CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.195.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
14 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
toxic kaže...
axos kaže...

Zašto CL ne Conductonaut? Ima gotovo duplo bolju termalnu provodljivost.

ja je koristim jer mi je CL i na ihs-u.

Za ovu gore iskreno nisam niti cuo.

Jako dobra i na papiru i u praksi

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/thermal-grizzly/243054.aspx

13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ja sam ispao strucan i dokazao to sta sam pricao, a ti i dalje mozes glumit pametnjakovica ;)

Ti si doktoru ispao iz ruku kao mali, a posljedice toga su vidljive u ovoj temi. No to je vec druga prica.

Uzivaj mi i nedaj se smetati. 

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 1:53 (b4rt!mej).
9 godina
protjeran
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Djeca i internet 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
smak420 kaže...

kad vec pricamo o Corsairu...

Imao sam ne tako davno lijepu 775 konfu, star ali dobar komp, dan danas sa SSD i dobrom grafom bi tjerao sve živo....q9550, p45 matična..problem mi je bio RAM.  Okolo sam žicario DDR2, želja mi bila imati 8gb :D

Slovak koji ljetuje kod mene mi se javi na facebook da ima Corsair XMS 4 x 2 gb 800 mhz, da mu netreba...

ja sav sretan, ono imam 8gb ddr2 jbt \o/  

krenem clockat, krkam FSB...kad ono u blendu greške...memtest greške..probam voltaže dizat, latencije...

kad ugledam na ramu...lifetime warranty...hm

kontaktiram corsair i pošalju mi likovi Dominator 4 x 2gb ddr2 sa onim coolerom gore

EJ ČOVJEČE likovi mi zamjene DDR2 a izašao DDR4 vec!

Corsair rulez

Jesi morao slati RAM Corsairu da ga oni pregledaju?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
11 godina
neaktivan

jesam, u nizozemsku postom, i to sam platio nekih 50ak kn koliko se sjecam..

oni su nakon par dana sto sam poslao rekli da prihvacaju zamjenu, makar to su mi rekli i kad sam screen shotove memtesta slao

noob al volim učit
13 godina

Ubacio gammax 400 isto radi ko evo212, nisam stigao da ga bencham nesto puno ali po nekim igrama iste temperature/buka.
Sad cekam drugi vent da dodje

http://imgur.com/a/n2Wih

p.s. naravno Arctic MX-4 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
14 godina
chaselol kaže...

Hm da jedino ebay haha 

Stalno odande nešto kupujem, Paypal imam tako da nema zime.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
neaktivan

Skupa poštarina, možda bi se dalo kontaktirat links ili uzi za nabavku iste ili ako netko naručuje nešto sa recimo casekinga, dat mu tipa 10€ da uzme i pastu (8.5€)

13 godina

Pa cek jel te paste nema nigdje u EU da se uzme?
Paypal nije problem, to je danas must have 

14 godina
neaktivan

Nije baš. Osobno testirao

13 godina
axos kaže...

Pa bilo je bencheva nekih, razlike 2-3 max?
Koliko tebi skida?

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
axos kaže...

Pa bilo je bencheva nekih, razlike 2-3 max?
Koliko tebi skida?

Evo. Na overclockanoj 8 stupnjeva i to ne usporedba s stock nego s kryonautom.

13 godina
axos kaže...

Izgleda odlicno, super dodje sa toplim grafama 
Ali treba paziti prilikom aplikacije same paste, jer ako ode negdje malo sa strane bice lose. Nema razmazivanja k'o sto arctic mx-4 lopatica navodi koja je zalijepljena iza pakovanja 

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
axos kaže...

Izgleda odlicno, super dodje sa toplim grafama 
Ali treba paziti prilikom aplikacije same paste, jer ako ode negdje malo sa strane bice lose. Nema razmazivanja k'o sto arctic mx-4 lopatica navodi koja je zalijepljena iza pakovanja 

Da. Sve sam spomenuo u recenziji. Al eto preživjela je i radi super. Tiha i hladna.

9 godina
neaktivan

pozdrav,

Nekidan sam kupio novo kuciste i dosta buci,a kad je pod opterecenjem o tome da i ne govorim..u ovom trenutku temperature CPU I GPU su oko 54 C sta je ipak malo previse.Molim vas preporucite mi dobar hladnjak ali da bude tih i ako je potreban vent sa strane da snizi temperaturu kucista?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nemojte kupovat CM Nepton XXL 120, najgori vodeni hladnjak kojeg sam imao. Imam ih 2 komada, oba cu na prodaju stavit .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Luka123 kaže...

Nemojte kupovat CM Nepton XXL 120, najgori vodeni hladnjak kojeg sam imao. Imam ih 2 komada, oba cu na prodaju stavit .

Zasto, koji je problem? Ja imam Nepton 140 XL pa nikakvih problema vec skoro 2 godine..

13 godina
protjeran

Pozdrav, uzeo sam novi komp sa i5 6600k procesorom na gigabyte z170 ploci i dark rock 3. Prije klokanja htio sam vidjeti kako funkcionira kontrola CPU- fana, uglavnom u biosu mogu birati PWM value od 0.75-2.5. Koliko sam ja razumio taj value se pomnozi sa trenutnim stupnjevima procesora i rezultat je % fan speeda? Npr ako je CPU na 50 C i stavi se PWM value 1.25 to bi znacilo da bi se fan na toj temp vrtio na 62.5%?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Moze li me netko prosvijetliti gdje je ovdje CPU fan RPM? Imam zalman 3 plus kuciste sa 4 fana s tim da ima samo 3 3-pin fan konektora i jedan ovakav posto prednji fan ima ledice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
war3_tft kaže...

Moze li me netko prosvijetliti gdje je ovdje CPU fan RPM? Imam zalman 3 plus kuciste sa 4 fana s tim da ima samo 3 3-pin fan konektora i jedan ovakav posto prednji fan ima ledice.

FANIN0 meni se čini da je CPU FAN, ostali u tom spisku su na 3pin konektorima. 

Za ovaj fan koji je spojen na 4pin molex  na drugoj slici nema očitanja. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
protjeran

@boxer

Mislim i ja da je CPU fan FANIN0 jer ostala tri imaju slican RPM, a jedino on odskace, u sljedecoj slici koju cu stavit se to jos bolje vidi.

Nadam se da postavljam pitanje na pravo mjesto, naime prije nego sto krenem s klokanjem procesora htio sam vidjeti kako se temperature ponasaju u loadu pri stock frekvencijama. Nakon otprilike sat i pol testiranja s aida64 reziltati su ovi. Za usporedbu sam uzeo ovu recenziju i primjetio da su moje temperature dosta nize, pogledao sam i par videa s youtubea gdje su temperature isto dosta vise pa imam par pitanja:

1. Znam da je u recenziji koristen drugi CPU tj i7-4770K, da li je moguce da su razlike iz tog razloga toliko velike? Njihov procesor je na stock frenkvenciji u loadu kad su pokrenuli aida64 isao do 62 stupnja dok je moj ovisno o coreu od 36-41 i package do 43.

2. Da li je mozda problem u senzorima?

3. Koji jos program da odvrtim?

Svaka pomoc je dobrodosla, ne bi htio krenut s klokanjem a da me npr senzori zezaju pa da se sve vti na puno visim temp nego sto pokazuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisam stručnjak za Intel, pa ni za AMD , ali vidim da imaš neka očitanja temperatura koje ja nemam. 

TMPIN0 kod mene je temperatura procesora, a kod tebe su općenito sve temperature poprilično niske za 100% load procesora, ali ne znam kakva je situacija sa i5 6xxx serijom.

Najbolje da ti se javi neki vlasnika procesora pa da usporedite temperature.

Stabilnost overclocka i temperatura testiram sa Intel Burn testom (20-tak runova na maksimum) ili Prime 95 na 1-2 sata small FFT. 

Ne testiram sa AIDOM. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

evo da podjelim dojmove opet nakon nekog vremena sa svojim corsair H100.

Nakon što se slegla nova pasta mx-4, pale temperature vani, te izvađena ram plocica koja je pretpostavljam ebala memory controller.

Prime95 Blend, 4.5 ghz, vcore 1.275, pll 1.65, 

idile 33,35,32,33

load, 59,60,58,59

ja happy

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 9:23 (smak420).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Koja je svrha ovih ventova na vrhu kućišta? Moj Zalman R1 ima 3 ugrađena, jedan straga, jedan sprijeda i jedan na vrhu. Tog sam mislio prebaciti naprijed, dobra ideja?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 11:27 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Prince-Artas kaže...

Koja je svrha ovih ventova na vrhu kućišta? Moj Zalman R1 ima 3 ugrađena, jedan straga, jedan sprijeda i jedan na vrhu. Tog sam mislio prebaciti naprijed, dobra ideja?

Gornji i stražnji izbacuju topli zrak iz kućišta a prednji upuhuju svježi u kućište

17 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Prince-Artas kaže...

Gornji i stražnji izbacuju topli zrak iz kućišta a prednji upuhuju svježi u kućište

Onda ovaj gore ide naprijed, jer neću gore držati kućište otvorenim.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
Prince-Artas kaže...

Najvaznije ti je da napravis airflow kako treba, znaci ako stavis gore ventove da izbacuju, onda stavljas sa donje strane vent da ubacuje vazduh, vent od procesora isto sa donje.
Ako imas viska ventova, razbacas ih svuda 

17 godina
protjeran
Prince-Artas kaže...
nicky.sl kaže...
Prince-Artas kaže...

Onda ovaj gore ide naprijed, jer neću gore držati kućište otvorenim.

Ma ta 3 venta su došla s kućištem, tako da ću ih samo sad prerasporedit radi boljeg airflowa tako da će bit 2 što ubacuju hladni zrak 1 jedan što izbacuje. To radim jer sam uzeo cooler za procesor, našao jeftino LC CC 120 pa me zanima jel ima tu neke filozofije, npr. gdje okrenuti njegove ventove.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice