Dilema između dva procesora

poruka: 13
|
čitano: 2.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kao prvo oprostite što sam već dosadan, zanima me koji procesor mi je ispatljivije uzet za moju konfu da iskoristi grafičku kako treba s obzirom na cjenu:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=217_256_215&products_id=6643

ili

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=217_256_215&products_id=7467

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I jedan i drugi su jako dobri procesori i iskoristit će sve bez problema. Ali ako imaš za phenoma 940 nemoj se mislit jer je i više nego jači procesor od ovog athlona i puno je bolji izborNamigiva

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Dilema između dva procesora

ja trenutno imam love za kupnju athlon 920 2.66 a za 940 bi morao čekati još par mjeseci, dali se ovaj 620 da dobro klokati, što bi ste vi uzeli da ste na mojim mjestu?

17 godina
neaktivan

Ako već imaš love onda uzmi:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7084

Nije velika razlika u lovi, a proc je odličan i AM3 što znači ukoliko budeš prelazio na DDR3 memoriju taj procesor ide i na MBO koja podržava navedeni proc-odnosno bit će jeftiniji

izdatak za nadogradnju(samo memorija DDR3 i MBO) proc već imaš i netreba ti novi.I taj proc ide na tvoju MBO sadašnju provjeri još na stranicama proizvođača MBO.

Ako uzmeš navedeni 940BE to je procesor za AM2+ MBO koja podržava DDR2 memoriju i ukoliko budeš želio preči na novi socket AM3 morat ćeš sve zamjeniti(Proc+Memorija+MBO) jer

taj proc nejde na AM3 MBO.

Pa razmisli i o tome, naravno ako ti financije dozvoljavaju.I drugi navedeni proc je dobar  X4 620 i prilično jeftin pa je trenutno odlična kupnja ili da razmisliš o Phenom II x2 545/550BE

isto odlična kupnja pogotovo ukoliko više komp koristiš za igre.

Lako je savjetovati ali koliko misliš izdvojiti za Procesor nisi naveo pa samo možemo nagađati, ukoliko imaš 1000KN onda najbolji izbor X4 925 Phenom, ako nemaš toliko onda izaberi

od 2. navedena Athlon X4 620 ili Phenom II X2 545/550BE tu su cijenovno oko 750KN kako u kojoj trgovini.

Phenom II X2 550BE itd... moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 0:03 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

komp koristim isključivo za igre ali nebi baš želio staviti 2jezgreni procesor zbog toga što sada sve više nove igre traže 4 jezgre, sada imam na raspolaganju 700 kn točno za ovaj 620, ako netko iam još to za reći ili ima iskustva s tim procesorima neka slobodno kaže, hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma nemaš onda o čemu razmišljati kupi ga i uživaj to je odličan procesor za tu lovu i prilično močan za sve(ako igraš ii za ozbiljniji rad,obrada fotki i sl.) nemožeš ni kupiti ništa bolje

za tu lovu.Glede korištenja igara koje koriste 4 jezgre ima ih jako malo i dok to zaživi sigurno ćeš još toga promjeniti do onda.Osmijeh

http://sobitza.com/portal/content/view/941/32/

Evo pa malo pročitaj i vidi kako se ponaša taj proc u odnosu na iste ili slične pandane sve je lijepo objašnjeno i rečeno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 0:22 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ispravite me ako gdje grješim  Smijeh

16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Ako uzmeš navedeni 940BE to je procesor za AM2+ MBO koja podržava DDR2 memoriju i ukoliko budeš želio preči na novi socket AM3 morat ćeš sve zamjeniti(Proc+Memorija+MBO) jer

taj proc nejde na AM3 MBO.

ovo ti je najvažnije...nikako nemoj uzimati bilo kojeg pheoma 9x0 zato jer oni rade samo sa ddr2 memorijom.

phenom 925 je odličan proc, možda nebi bilo loše njega uzeti, iako je i athlon dobar(pogotovo ako mu otključas l3 cache, iako nisu prvelike šanse)!

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 2:12 (stipica_zd).
16 godina
neaktivan

Evo jedan usporedni test AMD AM3 procesora koji bi trebao okoncati sve dileme "dal da uzmem brzi dual ili sporiji quad".

Fale jos Athlon II X2 procesori, njih cu dodati uskoro.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E ovo se traži i to je pun pogodak.Izgleda da si je kolega Omega(PCE)Osmijeh dao truda i ovime puno pomaže onika koji se nemogu odlučiti.

A i inače portal "sobitza" je odličan glede informiranja kao i testiranja hardwera, te oni koji imaju imalo nedoumisa bilo bi dobro da posjete isti kao i PCE forum.Osmijeh

Evo da ukažem na mali propust glede broja jezgri u tablicama za model X4 620(piše triple- to je Athlon II X4-dakle četverojezgreni procesor) i za Phenom II 550BE(piše triple-to je Phenom II X2 dakle dvojezgreni procesor)

da nedođe do zabuna jer je svuda po trgovinama tako navedeno i to je točan podatak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 21:12 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Off topic:(da ne otvaram bezveze temu)

Jel to istina ili samo zajebancija...: )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Off topic:(da ne otvaram bezveze temu)

Jel to istina ili samo zajebancija...: )

to su oni stari amd procesori, njih više ni nema u prodaji...

a od x3 procesora se sad može naći samo athlon x3, phenoma jako malo ima.

16 godina
neaktivan
Smille kaže...

E ovo se traži i to je pun pogodak.Izgleda da si je kolega Omega(PCE)Osmijeh dao truda i ovime puno pomaže onika koji se nemogu odlučiti.

A i inače portal "sobitza" je odličan glede informiranja kao i testiranja hardwera, te oni koji imaju imalo nedoumisa bilo bi dobro da posjete isti kao i PCE forum.Osmijeh

Evo da ukažem na mali propust glede broja jezgri u tablicama za model X4 620(piše triple- to je Athlon II X4-dakle četverojezgreni procesor) i za Phenom II 550BE(piše triple-to je Phenom II X2 dakle dvojezgreni procesor)

da nedođe do zabuna jer je svuda po trgovinama tako navedeno i to je točan podatak.

Hvala, ispravljeno. Malo sam se zanio sa kopi pejstanjem :)

Inace, testovi su odradeni na W7 Ultimate 64bit sa 4GB memorije i trenutno zadnjim dostupnim verzijama svih aplikacija u kojima se procesori testiraju. Sprema se ista stvar i za Intelove procesore i nakon toga kompletna baza testova AMD-ovih i Intelovih procesora koja bi trebala drzati vodu minimalno godinu dana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 23:24 (sobitza).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice