Crko Procesor?

poruka: 23
|
čitano: 9.417
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Crko Procesor?

Imam več dosta dugo amd phenom ii 955 oc na 3.7 .

jučer sam htio upalit komp i neče se upaltit tj. ventilatori radi ali ništa se ne događa probao sam bez grafičke,bez hdd-a , bez rama (onda samo beep-a),vadio sam procesor i ponovo ga stavljo.

U čemu bih sad mogo biti problem ja sumljam na cpu ,napajanje nevjerujem da je jer nema ni pola godine ?

0 0 hvala 0
15 godina
Crko Procesor?

Ugasi racunalo, izvadi onu malu baterijicu na maticnoj, upali kompjuter na 2 minute, ugasi ga opet, stavi bateriju, upali ga

Case Closed! {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Crko Procesor?
AFK kaže...

jučer sam htio upalit komp i neče se upaltit tj. ventilatori radi ali ništa se ne događa probao sam bez grafičke,bez hdd-a , bez rama (onda samo beep-a),vadio sam procesor i ponovo ga stavljo.

U čemu bih sad mogo biti problem ja sumljam na cpu ,napajanje nevjerujem da je jer nema ni pola godine ?

Ako si izvadio memoriju, procesor, hdd i nakon toga bepa, znači da je matična ispravna. Možda grafička u banani kada nedaje sliku. Grafičku probaj na drugom računalu da vidiš da li radi i ram isto isprobati.

Nenad
15 godina
Crko Procesor?

Dali si vadio procesor prije nego se to dešavalo?? Zna se desit da se iskrivi koji pin na procesoru. Pa prilikom paljenja, ti imaš osječaj da sve radi, al ustvari ne.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sheeva kaže...

Ugasi racunalo, izvadi onu malu baterijicu na maticnoj, upali kompjuter na 2 minute, ugasi ga opet, stavi bateriju, upali ga

Case Closed! {#}

Nije mi jasno ovo, upali komp na 2 minute, aj pojasni mi to malo ?

@autoru teme, probaj napravit Clear CMOS jer mi miriše na matičnu

Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 19:34 (Groza).
17 godina
Crko Procesor?

ja kupio prije dva tjedna prenaponsku zastitu od APC-a i postekao ja sve i kresnem ja komp a ono svi ventilatori rade a na ekranu nista ne pokazuje i ja resetiram komp i opet nista onda sam popizhdio :) resetiram bios iza na back panelu i opet isto,izvadim bateriju i opet isto :) poceo sam skidaoti sve i sa neba i sa zemlje i pomisljao da mi je nova novcata prenaponska zastita shebala komp :D
a komp je novi i odkad sam ga sklopio nije rekao A a kamoli da mi takva sranja radi :)
i ja otiso kod prijatelja po staru moju karticu 8600gts i nju stavim i na njoj se podigne sustav i ja reko ok hebiga graficka mi riknula.sutra dan stavim ponovo novu karticu 260 gtx gs i radi sve normalno ko da se nista nije dogodilo i od tada sve opet radi kao po starom ODLICNO.

e sad imamo slicne maticne samo sto je moja za intel,a tvoja amd.mozda ima neke veze sa time a mozda je isti slucaj kao i sa mojim kompom da ce sutra sve raditi ponovo odlicno :)

-=PiS=- CROZOKI
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 19:44 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crko Procesor?

Sve navedeno sam probo ali ništa ili je procesor ili napajanje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crko Procesor?

kao sto je rekao groza samo trebas clear cmos napravit..ukoliko neznas kako:

1:pokraj baterije na maticnoj imas 3 pina i jumper  koji povezuje dva

2:iskopcaj komp iz struje

3:izvadi bateriju(sa maticne)

4:premjesti jumper da bude povezuje druga dva

5:vrati bateriju

6:ukopcaj napajanje

7:upali komp

8:ugasi komp

9:iskopcaj napajanje

10:izvadi bateriju

11:vrati jumper kak je bio

12:vrati bateriju i napajanje

13:budi sretan....

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crko Procesor?

Proradilo je bio se jedan pin na sredini procesora iskrivio pa sam ga izravnao (Jedva) {#}

Može sad lock!

0 0 hvala 0
17 godina
AFK kaže...

Proradilo je bio se jedan pin na sredini procesora iskrivio pa sam ga izravnao (Jedva) {#}

Može sad lock!

Nigdje ali apsolutno nigdje ti u opisu svog problema nisi napisao da si vadio procesor van..

Nemoguce je da se sam od sebe iskrivio, eto tolko.

17 godina
neaktivan
AFK kaže...

Napisa je da ga je vadia

Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you
17 godina
Groza kaže...
AFK kaže...

Napisa je da ga je vadia

Napisao je tim redosljedom da to zvuci da ga je vadio nakon sta mu taj komp nije htio upalit

17 godina
neaktivan

Istina, moja pretpostavka je da je inicijalni problem bia u bateriji a da je on kasnije iskrivija pin pa napravia novi problem!

17 godina
Groza kaže...

Istina, moja pretpostavka je da je inicijalni problem bia u bateriji a da je on kasnije iskrivija pin pa napravia novi problem!

Isto mislim..

17 godina
Crko Procesor?

hehehe :)

onda mora da si ga hebeno iskrivio kad si vratio proc u socket i fiksirao ga sa polugicom i onda ga jos pritisnuo sa hladnjakom :D

-=PiS=- CROZOKI
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
crozoki kaže...

onda mora da si ga hebeno iskrivio kad si vratio proc u socket i fiksirao ga sa polugicom i onda ga jos pritisnuo sa hladnjakom :D

To nije nikakav problem. Zato sam ga i pitao dal je vadio procesor, pa je možda pin iskrivljen. Lako se daju iskrivit, pa se desi to što se desilo. Al također se zna desit da neki pin i pukne, a ono radi bez beda. Dakle, ima svakakvih varijanti.

17 godina
zabranjeniples kaže...
crozoki kaže...

To nije nikakav problem. Zato sam ga i pitao dal je vadio procesor, pa je možda pin iskrivljen. Lako se daju iskrivit, pa se desi to što se desilo. Al također se zna desit da neki pin i pukne, a ono radi bez beda. Dakle, ima svakakvih varijanti.

kuzim.

ali kad se stavlja amd-ov proc onda prvo pregledas pinove,otvoris polugicu na maticnoj drzis proc tocno iznad socketa i samo ga pustis. on mora upasti u rupce bez ikakvih problema. :)

-=PiS=- CROZOKI
15 godina
crozoki kaže...

kuzim.

ali kad se stavlja amd-ov proc onda prvo pregledas pinove,otvoris polugicu na maticnoj drzis proc tocno iznad socketa i samo ga pustis. on mora upasti u rupce bez ikakvih problema. :)

Pa ista je stvar i sa intelovim procesorom. Nema tu nikakve razlike u stavljanju, niti je to neka mudrolija. Ali ipak, zna se desit, da pri stavljanju dođe do male pogreškice (znači da se ne nanišani točno), i pin/ovi se iskrivi/e ili pukne/u.

14 godina
neaktivan
Crko Procesor?

za one koji su to pretpostavljali:nemoze baterija uzrokovat nepaljenje kompa...ja imam komp koji radi sa praznom baterijom vec pola godine i jedina je stvar kad ga iskopcas iz napajanja da se CMOS ocisti(sve u biosu se resetira)...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A slušaj, čini mi se da nemaš baš previše iskustva u ovim stvarima !

15 godina
skiljavi kaže...

za one koji su to pretpostavljali:nemoze baterija uzrokovat nepaljenje kompa...ja imam komp koji radi sa praznom baterijom vec pola godine i jedina je stvar kad ga iskopcas iz napajanja da se CMOS ocisti(sve u biosu se resetira)...

kad ti je baterija prazna, windows se nemoze bootati...

17 godina
Sheeva kaže...
skiljavi kaže...

kad ti je baterija prazna, windows se nemoze bootati...

Nije istina! I sam imam komp. s praznom baterijom već godinu dana, i kao što skiljavi kaže, samo se CMOS očisti kad ga iskopčaš iz struje.

totus mundus agit histrionem
13 godina
neaktivan
Crko Procesor?
evo ovako meni se događa sada dobio sam komp i sve sam provjerio bio je pokidan a na kraju je samo napajanje oslo i sada sam stavio napajanje i kad ga ukljucim ventilator se vrti 3 sekunde i onda prestane sad neznam sta je oslo molim pomoc
THE HIIIIe
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice