Evo ovako odlućio sam uzet novu ploču i procesor nije bitno bio AMD ili Intel kupuje se u linksu i hoću da ploča ima bios kao ova sadašnja moja
to je moj video pa vidite izgled biosa i treba mi s takvim biosom jer mi je naj jednostavniji evo što sam ja mislio AMD Athlon II X3 435 i Asrock A770DE+ ploća mora imati 3 PCI bjela utora! HVALA UNAPRIJED!Itko da mi kaže dali se može bolje izvuć za te novce?
To se zove Award BIOS. Ne vidim nikakve prednosti nad "tabed" AMI BIOS-om, koji ispisuje sve informacije,
i nudi pregledniji i širi spektar opcija.
Općenito, Gigabyte je vezan za Award, kao i MSI.
Asus i ASRock su vezani za AMI.
AMI:
AWARD:
Ma meni nije bitno koji bios šta nudi meni je bitno da ja se snađem u njemu razumiješ? pa tako da me zanima jel se može šta izvuć za tih 1100 kuna i jel bi se dala 4 jezgra odkljućat na toj ploči?
Šta se nemaš snaći u AMI BIOS-u, još je jednostavniji i pregledniji, jer je u tabovima.
Naravno da možeš CPU otključati na toj ploči. Ako je 4. jezgra ispravna.
Ako želiš još jeftiniju ploču za otključavanje, imaš N68-S UCC, koja uskoro dolazi u Esys, dakle i u prodaju.
Jeftinijeg od toga jednostavno nema.
zasto ne probas iskopat nesto polovno,jer sada dosta ekipe prelazi na i5 i i7 pa se rijesavaju dobrih soc775 mbo i proceva
Šta se nemaš snaći u AMI BIOS-u, još je jednostavniji i pregledniji, jer je u tabovima.
Naravno da možeš CPU otključati na toj ploči. Ako je 4. jezgra ispravna.
Ako želiš još jeftiniju ploču za otključavanje, imaš N68-S UCC, koja uskoro dolazi u Esys, dakle i u prodaju.
Jeftinijeg od toga jednostavno nema.
Ma taj AMI ima moj stari i nisam se uopće snašao kod njega al isplati se probat...i sad se nadam kad uzmem to dvoje da će se dati 4 jezgra otkljućati i koliko bi ga mogo kloknuti? na nekih 3.5ghz? stavio bi mu novi cooler neki vidjeo bi za uskrs da iskamćim do 400 kuna
P.S Do koliko mhz idu rami? i koliko je gb max na onu ploću koju sam ja stavio? ja imam sada trenutno 4 gige po 800 mhz u skoroj budućnosti mislim za više megaherzne rame zamijeniti
zasto ne probas iskopat nesto polovno,jer sada dosta ekipe prelazi na i5 i i7 pa se rijesavaju dobrih soc775 mbo i proceva
Ma ovo nek bude ovako za ovaj komp samo sredim neke stavke i nedira se više ništa na njemu a za i5 ili i7 biti će 6 ili 7 ili 8 mjesec ove godine
P.S A i ako bi se prebacivo na i5 ili i7 onda mora i nova ploća pa i rami jer imam ddr 2 rame i 775 ploću
Ma taj AMI ima moj stari i nisam se uopće snašao kod njega al isplati se probat...i sad se nadam kad uzmem to dvoje da će se dati 4 jezgra otkljućati i koliko bi ga mogo kloknuti? na nekih 3.5ghz? stavio bi mu novi cooler neki vidjeo bi za uskrs da iskamćim do 400 kuna
P.S Do koliko mhz idu rami? i koliko je gb max na onu ploću koju sam ja stavio? ja imam sada trenutno 4 gige po 800 mhz u skoroj budućnosti mislim za više megaherzne rame zamijeniti
Pa skini manual sa ASRock stranice, i prouči u njemu BIOS. Nemaš se šta "ne snaći".
Imaš TAB za sve. Jednostavno i pregledno. Kod AWARD-a je sve u "đuture" nagurano.
Osobito ako je ono tvoj snimak, a koristiš Gigabyte ploču, nisi ni uključio advanced opcije sa CTRL+F1,
da vidiš sve ono što vidiš u AMI-ju.
AMI je posebno dobaš što se tiče OC-a same memorije, toliko opcija da boli glava, od A do Ž latencije.
Što se tiče A770DE, možeš staviti MAX 8GB RAM-a, 4 keksa po 2 GB.
Brzina MAX 1066MHz, radit će samo sa Phenom II procesorima (ako griješim, i Athloni II podržavaju 1066 MHz rad bez OC-a,
ispravite me).
Ako ti se i otključa četvrta jezra, prvo moraš provjeriti kolliko je stabilna. A koliko ćeš ju moći OC-ati moraš večeras
nazvati Vidovitog Milana, to samo on može znati sa četvrtom otključanom jezgrom.
Sa tri jezgre je 3.5Ghz pis of kejk.
PS - evo manual:
Pa skini manual sa ASRock stranice, i prouči u njemu BIOS. Nemaš se šta "ne snaći".
Imaš TAB za sve. Jednostavno i pregledno. Kod AWARD-a je sve u "đuture" nagurano.
Osobito ako je ono tvoj snimak, a koristiš Gigabyte ploču, nisi ni uključio advanced opcije sa CTRL+F1,
AMI je posebno dobaš što se tiče OC-a same memorije, toliko opcija da boli glava, od A do Ž latencije.
Brzina MAX 1066MHz, radit će samo sa Phenom II procesorima (ako griješim, i Athloni II podržavaju 1066 MHz rad bez OC-a,
ispravite me).
Ako ti se i otključa četvrta jezra, prvo moraš provjeriti kolliko je stabilna. A koliko ćeš ju moći OC-ati moraš večeras
nazvati Vidovitog Milana, to samo on može znati sa četvrtom otključanom jezgrom.
PS - evo manual:
To s crtl i f1 za moju ploću sadašnju vrjedi? BURAZ HVALA TI!
ispravite me).
PS - evo manual:
Ušo sam u bios stisko crtl+F1 i ništa se nije događalo di to trebam stisnut? malo sam se previše zbunio
Uđeš u BIOS, i gledaš ga.
Držiš CTRL i stisneš F1.
Dobit ćeš jedan dodatni meni, i to je to.
Pažljivije prebroji koliko imaš kategorija, i kako se zovu.
Uđeš u BIOS, i gledaš ga.
Držiš CTRL i stisneš F1.
Dobit ćeš jedan dodatni meni, i to je to.
Pažljivije prebroji koliko imaš kategorija, i kako se zovu.
Ništa se nije događalo i pustio sam crtl i stisnuo F1 i onda mi je ispisao šta koja tipka znaći
Ajde prouči si malo:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/187523-12-hidden-bios-settings-memory-timings-gb8n
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=1671650&postcount=15
Precizno oko uoči promjene odmah...
Ajde prouči si malo:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/187523-12-hidden-bios-settings-memory-timings-gb8n
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=1671650&postcount=15
Precizno oko uoči promjene odmah...
Na onom prvom linku gledam sada kad ono meni se nije ništa pomaklo sve isto ili sam oćoravio?
pa al ti nije bolje stavit samo q8300
Na onom prvom linku gledam sada kad ono meni se nije ništa pomaklo sve isto ili sam oćoravio?
gle, nekakav meni se sigurno malo drugačije zove.
zaviri u "advanced options", sigurno imaš gro više opcija za tweekanje.
pa al ti nije bolje stavit samo q8300
Ćuj neču jer stari neš govori da bi njemu jaći komp trebao i šta ti ja znam pa reko dam ti moju ploću i procesor ti samo stavi nove rame i ti meni kupiš za 1100 kuna procesor i ploću i tako je bilo!
Oćeš A780GXH za malo novca?
Po cijeni A770DE+, sa jamstvom nekih 19-20 mjeseci...
Ako si blizu Siska, uskoro prodajem ploču (dolazi Deluxica od ASRocka).
A Hyperion će vjerovatno uzeti RAM od mene...
Evo ga ovako u glavnom meniu se ništa nije promjenilo ali po podmeni-ima se promjenilo onaj dio za klokanje dobio sam dosta toga al nekontam za šta mi to služi!
Knjigu u ruke, google i uči šta je šta...
Nemogu ti prenesti 20 godina znanja u 5 minuta...
Evo ovako odlućio sam uzet novu ploču i procesor nije bitno bio AMD ili Intel kupuje se u linksu i hoću da ploča ima bios kao ova sadašnja moja
to je moj video pa vidite izgled biosa i treba mi s takvim biosom jer mi je naj jednostavniji evo što sam ja mislio AMD Athlon II X3 435 i Asrock A770DE+ ploća mora imati 3 PCI bjela utora! HVALA UNAPRIJED!Ma clokanje ti je za 10 još samo da je uspijelo. LOL
Ako si blizu Siska, uskoro prodajem ploču (dolazi Deluxica od ASRocka).
Pardon topic starteru na upadu u temu, interesira me više detalja o ovome :) Šta si naručio 890FX Deluxe3? Šta stiže? Kada? Jesi vidio na XS na onoj temi gdje si napisao post da se uz 890GX Extreme3 sprema i 890FX Extreme3? :)
Napravio si dobar odabir mbo+cpu tako da to slobodno kupis. Nemres vise izvuci...
Napravio si dobar odabir mbo+cpu tako da to slobodno kupis. Nemres vise izvuci...
Nadam se da će to biti kompaktibilno s 4 gige ddr 2 800 i HD5770? e onda će sve igre valjda na max postavkama bez slovo t a kamoli trzanja?
P.S S vremenom nabavim još jednu HD5770 i sparim ih u CF
Pardon topic starteru na upadu u temu, interesira me više detalja o ovome :) Šta si naručio 890FX Deluxe3? Šta stiže? Kada? Jesi vidio na XS na onoj temi gdje si napisao post da se uz 890GX Extreme3 sprema i 890FX Extreme3? :)
Stavio sam u rezervaciju jednu GX ploču, koja još nije ni na Webu uvoznika.
Vidio sam i FX, ali mislim da mi ne treba (jer ionako niad neću raditi crossfore).
Uglavnom, čim izađu obje, usporedit ću ih, pa ću se odlučiti za jednu od. ;)
Gledam sada malo na netu proc multipler 14.5x to je odlićno fino se da kloknuti na 3.6ghz i ta ploća isto je super 7.1 audio ima oc tuner...evo na šta sam naletio LINK PLOČELINK PROCA i sada me zanima jel ima ta ploća acc za otkljućavanje dodatne jezgre? tzv. famozne 4 jezgre?
Da tebra, pa piše u specifikacijama Advanced Clock Calibration, dakle ima ACC.
pozdrav možda da probaš sa x3 425 i asrock 785+sb710
ja sam na stock voltaži ddr3 memorija cpu mi je sa 2,7 na 3,1 u win 7
cijena okvirno za ddr2 i jači proc
Procesor AMD Athlon II X3 435,AM3, BOX , 1.5MB cache,95W,2.9GHz559,00Kn
Asrock A785GMH/128M - AM2+,AMD 785G + AMD SB710, M-ATX488,99Kn
Asrock A785GXH/128M , s. AM2+, AMD 785G + AMD SB710, FSB
pozdrav možda da probaš sa x3 425 i asrock 785+sb710
ja sam na stock voltaži ddr3 memorija cpu mi je sa 2,7 na 3,1 u win 7
cijena okvirno za ddr2 i jači proc
Procesor AMD Athlon II X3 435,AM3, BOX , 1.5MB cache,95W,2.9GHz559,00Kn
Asrock A785GMH/128M - AM2+,AMD 785G + AMD SB710, M-ATX488,99Kn
Asrock A785GXH/128M , s. AM2+, AMD 785G + AMD SB710, FSB