CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.196.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
9 godina
protjeran
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Noseblocker je jedino tisi, po performansama je slabiji, uostalom u testu je stariji model od AKASE AK-FN063, noviji model je AK-FN073 to je onaj koji sam ti i linkao, a taj ima jos naprednije lezajeve i tisi je u radu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
Lucidius kaže...

Noseblocker je jedino tisi, po performansama je slabiji, uostalom u testu je stariji model od AKASE AK-FN063, noviji model je AK-FN073 to je onaj koji sam ti i linkao, a taj ima jos naprednije lezajeve i tisi je u radu...

Ne, u gornjem testu noiseblocker postiže i nešto viši airflow.

Šta mi je manje bitno. To će biti u define miniju u kojeg ne namjeravam stavljat ništa više od jedne grafe tdp-a do oko 200w i jedan i5/i7. Tako da je tišina ispred performansi kao što sam i napisao u prvom postu.

Drugo, moraju moć na niskim okretajima vuc zrak kroz gusti dust filter, a bequieti su solidni s pritiskom, zato bi se mogli dosta dobro nosit s tim.

Nije sve u cfm-u...

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 15:58 (athlon64).
13 godina
athlon64 kaže...

Pa receno mi je da su i oni jako dobri da, nisu ni toliko ekstremno skupi. Ali eto sad su to neke nijanse u visokom segmentu. Vjerojatno ide bequiet. Čini mi se najviše primjeren za ono šta mi treba i najbolji po pitanju nečujnosti. Uz NB-a

U svakom slucaju, stagod kupio; javi kako si prosao! ;)

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
15 godina
Jovanka kaže...
athlon64 kaže...

Pa receno mi je da su i oni jako dobri da, nisu ni toliko ekstremno skupi. Ali eto sad su to neke nijanse u visokom segmentu. Vjerojatno ide bequiet. Čini mi se najviše primjeren za ono šta mi treba i najbolji po pitanju nečujnosti. Uz NB-a

U svakom slucaju, stagod kupio; javi kako si prosao! ;)

Will do! Neka prođu kolokviji pa narucujem. Past ce koja slika i komentar :)

9 godina
protjeran
athlon64 kaže...
Lucidius kaže...

Šta mi je manje bitno. To će biti u define miniju u kojeg ne namjeravam stavljat ništa više od jedne grafe tdp-a do oko 200w i jedan i5/i7. Tako da je tišina ispred performansi kao što sam i napisao u prvom postu.

Drugo, moraju moć na niskim okretajima vuc zrak kroz gusti dust filter, a bequieti su solidni s pritiskom, zato bi se mogli dosta dobro nosit s tim.

Nije sve u cfm-u...

Nigdje u tom testu nemaju noise blocker veci airflow, neznam gdje si ti to vidio? a i neznam kako bi ti ventovi mogli biti bolji od AKASE koja ima 3.0mmH20 potisak, naspram 1.5 kod NB-a, isto tako i AKASA ima veci airflow koji ide do 110CFM, a Noise blocker ide do nekih 80-90CFM (nemoj da te zbuni ono sta im pise na kutiji u vezi airflowa posto su im brojke izrazene u m3/h a to je osjetno slabija mjera od CFM)

15 godina
Lucidius kaže...
athlon64 kaže...
Lucidius kaže...

Nije sve u cfm-u...

Nigdje u tom testu nemaju noise blocker veci airflow, neznam gdje si ti to vidio? a i neznam kako bi ti ventovi mogli biti bolji od AKASE koja ima 3.0mmH20 potisak, naspram 1.5 kod NB-a, isto tako i AKASA ima veci airflow koji ide do 110CFM, a Noise blocker ide do nekih 80-90CFM (nemoj da te zbuni ono sta im pise na kutiji u vezi airflowa posto su im brojke izrazene u m3/h a to je osjetno slabija mjera od CFM)

"NB -Eloop b14"

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 16:18 (athlon64).
9 godina
protjeran

Pa kako je to bolje, jel vidis da je u tablici AKASA odmah druga po visini ispod Vardara i to samo zato jer se vrti na 100RPM-a manje. uostalom ti testovi ventova su za uzeti sa zrnom soli, isti slucaj kao i kod vodenih i zracnih hlađenja za peocesore, odstupanja su od stranice do stranice...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 16:27 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Pa kako je to bolje, jel vidis da je u tablici AKASA odmah druga po visini ispod Vardara i to samo zato jer se vrti na 100RPM-a manje. uostalom ti testovi ventova su za uzeti sa zrnom soli, isti slucaj kao i kod vodenih i zracnih hlađenja za peocesore, odstupanja su od stranice do stranice...

Ne, NB eLoop je označen svjetloljubičastim trokutima i na svim okretajima konzistentno pobjeđuje akasu. Piše ti legenda lijevo, jasno je ko dan.

Dole su okretaji, lijevo je CFM. Na istim okretajima akasa gura manje nego NB i vardar.

Ni u daljnjim testovima gdje se ubacuje bequiet pa čak i corsair ML serija, se ne može mjerit s njima.

Uzimam bequiet navjerojatnije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 16:39 (athlon64).
9 godina
protjeran

Krivo ti to gledas, ne gledaj kako su poredani ventovi po nazivu vec gledaj tablicu i krivulju kako se krece, sto je krivulja visa znaci da je vent pogurao vise zraka, a sto krivulja ide šire to oznacava koliko se brzo vent vrtio. A ono sa desne strane nije CFM nego FPM, odnosno koliko je zraka proslo kroz radijator mjereno sa određene distance...

Uostalom kosi se sa zdravom pameti ovo sta ti pricas zato jer su na papiru i o specifikacijama AKAKSE daleko jaci ventovi i od Bequieta i od Noiseblockera, nemaju oni sta tu traziti, nauci se gledati tablice pa onda uđi u raspravu. Lijepo ti pise higher is better, znaci krivulja koja je visa predstavlja bolji vent i to je sva logika 

EDIT:

I jos jednom kazem, u testu su stariji modeli AKASA VIPER ventova...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 17:17 (Lucidius).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
athlon64 kaže...

Ne, NB eLoop je označen svjetloljubičastim trokutima i na svim okretajima konzistentno pobjeđuje akasu. Piše ti legenda lijevo, jasno je ko dan.

Dole su okretaji, lijevo je CFM. Na istim okretajima akasa gura manje nego NB i vardar.

Ni u daljnjim testovima gdje se ubacuje bequiet pa čak i corsair ML serija, se ne može mjerit s njima.

Uzimam bequiet navjerojatnije.

Samo za referencu; imas iste ove grafove Noise VS RPM i Noise VS FPM? Tnx!

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
15 godina
Lucidius kaže...

Krivo ti to gledas, ne gledaj kako su poredani ventovi po nazivu vec gledaj tablicu i krivulju kako se krece, sto je krivulja visa znaci da je vent pogurao vise zraka, a sto krivulja ide šire to oznacava koliko se brzo vent vrtio. A ono sa desne strane nije CFM nego FPM, odnosno koliko je zraka proslo kroz radijator mjereno sa određene distance...

Uostalom kosi se sa zdravom pameti ovo sta ti pricas zato jer su na papiru i o specifikacijama AKAKSE daleko jaci ventovi i od Bequieta i od Noiseblockera, nemaju oni sta tu traziti, nauci se gledati tablice pa onda uđi u raspravu. Lijepo ti pise higher is better, znaci krivulja koja je visa predstavlja bolji vent i to je sva logika 

EDIT:

I jos jednom kazem, u testu su stariji modeli AKASA VIPER ventova...

Ja neznam je li netko od nas dvoje slijep ili šta.

Znači gledam grafikon, Noiseblocker je u cijelom spektru okretaja viši odnosno gura više zraka.

Noiseblockeru treba manje okretaja da kroz radijator progura jednako zraka kao što sam i upravo nacrtao na navedenom grafikonu.

Dakle za jednak FPM Akasa se mora vrtit stotinjak okretaja brže

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 17:25 (athlon64).
9 godina
protjeran

Evo jedan mali snimak da se vidi tocno koliko su jaki ovi AKASA APACHE, u videu je 120mm verzija, 140mm je osjetno jaca...

EDIT:

Ovo za iste okretaje je druga prica, ja ti pricam da na kraju krajeva sa okretajima do kraja AKASA izvlaci bolji rezultat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 17:30 (Lucidius).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

KAd sam vec tu... :D

Ja vidim samo da se Viper brže vrti od Noiseblockera. NB max na 1350, a Viper na 1500RPM. Yes, higher is better.

PS Propuh veci kod NB-a u cijelom njegovom rasponu. Lucidius, dje bjese problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 17:30 (Jovanka).
15 godina
Jovanka kaže...

KAd sam vec tu... :D

Ja vidim samo da se Viper brže vrti od Noiseblockera. NB max na 1350, a Viper na 1500RPM. Yes, higher is better.

PS Propuh veci kod NB-a u cijelom rasponu. Lucidius, dje bjese problem?

To stoji. Akasa se može vrtit brže al mi ne razgovaramo o tome.Mi razgovaramo o "koji ventilator gura više zraka na ISTIM okretajima".

On valjda nezna čitat X-Y graf pa omalovažava ostale jer je tako najlakše.

Good job.

Iskreno me nije ni briga za te akasa ventilatore samo tip radi budalu od mene. Grafikon je jasan ko dan.

9 godina
protjeran

Ja tebi od pocetka pricam da AKASA ima bolji konacan rezultat kada se ventovi vrte do kraja.

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Ja tebi od pocetka pricam da AKASA ima bolji konacan rezultat kada se ventovi vrte do kraja.

Znači tvoj zaključak je da je Akasa bolji ventilator od noiseblockera zato šta na 1600 okretaja gura više zraka nego noiseblocker na 1400?

I to sugeriraš korisniku koji piše da namjerava stavit jednu slabiju grafu i i5 u malo kučište i da mu je mrtvačka tišina prioritet?

Svaka čast.

No hvala svejedno. Stižu bequiet krajem idućeg tjedna vjv.

9 godina
protjeran

Ajde smiri se malo, sta se pravis pametan, kao prvo trazio si jake ventove zbog dust filtera koji ce moci gurati zrak preko njih, a kao drugo mrtvacku tisinu nisi nigdje ni spominjao, a ako vec i trebas mrtvacku tisinu onda te bome nijedan koji ide preko 800RPM-a nebude usrecio. I jos jednom ti pricam da su u testu stariji modeli AKASA VIPER ventova, noviji modeli imaju i drugaciji izgled i drugacije lezajeve pa su i tisi i jos malo imaju poboljsane performanse.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Ajde smiri se malo, sta se pravis pametan, kao prvo trazio si jake ventove zbog dust filtera koji ce moci gurati zrak preko njih, a kao drugo mrtvacku tisinu nisi nigdje ni spominjao, a ako vec i trebas mrtvacku tisinu onda te bome nijedan koji ide preko 800RPM-a nebude usrecio. I jos jednom ti pricam da su u testu stariji modeli AKASA VIPER ventova, noviji modeli imaju i drugaciji izgled i drugacije lezajeve pa su i tisi i jos malo imaju poboljsane performanse.

Da kopiram ono što sam napisao u prvom postu kojeg si i sam citirao:

"A naprijed bi stavio 2x140mm koji će na nekih 700-800 okretaja KROZ dust filter provlačiti dovoljno zraka"

Dakle da, nisam ih ni imao namjeru vrtit brže od 800 okretaja.

Nakon toga citiram tebe od prije par postova:

"AKAKSE daleko jaci ventovi i od Bequieta i od Noiseblockera, nemaju oni sta tu traziti, nauci se gledati tablice pa onda uđi u raspravu. Lijepo ti pise higher is better, znaci krivulja koja je visa predstavlja bolji vent i to je sva logika"

To si mi napisao nakon što si krivo pročitao X-Y grafikon. Tako da mi ne trebaš govorit o tome tko se treba smirivat, učit ponašanju i pravit pametan.

LP.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 18:15 (athlon64).
9 godina
protjeran

Pa tebi apsolutno nijedan vent na 800rpm-a (a kolko vidim ti i dalje gledas ove od 1400rpm) nebude povlacio dovoljno zraka kroz guste i debele filtere od Fracatala, rađe ulozi u kvalitetnije i "lakse" filtere i samim time neces imati ni potrebu za nekim extra ventovima, a ustedjet ces i duplo vise love nego da kupujes 2 ultra skupa venta. Uostalom i sam kazes imat ces unutra jednu slabiju grafu i i5, samim time neidim uopce potrebu za nekim experimentiranjem, ostavi sve kako kupis i to je to, ili si kupi posteno kuciste a ne tu krletku pa ganjaj extra temperature, pozz!

Moj PC  
0 3 hvala 0
11 godina

Lucidius

Ti si taj koji napamet priča, upravo za Viper i CM i nisu to nikakvi novi ventovi, nego CM Blade Masteri iz 2010 ili koje već sa malo novijim ležajem. Sad ne znam ko je koga kopirao, ali CM fura te ventove na novim Hyper 212 X coolerima i nisu baš najtiši niti posebno ekstra. Ovako napamet bih se složio da to jesu ventovi dizajnirani za protok i visoki statički pritisak, ali buka je meni se čini osigurana.

athlon64

Možeš ići na PH-F140SP od Phanteksa koje ima kolega. http://www.silentpcreview.com/article1345-page4.html Pri rpm oko 700-800-900 je vrhunski ventilator: http://www.silentpcreview.com/article1345-page7.html To je uz Bitfenix Pro i Thermalright TY 141 ili 147 moj 3. top odabir za oko 120kn (naručivanje iz Uzishopa ili nekog sl. dućana). Noiseblocker se čini super, ali ko će ga znati koliki im je ustvari statički pritisak, koliko zraka provlače kroz neku prepreku. Btw. ti imaš stock filtere ima Fractal Arc Mini naprijed? Bome izgledaju malo zgusnuti.

EDIT: sad sam pročitao sve kaj ste gore napisali. Thermalbench je dobar izvor.. Jedino je mali problem što linkana verzija vrti na 1400rpm. Bilo bi poštenije da su napisali koji vent ima koji max. rpm. Evo napamet znam da Thermalright TY 147 ide na max. 1300, tj. malo manje rpm, znači u startu nije fer, tj. onaj koji čita treba još proguglati da skonta situaciju. http://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-eloop-series/140x140x29mm.php B14-2 model, tj. onaj kaj se vrti na ~900rpm bi ti onda bio idealan ili prvopredloženi Phanteks ili Thermalright 147A ili TY141, ako hoćeš. Ne možeš fulati ni s jednim od tih. Be Quiet je malo preskup po meni od svih tih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 21:54 (The_Fichek).
9 godina
protjeran

A gdje sam ja rekao da su to novi ventovi? u prodaji su vec par godina koliko znam. Ja sam rekao da su u onom testu koji je linkao stariji modeli Akasa Viper ventova sa slabijim lezajevima...

Ovi od cooler mastera nisu uopce nalik ovim blade masterima, tako da neznam o cemu pricas, niti se koriste na CM 212 evo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
The_Fichek kaže...

