AMD X6 1090T vs Intel core I5 2500k zaključana tema

poruka: 267
|
čitano: 34.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD X6 1090T vs Intel core I5 2500k
Penryn kaže...

Ah, ja nezz kako ovo objasnit.

Grafa je HD6970, rez 1680x1050, i u nekim igrama (starcraft II, metro2033) fps

iz prosječnih 30 prelazi u igrivih 50ak samo promjenom proca. (Gledajući samo phenom II i sandy)

Očito je da je sandy superioran, al ja nezz gdje je točno granica kada nekakvi phenom II postaje usko grlo.

Prema ovim grafovima kod metroa je to već na 30fps, jel to ima logike?

Ima. Da su stavili 800x600 rezoluciju sa minimalnim detaljima, razlika bi bila još veća

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan
AMD X6 1090T vs Intel core I5 2500k

Ja tražim nekog sa 2500k i GTX560 / 6950 da napravimo recenziju, da vidimo tu razliku. 

A i isto tako na toj stranici je u metrou 975 brži od 760 ... jako su mi zanimljivi ti sajtovi, koji je sad tu izgovor, sad pada efikasnost u vodu i tu je takt bitan? Ja tome ne vjerujem. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 16:03 (imba).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Evo našao sam BUG-ov test(časopis 219) SB procesora sa starijim i7 870.

Zanimljivo je da 2600K na istom taktu bez TB-a ima 17FPS-a više u FC2, 7FPS-a više u DoW2 i 5FPS-a više u Civilization5 . Testirano u Full HD rezi sa HD5870. Izgleda da i ovdi BUG laže.

Neznam sto se ti imas kome opravdavat, ako neko nevjeruje da postoji razlika to je njegov problem, razlika sigurno ima i to povecih na manjim rezolucijama i na fullHD bez ukljucenih filtri ima razlike. Na fullHD sa max postavkama i sa ukljucemin filtrima razlike bi bile minimalne. Tko sad uzima novi komp srednje klase i5 2500k je sasvim logican izbor, jer trenutno na trzisu aplikacija i programa 95% koristi do 4 jezgre, a njih 5% je u stanju iskoristiti vise od 4, i te aplikacije su uglavnom namijenjene profesinalnoj upotrebi, te vise na performanse utjece povecani takt procesora, tako da i5 2500k na 4.8-5.0 u tom segmentu nema konkurencije ni blizu. Kome je potreban multithreading ima 2600k 4/8 na 4.8-5.0 i vise od toga nekom malo zahtjevnijem korisniku ni ne treba.

Google is your friend
16 godina
protjeran
Penryn kaže...

iz prosječnih 30 prelazi u igrivih 50ak samo promjenom proca. (Gledajući samo phenom II i sandy)

Očito je da je sandy superioran, al ja nezz gdje je točno granica kada nekakvi phenom II postaje usko grlo.

Lol...po ovome se vidi da samo promjenom procesora mozemo dobit i preko 40 fps-eva! Pa tko je tako naivan da to popusi...Dajte ljudi budite ozbiljni...

EDIT:

netko je na ovom forumu vec radio test sa x6 1055t clockan na 4,0 ghz i taj proc nije bio bottleneck za GTX 570...

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 16:07 (krayzie).
14 godina
protjeran
Jurky kaže...
microman kaže...

Evo našao sam BUG-ov test(časopis 219) SB procesora sa starijim i7 870.

Zanimljivo je da 2600K na istom taktu bez TB-a ima 17FPS-a više u FC2, 7FPS-a više u DoW2 i 5FPS-a više u Civilization5 . Testirano u Full HD rezi sa HD5870. Izgleda da i ovdi BUG laže.

Neznam sto se ti imas kome opravdavat, ako neko nevjeruje da postoji razlika to je njegov problem, razlika sigurno ima i to povecih na manjim rezolucijama i na fullHD bez ukljucenih filtri ima razlike. Na fullHD sa max postavkama i sa ukljucemin filtrima razlike bi bile minimalne. Tko sad uzima novi komp srednje klase i5 2500k je sasvim logican izbor, jer trenutno na trzisu aplikacija i programa 95% koristi do 4 jezgre, a njih 5% je u stanju iskoristiti vise od 4, i te aplikacije su uglavnom namijenjene profesinalnoj upotrebi, te vise na performanse utjece povecani takt procesora, tako da i5 2500k na 4.8-5.0 u tom segmentu nema konkurencije ni blizu. Kome je potreban multithreading ima 2600k 4/8 na 4.8-5.0 i vise od toga nekom malo zahtjevnijem korisniku ni ne treba.

i5+ploca za njega = 2  ipo soma kuna ako ne i vise..sa amd-om nije tako i zato ga vecina preferira...

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 16:04 (Burn_n_Die).
15 godina
neaktivan

2500kn ako uzmeš najlošiju asrockovu ploču na kojoj možeš clockat ili ako uzmeš bar E4 već si na 2700kn. Za te novce dobiješ Asrock 890GX, AMD 955BE, 4GB corsair 1600ram-a i napajanje XFX od 650W, pa ti gledaj koliko se više isplati uzeti intel od AMD-a za igre, a razliku od 50fps-a sanjajte (tj. upalite si Call of Duty 2, naclockajte i5 na 5ghz i tam dobijete i 100fps-a više na full hd) xD. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 16:10 (imba).
16 godina
neaktivan
krayzie kaže...

Lol...po ovome se vidi da samo promjenom procesora mozemo dobit i preko 40 fps-eva! Pa tko je tako naivan da to popusi...Dajte ljudi budite ozbiljni...

Ustvari jel se itko sjeca onog Metro 2033 benchmarka na Bugu? Velike su razlike bile tamo, čak i sa i5 750

Burn_n_Die kaže...

sa amd-om nije tako i zato ga vecina preferira...

Misliš manjina. Progooglaj prodajne rezultate Intela i AMD-a i sve će ti biti jasno.

I'll be back
14 godina
protjeran
microman kaže...
krayzie kaže...

Ustvari jel se itko sjeca onog Metro 2033 benchmarka na Bugu? Velike su razlike bile tamo, čak i sa i5 750

Burn_n_Die kaže...

Misliš manjina. Progooglaj prodajne rezultate Intela i AMD-a i sve će ti biti jasno.

ne prican o starijim quadovima i core 2 procesorima...sad se vecina bazira na amd..ispravi me ako san u krivu

15 godina
neaktivan
microman kaže...
krayzie kaže...

Burn_n_Die kaže...

Ne pričaj gluposti microman, pa čovjek misli na RH, ne na world wide, pa kad bi cijene hardwera kod nas bile kao vani, nitko nebi imao ništa ispod i7 i GTX570.

16 godina
neaktivan
Burn_n_Die kaže...

ne prican o starijim quadovima i core 2 procesorima...sad se vecina bazira na amd..ispravi me ako san u krivu

Mislio sam na zadnji kvartal. Uostalom večina ionako kupuje gotove konfiguracije, a tu pak je Intel opet debelo u prednosti.

I'll be back
16 godina
neaktivan
imba kaže...

Ne pričaj gluposti microman, pa čovjek misli na RH, ne na world wide, pa kad bi cijene hardwera kod nas bile kao vani, nitko nebi imao ništa ispod i7 i GTX570.

Jesmo napeti nešt ha?

Uostalom oko Hrvatske se sve okreče pa smo Intelu i AMD-u jako bitni za poslovanje.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 16:23 (microman).
14 godina
protjeran

kad san dosa na forum ja mislia pomazemo jedni drugima a meni se cini da se samo svadamo {#}...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
imba kaže...

Jesmo napeti nešt ha?

Uostalom oko Hrvatske se sve okreče pa smo Intelu i AMD-u jako bitni za poslovanje.

Nisam napet i boli svakog od nas uho koliko oni prodaju vani, mene zanima ono što ja kupujem i koliko ja plačam, a ne neki nizozemac, amerikanac ili netko peti. Mislio sam da si ti manje zadrti po pitanju onoga što kupuješ, ali bit će da ideš u dokly klasu.

14 godina
protjeran
imba kaže...
microman kaže...
imba kaže...

Jesmo napeti nešt ha?

Nisam napet i boli svakog od nas uho koliko oni prodaju vani, mene zanima ono što ja kupujem i koliko ja plačam, a ne neki nizozemac, amerikanac ili netko peti. Mislio sam da si ti manje zadrti po pitanju onoga što kupuješ, ali bit će da ideš u dokly klasu.

dolky je poseban tip {#}

16 godina
neaktivan
imba kaže...

A mene iskreno ni najmanje ne zanima šta ti kupuješ i pazi kakav riječnik biraš, a posebice kad nekome napišeš da je zadrt. Hebiga vrjeđanje je van pravila ovog foruma, no onon što je još bitnije pokazuje količinu (ne)kulture u nekoj osobi. Kao što rekoh viška poštovanja tuđeg mišljenja na ovom forumu nebi škodilo.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 16:33 (microman).
15 godina
protjeran
krayzie kaže...
Penryn kaže...

EDIT:

netko je na ovom forumu vec radio test sa x6 1055t clockan na 4,0 ghz i taj proc nije bio bottleneck za GTX 570...

Pa OFC da nije bottleenck za GTX 570 {#} koji ste vi somovi,jedan 1055/1090T na 4,2GHz može ispratiti 2x HD 6990 bez problema...

15 godina
neaktivan

Kad shvatiš da ne svršavamo svi na tvoj hardwer i nismo svi klinci koji upijamo to što ti napišeš , onda nećeš svaku raspravu završavati sa svojom pričom kako je netko nekulturan, jel zadrt nije nikakva uvreda, a ako ti smatraš da je, prijavi me umjesto da pišeš svoje dramatične postove o kulturi. Ti si najbolji pokazatelj koliko cijeniš tuđe mišljenje, tj. ti si uvijek u pravu i nedo bog da netko kaže suprotno, mogao bi se bug.hr srušit. Nemam namjeru voditi rasprave ovog tipa, jel ti bi se mogli i tvoju klinci obožavatelji obrušit na mene. Lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 16:43 (imba).
14 godina

Ono što meni nije jasno je zasto se uvijek spominju manje rezolucije i bolji rezultati Intela u njima a konfiguracije tih kompova su od 4000 kn pa nadalje?

Šta netko ima i5  i igra na 1280x1024 rezi?

Zašto?

Što mu to donosi? Zar netko toliko pati za tim fps-ovima/brojkama da mora za te reze kupovati proceve od ~1500 kn (ovdje uključujem i AMD i Intel)?

Kaj nije jednostavnije uzeti rozi marker i upisati željeni broj fps-a u desni kut (npr 500 za one s većim egom) i praviti se da je upaljen fraps? 

Šta ne bi bilo bolje razliku novca upotrijebiti za vise rama ili bolju grafu ili kupiti novo kućište ili jednostavno spremiti taj novac za budućnost?

Općenito argument da je neki proc bolji jer daje više fps-ova na manjim rezama je po meni totalno besmislen pogotovo kada ga upotrebljavaju osobe koje te proceve koriste na full HD rezi {#}.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...

Hebiga tko je AMD-u kriv što su do sada vukli defakto Athlon X64 arhitekturu.

Pa zna se ko je glavni krivac, ATi i lova koju su dali za njega i posel te paznju koju su prebacili u velikom dijelu na to podrucje.{#} Nema AMD love ko Intel tj nisu imali kad su kupovali ATi, pa je vrlo veliki dio par otišel na tu stranu i s tim razvoj procesora je bil u zaostatku sigurno pa su nadograđivali postojece i radili na necem drugom sastrane a to je skladan brak CPU-GPU i u tome su uspjeli itekak.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
protjeran
Granzon kaže...

Ono što meni nije jasno je zasto se uvijek spominju manje rezolucije i bolji rezultati Intela u njima a konfiguracije tih kompova su od 4000 kn pa nadalje?

Šta netko ima i5  i igra na 1280x1024 rezi?

Zašto?

Što mu to donosi? Zar netko toliko pati za tim fps-ovima/brojkama da mora za te reze kupovati proceve od ~1500 kn (ovdje uključujem i AMD i Intel)?

Kaj nije jednostavnije uzeti rozi marker i upisati željeni broj fps-a u desni kut (npr 500 za one s većim egom) i praviti se da je upaljen fraps? 

Šta ne bi bilo bolje razliku novca upotrijebiti za vise rama ili bolju grafu ili kupiti novo kućište ili jednostavno spremiti taj novac za budućnost?

Općenito argument da je neki proc bolji jer daje više fps-ova na manjim rezama je po meni totalno besmislen pogotovo kada ga upotrebljavaju osobe koje te proceve koriste na full HD rezi {#}.

ziva istina...bitniji je proc na manjim rezama a na full hd GRAFICKA je bog i batina....i uvik ce bit

16 godina
neaktivan
imba kaže...

Kad shvatiš da ne svršavamo svi na tvoj hardwer i nismo svi klinci koji upijamo to što ti napišeš , onda nećeš svaku raspravu završavati sa svojom pričom kako je netko nekulturan, jel zadrt nije nikakva uvreda, a ako ti smatraš da je, prijavi me umjesto da pišeš svoje dramatične postove o kulturi. Ti si najbolji pokazatelj koliko cijeniš tuđe mišljenje, tj. ti si uvijek u pravu i nedo bog da netko kaže suprotno.  

Nisam uvjek upravu, štoviše niti nemoram biti upravu, al svatko kao i ja ima pravo na svoje mišljenje i da isto to mišljenje o nekoj temi napiše u post. Zadrt je uvreda, a ako ti nešt nije jasno možemo upitat moderatora dal je ili nije. Nadalje ja se nemoram slagati sa tvojim mišljenjem, no opet neznaci da ga ne poštujem, a posebice pošto nisam ja taj koji rabi uvrede tipa zadrt ili glup. Što se mog hardwarea tiče nznam zašto bi netko svršavao na njega, al dobro sto ljudi sto čudi.

EDIT. Eh da moram odgovorit još na ovo što si kasnije dodao u svoj post: Tko su ti moji klinci? Oni koji mi daju TU ili Hvala? LOL. Samo za informaciju TU i TD znace da se netko slaže ili ne slaže sa mojim postom, a Hvala je zahvala za nešt. Ja nikoga ne silim da mi klikne TU niti Hvala, štoviše niti ne gledam takve gluposti. I da mogao bi pokazati malo poštovanja prema tim "klincima" jer neki od njih su sigurno stariji od tebe

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 16:57 (microman).
15 godina
neaktivan
Granzon kaže...

Na ovom forumu se sve mjeri u FPS-ima, jer ocito ovdje rijetko tko koristi racunalo za ista drugo osim igranja. Na manjim rezolucijama se vidi razlika izmjedju pojednih procesora, pa je to jedini nacin da se usporede na ovom forumu procesori, jer je tu jedinica mjere FPS.

Kao sto sam vec reko AMD ce uvjek biti bang for buck, ali ovdje cim netko pita sto je bolje odma se okrene na gaming, pa sto vama cim se bootaju win sistem automatski ulazi u igru ili sto vec. Pa nisu svi gameri na foruma valjda i kad nekom predlazete neke komponente, nemora znacit da ta osoba ima isti mentalni sklop u glavi i da on ima iste prioritete u glavi ko i vi. i5 2500k je vrhunski all around proizvod za sve namjene i mozda ce nekom slijedeca konstatacija cudno zvucat i procesor sa vrlo povoljnom cijenom za ono sto nudi.

Google is your friend
15 godina
neaktivan
microman kaže...
imba kaže...

Kad shvatiš da ne svršavamo svi na tvoj hardwer i nismo svi klinci koji upijamo to što ti napišeš , onda nećeš svaku raspravu završavati sa svojom pričom kako je netko nekulturan, jel zadrt nije nikakva uvreda, a ako ti smatraš da je, prijavi me umjesto da pišeš svoje dramatične postove o kulturi. Ti si najbolji pokazatelj koliko cijeniš tuđe mišljenje, tj. ti si uvijek u pravu i nedo bog da netko kaže suprotno.  

Nisam uvjek upravu, štoviše niti nemoram biti upravu, al svatko kao i ja ima pravo na svoje mišljenje i da isto to mišljenje o nekoj temi napiše u post. Zadrt je uvreda, a ako ti nešt nije jasno možemo upitat moderatora dal je ili nije. Nadalje ja se nemoram slagati sa tvojim mišljenjem, no opet neznaci da ga ne poštujem, a posebice pošto nisam ja taj koji rabi uvrede tipa zadrt ili glup. Što se mog hardwarea tiče nznam zašto bi netko svršavao na njega, al dobro sto ljudi sto čudi.

EDIT. Eh da moram odgovorit još na ovo što si kasnije dodao u svoj post: Tko su ti moji klinci? Oni koji mi daju TU ili Hvala? LOL. Samo za informaciju TU i TD znace da se netko slaže ili ne slaže sa mojim postom, a Hvala je zahvala za nešt. Ja nikoga ne silim da mi klikne TU niti Hvala, štoviše niti ne gledam takve gluposti. I da mogao bi pokazati malo poštovanja prema tim "klincima" jer neki od njih su sigurno stariji od tebe

Ja sam prvi koji će stisnuti TU kad napišeš nešto pametno, a ako imaš potrebu nekome držati predavanja o kulturi i poštovanju, napravi si djecu il odi kod susjedove. 

14 godina
protjeran

Lol evo samo da odem po kokice...

Ponasate se ko dica sto idu u vrtic:" Moj tata je jaci...".

eee...kuda ovaj svijet ide...
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
protjeran
imba kaže...
microman kaže...
imba kaže...

Jesmo napeti nešt ha?

zalaufao si se malo prevec.. tko zna sto hoce i kolka je premoc intela nad amd-om platit ce vise.. i znat ce da ima vise.. vama samo ostaju jadikovanja i uzaludne nade za nekim usporedbama.. svatko malo pametniji zna da je razlika velika..(makar u igrama nije tolika) kolko se god ti tjesio da imas proc u istoj klasi sa nekim i5 /i7 , zivio u zabludi i uvjeravo i tjesio druge amd-ovce po forumu .. ja kad kupujem proc onda gledam sve-- od cijene ,potrosnje, klokanja ,zagrijavanja, dekodiranja , multitaskinga do fpsa u igrama..   a amda- tu nema nigdje.. jos od 2006 god..

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 17:30 (dokly).
16 godina
neaktivan
imba kaže...

Ja sam prvi koji će stisnuti TU kad napišeš nešto pametno, a ako imaš potrebu nekome držati predavanja o kulturi i poštovanju, napravi si djecu il odi kod susjedove. 

Niti ne gledam tko mi šta stisce na post, tako da nije potrebno. I gdi sam ja to tebi držao predavanja o kulturi? Ja sam ti samo napomenuo da paziš šta pišeš, nikome pa tako ni tebi necu dozvolit da me vrjeđa. Ako imaš neku osnovnu potrebu za korištenje takvog riječnika, onda to radi sa svojim poznanicima u vanjskome životu, pa onda vidi kakav će odgovor biti.

Inače neke osnove kulture uče u školi, a neke te bi starci trebali naučit. Ako te nitko nije do sada naučio, onda se bojim da ti više ni sveti Petar apostol ne pomogne, barem ne na pristojan nacin.

I'll be back
15 godina
neaktivan

@Dokly, ja inaće imam život i boli me ***** koji je bolji i ko je meni netko od njih tu da bi ih tješio ili da bi sebe tješio. Ja inaće kupujuem hardwer sebi, ne da bude bolji od tvog, Jozinog ili Antinog, a to što ti imaš potrebu nadoknaditi ***** ili nešto što ti fali preko hardwera na forumu je drugi par cipela.

@Microman, rekao sam ti u postu prije kome možeš držati predavanja, nisi mi zanimljiv. 

14 godina
neaktivan

Ajde dosta sad :D.

Ako moze koja zamolba:

Da li moze netko s 2500k a netko drugi sa X6 phenomom na recimo 3.8Ghz izvrtit par benčeva.

I onda jos jedan na relativno prosjecnom MAX OC-om,ne znam koliko je za ovaj proc,nekih 4.6...

Pa sad ako imate iste grafe,slicne taktove i to,pa da zapravo vidimo kolika je razlika u igrama.

Neke poput mene to zbilja zanima,posto mi nije frka dat parsto kuna ako je ovo zbilja bolja opcija.

Pa ako nije problem recimo ako imate grafe poput 6950,GTX570,ono standradni high segment,da same grafe ne budu bottleneck

Reza 1080p,ako igra udara 60fpsa ona jos + AA.

Da li je to izvedivo :)?

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BMK kaže...

Ajde dosta sad :D.

Ako moze koja zamolba:

Da li moze netko s 2500k a netko drugi sa X6 phenomom na recimo 3.8Ghz izvrtit par benčeva.

I onda jos jedan na relativno prosjecnom MAX OC-om,ne znam koliko je za ovaj proc,nekih 4.6...

Pa sad ako imate iste grafe,slicne taktove i to,pa da zapravo vidimo kolika je razlika u igrama.

Neke poput mene to zbilja zanima,posto mi nije frka dat parsto kuna ako je ovo zbilja bolja opcija.

Pa ako nije problem recimo ako imate grafe poput 6950,GTX570,ono standradni high segment,da same grafe ne budu bottleneck

Reza 1080p,ako igra udara 60fpsa ona jos + AA.

Da li je to izvedivo :)?

Izvedivo je. Ja imam i5 2500k a HD6950 kupujem ...... ( u utorak budem počeo dogovarat, ugl. drugi tjedan me nema kod kuće pa ne vjerujem da će mi onda stić grafa) ako nije žurba onda mogu ja nabacit koji bench. Proc mi nije niti toliko loš OCer išao na 5.3 stabilno, ali ne za 24/7.

Sve u svemu ja budem nabacio koji bench samo zavisi kad.

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 22:09 (nick54312).
15 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/phenom-ii-x6-vs-core-i5-750-4ghz-review/90150.aspx

To je sve što vam treba i lijepo pokazuje realno stanje stvari.

Uostalom neznam zašto ste toliko zapeli za te igre. Danas sa svakim quadom možeš igrat ugodno, kao što kaže microman. Pozabavite se drugim namjenama, proc ne služi samo za igranje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice