Dvojba - Q9550 ili Phenom II x4 940

poruka: 79
|
čitano: 7.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/vijesti/iz-tri-jezgre-cetiri/95608.aspx

http://www.techpowerup.com/86100/Phenom_II_X3_Unlockable_to_Phenom_II_X4?.html

...isplatljivije je kupiti trojezgreni i Biostarovu maticnu! Otkljucati 4. jezgru i to je to!

Razumijem da dosta vas ne vidi kakvo stvari funkcioniraju ali tako to ide! Jeftinije je proizvoditi samo četverojezgrene pa zakljucati jednu jezgru nego četverojezgrene i trojezgrene odvojeno (2 različita pogona)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dvojba - Q9550 ili Phenom II x4 940
emerik kaže...

Makar ima opciju da otključaš četvrtu jezgru , sumnjam da je ona jednaka kao i ove ostale tri . Da je tako onda nitko ne bi kupovao četverojezgrena procesore , nego bi rađe kupio trojezgreni pa da otključa četvrtu jezgru . Onda idemo svi kupovati trojezgrene AMD-ove procesore , lol . 

pa aleluja, i nema razlike u toj 1 jezgri kad se otkljuca, to je JAKO PAMETAN Amdov potez koji tu owna iNTEL.. ZASTO?
jer X3 720 BE dodje 1200 kn i uzmes biostaru maticnu i otkljucas 4 jezgru i ispadne ti ko 920 phenom 2 samo sto je bolje jer je BE laksi OC ;)
17 godina
neaktivan

Ma oba procesora su sa 4 jezgre, Intelova platforma je preskupa. Uzmi AMD jer ćeš uštedjeti dosta love, a nečeš vidjeti značajniju razliku između ta dva proca.

S druge strane - tvoj novčanih hoće. Bitnije je ti je da imaš dobru grafičku. Razlika ti je 2,3 - negdje 4 fps-a. Ispravite me ako griješim.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...

Ma oba procesora su sa 4 jezgre, Intelova platforma je preskupa. Uzmi AMD jer ćeš uštedjeti dosta love, a nečeš vidjeti značajniju razliku između ta dva proca.

S druge strane - tvoj novčanih hoće. Bitnije je ti je da imaš dobru grafičku. Razlika ti je 2,3 - negdje 4 fps-a. Ispravite me ako griješim.

nista ne griješiš, reko si sve tocno! nece se osjetit razlika ;) isto tak se nece osjetit znacajnija razlika izmedju HD4870 i GTX260 (po 10 fpsa) a hd4870 je dost jeftinija.. uzmi x3 720 i biostarku 790fx sa sautbriđem 750 ;)
16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu dal je Phenom II X3 720 bolji od Phenom II X4 920?

Znam da 920 ima jezgru vise ali smo pitam.

Mi moze neko dat link za maticnu koja podrzava P2 720 i da mogu dokljucat cetvrtu jezgru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 14:30 (uljez).
16 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...
emerik kaže...

Makar ima opciju da otključaš četvrtu jezgru , sumnjam da je ona jednaka kao i ove ostale tri . Da je tako onda nitko ne bi kupovao četverojezgrena procesore , nego bi rađe kupio trojezgreni pa da otključa četvrtu jezgru . Onda idemo svi kupovati trojezgrene AMD-ove procesore , lol . 

pa aleluja, i nema razlike u toj 1 jezgri kad se otkljuca, to je JAKO PAMETAN Amdov potez koji tu owna iNTEL.. ZASTO?
jer X3 720 BE dodje 1200 kn i uzmes biostaru maticnu i otkljucas 4 jezgru i ispadne ti ko 920 phenom 2 samo sto je bolje jer je BE laksi OC ;)
 Ima razlike.Ti procesori su ustvari četvero jezgreni samo što su ovi sa greškom na jednoj jezgri i zatu su je zaključali.
Pa zar ste mislili da bi AMD bio toliko glup da si uskrati profit na Phenom II 920 i 940.
I ti procesori ne ownaju Intelove Core 2 Quad,a kamoli i7.
MICROMAN
16 godina
neaktivan
microman kaže...
DAXINHO146 kaže...
emerik kaže...

Ima razlike.Ti procesori su ustvari četvero jezgreni samo što su ovi sa greškom na jednoj jezgri i zatu su je zaključali.
Pa zar ste mislili da bi AMD bio toliko glup da si uskrati profit na Phenom II 920 i 940.
 marketinski trik stari ;) ne ownaju u perfomansama al u cijeni da! nisam lud da dam za i7 2300 kuna bolje uzet 940 BE za 500 kuna manje ;) a perfomanse iste
17 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...
2029.MN4 kaže...

nista ne griješiš, reko si sve tocno! nece se osjetit razlika ;) isto tak se nece osjetit znacajnija razlika izmedju HD4870 i GTX260 (po 10 fpsa) a hd4870 je dost jeftinija.. uzmi x3 720 i biostarku 790fx sa sautbriđem 750 ;)
 Kolega, valjda si se malo zabunio. Sada ima 260 GTX za 1800 kn. Koliko znam, HD4870 nije DOSTA jeftiniji.
Mount Vision Pro
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 14:40 (2029.MN4).
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Siguran?
Evo ti par testova everesta i wprime

http://www.imagesforme.com/show.php/366367_wprime2.jpg

za razliku od toga moj intel Quad u wprime:

http://pce.hostili.com/images/41250arv.jpg

da mogu phenoma dic na istu frekvenciju poždero bi intel quada za dorucak i tražio još

Jes da je everest test sintetika ali i dobar pokazatelj

A i imao sam obadvoje(intel quad i amd quad) i mogu tvrdit da amd ovaj put stvarno super ide

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=139516
16 godina
neaktivan
LUXX kaže...
microman kaže...
Siguran?
Evo ti par testova everesta i wprime

http://www.imagesforme.com/show.php/366367_wprime2.jpg

za razliku od toga moj intel Quad u wprime:

http://pce.hostili.com/images/41250arv.jpg

da mogu phenoma dic na istu frekvenciju poždero bi intel quada za dorucak i tražio još

Jes da je everest test sintetika ali i dobar pokazatelj

A i imao sam obadvoje(intel quad i amd quad) i mogu tvrdit da amd ovaj put stvarno super ide

Pa zar ga nemožeš dignut na istu frekvenciju?
Ja ne kažem ništa protiv 920-940-tke.Jer i sam sam u nedoumici koji če mi sljedeči proc biti(i7 ili 940).
A što se tiče izjave da ne Ownaju.Mislio sam na PhenomII 720
MICROMAN
17 godina
neaktivan
microman kaže...
DAXINHO146 kaže...
emerik kaže...

Gle AMD se zaje**o! :D Njihovom greskom se 4. jezgra moze otkljucati! Kakva je to glupost da je to jezgra sa greskom?! Pa lakse je proizvoditi samo 4 jezgre koje prodajes skupo za visoki segment i onda samo jednu "oslijepis" i to leti na srednji segment trzista!

Ako ne znas, trosak proizvodnje procesora je jaaako mali, mozda 100 kuna, skup je razvoj tehnologije itd. zato kada nesto ovakvo razvijes, bolje preraditi i prodavati na vise nacina da bude veci profit nego razvijati novu tehnologiju posebno za to!
17 godina
neaktivan

nemogu.

Najviše sam ga digo na 4ghz ali se srušio.

A intela sam imao pod vodom inace ni njega nebi tolko visoko

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kolega GTX260 dodje 1900 :) nisam znao da se tak spustila cijena, ali jel ovo 216 verzija?? ako nije onda se ni ne cudim sto dodje 1900 kuna :>

16 godina
neaktivan
Luka kaže...
microman kaže...
DAXINHO146 kaže...
emerik kaže...

Gle AMD se zaje**o! :D Njihovom greskom se 4. jezgra moze otkljucati! Kakva je to glupost da je to jezgra sa greskom?! Pa lakse je proizvoditi samo 4 jezgre koje prodajes skupo za visoki segment i onda samo jednu "oslijepis" i to leti na srednji segment trzista!

Ako ne znas, trosak proizvodnje procesora je jaaako mali, mozda 100 kuna, skup je razvoj tehnologije itd. zato kada nesto ovakvo razvijes, bolje preraditi i prodavati na vise nacina da bude veci profit nego razvijati novu tehnologiju posebno za to!

Pa vijerojatno znaš da na Waferu ne ispadnu svi čipovi najbolje.I one sa greškom(NA JEDNOJ OD ČETRI JEZGRA) stave u prodaju(JER JE JEFTINIJE NEGO RADIT NOVE) kao tro jezgrene procove.Pa ja i kažem da rade samo procove sa četri jezgre.

MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 15:07 (microman).
16 godina
neaktivan

najjeftinija gtx260 je 1729 kn u vemilu,al to je stara 65 nm verzija sa 192 shadera koja je u rangu s hd4870 512 mb.

Neki ljudi nikako ne mogu shvatiti KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE....to vrijedi za većinu komponente ako i ne za sve.

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LUXX kaže...

nemogu.

