Dvojba - Q9550 ili Phenom II x4 940

poruka: 79
|
čitano: 7.488
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Dvojba - Q9550 ili Phenom II x4 940
Tuborg_Green kaže...

Gle ak želiš malo brže to moraš malo i više platiti...to je na tebi što se mene tiče ja bi uzeo q9450 ak si spreman za mal više para uložit...i to je to sve je na tebi...

ma dođu isto... zato i pitamal je stvar u tome sto ja neznam clokat pa bi mi to bio malo problemcic a dvoumim se zato:
Q9450: vise cachea, intelovi su mi drazi i dosta dobar processor bez cloka...
Phenom 940: solidni cachei dovoljno meni, odlican procesor bez cloka...
17 godina
neaktivan

Mislim da se radi o dva izvrsna procesora - zbog toga bi kupio onu platformu koja bi bila jeftinija - a to je AMD, vrlo vjerojatno.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DAXINHO146 kaže...

kolega GTX260 dodje 1900 :) nisam znao da se tak spustila cijena, ali jel ovo 216 verzija?? ako nije onda se ni ne cudim sto dodje 1900 kuna :>

Ima u Linksu Gainwardova 260GTX sa 216 SP i nova verzija u 55nm procesu.
Tvornicki naclockana s poboljsanim hladjenjem za 1999kn.

Mani se to cini kao dosta dobra ponuda 
16 godina
neaktivan

a taj Q9450 moze sve igre igrat bez stekanja bez da clockam?? barem one koje su dosad izasle...

i ima razlike npr ako kupim danas procesor dal bi ga mogo clokat onda kad to bude bilo potrebno za otp 1god??ili se mora odmah kad se kupi clockat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
damian123 kaže...

a taj Q9450 moze sve igre igrat bez stekanja bez da clockam?? barem one koje su dosad izasle...

i ima razlike npr ako kupim danas procesor dal bi ga mogo clokat onda kad to bude bilo potrebno za otp 1god??ili se mora odmah kad se kupi clockat?

Može sve igrat idučih 5 god bez clockanja
doktor za grafe i ludosti
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

trenutno 4 jezgre daju mlo veće perfomanse u igrama.. ali to neznači da iduća generacija neće...

Ajme bisera, trenutno dual core procesor na istom taktu kao quad daje bolje performanse u skoro svim igrama, eventualno ce novije igre podrzavati bolje quad no to cemo jos vidjeti, a do onda cemo cak i proc mjenjat.Smijeh

Izmedu ova 2 ja bi uzimao phenoma, kolko vidim dobro se clocka, jeftiniji je i kasnije ce radit na ddr3.

@dery, iako ce igre sve sadasnje igre raditi bez problema, tesko da ce mu proc trajati 5godina, eventualno 2-3max... ionako je izasla nova generacija cpu-a i ddr3 sto ce kroz god-dvije biti standard...
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 17:18 (Independent).
17 godina

ma hebes ddr3. Kada naprave ddr3 na 2,5GHz onda ce biti nekog pomaka vidljivog, a to ce kostat ohoho. Prava stvar ce biti xdram ili ddr5!

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,6GHz 1,45V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Q9xxx podržava ddr3 tako da tu nije problem,a kad igre potpuno budu koristile 4 jezgre bit će dovoljno i 2 ghz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 17:36 (dery).
16 godina
neaktivan

Ja mislim da su procesori po performansama tu negdje, u nekim stvarima je brži Intel, u nekima Phenom, ali sve je to tu negdje... Prednost Phenoma je otključani množitelj, koji stvarno puno znači, a prednost Intela je nešto više cachea...

Ja bi Phenoma uzeo definitivno, nešto je jeftiniji, a odličan procesor... 100% sam siguran da će biti dovoljan za sve tvoje potrebe...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
damian123 kaže...

koji mi se vise isplati treba mi za igrat i vjerovatno ne namjeravam clockat jer neznam jedino da nađem nekog.... pa nisam siguran sta uzet... a i razlika je malo manje od 300kn...

pa to je teška odluka al moraš znat koju matičnu ploču imaš ja bi uzeo Phenom je ima odkljucan mnozitelj i mozes ga OC-at al maticne za AM2+ procesore su vecinom jeftinije tako da ne da ces sam ustedjet neg imat i dobar komp na ljepom taktu kojeg mozes nategnut na 3.5 i onda mu metnut neko full ljepo hlađenje......a sad izbor je na tebi.
ASRock ALiveXFire-SATAII R3.0 AMD Athlon 64 X2 5200+ 2,7ghz Gigabyte Radeon HD3650 725mhz/1600mhz DDR2(800)1GB DDR2(800) 512MB DDR2(800) 2GB 1.HDD-Maxtor 200GB(10000rpm) 2.HDD-Maxtor 120gb(10000rpm) Sony DVD+RW(multi) + CD+R
17 godina
dery kaže...
damian123 kaže...

hahahahah
2009 pocetak ere six coreova i octal core-ova
2010 pocetak 10-coreova i 12core-ova + hyper threading = 24 jezgre
2011 neznam ali sigurno puno jezgri...
2012 jos vise
2014 ocekujem oko 24 jezgri na procesoru
znaci 2014 god ce ovaj q9550 biti kao danas neki single core sa 500mhz (ako i toliko)
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,6GHz 1,45V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima. Imao bih pitanjce. U završnoj sam fazi biranja komponenata, kroz sljedeći tjedan kupujem novo računalo, a kako se radi o nešto većoj svoti (6000 kn) i mojoj želji da kupim nešto dugoročno isplativo nije mi svejedno uzeti bilo što. Već sam na jednom forumu tražio "blagoslov" konfiguracije, no nisam dobio konkretan odgovor.

Prije svega, nalazim se u ovoj temi jer sam se odlučio za q9550. Radi se o izvrsnom i jakom procesoru, a izabrao sam ga jer mislim da će bar još koju godinu predstavljat dovoljno snažnu komponentu za izvođenje većine poslova odnosno da po pitanju brzine neće u kratkom roku zastarjeti. Moje pitanje bi bilo je li možda pogrešno trećinu ukupne svote uložiti u vrhunski procesor, a uzeti matičnu i grafičku u rangu srednje jakih komponenata? Odlučio sam se za Gigabyte P45 DS3L i HD4850, a vidim da većina s ovim procesorom uzima bolje Asusove matične i dosta jače grafičke. Svjestan sam da će ova grafička brzo zastarjeti u smislu da će tolerancija detalja u igrama već u roku godinu dana sići na low/medium, dok će za puno iskorištenje potencijala ovog procesora još ipak proći puno više vremena(bar 3-4 godine da bi izašlo nešto za što bi bio potpuno prespor). Ne želim ulazit u trku s grafičkim zahtjevima igara, radije bih jedno pouzdano, brzo i stabilno računalo. Koje bi bilo vaše mišljenje, jesu li navedena grafička i matična nedovoljno dobri za taj procesor?

(i nadam se da nisam prefiše offtopic, ako i jesam, unaprijed se ispričavam no svejedno bih zamolio vaše mišljenje Osmijeh)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
maxur kaže...

Lijep pozdrav svima. Imao bih pitanjce. U završnoj sam fazi biranja komponenata, kroz sljedeći tjedan kupujem novo računalo, a kako se radi o nešto većoj svoti (6000 kn) i mojoj želji da kupim nešto dugoročno isplativo nije mi svejedno uzeti bilo što. Već sam na jednom forumu tražio "blagoslov" konfiguracije, no nisam dobio konkretan odgovor.

Prije svega, nalazim se u ovoj temi jer sam se odlučio za q9550. Radi se o izvrsnom i jakom procesoru, a izabrao sam ga jer mislim da će bar još koju godinu predstavljat dovoljno snažnu komponentu za izvođenje većine poslova odnosno da po pitanju brzine neće u kratkom roku zastarjeti. Moje pitanje bi bilo je li možda pogrešno trećinu ukupne svote uložiti u vrhunski procesor, a uzeti matičnu i grafičku u rangu srednje jakih komponenata? Odlučio sam se za Gigabyte P45 DS3L i HD4850, a vidim da većina s ovim procesorom uzima bolje Asusove matične i dosta jače grafičke. Svjestan sam da će ova grafička brzo zastarjeti u smislu da će tolerancija detalja u igrama već u roku godinu dana sići na low/medium, dok će za puno iskorištenje potencijala ovog procesora još ipak proći puno više vremena(bar 3-4 godine da bi izašlo nešto za što bi bio potpuno prespor). Ne želim ulazit u trku s grafičkim zahtjevima igara, radije bih jedno pouzdano, brzo i stabilno računalo. Koje bi bilo vaše mišljenje, jesu li navedena grafička i matična nedovoljno dobri za taj procesor?

(i nadam se da nisam prefiše offtopic, ako i jesam, unaprijed se ispričavam no svejedno bih zamolio vaše mišljenje Osmijeh)

OK je Q9550. Uzmi ti te komponente kao i sto si naveo, HD4850 uopće nije slaba i gurat će još najmanje 2god na high/medium, ploča je uredna, procesor je savršen!
Procesor: Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz 2MB Cache 800Mhz FSB Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica .: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi HDD320GB 8MB Cache, 7200 o/min Napajanje Frontier 400W
16 godina

Hyperion nemaš veze,pa šta će ti procesor i da ima 120 jezgri kad ti ih aplikacije i igre neće koristit.Koristit će 2 do 4,a ostale će tebi služit da se hvališ ekipi,bravo.Još 2 god bit će više nego dovoljni i dvojezgreni.

16 godina
neaktivan
dery kaže...

Hyperion nemaš veze,pa šta će ti procesor i da ima 120 jezgri kad ti ih aplikacije i igre neće koristit.Koristit će 2 do 4,a ostale će tebi služit da se hvališ ekipi,bravo.Još 2 god bit će više nego dovoljni i dvojezgreni.

pa je tek ce se oko 2010 sve 4 jezgre optimizirat a six core i octal core ahahahah to nece jos daleko tak da DUAL CORE RULEZZZ
17 godina
DAXINHO146 kaže...
dery kaže...

pa je tek ce se oko 2010 sve 4 jezgre optimizirat a six core i octal core ahahahah to nece jos daleko tak da DUAL CORE RULEZZZ
 Dual core nece jos dugo, koliko ja vidim meni crysis koristi sve 3 jezgre , a kazu da koristi dvije??? Upalio sam task manager i ostavio ga pa otisao malo igrat krizu i vidim ja sve 3 jezgre opterecene dok igram dok sam igrao.

Ako optimiziraju za 4 jezgre vec sad, zasto nebi mogli za još vise jezgri odmah?

Vidjet cemo sta šta buducnost donosi, a zanima me dali ce ici na dualcu dobro kao na quadu sljedece godine, jer koliko vidim gta 4 da bi igrao sve na max trebas quada.

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
dery kaže...
damian123 kaže...

hahahahah
2009 pocetak ere six coreova i octal core-ova
2010 pocetak 10-coreova i 12core-ova + hyper threading = 24 jezgre
2011 neznam ali sigurno puno jezgri...
2012 jos vise
2014 ocekujem oko 24 jezgri na procesoru
znaci 2014 god ce ovaj q9550 biti kao danas neki single core sa 500mhz (ako i toliko)
 Nije sramota ići kod psihijatra...
maxur kaže...

U informatici sve brzo zastarijeva - nema dugoročno isplativih komponenti za 6000 kn. Osim ako se ne radi o jednoj komponentiNevinašce
kavasaki kaže...
maxur kaže...

OK je Q9550. Uzmi ti te komponente kao i sto si naveo, HD4850 uopće nije slaba i gurat će još najmanje 2god na high/medium, ploča je uredna, procesor je savršen!
 HD4850 će gurati još maximalno godinu dana na medium high sve. Nema šanse 2 godine.
dery kaže...

Lipo rečeno. Programeri i programi kaskaju i to dobrano. Tek se uvodi podrška za dual core sisteme, a uskoro stižu 8-jezgreni procovi. Porez na budale...
Mount Vision Pro
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2009 12:57 (2029.MN4).
16 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...
Hyperion kaže...
dery kaže...
damian123 kaže...

HD4850 će gurati još maximalno godinu dana na medium high sve. Nema šanse 2 godine.
dery kaže...
s ovim se jedino ne slaszem gurat ce 2 godine siguran sam ;)
17 godina
neaktivan

Ma da. Najnovije igre jedva sada gura na malo višim rezolucijama i sa većom količinom detalja, a ti misliš da će ista stvar biti i za 2 godine?!

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice