Athlon II x4 630

poruka: 48
|
čitano: 5.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Athlon II x4 630
mata_87 kaže...

Potrazio sam, nemogu naci taj broj BUG-a, mislim da je broj 204 (ali nisam siguran), pa ako ga netko ima pri ruci molio bih da pogleda

EDIT: tekst je na webu, LINK

Autor: Denis Arunovic

Citiram: "Kao što i sami možete vidjeti u priloženoj tablici rezultata, izostavljanje trećestupanjske priručne memorije u mnogim je testovima negativno utjecalo na performanse AMD-ove arhitekture. To se najviše osjeti u igrama gdje Phenom II X3 ostavlja Athlone II u prašini. Ipak, treba imati na umu da se ova prednost smanjuje s povećanjem detalja i rezolucije u kojoj se igre izvode jer tada usko grlo sve više postaje grafička kartica. "

Tu se Denis očito malo preračunao. Očito je ubacio igru-dvije u test (pošto se u testovima procesora ne stavljaju baš previše igre) i razlika od 5% svodi se na 10FPS kad FPS skoči iznad 100. Ali što ja niži FPS, to je razlika između phenoma i athlona sve manja. U crysisu naprimjer razlike i nema, kao ni u metrou... Stvar je u tome da što je niži FPS, grafička preuzima stvar u svoje ruke i ona u prvom planu određuje daljnje performanse. Pravi primjer ti je ovaj test koji smo napravili microman i ja. iako on ima više nego dvostruko skuplji i7 860, ja sa athlonom i 5850 imam dobru prednost. tu se najbolje vidi kako procesor ima vrlo malu vrlo malu ulogu u igrama, posebno kad se igra na visokim rezolucijama, detaljima te uključenim filtrima.

16 godina
neaktivan
Athlon II x4 630

Naravno da je graficka najvise opterecena u igrama, tu se slazemo, ali vidis da nisam lagao kada sam rekao da ima tekst u BUGu. I da, isplati se dati 200 kn vise za Phenom (imho), naravno cjenim i drugacija misljenja ipak je athlon x4 uvjerljivo best buy medu svim procesorima.

EDIT: u potpunosti se slazem sa izjavom forumasa cele303

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 11:00 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ATiGamer kaže...

Tu se Denis očito malo preračunao. Očito je ubacio igru-dvije u test (pošto se u testovima procesora ne stavljaju baš previše igre) i razlika od 5% svodi se na 10FPS kad FPS skoči iznad 100. Ali što ja niži FPS, to je razlika između phenoma i athlona sve manja. U crysisu naprimjer razlike i nema, kao ni u metrou... Stvar je u tome da što je niži FPS, grafička preuzima stvar u svoje ruke i ona u prvom planu određuje daljnje performanse. Pravi primjer ti je ovaj test koji smo napravili microman i ja. iako on ima više nego dvostruko skuplji i7 860, ja sa athlonom i 5850 imam dobru prednost. tu se najbolje vidi kako procesor ima vrlo malu vrlo malu ulogu u igrama, posebno kad se igra na visokim rezolucijama, detaljima te uključenim filtrima.

Ali postotak uvijek ostane proporcionalan, bilo da je riječ o malom ili velikom broju fps-a...

clock2much
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
Ali postotak uvijek ostane proporcionalan, bilo da je riječ o malom ili velikom broju fps-a...

Da, ali gledaj to s te strane da je svejedno imao ti 100 ili 110 FPS. U zahtjevnim igrama kad FPS pada ispod 30, razlike gotovo da i nema.

15 godina
odjavljen
nontryer kaže...

Nisam ga nigdje vidio za kupit..

Uzeo sam 630 jučer.

Za sad ne vidim neku preveliku razlike u odnosu na moj stari 5600+ (? :|), dizanje i gašenje Windowsa traje jednako kao i sa tim starim dualcem a i rad u samim Windowsima je manje više jednak. (s tim da mi je sistem dosta dobro optimiziran)

Igre još nisam detaljno testirao, jedino GTA 4 koji radi 10ak fps brže.

I da, stock cooler je zbilja loš (preglasan), uzet ću vjerojatno neki drugi ali mi se ne da vadit cijelu matičnu van iz kućišta da montiram hladnjak. :P

Za takve stvari (Osim GTA 4) dovoljan je i P4, pokreni više programa odjednom, handlaj multitasking pa ćeš vidjet ubrzanja. U igrama nebi trebalo biti ogromne razlike (5-6 FPS), ali svugdje drugo osjetna razlika mora biti.

Fake_Alert kaže...

Dali si radio reinstall windowsa? Znas da treba nakon mjenjanja procesora sa duala na quad moras windowse reinstalirat da se novi karnel napravi to jest ucita da imas 4 jezgre jer bi moglo biti BSOD-ova radi toga(mom frendu je tak bilo).

Bravo, po tome bi guru3D i ostatak svjeta trebao svako malo drkat HDD sa novim windowsima....

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 11:50 (Weky).
16 godina
Weky kaže...

Bravo, po tome bi guru3D i ostatak svjeta trebao svako malo drkat HDD sa novim windowsima....

Nekima dolazi BSOD nekima i ne,to nikad neznas,ali kad dode onda ce morat reinstall windowsa napravit,ali dali je to ikakav problem ako samo C disk formatiras i reinstaliras windowse na novo? Nije jer na drugim particijama (ako si pametan) imas igre,programe i ostale gluposti pa ti je to cas posla.

15 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...
Weky kaže...

Nekima dolazi BSOD nekima i ne,to nikad neznas,ali kad dode onda ce morat reinstall windowsa napravit,ali dali je to ikakav problem ako samo C disk formatiras i reinstaliras windowse na novo? Nije jer na drugim particijama (ako si pametan) imas igre,programe i ostale gluposti pa ti je to cas posla.

Pa ako im dolazi BSOD to je što je vjerovatno ostalo u Task Manageru stari procesor instaliran, kakav kernel i zamjena istog... To enma veze. Možda na prastarim Windowsima XP.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Cele303 kaže...

Da, ali gledaj to s te strane da je svejedno imao ti 100 ili 110 FPS. U zahtjevnim igrama kad FPS pada ispod 30, razlike gotovo da i nema.

To sve stoji, ali razlika ipak je, sad dali netko smatra da se isplati dati vise novaca za Phenom ili ne, to je stvar osobne preferencije (necemo na sljepo preporucivat procesore  Smijeh)

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
15 godina
neaktivan
Athlon II x4 630

@Fake: zamisli da Anandtech, OverclockersClub i sl. stranice svakih nekoliko dana moraju raditi reinstall winsa zbog testiranja novog procesora. To nema smisla pošto bi za instalaciju, konfiguriranje itd svaki dan potrošili sat vremena. Totalno je neporebno za svaki komad hardvera stavljati nove windowse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Athlon II x4 630

Samo se iz Task Managera deinstalria stari procesor, ugasi komp i onda se ubaci novi i to je to. Premda vjerovatno nebi ništa ni bilo da ga i nedeinstalira.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
ATiGamer kaže...

@Fake: zamisli da Anandtech, OverclockersClub i sl. stranice svakih nekoliko dana moraju raditi reinstall winsa zbog testiranja novog procesora. To nema smisla pošto bi za instalaciju, konfiguriranje itd svaki dan potrošili sat vremena. Totalno je neporebno za svaki komad hardvera stavljati nove windowse.

Weky kaže...

Samo se iz Task Managera deinstalria stari procesor, ugasi komp i onda se ubaci novi i to je to. Premda vjerovatno nebi ništa ni bilo da ga i nedeinstalira.

Nisam provjeravao,ali sam cuo tako da o ovome neznam puno.

16 godina
Fake_Alert kaže...

Nisam provjeravao,ali sam cuo tako da o ovome neznam puno.

Znači,došli smo do toga da uopće ne znaš o čemu pričaš.

Ako ne znaš,bolje prešuti,nego da bezveze širiš neistine i deinformiraš autora.

Death has a thousand faces,evil only one.
16 godina

..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 12:49 (Fake_Alert).
16 godina

Stavio sam hladnjak od starog 5600+ budući da mi je ovaj što se dobije s Athlonom x4 zbilja preglasan, pogotovo kad se zavrti na cca 6000rpm, ovaj je dosta tiši ali i sporiji.

E sad, temperature u loadu su 65C max za CPU a 60C max za jezgre, idle je za cpu uvijek oko 50 jer sam tako rekao Quiet-Fanu u biosu, a za jezgre cca 42 s tim da nemam nikakvo dodatno hlađenje u kučištu.

'El to ok? Neodlučan

Razmišljao sam o kupnji skroz novog coolera, ali zbilja mi se ne da namještat ga..

8 bita ispod mora, to je stari bilo fora.. a ne što danas nude nam.. Lijepe kutije i knjige, a za priču kog je brige..što bit će dalje ja ne znam..
17 godina
nontryer kaže...

Stavio sam hladnjak od starog 5600+ budući da mi je ovaj što se dobije s Athlonom x4 zbilja preglasan, pogotovo kad se zavrti na cca 6000rpm, ovaj je dosta tiši ali i sporiji.

E sad, temperature u loadu su 65C max za CPU a 60C max za jezgre, idle je za cpu uvijek oko 50 jer sam tako rekao Quiet-Fanu u biosu, a za jezgre cca 42 s tim da nemam nikakvo dodatno hlađenje u kučištu.

'El to ok? Neodlučan

Razmišljao sam o kupnji skroz novog coolera, ali zbilja mi se ne da namještat ga..

Onda uživaj u temperaturama.

neki cooler za 150-200kn, i jedan 120mm za ispuh i eto ga temperature idu dolje za 20-30C

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
neaktivan
Athlon II x4 630

Nisu ti dobre temperature, meni u igrama ne prelazi 55, jedino ga OCCT optereti malo bolje. Idle oko 38.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo i meni sad idle oko 40C :D

Zaletio se bio do linksa po novu termalnu pastu, star je bila kriminalno loša i loše nanesena.

Ovo sad puuuno bolje izgleda.

8 bita ispod mora, to je stari bilo fora.. a ne što danas nude nam.. Lijepe kutije i knjige, a za priču kog je brige..što bit će dalje ja ne znam..
13 godina
neaktivan
Athlon II x4 630

Ljudi moze meni nac ko neki procesor da moze na ovu maticnu     MCP6PB M2+

znaci sto bolji proc da je za gaming hehe do 700 kn

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice