Potrazio sam, nemogu naci taj broj BUG-a, mislim da je broj 204 (ali nisam siguran), pa ako ga netko ima pri ruci molio bih da pogleda
EDIT: tekst je na webu, LINK
Autor: Denis Arunovic
Citiram: "Kao što i sami možete vidjeti u priloženoj tablici rezultata, izostavljanje trećestupanjske priručne memorije u mnogim je testovima negativno utjecalo na performanse AMD-ove arhitekture. To se najviše osjeti u igrama gdje Phenom II X3 ostavlja Athlone II u prašini. Ipak, treba imati na umu da se ova prednost smanjuje s povećanjem detalja i rezolucije u kojoj se igre izvode jer tada usko grlo sve više postaje grafička kartica. "
Tu se Denis očito malo preračunao. Očito je ubacio igru-dvije u test (pošto se u testovima procesora ne stavljaju baš previše igre) i razlika od 5% svodi se na 10FPS kad FPS skoči iznad 100. Ali što ja niži FPS, to je razlika između phenoma i athlona sve manja. U crysisu naprimjer razlike i nema, kao ni u metrou... Stvar je u tome da što je niži FPS, grafička preuzima stvar u svoje ruke i ona u prvom planu određuje daljnje performanse. Pravi primjer ti je ovaj test koji smo napravili microman i ja. iako on ima više nego dvostruko skuplji i7 860, ja sa athlonom i 5850 imam dobru prednost. tu se najbolje vidi kako procesor ima vrlo malu vrlo malu ulogu u igrama, posebno kad se igra na visokim rezolucijama, detaljima te uključenim filtrima.