Hyper T4 je visok 152.3mm , pa si izmjeri dali ti je kuciste dovoljno siroko da ti stane unutra ( od procesora do bočne stranice kucista ) !
CPU hladnjaci i ventilatori P&O
- poruka: 4.503
- |
- čitano: 1.171.962
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hyper T4 je visok 152.3mm , pa si izmjeri dali ti je kuciste dovoljno siroko da ti stane unutra ( od procesora do bočne stranice kucista ) !
Aj uslikao sam pa vidi da li moze stati ima 4-5 slika uploadacu :) stavio sam ventilator neki sa strane kao al malo pomaze pa sad nez :D i usput imam hd 6770 vtx i temp mi skace na 80-90 dok igram far cry 3,i danas sam stavio novu zvucnu znaci blizu je skroz graficke malo fali da se dodiruju da li to stvara jos vece temp il? evo slika :
1.http://www.zaslike.com/files/yod8sci8zzbe7a0hwfx.jpg
2.http://www.zaslike.com/files/u4hr1ddtcn7wwqwszooc.jpg
3.http://www.zaslike.com/files/phs607ut41zcyese907m.jpg
4.http://www.zaslike.com/files/jq2tfep2jpzl6a7bxfna.jpg
Kolko vidim po ovim slikama , zvucna blokira ulaz zraka ventilatoru koji puse u graficku ! Probaj izvadit zvucnu da vidis kakve su temp onda !
To moras sam izmjerit s metrom , po slikama nemogu procijenit !
Ok probacu i to, al tu ce se stvoriti jos jedan problem sa integrisanom kasnije kad joj dodje vrijeme da ide , da li cu onda morati mjenjati plocu maticnu ? i ovaj vent mi se vrti na 85% da stavim na 100% ili ?
Eto, narucen 412 slim u Protisu, a sto se tice visine coolera, to mi ne igra ulogu jer imam big tower case, problem mi je jedino sirina zbog visokog RAM-a, tako da sam se ipak eto odlucio na tu malo skuplju varijantu, budemo vidjeli kak bu hladilo.. :D
Opet sranja s je***m Protisom, uplatio sam im lovu proslu srijedu, vele bit ce isporucena roba sutra.. I nema i nema, ja im saljem mail, kaze da se strpim, da bi mi danas javili da cooler jos nije dostupan i da ce MOZDA kroz tjedan dana bit!
Pa tu firmu treba zatvorit, nevjerovatno..
U glavnom, sad me dalje savijeti zanimaju, buduci da ne pronalazim ducan koji drzi taj cooler (bar ne po normalnoj cijeni)..
Spire Coolgate 2011 isto tako, nasao sam ga u jednom ducanu, poslao upit, al ne odgovaraju..
Jos kakvi prijedlozi dobrog coolera u tom cijenovnom rangu (do nekih 300tinjak kn, 50 kn vise-manje), s obzirom na corsair vengeance memoriju?
Znaci, visina nebitna, samo da nije jako sirok..
EDIT:
Za Spire Coolgate 2011 sam dobio odgovor iz Centro.hr da ga nemaju ni na lageru ni kod dobavljaca, ocito nestasica.. Samo problemi.. xD
Riknuo mi je vent na mojoj katani 3... Trebao bi sad preporuku nekog dobrog venta 92mm da zamjenim, bilo bi dobro da podržava PWM ... Ako netko možda ima i koji viška neka se javi na PP. Hvala.
Trebao bih preporuku za neki dobar i prvenstveni tihi hladnjak za AMD FX 8150 koji sam nedavno kupio. Dok sam imao stari AMD X2 6000+, imao je tiši originalni ventilator na hladnjaku, no ovaj ubija svojom bukom i brzinom vrtnje. Kad računalo miruje vrti na nekih 3500 okretaja, a kad nešta obrađujem ili konvertiram video, temperatura procesora je 70 C i broj okretaja 5300 (mjereno sa AIDA64) te se ventilator brže vrti i još je bučniji. Proizvodi prilikom vrtnje ne samo šum već i zujanje koje kad sjediš cijelo popodne već boli glava.
U protisu su mi preporučili Cooler ARCTIC COOLING Freezer 13 (http://www.protis.hr/products/details/cooler-arctic-cooling-freezer-13-s-775115511561366754939am2am3/60933) kad sam im ovo rekao i koji procesor imam jer sam kod njih i kupio procesor sa ostalim komponentama. Što mislite je li ovo dobar cooler za navedenog FX-a? Bitno mi je da dobro hladi, a još bitnije da je što tiši i prilikom mirovanja i prilikom video konvertiranja i obrađivanja nekih zahtjevnijih stvari (igrice ne igram).
Zahvaljujem!!! ;)
Dobar je to hladnjak ako nisi zagriženi clocker, a od stock coolera je tiši jedno 16 puta. Ovog Freezera u praksi vjerojatno nećeš ni čuti. Uglavnom, preporoditi ćeš se kada zamjeniš hladnjak što se tiče akustike.
Kako sam napisao jučer, crkao mi je vent na katani, a ovaj od scythe kaj mi je stavio Haf mi je nedostupan. Imam za biranje ova dva, a pošto mi hitno treba moram to danas riješiti
1. AC F9 Pro PWM
2. AC F9
3. Scythe Kama flow2
Molim vas savjete, hvala.
meni su accelero ventilatori odlični. ne čuješ ih ali isto tako ne daju bajan protok zraka. tako da ako želiš tišinu, odi na accelero.
Trebao bih preporuku za neki dobar i prvenstveni tihi hladnjak za AMD FX 8150 koji sam nedavno kupio.
Ja bih uzeo CM Hyper T4 !
Kako sam napisao jučer, crkao mi je vent na katani, a ovaj od scythe kaj mi je stavio Haf mi je nedostupan. Imam za biranje ova dva, a pošto mi hitno treba moram to danas riješiti
1. AC F9 Pro PWM
2. AC F9
3. Scythe Kama flow2
Molim vas savjete, hvala.
Uzmi onda AC F9 Pro PWM !
Imam AC Freezer 7 Pro i komp pod moj PC, e sad kad igram BF3 (Ultra postavke), temp grafe je dobra oko 50 C, dok temp CPU mi skoči do 70 C, kolko je to štetno za CPU i da li da smanjim sa 3.8Ghz na 3.6Ghz?
Probaj malo smanjit napon procesoru !
Cemu sluze ovi mali spicevi na vrhu coolera i sta ima u njima?
Pretpostavljam da nema nista pametno, samo suplji bakar, pa me zanima jel se smiju po potrebi skratit za 1-2 mm, odnosno, jel bi izgubio sta s tim? :D
sluze, jer ako ih skratis (probušiš) biti ce kao da nemas hladnjak, procesor ce se grijati...tako da ne diraj to ;=)
Cemu sluze ovi mali spicevi na vrhu coolera i sta ima u njima?
Pretpostavljam da nema nista pametno, samo suplji bakar, pa me zanima jel se smiju po potrebi skratit za 1-2 mm, odnosno, jel bi izgubio sta s tim? :D
mozes slobodno smo nakon sto ih odrezes ulij hladne domaće rakije unutra da bolje hladi!ehhehe šala mala naravno da nesmijes nista rezati!LP
Pozz ekipa
U nabavi sam hladnjaka za phenom 955.
Našao sam povoljno Coolermaster Hyper 412S.
Da li on dovoljan za phenoma ? Pri tom mislim na overclocking bez dizanja napona.
Da li stane u kučište široko 20cm?
Inače u kućištu imam 5 ventilatora.2 ispuh,2 usis i jedan šta puše na grafičku.
Fala lipa :)
Pozz ekipa
Da li on dovoljan za phenoma ? Pri tom mislim na overclocking bez dizanja napona.
meni je moj 412 Slim stao toliko da nemoze ni komad papira proci između bocne stranice i heat pipe vrhova inace kuciste je unutarnje dimenzije 19.5cm...s tim da mi ta bocna stranica ima malo izboceno(+1cm) sa strane
Pozz ekipa
Dovoljan je ! Vjerujem da ce stati , no mozes si i izmjerit kolika ti je udaljenost od procesora do kraja bocne stranice ! Hladnjak je visok 160mm !
Hvala na odogvoru.
Izmjerija san i čini mi se da je taman .Nisam 100% siguran, mjereno je na staroj ploči.
Kad ubacim novu izmjernim točno pa ću onda znat.Kućište je antec two hundred.
Mada se još mislim između 412S i artic cooling A30.Po visini su skoro isti ,1 mm razlike.
Vaše mišljenje koji je bolji od ova dva.
Ako ne budu pasali da li je artic cooling freezer 13 ok izbor?
Decki moze preporuka hladnjaka za 955be. Najbitnije mi je da nije bucan.
Jedini uvjeti su: da ne stoji naopacke, da mi stane u kuciste cm elite 332, da ne zauzme ni jedan slot od memorije (Vengeance sa onim visokim hladnjacima su u pitanju).
novcano do 300kn
ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro
Decki moze preporuka hladnjaka za 955be. Najbitnije mi je da nije bucan.
Jedini uvjeti su: da ne stoji naopacke, da mi stane u kuciste cm elite 332, da ne zauzme ni jedan slot od memorije (Vengeance sa onim visokim hladnjacima su u pitanju).
novcano do 300kn
Pogledaj si CM Hyper T4 , Zalman CNPS10X Optima !
Hvala na odogvoru.
Izmjerija san i čini mi se da je taman .Nisam 100% siguran, mjereno je na staroj ploči.
Kad ubacim novu izmjernim točno pa ću onda znat.Kućište je antec two hundred.
Mada se još mislim između 412S i artic cooling A30.Po visini su skoro isti ,1 mm razlike.
Vaše mišljenje koji je bolji od ova dva.
Ako ne budu pasali da li je artic cooling freezer 13 ok izbor?
Meni se A30 cini bolji zbog širih toplovodnih cijevi ( 4 x 8mm , dok 412S ima 4 x 6mm ) , tezi je ! po okretajima su tu negdje ! A30 ima 6 god. jamstva !
Ak ti nebudu pasali , Freezer 13 je OK izbor !
evo jedan krasan review hyper 412s/slim !LP
Fala svima na odgovorima.
Da zadovoljim znatiželju kontaktira sam i antec support i evo šta oni kažu:
Two Hundred can only fit coolers with a maximum height of 140mm.