Dakle imam procesora AMD Athlon II x4 620 clockan na 3,3ghz i otkljucan 6mb cachea (8 mb ukupno) i matičnu gigabayte 770-UD3 rev.2.0 dali se isplati prelazak na Intel i5 i socket 1156? naime frend mi nudi Msi P55M-GD45 s.1156 i Intel i5 750 za 1700 kn ,ak ja prodam svoj proc i maticnu 1 god budu sad stari dobil bi negde max 700 dal se mi onda isplati?Ili pa da rade novu grafičku nabavim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja nebi mjenjao
Imaj u vidu da bi trebao mijenjati i radnu memoriju budući da na 770-ud3 ide DDR2, a na P55M-GD45 ide DDR3.
Imaj u vidu da bi trebao mijenjati i radnu memoriju budući da na 770-ud3 ide DDR2, a na P55M-GD45 ide DDR3.
Da to me i najvise brine.. jer bi to bilo dodatnih 500 kuna.Neznam najbolje bi bilo da uzmem novi monitor i bolju graficku? sta vi mislite?
Ja bi za te pare rađe uzeo monitor/grafu bolje ;)
U igrama razliku između i5 i Phenoma nećeš primjetiti.
Uz to bi morao mijenjati RAM.
Dakle imam procesora AMD Athlon II x4 620 clockan na 3,3ghz i otkljucan 6mb cachea (8 mb ukupno) i matičnu gigabayte 770-UD3 rev.2.0 dali se isplati prelazak na Intel i5 i socket 1156? naime frend mi nudi Msi P55M-GD45 s.1156 i Intel i5 750 za 1700 kn ,ak ja prodam svoj proc i maticnu 1 god budu sad stari dobil bi negde max 700 dal se mi onda isplati?Ili pa da rade novu grafičku nabavim?
Nemas ti kaj tu mjenjat nist ti ne fali uopce, od kud ti ideja da bi presel na Intel i jos s ovakvim procom di si otkljucal sav Cache neko ti je to savljetoval ili kak si došel na tu ideju?
DA ,frend me pito . MA neznam ni sam.Najbolje bi bilo da uzmem monitor od 22" i novu grafulju ,nego neko mie tu napiso da promijenim i rame ,zasto? nisu ovi dobri ili?
EDIT:@Ati gamer mie savjetoval.
Nemoj prelazit na Intel, nedavno sam i ja imao sličnu dilemu i uspili su me odgovori sa dobrim argumentima, ovako znači, za to svoj procesor i ploču i RAM-e možeš dobit oko 1000 Kn, i malo više to znači da ćeš dat 700 KN više za gotovo istu stvar, a to je po meni ne isplativo, vidim da imaš pristojnu grafu, za 700 KN, i još mal skupljanja možeš kupit dobar monitor ako ga već nemaš, ili nadogradit RAM-e, pošto vidim da imaš 2 Gb RAM-a, možeš kupit solidan hladnjak za procesor, dobar miš ili bilo šta drugo, a po meni je svako od navedenog bolja ideja od tog da daš 700 KN za skoro istu konfiguraciju!?