Ima li tko ovaj hladnjak ili neki sličan do ispod 100 kn ??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma znam gdje ima. Pitam jel ima tko da mi kaže jel bar jednako hladi kao stock Intel za e5300.
Ma znam gdje ima. Pitam jel ima tko da mi kaže jel bar jednako hladi kao stock Intel za e5300.
Onda ti u tom slučaju mogu preporučiti sličan model (barem cijenom sličan)... LC POWER LC-CC-95.
Košta manje od 100 kuna, a mog Phenoma II x4 840 hladi učinkovitije od Arctic Cooling Alpinea 64 koji je također bolji od svakog stock hladnjaka.
U mom slučaju, u loadu su temperature i za 5°C niže nego s AC Alpine 64. O stocku ne treba ni govoriti...
EDIT: Zaboravio sam spomenuti da je ekstra tih!
Ako držiš Propusa, onda će držat i mog Intela dual core. Neću dat više love za cooler kad mi netreba ništa specijalno za e5300. Polomio sam stock cooler pa zato i mjenjam . Kakve su ti temperature sa Propusom ?
Ako držiš Propusa, onda će držat i mog Intela dual core. Neću dat više love za cooler kad mi netreba ništa specijalno za e5300. Polomio sam stock cooler pa zato i mjenjam . Kakve su ti temperature sa Propusom ?
U idleu i s uljkučenim C&Q na sobnoj temperaturi varira od 26 do 30°C. U loadu (na maximalnom taktu) prilikom mučenja na OCCT varira od 48 do 52°C.
EDIT: U trenutku dok ovo pišem komp mi je u prostoriji u kojoj je temperatura 8°C i CPU temperatura se kreće oko 20-22°C, naravno u idelu.
Kažeš i da je tih ??
Kažeš i da je tih ??
Iznimno je tih... Ja sam svog podesio da se broj okretaja prilagođava temperaturi.
Dok je temperatura niska uopće se ne čuje. Tek iznad 40°C (tako sam ga podesio), kad već zađe u viši broj okretaja, tek se onda (jedva) primjeti da se čuje.
U idleu i s uljkučenim C&Q na sobnoj temperaturi varira od 26 do 30°C. U loadu (na maximalnom taktu) prilikom mučenja na OCCT varira od 48 do 52°C.
EDIT: U trenutku dok ovo pišem komp mi je u prostoriji u kojoj je temperatura 8°C i CPU temperatura se kreće oko 20-22°C, naravno u idelu.
8 stupnjeva
Zasad radi improvizirano hladnjak od mog Phenoma II X4, ali kupit ću vjerojatno neki LC od spomenutih, jel mi ništa bolje netreba za e5300 OC.
8 stupnjeva
Off topic: Kolega, neka te to ne čudi.
Ja sam s Kupresa, a trenutno je zima...
On topic: Vjeruj mi, ako uzmeš ovaj model 95, nećeš požaliti. Makar, sigurno bi i ovaj jeftiniji zadovoljio, ali moja iskustva s 95-icom su više nego pozitivna!
8 stupnjeva
Off topic: Kolega, neka te to ne čudi.
Ja sam s Kupresa, a trenutno je zima...
On topic: Vjeruj mi, ako uzmeš ovaj model 95, nećeš požaliti. Makar, sigurno bi i ovaj jeftiniji zadovoljio, ali moja iskustva s 95-icom su više nego pozitivna!
Potpis, smrznuo je mog Athlona II 250. Temperatura procesora u radu se izjednačila sa sobnom, cca. 23,24c u winsima i normalnom svakodnevnom radu. U igrama kakvih 10-15c više, ništa pretjerano, imam 1x92mm straga za ispuh, i gore od napajanja 120mm vent.
Jako tih, također, da. Čujem jedino napajanje tj. zavojnice što li su.
Uzeo sam taj LC 95 ( u biti je to Zalman cooler ) i mogu reć s obzirom na cijenu da je FANTASTIČAN. Za 80 kn se nemože kupit niti sam vent pošten a kampli cijeli cooler, fantastična ponuda za zamjenu svih stock AMD smeća od hladnjaka. Niti duplo skuplji hladnjaci ( Katana 3 i Freezer 7) nisu puno bolji od ovog Zalmanovog mališana . Intel E5300 sa 2.6Ghz na 3.45Ghz sa malo povišenim naponom drži u OCCT-u na 50C i nečujan je potpuno !!! To je fenomenalno s obzirom na stock cooler koji je bio čujan i CPU je bio do nekih 60C u istim uvjetima. Mogu ga komotno preporučiti i svima koji kupuju bilo koji AMD CPU, ako nemisle clcokat sa dizanjem napona ( TDP coolera je 130W ), jel sam ga malo usporedio na Intelu E5300 sa mojim stock coolerom od Phenom II X4. Ostvario je niže temperature za nekih 5C sa ovim Intelovim chipom ( E5300 OC @3.45Ghz ) uz još jednom naglašavam, TIŠINU. Ako bolje hladi od stock Phenom II X4 coolera Intelov chip, poprilici sam uvjeren da može hladit dobro, odnosno bolje i Propuse, Denebe, pa i Thubane na stock naponu !! Još jednom, FENOMENALNO za samo 80 kn, nemogu vjerovat da je tako jeftin a valja
. U svakom slučaju moja preporuka za zamjenu stock smeća
.
Uzeo sam taj LC 95 ( u biti je to Zalman cooler ) i mogu reć s obzirom na cijenu da je FANTASTIČAN. Za 80 kn se nemože kupit niti sam vent pošten a kampli cijeli cooler, fantastična ponuda za zamjenu svih stock AMD smeća od hladnjaka. Niti duplo skuplji hladnjaci ( Katana 3 i Freezer 7) nisu puno bolji od ovog Zalmanovog mališana . Intel E5300 sa 2.6Ghz na 3.45Ghz sa malo povišenim naponom drži u OCCT-u na 50C i nečujan je potpuno !!! To je fenomenalno s obzirom na stock cooler koji je bio čujan i CPU je bio do nekih 60C u istim uvjetima. Mogu ga komotno preporučiti i svima koji kupuju bilo koji AMD CPU, ako nemisle clcokat sa dizanjem napona ( TDP coolera je 130W ), jel sam ga malo usporedio na Intelu E5300 sa mojim stock coolerom od Phenom II X4. Ostvario je niže temperature za nekih 5C sa ovim Intelovim chipom ( E5300 OC @3.45Ghz ) uz još jednom naglašavam, TIŠINU. Ako bolje hladi od stock Phenom II X4 coolera Intelov chip, poprilici sam uvjeren da može hladit dobro, odnosno bolje i Propuse, Denebe, pa i Thubane na stock naponu !! Još jednom, FENOMENALNO za samo 80 kn, nemogu vjerovat da je tako jeftin a valja
. U svakom slučaju moja preporuka za zamjenu stock smeća
.
Haha... A lijepo sam ti govorio!
Da se ubacim vezano ne za LC-CC-94, nego za 95-icu, isto jučer kupio za zamjenu 5 godina starog Athlon64 125W TDP hladnjaka (AM2) i osim što su upute krivo napisane (nikako nisam prema njima mogao instalirat na AM2 bracket, morao sam kombinirat između A i B pozicije vijaka) hladnjak je bombastičan. Nečujan/jako tih te skinuo 8-10°C dolje load temperaturu, samo pazite na rukovanje da ne savinete finove (vrijedi za sve towere ali ovaj je osobito majušni :) te se ne porežete jer zna biti oštrih rubova. Za 79kn ne treba gledati niti jedan drugi hladnjak sve do nekih ~200kn i to samo ako OC-ate.
LP