Znači išo bi nekih 3,8Ghz na zrak?
Pitam zato što sam u velikoj nedoumici između Phenom 940 i i7 920.
A u bugu su napisali da je INTELOV(i7) proc na 3,6Ghz osijetno brži od PhenomII 940 na istoj frekvenciji.
MICROMAN
16 godina
protjeran
Luka kaže...

http://www.bug.hr/vijesti/iz-tri-jezgre-cetiri/95608.aspx

http://www.techpowerup.com/86100/Phenom_II_X3_Unlockable_to_Phenom_II_X4?.html

...isplatljivije je kupiti trojezgreni i Biostarovu maticnu! Otkljucati 4. jezgru i to je to!

Razumijem da dosta vas ne vidi kakvo stvari funkcioniraju ali tako to ide! Jeftinije je proizvoditi samo četverojezgrene pa zakljucati jednu jezgru nego četverojezgrene i trojezgrene odvojeno (2 različita pogona)!

Pa nije samo tako lako otključati 4. jezgru. To je samo kod procesora koji su bolje ispali, a oni koji su lošije ispali oni su uglavnom nestabilni kad im se otključa 4. jezgra. To sve varira od primjerka do prmjerka.
EDIT:
Procesor: Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz 2MB Cache 800Mhz FSB Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica .: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi HDD320GB 8MB Cache, 7200 o/min Napajanje Frontier 400W
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 15:10 (kavasaki).
17 godina
neaktivan
microman kaže...
LUXX kaže...

nemogu.

A u bugu su napisali da je INTELOV(i7) proc na 3,6Ghz osijetno brži od PhenomII 940 na istoj frekvenciji.
nekih 3.6 - 3.8 ide svaki 940BE.
I7 nisam samo zbog toga uzeo što se grije ko mutav.
I7 clockani nema smisla na zraku.
Mada vele da je ta njegova temperatura bezopasna malo mi je previše(kolko cujem oko 60-70 stupnjeva idle!!)
naravno da je i7 brži.
Ali cemu tolika brzina?
Meni je moj 940BE i na stocku jako brz.
Clockani pogotovo
16 godina
neaktivan
LUXX kaže...
microman kaže...
LUXX kaže...

nemogu.

nekih 3.6 - 3.8 ide svaki 940BE.
I7 nisam samo zbog toga uzeo što se grije ko mutav.
I7 clockani nema smisla na zraku.
Mada vele da je ta njegova temperatura bezopasna malo mi je previše(kolko cujem oko 60-70 stupnjeva idle!!)
naravno da je i7 brži.
Ali cemu tolika brzina?
Meni je moj 940BE i na stocku jako brz.
Clockani pogotovo
 Pa upravo zbog toga se i dvoumim.Ali moram priznat da nemam iskustva sa AMD-om i zato ne želim previše srljat na P940.
A što se brzine tiče mislim da če uskoro doč vrijeme kada ni 3,0Ghz neče biti dovoljno.
Tehnologija jednostavno ide toliko brzo da je korisnicima Vrlo teško to pratit.
MICROMAN
17 godina
neaktivan
microman kaže...
 Pa upravo zbog toga se i dvoumim.Ali moram priznat da nemam iskustva sa AMD-om i zato ne želim previše srljat na P940.
A što se brzine tiče mislim da če uskoro doč vrijeme kada ni 3,0Ghz neče biti dovoljno.
Tehnologija jednostavno ide toliko brzo da je korisnicima Vrlo teško to pratit.
60-70°C idle? možda na 3.8  :D, iako čisto sumnjam (ako je suditi po onom što sam ja vidio)
Ali da, uglavnom se čeka druga revizija jezgre za malo bolji OC ako te ne privlači vodeno hlađenje.

A za ovo drugo, da ni 3GHz neće bit dovoljno... kome?  ako igraš igrice onda se podrazumjeva da moraš dat malo više, ako nešto radiš onda ti se isplati, a svim ostalima koji surfaju po netu i tipkaju u wordu je dovoljan i Thunderbird 1333 :)
17 godina

Q9550 i 940 su veoma, veoma blizu po performansama. U nekim testovima je brži AMD, u nekim Intel. U proseku, Intel je trunku jači, ali razlika je minimalna i ako nećeš da overklokuješ, izbor se svodi na stvar ličnih sklonosti.

Što se mogućnosti overklokovanja tiče, Q9550 ima nešto veći maksimalni frekvencijski potencijal (mada je to ipak malo stvar sreće, a potrebno je i dobro hlađenje), ali ni 940 nije za bacanje, pogotovo što se lep OC (oko 3.4GHz) može postići bez dizanja napona i bilo kakve komplikacije, samo povećanjem množioca.

Kad je već u priču ušao i X3, stvar je sledeća. Postoji dobar razlog zašto AMD neke savršeno funkcionalne 4-jezgarne procesore prodaje kao 3-jezgarne i to je objašnjeno na temi uz odgovarajuću vest. Ipak, uspeh nije zagarantovan, već se radi o kocki. Neko ubode dobar primerak (i na odgovarajućim temama ima informacija kako da povećate sebi šanse da to uradite), pa otključa četvrto jezgro i onda još nasvira procesor na 3.4+GHz, a neko otključa, ali je jezgro defektno i ne može da radi ni kad mu se takt spusti na 2GHz. Dakle, taj procesor je za one koji su zadovoljni sa 3 jezgra i kockare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze link za maticnu koja podrzava P II x3 720

16 godina
neaktivan

kakva je ovaj processor po vama?i dali se isplati kupit za 1899kn??

CPU INTEL Core2Quad Q9450 BOX, s. 775, 2.66 GHz, 12MB c., FSB 1333 MHz, 64 bit, QuadCore

ili je bolja ova za 1899kn

AMD PhenomTMII X4 940 Black Edition, 3.0 GHz, 8 MB cache, socket AM2+, 45 nm, BOX

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
damian123 kaže...

CPU INTEL Core2Quad Q9450 BOX, s. 775, 2.66 GHz, 12MB c., FSB 1333 MHz, 64 bit, QuadCore

AMD PhenomTMII X4 940 Black Edition, 3.0 GHz, 8 MB cache, socket AM2+, 45 nm, BOX

ja bi na tvom mjestu prije ovaj
sad je baš pojeftinio u adm-u, ali je i p2 x4 940 dosta ˝jeftin˝....kako god okreneš, nećeš pogriješiti.
Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 19:57 (StormZg).
16 godina
neaktivan
StormZg kaže...
damian123 kaže...

sad je baš pojeftinio u adm-u, ali je i p2 x4 940 dosta ˝jeftin˝....kako god okreneš, nećeš pogriješiti.
 ja bi uzo taj u amd al ima problem nema amd shop u rijeci a ja sam iz rijeke tako da pitam za ta dva znam da su dosta dobra sto se tice igrica pogotovo ako se clockaju pa bi volio neki od tih...
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...
damian123 kaže...

hmm ne znam ja imam q9450 i oc mu je na 3.59 na mb x48-ds5 i odličan je...samo što moraš imat malo bolji hladnjak da bi mogo držat mu temperature pod kontrolom...što se tiče oc-a nemogu zasad priječ zid ima na 3.60 sve sam probavao al ne ide me...pozz
Intel Core 2 Quad Q9450(2,67) -OC 3,59, Zalman CNPS9700 LED ,2x 2gb ocz reaper - 5 5 5 15, 1066 Mhz, Gigabyte GA-X48-DS5, Chieftec 650 watt, Gigabyte GTX280 , 1x WD 1TB Green ,2x Seagate 500 Gb, X-Fi Gamer Edition, Logitech Z-5500
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 20:14 (Tuborg_Green).
16 godina
neaktivan
Tuborg_Green kaže...
StormZg kaže...
damian123 kaže...

hmm ne znam ja imam q9450 i oc mu je na 3.59 na mb x48-ds5 i odličan je...samo što moraš imat malo bolji hladnjak da bi mogo držat mu temperature pod kontrolom...što se tiče oc-a nemogu zasad priječ zid ima na 3.60 sve sam probavao al ne ide me...pozz
 ma meni je super i da mi je clokan na 3.0 jer ja sad ovaj koji imam je mrvica prema tom... a najbolje bi mi bilo na 3.2
16 godina
neaktivan

na 3.2 ide i q6600 bez problema,s dobrim hlađenjem išao bi i do 3,8 - 4,0 a jeftiniji je dosta...

Samo je stariji i rađen u 65 nm...

Ako baš mora bit ili q9450 ili x4 940, ja bi rađe phenoma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
StormZg kaže...

na 3.2 ide i q6600 bez problema,s dobrim hlađenjem išao bi i do 3,8 - 4,0 a jeftiniji je dosta...

Samo je stariji i rađen u 65 nm...

Ako baš mora bit ili q9450 ili x4 940, ja bi rađe phenoma.

svejedno ako Q9450 ima 4mb cachea vise a treba mi za igre samo
17 godina
neaktivan

Gle ak želiš malo brže to moraš malo i više platiti...to je na tebi što se mene tiče ja bi uzeo q9450 ak si spreman za mal više para uložit...i to je to sve je na tebi...

Intel Core 2 Quad Q9450(2,67) -OC 3,59, Zalman CNPS9700 LED ,2x 2gb ocz reaper - 5 5 5 15, 1066 Mhz, Gigabyte GA-X48-DS5, Chieftec 650 watt, Gigabyte GTX280 , 1x WD 1TB Green ,2x Seagate 500 Gb, X-Fi Gamer Edition, Logitech Z-5500
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice