za boot, pošto mi se čini da nemaš baš puno iskustva u BIOS-u, probaj nać netkog ko se razumije u to, pa neka proba podignit voltažu za procesor, možda šta pomogne!?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 0:46 (Ivsa).
14 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
elnur kaže...

Da, sa stock hladnjakom, na mojoj matičnoj imaš NVCC i kad uđešu BIOS, kod te opcije stisneš auto i spremiš postavke BIOS-a, i to bi trebalo bit to, samo ne mogu se svi procesor otključat, neki imaju ostale jezgre ne stabile te se zbog toga sustav ruši!?

U mene je proc AMD Phenom X2 550 BE i ASUS M4A77 ... jedino mi ostaje Core Unlocker button na maticnoj, nekad cu otvorit kuciste i ukljuciti taj button pa cemo vidjeti... preko BIOSa nece... btw, temperature na stock ?? 

16 godina
neaktivan
elnur kaže...
Ivsa kaže...
elnur kaže...

U mene je proc AMD Phenom X2 550 BE i ASUS M4A77 ... jedino mi ostaje Core Unlocker button na maticnoj, nekad cu otvorit kuciste i ukljuciti taj button pa cemo vidjeti... preko BIOSa nece... btw, temperature na stock ?? 

Editiro sam gornju poruku pa pročitaj još jednom!?
Temperatura se točno ne sjećam, ali jedna jezgra mi nije bila stabila  skroz pa se u pojedinim aplikacija sustav sruši, ali upsio sam ih otključat i boot-at, vjerojatno sa većom voltažom i boljim hlađenjem bih uspio sve 4 natjerat da budu stabilne, ali nisam se puno igrao s tim, jer sam imao samo stock cooler!?

17 godina
strit kaže...
franky kaže...

Kak ne msi-ka ide do 2133MHz. SLI i 790/890 chipset ne postoje zajedno bar ja nikad nisam ni čuo za tu kompinaciju a kamoli ju vidio.

Džabe podrška za 2133MHz (lovačka iz MSI-a) ili Asusova 2000MHz (stvarna) podrška kada topic starter ima X2 550, jedino Thubani imaju IMC koji poteže 2000Mhz stabilno, sa Denebom će biti sretan ako uopće 1800MHz potegne, dotična memorija loše radi sa AMD-om (to je moja bivša memorija koju sam probao sa X4 965 na Gigabyte 790FXT-UD5P i MSI 790FX-GD70), dizajnirana je za i7 860/870

clock2much
15 godina
protjeran

Doslovno, sve preko 1600 je za Deneba nepotrebno i neisplativo.

Imati memoriju od 2000+ mhz koju jedva voziš ba 1700-1800 je glupost.

A C2 Denebi ne rade sa 1600 kako treba, za njih je najbolje 1333Mhz i šaka brade.

1600 je stabilno uz dobru ploču i mnogo sreće.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice