Daj netko lockaj ovu temu više.Očito ide dobro lova od klikanja i reklama pa još nije lockana.Ovo je postao faking Index.hr forum
Pa dobro,neki od nas bi to rado vidjeli,iako me ovo s i5 750 i x6 zapravo jako uvjerilo.
E sad,sandy e drugi par rukava pa bi me i to naravno,zanimalo.
Danas sa svakim quadom možeš igrat ugodno, kao što kaže microman. Pozabavite se drugim namjenama, proc ne služi samo za igranje.
tako je AMDGameru
evo ja sam upravo s format factoryem zalijepio jedan titl.
cijel postupak je trajao 12 min.
procesor je na stock frekvenciji.
da je na 4 Ghz vjerojatno bi proces trajao 8 min a s i7 2600k koje 4 minute.
ne radim to svakodnevno pa mi tih par minuta ne pretstavlja problem, no nekom vjerojatno da.
snimam i nešto autorske glazbe na računalu i tu mi je moj i5 760 sasvim dovoljan.
i7 2600k bi vjerojatno radio obradu 30% brže no ni to mi nije problem jer mi to nije posao.
i ponavljam, normalno je da tko danas kupuje računalo i razmišlja o X6 ili i5 760 nije baš jako promućuran jer je i5 2500k sveukupno bolji procesor a košta i on i matična za njega isto kao i za i5 760 ili X6.
i ponavljam, normalno je da tko danas kupuje računalo i razmišlja o X6 ili i5 760 nije baš jako promućuran jer je i5 2500k sveukupno bolji procesor a košta i on i matična za njega isto kao i za i5 760 ili X6.
Ne bi se baš složio da ploče za P2 i SB koštaju isto
Danas sa svakim quadom možeš igrat ugodno, kao što kaže microman. Pozabavite se drugim namjenama, proc ne služi samo za igranje.
1. tako je AMDGameru
evo ja sam upravo s format factoryem zalijepio jedan titl.
cijel postupak je trajao 12 min.
procesor je na stock frekvenciji.
da je na 4 Ghz vjerojatno bi proces trajao 8 min a s i7 2600k koje 4 minute.
ne radim to svakodnevno pa mi tih par minuta ne pretstavlja problem, no nekom vjerojatno da.
snimam i nešto autorske glazbe na računalu i tu mi je moj i5 760 sasvim dovoljan.
i7 2600k bi vjerojatno radio obradu 30% brže no ni to mi nije problem jer mi to nije posao.
2. i ponavljam, normalno je da tko danas kupuje računalo i razmišlja o X6 ili i5 760 nije baš jako promućuran jer je i5 2500k sveukupno bolji procesor a košta i on i matična za njega isto kao i za i5 760 ili X6.
1. TU
2. TD
Možeš ti AM3 ploču dobit i za 400 kn i na nju stavit PII X6 ALI će taj PC počivati na klimavim nogama. Za osiguravanje stabilnosti i funkcionalnog rada nužno je x6 proc spariti s pločom koja posjeduje 8-faznu regulaciju. Vjeruj mi, 4+1 + x6 proc ne izgleda dobro. Tako da računaj barem 800 kn za ploču, a za isto toliko možeš dobiti ASRock P67 Pro3 koja je jedna od jeftinijih 1155 ploča, međutuim nudi sve što je potrebno za funkcionalan rad, a ni overclockeri nisu zakinuti.
Možeš ti AM3 ploču dobit i za 400 kn i na nju stavit PII X6 ALI će taj PC počivati na klimavim nogama. Za osiguravanje stabilnosti i funkcionalnog rada nužno je x6 proc spariti s pločom koja posjeduje 8-faznu regulaciju. Vjeruj mi, 4+1 + x6 proc ne izgleda dobro. Tako da računaj barem 800 kn za ploču, a za isto toliko možeš dobiti ASRock P67 Pro3 koja je jedna od jeftinijih 1155 ploča, međutuim nudi sve što je potrebno za funkcionalan rad, a ni overclockeri nisu zakinuti.
Slažem se, ali zato se može kupit ovako pa je ipak malo veća razlika nego i5 2500k.
1 x Asrock 770 EXTREME3 - AMD 770, AMD SB710, ATX, FSB 2600, Dual Ch
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
1.458,99Kn
Slažem se, ali zato se može kupit ovako pa je ipak malo veća razlika nego i5 2500k.
1 x Asrock 770 EXTREME3 - AMD 770, AMD SB710, ATX, FSB 2600, Dual Ch
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
1.458,99Kn
Naravno da se može, ali performanse su tada debelo na strani Sandyja.
1055t + 880 = 1700kn
2500k sam dođe skoro 1600kn .... toliko o tome.
Da li bih osjetio razliku izmedu 1055T na 3.8Ghz i recimo i5 2500k na 4.6Ghz-5Ghz U IGRAMA?
Full HD reza i neka naravno jaca grafa.
Da li bih osjetio razliku izmedu 1055T na 3.8Ghz i recimo i5 2500k na 4.6Ghz-5Ghz U IGRAMA?
Full HD reza i neka naravno jaca grafa.
A da pročitaš ostatak threada?
Citam vec 2 dana.I ne zanima me Clock to Clock,nego performanse sa bjesno naklokanim 2500k protiv X6 kojemu je max optimalna frekva nekih 3.8Ghz.
Zato sam i zamolio ako bi netko mogao koj bench odvrtiti...
Prvi konstruktivni savjet danas,ne vjerujem :).
Sad cu ih zagnjaviti :)!
Poslao sam im PMove pa cemo se dogovoriti da vidimo razliku.
ovo se vuce ima misec dana
Isuse bože moderatori vi ste pč*ice...dajte više lockajte ovo.
Nevjerojatno, još se vode flejmovi ovdje? Zar je to X6 vs Intel i5 2500k bilo tako sadržajno i intrigantno pitanje?
Baš me zanima koliko je puta netko ovdje zavapio lock teme :)
No ajde, sad možda i konkretni ljudi naprave konkretne testove na konkretnim
komadima hardvera za konkretnu količinu izdvojenih novaca, pa prestane nadmudrivanje?
:)
Citam vec 2 dana.I ne zanima me Clock to Clock,nego performanse sa bjesno naklokanim 2500k protiv X6 kojemu je max optimalna frekva nekih 3.8Ghz.
Zato sam i zamolio ako bi netko mogao koj bench odvrtiti...
Razlika?
Frapsom-da. Golim okom-baš i ne.
Btw, ovo plakanje da se tema locka je totalna BUG forum specifičnost, od desetaka foruma
di sam član, nigdje to nisam vidio. Ako vas tema ne zanima, ne čitajte.
Zato što samo na BUG-u ljudi pokušavaju smanjiti bespotrebno spamanje, flejmanje...
Ne nego ima nekih ljudi koje ovo zapravo i zanima,a ne da samo zele flameat ili spamat...
Ljubo2Mad je odvrtio na i5 2500k,i koliko vidim,zapravo i nema neke razlike...
Evo prilazem par testova koji su napravljeni na mojem 1055t dok je radio na 4,0
Ništa se ne vidi, bolje ti je da uploadaš na www.slikice.info
Pgoledaj na www.slicice.info stavio sam testove
Pgoledaj na www.slicice.info stavio sam testove
jos je amd daleko od i5 sta se tice rendanja i slicnih stvari..u igrama je super i dobra opcija al intel ga jede u svemu ostalom a i u igrama ako je u pitanju mala reza...za igranje su 1055t i svi ostali neisplativi pored i5 k serije...ista cijena a dobijes puno vise sa intelom :)
Ha cuj svatko neka kupi sta misli da je bolje. Ja imam i jedno i drugo pa mogu uspredjivat koliko hocu
Pa baš u tome i je problem. Informacija se zagubi u smeću osobnih naklapanja i svemu i svačemu.
Kao prvo nije istina da ljudi samo ovdje vape za lockom teme,
nego na drugim forumima su moderatori ažurniji, pa procjene da rasprava odlazi u offtopic spam i sami.
OnTopic:
Dakle okej, ovdje se samo čeka da netko konkretno usporedi takva dva procesora i to bi bilo to.
Ja bih rado, ali preskačem ovu prvu sandy bridge generaciju, pa mogu samo reći (ponovo)
da su mi clock na clock, i7965 i x6 1090t IDENTIČNI u performansama.
U onim programima koji koriste sve jezgre, naravno.
A već smo ustanovili x puta i ovdje;
- u igrama je pored ovih procesora te snage, puno veći čimbenik grafička.
I što sad onda opet "ja mislim, meni se čini, po mojem mišljenju, na ovom linku, kad bi amd, da hoće intel,
sad kad izađe, voaj ga pojede, onaj pomete pod, taj rastura, onaj kolje..."
'ko da nađe ovdje pored takvih jedan među deset postani PODATAK koji je nepristran i provjeren osobno u praksi?