Lucidius

Ti si taj koji napamet priča, upravo za Viper i CM i nisu to nikakvi novi ventovi, nego CM Blade Masteri iz 2010 ili koje već sa malo novijim ležajem. Sad ne znam ko je koga kopirao, ali CM fura te ventove na novim Hyper 212 X coolerima i nisu baš najtiši niti posebno ekstra. Ovako napamet bih se složio da to jesu ventovi dizajnirani za protok i visoki statički pritisak, ali buka je meni se čini osigurana.

athlon64

Možeš ići na PH-F140SP od Phanteksa koje ima kolega. http://www.silentpcreview.com/article1345-page4.html Pri rpm oko 700-800-900 je vrhunski ventilator: http://www.silentpcreview.com/article1345-page7.html To je uz Bitfenix Pro i Thermalright TY 141 ili 147 moj 3. top odabir za oko 120kn (naručivanje iz Uzishopa ili nekog sl. dućana). Noiseblocker se čini super, ali ko će ga znati koliki im je ustvari statički pritisak, koliko zraka provlače kroz neku prepreku. Btw. ti imaš stock filtere ima Fractal Arc Mini naprijed? Bome izgledaju malo zgusnuti.

EDIT: sad sam pročitao sve kaj ste gore napisali. Thermalbench je dobar izvor.. Jedino je mali problem što linkana verzija vrti na 1400rpm. Bilo bi poštenije da su napisali koji vent ima koji max. rpm. Evo napamet znam da Thermalright TY 147 ide na max. 1300, tj. malo manje rpm, znači u startu nije fer, tj. onaj koji čita treba još proguglati da skonta situaciju. http://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-eloop-series/140x140x29mm.php B14-2 model, tj. onaj kaj se vrti na ~900rpm bi ti onda bio idealan ili prvopredloženi Phanteks ili Thermalright 147A ili TY141, ako hoćeš. Ne možeš fulati ni s jednim od tih. Be Quiet je malo preskup po meni od svih tih.

Pa te phantekse mi jako puno ljudi preporucuje, mislis da su bolji od bequieta? ako gledamo taj raspon ispod 1000 okretaja.

Noiseblockere i bequiete sam gledao u testovima s radijatorom i tu se dosta dobro ponasaju. 

Stvar s noiseblockerima je sta bi ih mora uzet s caseking.de, onda jos posta iz vani... ispadne bequiet jeftiniji a upitno je da li je losiji. Nije mi se problem protegnut s phanteksa na bequiet.

Stvarno namjeravam to kupit zajedno s define mini i ne mijenjat godinama. Tako da tih 100kn gore dole nije problem

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 22:11 (athlon64).
17 godina
neaktivan

Zanima me koji od ovih hladnjaka je najbolji za i5 6600k

Coolermaster Hyper 212X

COOLERMASTER Hyper 212 EVO

COOLERMASTER Hyper 412S

Scythe Mugen MAX SCMGD-1000

SCYTHE Ashura SCASR-1000

SCYTHE Mugen 4 SCMG-4000

Scythe Mugen 3 PCGH-Edition (dva ventilatora)

Kučište je coolermaster cm 690 II advanced. Zanima me da li je bez OC-a dovoljan ARCTIC Alpine 11 budući da bi mi bilo lakše sada dati tih 65kn pa kasnije kupit neki bolji ili vodeno hlađenje. Pretpostavljam da hladnjak koji dolazi sa i5 6600 je u rangu sa ARCTIC Alpine 11.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Stock ventilator za i5 6600k ti mogu i ovi iz ducana gdje kupujes pokloniti, vjerojatno ih imaju na bacanje tamo po uredu... ako oni nemaju raspitaj se da ti netko pokloni, tebi bi pasao svaki stock intelov vent sve od 1156 socketa, glupo mi je bacat pare na tako banalnu stvar koju ces ionako otom potom promjeniti.

Sta se tice hlađenja ako nebi neki od tih osrednjih zracnih odma uzeo, onda prisparaj za Arctic liquid freezer 240, kosta 700kn a dobijes i 6 godina garancije i performanse u rangu najskupljih AIO danas na trzistu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

A koji od ovih bi bio najbolji. Šta ne bi i ovi koje sam nabrojao trebali bez problema hladiti 6600k. Mislim da ipak neću ići na vodeno pre skupo mi je to onda mi je bolje uzeti i7 6700 za tih dodatnih 700kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 22:57 (ale329).

0 0 hvala 0
17 godina

Dodao bih 1-2 ventilatora u svoj Define R5 Blackout. 140mm, eventualno 120. Bitno što tiši i što povoljniji, nabavljivo kod nas. Crni ili crni s plavim. Koje preporučate?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

athlon64

Nisam tražio direktne usporedbe. Sva 3 su premium ventovi, tako da ne možeš fulati. Koji je kolko CFM, mm/H20 bolji mi se ne da tražiti. Uvjeti moraju biti isti, ista stranica, isti rpm, mislim da nema te usporedbe, pogotovo ne sa Be Quiet najnovijim ventovima. Znači moraš tražiti recenzije samo Be Quieta SW3 pošto je najnoviji i gledati uspoređuje li ih tko sa tim phanteksom i noiseblockerom.

191x7

Što znači nabavljivo kod nas? Ako misliš na nabava.net nećeš ništ bolje dobit, osim ako ne platiš cca 200kn. Znači preostaje ti slati mail Uzishopu i/ili još nekim dućanima pa ih pitati za prijemalo i evo sada još jedanput spomenute:

http://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-eloop-series/140x140x29mm.php

http://www.phanteks.com/PH-F140SP.html (PWM verzija: http://www.phanteks.com/PH-F140XP.html)

http://www.bequiet.com/en/casefans/717

https://www.ekwb.com/shop/radiators-fans/fans/140mm

http://www.corsair.com/en/ml140-pro-led-white-140mm-premium-magnetic-levitation-fan (ne Pro verzija mislim da je ista, ali nema gumice na okviru)

http://www.thermalright.com/html/products/fan/ty-147b.html?panel=1 (ili TY 147A ili 147Asq, razlika u bundleu i okviru, zadnji je kockasti)

http://noctua.at/en/nf-a14-pwm.html (mrvu/malo u zaostatku po meni u odnosu na navedene)

Ovo je po meni top7 140mm ventova, a 8. je onaj koji se više ne prodaje, ali itekako vrijedan spomena, GentleTyphoon kojeg je kopirao EK Vardar i sad će početkom iduće god i Noctua (Scytheu vjerojatno istekao patent..) Nisam pazio na boju, a LED od spomenutih imaju Corsair i Phanteks (biranje jedne boje). 

EDIT: Da, Bitfenix Spectre su isto super, ali nisam ziher bi li ih stavio među top 5 ili top 8, top 10 da, ako je potreban LED sigurno top 5.. Treba pogledat hrpu recenzija, nekad sam to gledao, trenutno nemam volje ni vremena za to, ali teško je fulat i sa jednim od tih.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 0:28 (The_Fichek).
9 godina
protjeran

ale329

Od nabrojanih ce najbolje hladiti mugen 3 sa 2 venta, ako bi gledali performanse sa jednim ventom onda je mugen 4 najbolji izbor.

191x7

Naruci si bitfenix spectre pro 140mm blue led preko uzi shopa za 130kn po komadu i gladi bradu, vrhunski ventovi sta izgledom sta performansama, ja imam 4 komada i toplo ih preporucam.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Prvo sam mislio kupiti Mugen MAX ali mi djeluje pre velik jer ima ventilator od 140 mm. Šta nije bolji mugen 4 jer je on zamjenio mugen 3 koliko sam shvatio. Da li svi ti hladnjaci stanu u coolermaster cm 690 II advanced jer mi djeluju dosta veliki, pogotovo Mugen max jer je dosta visok.

0 0 hvala 0
17 godina

Napisao sam vam odgovor, no necte ga vidjeti jer je netko, dok sam pisao, odlucio cijeloj regiji iskljuciti Internet.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice