Ova gore navedena MBO je bez grafike na njoj imam procesor Intel Pentium E 5200 dual core, grafičku ATI X1950PRO sa AGP utorom, te memoriju DDR 400 od 1/5 GB, problem je u tome da tu konfiguraciju nemogu pokrenuti, ventilatori rade na graf. i na procesoru, iste sam stavljao na drugi komp i rade, dali netko ima iskustva sa pokretanjem ovakvih MBO bez grafike ikoju graf.karticu ima ili procesor pa da ispravno rade. Ponavljam na monitoru se ništa ne događa..POMOZITE..
Asrock 880PRO/ULTRA/VT8237 S
- poruka: 6
- |
- čitano: 1.913
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
provjeri kabele, ja isto imam asrock i meni ponekad tek nakon 4x pritiskanja na restart tipku počne kako treba, probaj ga restartati par puta, možda dođe slika
Sve je novo ,komp. sam ja spojio nemogu do biosa on mi se uopče ne prikazuje na ekranu, ništa nemam instalirano , da dobijem sliku BIOS-a ja sam na KONJU a sam sam .....tu gdje jesam.
Prvo resetiraj BIOS.To češ napraviti prespajanjem kratkospojnika (jumpera) na matičnoj ploči.Ti kratkospojnici su često uz bateriju ili sam BIOS.Ako ih ne možeš naći,izvadi bateriju na nekoliko sekundi ili minutu,i vrati je.Ako i dalje nemaš slike na monitoru,onda dobro provjeri jesi li sve spojio i kako.Još možeš izvaditi procesor,memoriju i grafičku karticu i sve ponovno vratiti.U koliko i dalje nisi sredio taj problem,onda je vjerojatno neispravna neka komponenta,najvjerojatnije grafička kartica.
uradio ja tako ali ništa se ne dešava, još ču probati zamijeniti drugu grafičku karticu..
Ako ti ne pomogne druga grafička kartica,onda bi mogao biti problem u matičnoj ploči ili čak memoriji.Što i ima smisla,jer si rekao da si te komponente (procesor i grafičku karticu) isprobao u drugom računalu.