Dilema oko platforme na kojoj nastavit

poruka: 9
|
čitano: 2.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dilema, s kojom platformom nastavit

Dečki pomagajte, u dilemi sam, trenutno posjedujem AMD Phenom II X2 550 BE (procesor je star tek godinu dana, ima garanciju još dvije godine), i imam 1000 KN za kupovinu matične, mislio sam uzeti neku od AM3+ ploča i i onda kasnije kad se skupi novca i taman kad izađu "Buldiji" da upogonim i "Buldija", i mislim da bih onda bio miran duže vrijeme, ali imam još jednu mogućnost, imam ponudu da prodam sadašnji procesor, i imao bih dovoljno novaca da kupim procesor i matičnu od kolege "vexx5555" iz ove teme, znači ploču ASUS P7P55D PRO (ploči ističe garancija za mjeseca dana) i procesor i5 750 koji je jako dobar primjerak (ima garanciju još godinu dana), pa sam u dilemi, izašlo bi me gotovo jednako, znači:

Solucija A:

Nova AM3+ matična sa garancijom (predpostavljam 2. godine)

Dvojezgreni AMD Phenom II procesor sa 2. godine garancije
Mogućnost nadogradnje na bolji procesor 

Solucija B: 

Dosta dobra matična za socket 1556 bez garancije
Četverojezgreni Intel i5 750 procesor sa 1. godinom garancije (jako dobar primjerak, ima validacija sa 4.5 Ghz na dotičnoj ploči)
Općenito bolji sustav, ali s kraćom garancijom na procesor i bez garancije na matičnu 

Eto dečki pomozite, želim čuti malo vaša mišljenja, svaki komentar je dobrodošao, i stavit ću anketu da vidimo koliko vas je točno za koju soluciju!?

10 SOLUCIJA A
22 SOLUCIJA B
Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ukratko, Solucija B.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dečki, da javim, kupljena Gigabyte 990XA-UD3, prilično sam zadovoljan pločom, možda i padne review, samo kad budem imo vremena, al nasretniji sam što konačno opet imam složen komp!? {#}

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dilema oko platforme na kojoj nastavit
Ivsa kaže...

Dečki, da javim, kupljena Gigabyte 990XA-UD3, prilično sam zadovoljan pločom, možda i padne review, samo kad budem imo vremena, al nasretniji sam što konačno opet imam složen komp!? {#}

probaj ga sad otkljucat i klokat (proc) ak vec nisi....trebo bi ga derati 4 GHz sa ovom plocom

15 godina
neaktivan
xyan kaže...
Ivsa kaže...

probaj ga sad otkljucat i klokat (proc) ak vec nisi....trebo bi ga derati 4 GHz sa ovom plocom

A probavao sam ga otključavat na ASRock 890GX Extreme3, sa tri jezgre radi OK, sa 4 se ruši, ali brzo sam se rješio te ploče pa nisam imao prilike testirati, a sa ovom će bit opsežno testiranje, i sve sam sigurniji da će past i review, samo dok rješim ispite, zadnji rokovi, stislo, nema se vremena za otključavanje jezgri!? {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 3:12 (Ivsa).
15 godina
neaktivan

Bas planiram uzet tu maticnu, no zanima me jedna stvar, jel dovoljna ta fazna regulacija 8+2 za clock 8 jezgrenog bagera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

prvo - bager nije vani i nece ga biti jos jedno vrijeme tak da tesko da ces dobiti posten odgovor na to. drugo - ak asus Crosshair 5 ima takvu regulaciju - onda je ocito i vise nego dovoljna. Don Kihoty je nest govorio da ce doci highend ploce sa jos jacom 12+2 regulacijom...al 990x chipset ionak nije highend nek korak do njega (fx)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marko93 kaže...

Bas planiram uzet tu maticnu, no zanima me jedna stvar, jel dovoljna ta fazna regulacija 8+2 za clock 8 jezgrenog bagera?

Kao što je "xyan" rekao, mislim da je to sasvim dovoljno, uostalom, i "Gigin" i "Asusov" highend ima 8+2, tako da mislim da ste strane nećeš imati problema, uglavnom, ako ti se da strpit par dana, past će review ploče, a zasad ti mogu reć da je ploča jako dobra, dosta je hladnja, nisam imao nikakvog problema s njom, mjenjao sam RAM, grafičku i matičnu, i kad sam to sve spojio, komp se upalio bez problema, zasad mi se matična jako sviđa, ali za review će ić overclock procesora i rama, itd, itd, pa će mo tek onda vidit kakva je ustvari!?

15 godina
neaktivan

ok :) cekam tvoj review

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice