Zna biti većih razlika u rpm, ne mora biti po PSu tih 10%. Npr. kod mene bi vent trebao ići najniže 900rpm, a ide do 650.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cudi me da si dobio preko 1600 kod lc-cc-120 jer se vodi kao max 1400+/- 10%
Razlika u odnosu na CM je samo u broju obrtaja taj ide na 2k dok ovaj dodatno kaska, ali realno zanemarivo i neisplativo.
A ko će ga znat kako sam dobio 1666 RPM ali tako program kaže i ja mu neću proturječiti.
U svakom slučaju je isplativiji LC-cc-120 od Hypera.
Žao mi je što nemam noviju verziju Hypera jer ona ima drugačiji vent.
Moj stari ljubimac Zalman mi ostaje favorit
Broj obrtaja znaci dosta.
Pogledaj samo Gammax400 vs Noctua nh-u12s vs be quiet! Shadow Rock Slim 2k rpm vent je na gammaxu, a pogledaj koliko samo bezobrazno kosta Noctua pa do djavola to je ventilator i komad aluminija i nesto malo toplovodnih cijevi......
Radi se o hyperu 212 plus, ne evo, jel tako?
Pogledaj samo Gammax400 vs Noctua nh-u12s vs be quiet! Shadow Rock Slim 2k rpm vent je na gammaxu, a pogledaj koliko samo bezobrazno kosta Noctua pa do djavola to je ventilator i komad aluminija i nesto malo toplovodnih cijevi......
Čisto informativno u vezi cijene...jer meni tamo piše da je Noctua NH-U12S 131 USD, to je sprdnja. U HR je cijena te Noctue oko 490kn, vani je još i nešto malo niže vjerojatno, ne znam odakle im 131 USD.
Bilo bi dobro vidjeti kako bi se ponasao Cryorig h7 medu tom ekipom do 300 kn :)
Radi se o hyperu 212 plus, ne evo, jel tako?
Tako je u pravu si ipak je riječ o CM Hyper 212 plus.
Bilo bi dobro vidjeti kako bi se ponasao Cryorig h7 medu tom ekipom do 300 kn :)
Rado bi ga testirao al nemam ga niti sam ga vidio uživo tako da ništa od toga a i nema podršku za moj "testni setup koji je socket 1366" .
Kako sam i obećao...
Hvala kolega. Nije velika razlika u performansama, a u cijeni onako plus tu je i buka. LC imho i dalje ostaje best buy upgrade s stock coolera za one kojima ne treba ništa ekstremno.
naravno da znači - što manji rpm to bolji, a da istovremeno ostane efikasan u hlađenju
znam da su neusporedivi u klasi, no čisto radi okretaja - stari coolermaster vortex plus se vrtio na blizu 3.000rpm i to je strašno kako je to zvučalo - ko helikopter
sadašnji be quiet ima maks rpm do 1.580, ali pod punim opterećenjem proca mi ne prelazi 800 rpm i dalje ostaje učinkovit
jasno da je be quiet skuplji i veći u odnosu na vortex, ali hladi bolje i apsolutno je nečujan s mojim procom
nikad više u moju kantu neće ići ventilator koji mora ići preko 1.000, maks 1.300 okretaja da bi bio efikasan
dal smije/mora pumpa za vodeno biti na 100%? na mbo imam cpu1 (4pin) i cpu2 (3pin) konektore, ventovi(4pin) su mi na cpu1 a pumpa(3pin) je bila na cpu 2, nekad mi se dogadalo da je pumpa stala (HWmonitor - cpu2=0 RPM) i temp cpu-a je rasla i ventovi, a pumpa stajala na nuli, sad sam pumpu prikljucio na chassis fan konektor i radi non stop na cca 4000 rpm-a, sve je ok, kod loada ventovi se ne pale, tj tisina je ko i kod idle-a, dal mogu ostavit pumpu tu prikljucenu? hvala
dal smije/mora pumpa za vodeno biti na 100%? na mbo imam cpu1 (4pin) i cpu2 (3pin) konektore, ventovi(4pin) su mi na cpu1 a pumpa(3pin) je bila na cpu 2, nekad mi se dogadalo da je pumpa stala (HWmonitor - cpu2=0 RPM) i temp cpu-a je rasla i ventovi, a pumpa stajala na nuli, sad sam pumpu prikljucio na chassis fan konektor i radi non stop na cca 4000 rpm-a, sve je ok, kod loada ventovi se ne pale, tj tisina je ko i kod idle-a, dal mogu ostavit pumpu tu prikljucenu? hvala
Naravno kako može, samo karikirano pumpa ne bude izdržala 10 godina nego samo 8 godina-karikirano.
Kako misliš ventovi se ne pale, to mi nije jasno?
Naravno kako može, samo karikirano pumpa ne bude izdržala 10 godina nego samo 8 godina-karikirano.
Kako misliš ventovi se ne pale, to mi nije jasno?
ventove sam namjestio rucno, tak da mi u strest testu na 4400mhz temp nejde iznad 60-65 C jer se brza brzina ventova tek mijenja iznad 65 C, najmesteno je na 750 rpm cca, pa ide u loadu do nekakvih 1000 rpm, pa je skoro necujna razlika ventova u idleu i loadu
Da li je moguće ručno postaviti brzinu okretanja ventilatora na laptopu? Radi se o HP Probooku 450. Želim sam postaviti brzinu venta a ne da mi on ovisno o temperaturi diže RPM.
Da li je moguće ručno postaviti brzinu okretanja ventilatora na laptopu? Radi se o HP Probooku 450. Želim sam postaviti brzinu venta a ne da mi on ovisno o temperaturi diže RPM.
Ne vjerujem da će biti opcija u biosu, ali probaj sve jedno. Alternativno ima programa za to po netu. Googlaj, možda koji od njih bude radio. Tipa hwinfo ili speedfan. Ako ne radi ni to nema druge nego sjest i plakat. Ili možda nabaviti podlogu s ventilatorom.
Da li se može staviti Zalman CNPS8700 na i5 6600k.
Da li se može staviti Zalman CNPS8700 na i5 6600k.
Teoretski da...ovisi kad si ga kupio, tj koji se mounting dobio s njime. TO je hladnjak koji je izdan prije socketa 1156, pa ako si ga kupio prije toga onda ga nemaš, pa ne možeš, ako si ga kupio kad se već počeo prodavat i s tim mountingom onda možeš.
Tako da provjeri mountinge koje imaš s njim.
Kupljen je 2008. godine i koristim ga na 775 ploči.
Provjeri u pakiranju, ali s obzirom da je 1156 izašao 2009 onda gotovo sigurno nemaš taj mounting s njim.
Provjeri u pakiranju, ali s obzirom da je 1156 izašao 2009 onda gotovo sigurno nemaš taj mounting s njim.
Kako to mogu provjerit. Pakiranje više nemam i koliko se sjećam iskoristio sam sve za montažu šta sam dobio s njim. Koliko sam shvatio trebao sam dobit dva različita mountinga za 775 i 1156, ali ja sam dobio samo jedan. Da li se za taj Zalman cnps 8700 cu može to kupit ili mi je jednostavnije kupiti novi ladnjak.
Kako to mogu provjerit. Pakiranje više nemam i koliko se sjećam iskoristio sam sve za montažu šta sam dobio s njim. Koliko sam shvatio trebao sam dobit dva različita mountinga za 775 i 1156, ali ja sam dobio samo jedan. Da li se za taj Zalman cnps 8700 cu može to kupit ili mi je jednostavnije kupiti novi ladnjak.
Pošalji Zalmanu e-mail sa upitom da li može, ako ne da li imaju mounting za novi socket, da li šalju, koliko košta i procijeni da li se isplati uzeti mounting ili kupiti novi cooler.
Nisi dobro shvatio...trebao si dobit točno što si dobio. Da bi ga stavio na 115x socket ti treba drugi mounting koji nemaš, i koji bi imao da si kupio taj hladnjak 1-2 godine kasnije, iz jednostavnog razloga što u vrijeme kad si kupio taj hladnjak taj socket nije ni postojao
Neka preporuka za 240mm rad...koje ventove bi bilo dobro stavit, max nekih 90 kuna komad...
Malo sam gledo, zasad bi uzeo nesto izmedu ovoga dvoje:
COOLERMASTER Jetflo 120mm
Corsair Air Series AF120mm
Neka preporuka za 240mm rad...koje ventove bi bilo dobro stavit, max nekih 90 kuna komad...
Malo sam gledo, zasad bi uzeo nesto izmedu ovoga dvoje:
COOLERMASTER Jetflo 120mm
Corsair Air Series AF120mm
Jetflo mi se nije pokaza dobar na mom h100i, puno buke a osjetno lošije hladi od stock ventova a te od corsaira nisam proba.
Traži ventove sa što većim statičkim pritiskom (static pressure)

Nije ti to za radijator vodenog hlađenja jer ono najvažnije mu nije dovoljno a to je static pressure.

Tko ti je rekao tu glupost?

Za 100-150kn se nađu ventovi stani pani (neda mi se sad nabrajat), nemoras vjerovati svemu sta cujes... pogotovo na ovom forumu