Cool&Quiet

poruka: 23
|
čitano: 4.493
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Cool&Quiet

Moze li mi netko objasniti tu Cool&Quiet tehnologiju?Sad sam ukljucio u bisou i stavio na lvl 6.Koji lvl bi vi preporucili?

Kako to uopce radi?Hoce li imati utjecaja za vrijeme igranja ili to ima samo utjecaja za vrijeme mirovanja PC-ija (idle)?Hoce li ventilator stvarati manje buke?

Hvala

Don't drink and drive just smoke and fly !!!!! // http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cool&Quiet

Stavi off..zato sto to snizava takt proca i voltazu tak da ti to moze u igrama turirat i moze nekad bsod doc..ugl ja sam maknuo to radi tog "turiranja" u igrama jer svako malo spusta takt a to mi netreba..

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Cool&Quiet
Perkan777 kaže...

Moze li mi netko objasniti tu Cool&Quiet tehnologiju?Sad sam ukljucio u bisou i stavio nalvl 6.Koji lvl bi vi preporucili?

Kako to uopce radi?Hoce li imati utjecaja za vrijeme igranja ili to ima samo utjecaja za vrijeme mirovanja PC-ija (idle)?Hoce li ventilator stvarati manje buke?

Hvala

To nije cool&quiet to je smart fan.

Cool&Quiet snižava takt i napon procesora u idle-u tako da smanji potrošnju i grijanje što je dobro za dugoročan rad kompjutera kao skidanje torretna npr.  uvijet da radi je da je u windowsima vista/7 uključen profile balanced ili power saver, na high performance profilu neradi tako ja njega i reguliram, kada idem igrat igru stavim high performance profil on se isključi i vrati frekvenciju procesora na onu postaljenu u biosu.

Za XP trebaš C&Q drivere da bi uopće radio, frekvenciju procesora provjeriš u CPU-Z.

Zašto ga isključujem u igrama, zato jer mi stalno mijenja takt malo smanji takt na 800MHz pa poveća na 1.6GHz , pa 2.8GHz pa mi igra trza.

Smart fan kao što samo ime kaže regulira brzinu okretaja ventilatora sa PWM-om (4-pinski koji su spojeni na matičnu, u najviše slučajeva samo procesor)

Kako radi npr.

lvl 1 - 200 rpm-a

lvl 2 - 400 rpm-a

lvl 3 - 600 rpm-a

lvl 4 - 800 rpm-a

...

Kužiš?

I još možeš podesiti temperaturu do koje drži taj broj okretaja default je mislim 50C, kada pređe tih 50C onda diže broj okretaja automatski.

Ako smart fan nije uključen onda se ventilator vrti na max. broju okretaja i užasno buči pa noobovi dolaze ovdje otvarat teme "komp mi užasno buči".

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 9:20 (Hyperion).
16 godina
protjeran
Pa sta bi mi preporucio da ukljucim i na kolko?Nekuzim kako ti mjenjas te svoje postavke sta svaki put moras palit-gasit komp i namjestat u BIOS-u?
Don't drink and drive just smoke and fly !!!!! // http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
17 godina
Perkan777 kaže...
Pa sta bi mi preporucio da ukljucim i na kolko?Nekuzim kako ti mjenjas te svoje postavke sta svaki put moras palit-gasit komp i namjestat u BIOS-u?

Neodlučan?

Neznam koji dio nisi skužio gdje sam ja napisao da palim gasim komp?

Ja držim smart fan na level 4 i to je ravno 500okr/min (brzina mog 120mm venta na cpu cooleru), nečujno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 9:24 (Hyperion).
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Perkan777 kaže...

Moze li mi netko objasniti tu Cool&Quiet tehnologiju?Sad sam ukljucio u bisou i stavio nalvl 6.Koji lvl bi vi preporucili?

Hvala

To nije cool&quiet to je smart fan.

Cool&Quiet snižava takt i napon procesora u idle-u tako da smanji potrošnju i grijanje što je dobro za dugoročan rad kompjutera kao skidanje torretna npr.  uvijet da radi je da je u windowsima vista/7 uključen profile balanced ili power saver, na high performance profilu neradi tako ja njega i reguliram, kada idem igrat igru stavim high performance profil on se isključi i vrati frekvenciju procesora na onu postaljenu u biosu.

Za XP trebaš C&Q drivere da bi uopće radio, frekvenciju procesora provjeriš u CPU-Z.

Zašto ga isključujem u igrama, zato jer mi stalno mijenja takt malo smanji takt na 800MHz pa poveća na 1.6GHz , pa 2.8GHz pa mi igra trza.

Smart fan kao što samo ime kaže regulira brzinu okretaja ventilatora sa PWM-om (4-pinski koji su spojeni na matičnu, u najviše slučajeva samo procesor)

Kako radi npr.

lvl 1 - 200 rpm-a

lvl 2 - 400 rpm-a

lvl 3 - 600 rpm-a

lvl 4 - 800 rpm-a

...

Kužiš?

I još možeš podesiti temperaturu do koje drži taj broj okretaja default je mislim 50C, kada pređe tih 50C onda diže broj okretaja automatski.

Ako smart fan nije uključen onda se ventilator vrti na max. broju okretaja i užasno buči pa noobovi dolaze ovdje otvarat teme "komp mi užasno buči".

Pa to.Cek o cemu ti pricas da ukljucis i iskljucis kada ides igrati igrice.Sto da koristim od tih tehnologija sto je bolje i kako se to ukljucuje (znam da ima nesto u bisou)?!

17 godina
Cool&Quiet

Uđi u Bios fino i to napravi, znaci kad se dize komp stisneš F2 kad vidis onu Asrock naslovnicu. Posle odi na ovo dole kaj vidis pa postavi na Enabled Cpu Quiet Fan, a nakon toga bus dobil jos izbornik za podesit okretaje ventilatora pa to postavi na 6 i to je to nece ti bit bucan ventilator na onom stock hladnjaku.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
rambox kaže...

Uđi u Bios fino i to napravi, znaci kad se dize komp stisneš F2 kad vidis onu Asrock naslovnicu. Posle odi na ovo dole kaj vidis pa postavi na Enabled Cpu Quiet Fan, a nakon toga bus dobil jos izbornik za podesit okretaje ventilatora pa to postavi na 6 i to je to nece ti bit bucan ventilator na onom stock hladnjaku.Cool

vEC SAM STAVIO NA 6.dO KOLKO BI GA MOGAO SPUSTITI?

17 godina
Perkan777 kaže...

Pa to.Cek o cemu ti pricas da ukljucis i iskljucis kada ides igrati igrice.Sto da koristim od tih tehnologija sto je bolje i kako se to ukljucuje (znam da ima nesto u bisou)?!

Ti si zamjenio Cool&Quiet za smart fan od ASRocka, onaj prvi dio je vezan za cool&quiet, evo kako ga palim i gasim u windowsima:

1. power options

2. Profil postavljen na balanced -> cool&quiet radi -> cpu-z pokazuje frekvenciju od 800MHz

3. Profil postavljen na high performance -> cool&quiet se automatski isključuje -> cpu-z pokazuje frekvenciju od 3600MHz što je i postavljeno u biosu

KUŽIŠ SAD???

Smart Fan, quiet fan (whatever) ti je sasvim nešta drugo, i utječe samo na brzinu ventilatora.

Smart fan možeš slobodno postavit na level 1, kada temperatura procesora prođe zadanu temperaturu (default je kod mene 50C) automatski će sistem povećat brzinu okretaja ventilatora na cpu cooleru.

Ja imam opciju od level 1 do 9 , držim ga na level 4.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 16:35 (Hyperion).
17 godina
Perkan777 kaže...
rambox kaže...

Ti imas obican hladnjak koji ide uz proc pa nemoj spustat manje od 6, jer to ce bit znatno tise vec nego da ti se vrti na 9 ili maksimalno a onda sigurno nije tiho.Cool

16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Perkan777 kaže...

Ti si zamjenio Cool&Quiet za smart fan od ASRocka, onaj prvi dio je vezan za cool&quiet, evo kako ga palim i gasim u windowsima:

1. power options 2. Profil postavljen na balanced -> cool&quiet radi -> cpu-z pokazuje frekvenciju od 800MHz

3. Profil postavljen na high performance -> cool&quiet se automatski isključuje -> cpu-z pokazuje frekvenciju od 3600MHz što je i postavljeno u biosu

KUŽIŠ SAD???

Smart Fan, quiet fan (whatever) ti je sasvim nešta drugo, i utječe samo na brzinu ventilatora.

Smart fan možeš slobodno postavit na level 1, kada temperatura procesora prođe zadanu temperaturu (default je kod mene 50C) automatski će sistem povećat brzinu okretaja ventilatora na cpu cooleru.

Ja imam opciju od level 1 do 9 , držim ga na level 4.

Ok.Shvatio sam.Hvala na objasnjenju.

BTW kad stavim na high performance jel mi to na neki nacin clockira proc?!Balanced je normalno.Power saver znaci smanji mu takt pa to uvjetuje manjim brojem okretaja venta zbog manjeg zagrijavanj.

Taj power saver mi treba jer mislim imati ukljucen lockerz checker (a u istoj sobi spavam pa nebi mogao zaspati od brujanja) pa kad mi dodje alert da je redeem poceo hoce li komp biti previse usporen (pogledajte Moj PC) ili cu moci normalno surfat tj. otvoriti browswer itd.?Takodjer mislim skidati s torrente

rambox kaže...
Perkan777 kaže...
rambox kaže...

Ti imas obican hladnjak koji ide uz proc pa nemoj spustat manje od 6, jer to ce bit znatno tise vec nego da ti se vrti na 9 ili maksimalno a onda sigurno nije tiho.Cool

Ok hvala ti.Stavio sam na 6 i osjeti se poboljsanje.To ionako koristi kad na kompu nis ne radim jel tako?!

16 godina
protjeran
Cool&Quiet

Kad odaberem jednu od tih opcija uopce mi ne pokazuje pad voltaze niti pad Ghz.Jel trebam sta instalirati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Perkan777 kaže...

Kad odaberem jednu od tih opcija uopce mi ne pokazuje pad voltaze niti pad Ghz.Jel trebam sta instalirati?

Ako imaš windows XP onda trebaš skinut sa interneta driver za C&Q, a windows 7 i windows vista imaju ugrađene C&Q drivere.

Ak ti neće radit onda neznam, meni sada baš s*re nešto.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

1. power options

2. Profil postavljen na balanced -> cool&quiet radi -> cpu-z pokazuje frekvenciju od 800MHz

A zašto ne oprobaš modificirati profil pa sam odrediti minimalni load za CPU umjesto da ga stalno mijenjaš (ne znam kako je to kod AMD-a, ovo je čisto prijedlog za pokušaj)

Kod mene je namješten na 10% (defaultno mislim da je 5%, ali nisam 100% siguran)

Meštar od Hardvera :)
16 godina
protjeran
Cool&Quiet

Ja ima Win7 i kad bilo sta od toga oznacim u CPU-U mi pokazuje isto.Gledao sam neke filmice na youtubeu i kako s nekim programom to namjestaju mislimda se zove K10 stats.Moze li netko potvrditi da se s tim programom moze raditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Perkan777 kaže...

Ja ima Win7 i kad bilo sta od toga oznacim u CPU-U mi pokazuje isto.Gledao sam neke filmice na youtubeu i kako s nekim programom to namjestaju mislimda se zove K10 stats.Moze li netko potvrditi da se s tim programom moze raditi?

Može probao sam taj K10 stats

Evo rješio sam i sebi problem, radio sam čak i clear cmos...

Uglavnom ovim koracima treba:

1. u biosu podesit C&Q -> ENABLED, i save-at

2. ući u windowse, pod power options podesit profil BALANCED ili POWER USER

3. otići na LOG OFF i pritisnuti

4. ponovno ući u windowse

5. upalit cpu-z i potvrdit dali je frekvencija na 800MHz

Meni upalilo.

@ OlyE3 -> rađe ja njega isključim kad igram, nije mi teško...

Nego sada imam drugi problem produžni usb kabl me hebe, iako ništa nije spojeno na njega svako malo javlja "unused port"!Viče Možda je ipak nestalo?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 20:59 (Hyperion).
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Perkan777 kaže...

Može probao sam taj K10 stats

Evo rješio sam i sebi problem, radio sam čak i clear cmos...

Uglavnom ovim koracima treba:

1. u biosu podesit C&Q -> ENABLED, i save-at

2. ući u windowse, pod power options podesit profil BALANCED ili POWER USER

3. otići na LOG OFF i pritisnuti

4. ponovno ući u windowse

5. upalit cpu-z i potvrdit dali je frekvencija na 800MHz

Meni upalilo.

@ OlyE3 -> rađe ja njega isključim kad igram, nije mi teško...

Nego sada imam drugi problem produžni usb kabl me hebe, iako ništa nije spojeno na njega svako malo javlja "unused port"!Viče Možda je ipak nestalo?

Proradilo mi je to ali sad nemogu proc vratiti na standardnih 3.2 Ghz nego mi je cijelo viejem na 800 Mhz.

Moze li mi netko dati link od K10 statsa?!

17 godina
Perkan777 kaže...

Proradilo mi je to ali sad nemogu proc vratiti na standardnih 3.2 Ghz nego mi je cijelo viejem na 800 Mhz.

Moze li mi netko dati link od K10 statsa?!

Trebaš uredit ovako high performance profil:

Stavit minimum processor state na bar 62%, no bolje 70% i uvijek će radit na maximalnoj frekveniciji.

LOL neznaš google koristit, ja k10 stats nađem za 5sec tamo.

16 godina
neaktivan
Cool&Quiet

moram pitati,je li štetno to izmjenjavanje takta za procesor,recimo meni se s 3.0 smanji na 860mhz pa kad pokrenem igru opet na 3.0ghz,stalno ide frekvencija gore-dolje

Muthaphuckk Dre Muthaphuckk Snoop Muthaphuckk Death Row Yo, and here comes my left blow 'cuz i'm the E-A-Z-Y-E and this is the season to let the Real muthafuckin G's in

0 0 hvala 0
17 godina
Cool&Quiet

Nije štetno, AMD se hvali da sa C'n'Q 3.0 procesor može promijeniti frekvenciju 60 puta u sekundi...

Uz K10Stat postoji još jedan moćan programčić, PhenomMsrTweaker

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cool&Quiet

iskljucio sam C&Q i smart fan stavio na LVL 6 i temperaturu postavio na 45°C

sada mi katana 3 radi na 1200 okretaja i temp u idle je 40°C!

Jel to OK temperatura i posto sam psotavio na 45°C, nakon sto tu temperaturu prede vrtnja venta ce se postupno ovisno o temp. povecavati?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Cool&Quiet
definho kaže...

iskljucio sam C&Q i smart fan stavio na LVL 6 i temperaturu postavio na 45°C

sada mi katana 3 radi na 1200 okretaja i temp u idle je 40°C!

Jel to OK temperatura i posto sam psotavio na 45°C, nakon sto tu temperaturu prede vrtnja venta ce se postupno ovisno o temp. povecavati?

To su ok temperature da, itekak s obzirom da Katana 3 hladi tvoj proc koji je 125W TDP-a no povisi granicnu temperaturu na 48 recimo tak je bolje.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
Cool&Quiet

razmisljam samo da spustim na LVL 4 i granicu od 50°C...nezz kak bi to funkcioniralo? mozda previsoke temp. ce biti...

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice