CPU overclock

poruka: 8
|
čitano: 1.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
CPU overclock

Pozdrav,

-imam AMD Phenom II X4 940 BE

-početni takt mu je 3,0 GHz

-overclockao sam ga u biosu na 3,4 GHz

-AMD Overdrive pokazuje da mu je multiplier namjesten na x4, dakle na 800 MHz, CPU-z isto tako i pokazuje da mu je temp 80+ stupnjeva sto je nemoguce..

-u My computer pokazuje da mu je clock na 3,4 GHz

zna netko u cemu je problem?

http://lit.mn/mWb - klik na link..
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 15:09 (Vesperian).

0 0 hvala 0
14 godina
CPU overclock

Vidi u biosu kolike su temperature i provjeri vrti li se cooler od proca.

Ajmoooooooo!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: CPU overclock

ne vrti se jer imam vodeno hladjenje..

15 godina
neaktivan
CPU overclock

1.) CPU-Z pokazuje (sniženi) takt od 800 MHz zbog uključene opcije Cool&Quiet (u BIOS-u), koja smanjuje takt procesora kada nije pod opterečenjem, a rezultat je manja potrošnja struje i manje zagrijavanje procesora.

2.) Temperatura koju si napisao najvjerojatnije nije točna. Sa kojim programom si mjerio? Da li si moža mjerio nakon npr. igranja igrice?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nasao sam problem..pumpa za vodeno mi nije bila ukljucena..temp je pokazivao dobru al ne znam zast je kazao krivi multiplier..

hvala..

15 godina
neaktivan
godo kaže...

1.) CPU-Z pokazuje (sniženi) takt od 800 MHz zbog uključene opcije Cool&Quiet (u BIOS-u), koja smanjuje takt procesora kada nije pod opterečenjem, a rezultat je manja potrošnja struje i manje zagrijavanje procesora.

2.) Temperatura koju si napisao najvjerojatnije nije točna. Sa kojim programom si mjerio? Da li si moža mjerio nakon npr. igranja igrice?

Vesperian kaže...

nasao sam problem..pumpa za vodeno mi nije bila ukljucena..temp je pokazivao dobru al ne znam zast je kazao krivi multiplier..

hvala..

Poveži boldano, što si mogao i bez moga posta, i sve će ti biti jasno!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
17 godina
neaktivan
CPU overclock

ASUS Crosshair Formula(990FX)kupih jučer zadnja u ADM-u bila,još mi je skuplje i prodali..1,799kn,na njihovoj stranici 1,766kn.kao prodali mi po ''sutrašnjoj cijeni ,nes da prate tečaj eura bla bla'',da ne otvaram novu temu bezvze ,zanima me da li ova matična može otključavat jezgre na procesorima?,pošto nisam baš sa lovom na TI niti ću biti uskoro,planiram uzeti Semprona Le 145 za prvu ruku,koji se da otključat u dual core,e sad zavisi kakve cu biti sreće,pa ako netko zna odgovor na moje pitanje slobodno..

EDIT:Izgleda da ima opciju otključavanja u BIOS-u,wish me luck.lol

Live to win!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 18:19 (BuhaBT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
godo kaže...
godo kaže...

Vesperian kaže...

hvala..

Poveži boldano, što si mogao i bez moga posta, i sve će ti biti jasno!

ne zelim ulaziti u nikakve nepotrebne rasparave al nije do toga jer pod opterecenjm ili bez njega uvijek je pokazivalo 800 mhz, tak da od toga nista..

pošto ja ne mogu staviti, može lock na ovu temu?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice