Da li je ATI ili nVidia

poruka: 10
|
čitano: 2.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Da li je ATI ili nVidia

Zanima me kako mogu znati kad vidim karakteristike matične ploče da li na nju idu Ati-jeve ili nVidine grafičke. Ima li to veze sa vrstom čipseta.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Da li je ATI ili nVidia

Ne.

Jedino ako mislis kupovat dve graficke za jedan komp onda gledaj ako je maticna SLI onda podrzava dve (ili vise) Nvidie, ako je Crossfire onda podrzava dve (ili vise) ATI kartice.

Ako kupujes maticne gledaj da ima barem jedan PCIe x16 slot jer sve moderne graficke (i Nvidia i ATI) idu na takav socket.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da li je ATI ili nVidia

Znači ako matična ploča ima PCI-e x16 utor u nju mogu ići sve grafičke kartice i nVidine i ATIjeve koje se mogu spojiti na taj utor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Da li je ATI ili nVidia
vulerious kaže...

Znači ako matična ploča ima PCI-e x16 utor u nju mogu ići sve grafičke kartice i nVidine i ATIjeve koje se mogu spojiti na taj utor.

Da.
U 16ercu se nije dobro za.......frkavat xD
17 godina
neaktivan
Da li je ATI ili nVidia

Može li mi netko to malo bolje objasniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da li je ATI ili nVidia

Malo mi je to čudno, da se atijeve kartice mogu spojiti na nVidijine matične ploče koje imaju PCI-e x16 utor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vulerious kaže...

Malo mi je to čudno, da se atijeve kartice mogu spojiti na nVidijine matične ploče koje imaju PCI-e x16 utor.

Nema ti šta biti čudno. To je ko da staviš Traxdatin DVD disk u Sonyev DVD uređaj. Radit će, makar Sony također proizvodi DVD diskove.
U 16ercu se nije dobro za.......frkavat xD
17 godina
odjavljen
Da li je ATI ili nVidia

Nema se tu sta posebno objasnjavati, imas AGP utore za graficke na MB, i PCI-E... AGP-ovke su prevazidjene, zbog niske propusnosti, sve moderne, novije graficke kartice idu na PCI-E utor, tesko je i nac AGP graficku karticu, a nije za usporedit sa PCI-E grafickim, na taj ti utor idu i NVidia i ATI graficke kartice, samo moras imati PCI-E 16x utor na maticnoj, jer takav zahtjevaje te novije graficke kartice i to je to...

0 0 hvala 0
17 godina
vulerious kaže...

Daj objasni sto ti je to cudno?
Svaka graficka kartica koja je pci-e x16 moze na bilo koju maticnu plocu koja, naravno, ima pc-e x16 utor za graficke. Stvar je jednostavna.
E sad ako hoces koristiti dvije graficke kartice Nvidia (sli) moras onda na maticne koje podrzavaju sli---maticne sa nvidijinim cipsetom koje imaju 2 ili vise pc express utora.
Ako hoces crossfire (ati) tj, 2 x ati graficke kartice onda moras na maticnu koja podrzava crossfire dakle 2 ili vise pci expres utora za graficke.

Stvar je cipseta na maticnoj dali podrzava sli ili crossfire.
Nvidijini chipseti podrzavaju sli (2x GeForce),;   Intelovi chipseti podrzavaju crossfire (2x ati radeon).
"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
neaktivan
Da li je ATI ili nVidia

Hvala svima sad mi je puno jasnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice