Bas me zanima dal ce tih 2mm imat kakvu ulogu !
Igralo je ulogu pa sam odrezao bakrene vrhove bez da sam provjerio dal se smije... Uništio sam hladnjak, bacio 250kn...
Sad opet šparanje za drugi hladnjak...
J*** ga, čovjek uči na greškama :D
Bas me zanima dal ce tih 2mm imat kakvu ulogu !
Igralo je ulogu pa sam odrezao bakrene vrhove bez da sam provjerio dal se smije... Uništio sam hladnjak, bacio 250kn...
Uuuuu ova škola te zaista košta...
Za postaviti pitanje nikada se ne treba sramiti jer svi sve ne znaju.
Pozdrav hitno vas molim za pomoć. Usred igre mi se ugasi komp samo odjednom. Dok sam na internetu ili dok komp miruje sve je uredu. Je li to možda zbog hladnjakaka? Imam Katana 4 hladnjak, a proc. je AMD FX 4100 (nije nista clockano).
Vjerojatno ti se nesto pregrijava ! Provjeri temp. s npr. HW Monitor-om !
Da u temperaturi je stvar prelazi mi 65 stupnjeva i onda se samo ugasi. Može neka preporuka dobrog hladnjaka?
Probaj povecat okretaje venta na Katani preko Speedfana ili u BIOS-u ! Probaj i smanjit napon procesora , opcenito ploce znaju davat vise napona nego mu je potrebno da bude stabilan ! A i s Katanom nebi temp. smjela biti visoka , pogotovo ako proc nije ni OC-an ! Probaj to prije kupnje drugog hladnjaka !
Na stocku sam povecao okretaje i mogu rec da je temp dobra oko 50 dok ova Katana 4 ne izdrzi ni loadat igru..
Napokon i kod nas dostupni Fractal Design Silent Series ventilatori ( 80 / 92 / 120 / 140mm ) !
Pozdrav, kupio sam novi haswell i5 4670k i stvarno sam zadovoljan sa radom. No nakon par sati rada, nekad se znalo dogoditi da trza slika. Mislio sam da je graf. kartica ali sam skužio da mi je kučište jako toplo(baš kučište,lim) iako imam u njemu 3 X 120mm hladnjake. Nakraju se ispostavilo da sam cooler nije dobro stajao i nakon što sam ga namjestio, to se smirilo. Naravno, kad imaš takav proc ne možeš se te tako smiriti i pokušao sam preko CPUstab Testa testirati sam procesor i u isto vrijeme preko Core Temp mjeriti temp. Nakon 10-ak minuta temp je bila stabilna i oko 70-ak stupnjeva. Čitao sam da je proc i sustav stabilan ako izdrži 12h minimalno, ali meni već nakon sat, sat i pol izbaci "Not responding" i jednostavno stane test. Jel moguće da je problem u grijanju i samom cooleru od procesora ili nešta drugo može biti problem? Pitao sam ovdje jer ja sumnjam na cooler! Ako netko ima sličnih iskustava nek me savjetuje šta raditi.
P.S. jel http://www.nabava.net/hladnjaci-za-komponente__470/cooler-master-cpu-hladnjak-hyper-212-120mm-12cm-31db-32db-36db__3745041 dovoljno dobar cooler za moj procesor ako bi ga danas sutra OC?
Pozdrav, kupio sam novi haswell i5 4670k i stvarno sam zadovoljan sa radom. No nakon par sati rada, nekad se znalo dogoditi da trza slika. Mislio sam da je graf. kartica ali sam skužio da mi je kučište jako toplo(baš kučište,lim) iako imam u njemu 3 X 120mm hladnjake. Nakraju se ispostavilo da sam cooler nije dobro stajao i nakon što sam ga namjestio, to se smirilo. Naravno, kad imaš takav proc ne možeš se te tako smiriti i pokušao sam preko CPUstab Testa testirati sam procesor i u isto vrijeme preko Core Temp mjeriti temp. Nakon 10-ak minuta temp je bila stabilna i oko 70-ak stupnjeva. Čitao sam da je proc i sustav stabilan ako izdrži 12h minimalno, ali meni već nakon sat, sat i pol izbaci "Not responding" i jednostavno stane test. Jel moguće da je problem u grijanju i samom cooleru od procesora ili nešta drugo može biti problem? Pitao sam ovdje jer ja sumnjam na cooler! Ako netko ima sličnih iskustava nek me savjetuje šta raditi.
P.S. jel http://www.nabava.net/hladnjaci-za-komponente__470/cooler-master-cpu-hladnjak-hyper-212-120mm-12cm-31db-32db-36db__3745041 dovoljno dobar cooler za moj procesor ako bi ga danas sutra OC?
Skini svoj cooler,kupi neku termalnu pastu i opet ga stavi.Btw. jel ti imaš stock cooler ili?
Da,da. Nisam uzimao nikakav drugi!
Freezer 13,u dučanu po želji,cjene idu od 200 do 250Kn,bit če sasvim dobar za i5.
Freezer 13,u dučanu po želji,cjene idu od 200 do 250Kn,bit če sasvim dobar za i5.
Ako ima pristup PC Expert tržnici čovjek prodaje : "...Coolermaster 212 EVO, kupljen 19.4.2012. Ima bundle , račun+garanciju...Cijena bi bila 160kn sa ukljucenom TISAK dostavom..."
sry samo hyper 212 EVO paše na haswell
Pozdrav ljudi.
Evo ovako kada igram igre temperatura mi se penje na 62 C i malo mi smeta zvuk hladnjaka a i htio bi i smanjiti temperature.
E sad dali je dovoljan ovaj hladnjak?
Hvala vam.
Pozdrav ljudi.
Evo ovako kada igram igre temperatura mi se penje na 62 C i malo mi smeta zvuk hladnjaka a i htio bi i smanjiti temperature.
E sad dali je dovoljan ovaj hladnjak?
http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-103-775-1155-1156-1150-1366-2011-am2-am2-am3-am3-fm1&option=artikl&id_artikl=050.903.284
Hvala vam.
Jel imaš visoku ili nisku memoriju? Koje kučište imaš? Koliko novaca?
Imam nisku. Kuciste mi je cooler master k350 a imam 200kn.
Imam nisku. Kuciste mi je cooler master k350 a imam 200kn.
Preporučam Freezer 13((KLIK!)),ja sam ga u Links-u platio 250Kn,a sad ti košta 189 krznenih.Taj kuler je dosta tih,i može čak i i7-icu hladiti.
Svakako Freezer 13 na akciji
E POZZ SVIMA IMAM JEDNU NEDOUMICU KOJI COOLER UZET arctic freezer 13 ILI coolermaster hyper T4 DOSTA MI JE BITNA RAZINA BUKE(TREBA MI TIHI COOLER).UNAPRIJED HVALA!!
AMD FX 6200 ASROCK 970 PRO 3
E POZZ SVIMA IMAM JEDNU NEDOUMICU KOJI COOLER UZET arctic freezer 13 ILI coolermaster hyper T4 DOSTA MI JE BITNA RAZINA BUKE(TREBA MI TIHI COOLER).UNAPRIJED HVALA!!
Što ti tipkovnica šteka????
Proući malo pravila na forumu.
Coolermaster Hyper T4 !
Nije bas vezano za CPU , no zanima me dali uz ovo ide thermal pad ili pasta http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.909.171 ( i ako je thermal pad koliku on temperaturu podnosi) ? i kako bi se to lijepilo na bakar
Nije bas vezano za CPU , no zanima me dali uz ovo ide thermal pad ili pasta http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.909.171 ( i ako je thermal pad koliku on temperaturu podnosi) ? i kako bi se to lijepilo na bakar
Prema slici , uz to ide termalno ljepilo za ljepljenje ovih "ježića" !
Thermal pad bi dobio s VR003 setom + i termalno ljepilo !
Onda cu uzet VR003.Koliku temp podnosi pad ?
Da ti iskreno kazem , nemam pojma , nisam to nikad istrazivao po netu !
Koja je bolja kupovina Lc Cosmo 95 ili Thermaltake contact 21. za nekog quada npr q9550 bez overkloka? izbor je spao na ta 2 jer su mi dostupni i jedni od povoljnijih.
Contac 21 bi meni bio bolji izbor zbog vise toplovodnih cijevi , a ima i nesto vecu maximalu okretaja venta ( 1000-2400rpm-a ) , iako sumnjam da ces ga stavit na max. okretajima da ga slusas ! Sam hladnjak mi izgleda veci , a podrzava i jos jedan vent !
Pozdrav, može li mi netko molim vas preporučiti neki dobar cpu hladnjak (200-400 kn) po mogućnosti iz linksa pošto mi je blizu. Naime komp mi se stalno gasi kad upalim neku igricu jer imam stock procesor koji je držo godinu i nešto. Jel ima veze ako mi je komp u stolu u onom mjestu koje je predviđeno za komp, jel se tad brže grije?
CM Hyper 212 EVO , CM Hyper 412S , Scythe Mugen 4 !
Pa malo i ima , pogotovo ako je skucen prostor u kojem ti je kuciste ! Ovisi ti i o rasporedu ventova u kucistu ( usis i ispuh zraka kroz kuciste ) !
Pozdrav, može li mi netko molim vas preporučiti neki dobar cpu hladnjak (200-400 kn) po mogućnosti iz linksa pošto mi je blizu. Naime komp mi se stalno gasi kad upalim neku igricu jer imam stock procesor koji je držo godinu i nešto. Jel ima veze ako mi je komp u stolu u onom mjestu koje je predviđeno za komp, jel se tad brže grije?
treba tu prvo vidjeti što se događa, mozda napisati koje kuciste imas i koji tocno procesor? jer mozda i ne pašu svi hladnjaci unutra...
mozda treba samo pastu promjeniti, očistiti?
u vecini slucajeva je dosta uzeti neki bolji jeftini kuler i napraviti dobar protok zraka...
Kučište mi je coolermaster 310 elite, a cpu je amd fx 4100