Opet je rasprava otišla u krivom smjeru.
Intel je trenuntno neprikosnoveni lider na tržištu desktop proceva i ništa čudno u tome što su microman, Jurky itd. na njemu. Ali isto tako nemožete jedan i3 uspoređivati s punokrvnim četverojezgrenim PII.
Opet je rasprava otišla u krivom smjeru.
Intel je trenuntno neprikosnoveni lider na tržištu desktop proceva i ništa čudno u tome što su microman, Jurky itd. na njemu. Ali isto tako nemožete jedan i3 uspoređivati s punokrvnim četverojezgrenim PII.
Nisam namjeravao, al evo da otkrijem tajnu zašto sam osobno frustriran sa AMD-ovim procesorima. Moja firma ima četri kontrolna računala koji kontroliraju četri proizvodne linije. Svaku kontrolnu ploču upogoni od početka prošle godine AMD-ov 45nm Četverojezgrin Opetron koji upravlja sa kontrolerima potiska zraka u kanalima, pobiračem proizvodnog materijala, sa dva trgaca i na kraju krajeva 24 stroja za obradu proizvodnog materijala. Kada smo kupovali kontrolna računala(to vam je jedan veliki ormar hlađen
Postujem tvoje misljenje od AMD,ali otkad se u ovoj temi spominje Opetron?Ovdje se prica o Phenom II X6 i i5 2500K.Meni je AMD sasvim dovoljan,jer je jeftin,ne mijenja sockete svake godine(kao sto ja naveo kolega Vexx),a bome u 4 godine niti jedan problem sa njima.To sto ce netko radi benchmarka i OC uzimat Intel neka izvoli,ali kada netko kaze Intel je bolji za 3-4 FPS i da se to jako osjeti u igrama,pa dodje mi pitanje:Sto sam ja corav,zar ja nevidim tih par framova?
Sto nije isto ako oboje vrte neku igru na npr. High,ali ne Vi sada gledate jeli to 36 FPS ili 39 FPS i onda opca pljuvacnica po AMD-u.Dok se ne nadje razlika da i5 moze vrtiti na "High" nesto sto X6 nemoze onda je to prava razlika.
Daj ljudi shvatite da nitko ne osporava da je intel bolji, naprednija tehnologija čini svoje i ok koplje su ispred u aplikacijama od kojih neki ljudi žive i to im treba, ali tu dosta ljudi priča o nekom i3 i pišu gluposti da melje AMD-a u igrama što je smiješno. Razlike u igrama NEMA, kao što je Hyperion prikazao u svom testu i5 i X6 su na istom taktu i igri potpuno isti. To što netko ima dublji džep, voli benchat, overclockirat ili mu pak treba za posao intel je druga stvar, ali dok god pričamo o igrama rasprava je suvišna.
Što se tiče Phenoma II privatno sam doma istovremeno imao duple konfiguracije AMD-a i Intela, X6 1090T (4050MHz) i i7 930 (4200MHz), X4 965 (4050MHz) i i7 920 (3800MHz), X4 940 (4000MHz) i C2D E8600 (4200MHz) da ne idem dalje na Phenom I s tim da mi je nebrojeno procesora poslovno prošlo kroz ruke i sad imam i7 980X koji čeka Zambezija, sve što ću reći da su svi setupovi bili odlični za svoju namjenu i općenito vrlo približnih performansi... Mene zaboli ona stvar kakve su performanse na defaultu, zanima me samo koliko mogu izvući iz procesora za njegovu cijenu a poznam mnogo pljuvača u RL koji znaju samo ono što pročitaju, nažalost laž ponovljena 100 puta postaje istinom... Meni je zanimljivo čitati kako su uvijek najglasniji oni koji AMD procesor(e) nisu ni vidjeli uživo a kamoli probali već se refereiraju na xy web stranice i njihove grafikone... Ontopic, naravno da je 2500K bolji procesor od 1090T, bilo bi žalosno da nije, ali samo treba postaviti pitanje namjene računala i odgovor je jasan bez flame wara
Ukratko dok se vi tu prepirete koji procesor ima 1FPS više u igrama, ja dobivam glavobolje i nabijam prekovremene zbog AMD-ovih Opetrona koji bi trebali radit ono za što su procesori dizajnirani(sirova matematika), al očito im fali koji pametni tranzistor u "glavi"
Eto toliko o AMD-ovoj kvaliteti i kako su im procesori dobri kad "rade" ono što bi trebali da rade.
Nekaže se uzalud: Koliko para, toliko muzike
Na provj slici je dio PCB-a na kojem je AMD-ov procesor, a na drugoj su bilješke greška koje izbaci računalo.
Kaj se tebi dogodilo da si tak nisko pal, i to stvarno nisko pa ic u ovoj temi Opterone spominjat i kak ti oni ne valjaju zato kaj vi imate problema u Firmi jezuš kristuš a tolko toga u svjetu radi odlicno na Opteronima.
Što se tiče Phenoma II privatno sam doma istovremeno imao duple konfiguracije AMD-a i Intela, X6 1090T (4050MHz) i i7 930 (4200MHz), X4 965 (4050MHz) i i7 920 (3800MHz), X4 940 (4000MHz) i C2D E8600 (4200MHz) da ne idem dalje na Phenom I s tim da mi je nebrojeno procesora poslovno prošlo kroz ruke i sad imam i7 980X koji čeka Zambezija, sve što ću reći da su svi setupovi bili odlični za svoju namjenu i općenito vrlo približnih performansi... Mene zaboli ona stvar kakve su performanse na defaultu, zanima me samo koliko mogu izvući iz procesora za njegovu cijenu a poznam mnogo pljuvača u RL koji znaju samo ono što pročitaju, nažalost laž ponovljena 100 puta postaje istinom... Meni je zanimljivo čitati kako su uvijek najglasniji oni koji AMD procesor(e) nisu ni vidjeli uživo a kamoli probali već se refereiraju na xy web stranice i njihove grafikone... Ontopic, naravno da je 2500K bolji procesor od 1090T, bilo bi žalosno da nije, ali samo treba postaviti pitanje namjene računala i odgovor je jasan bez flame wara
Apsolutno potpisujem. Imam isto iskustvo i trenutno i dalje paralelno hajend intele i amd, i već sam i ja sve ovo spomenuo, ali avaj :)
Upravo je standardno da godinama ljudi pljuju nešto što nemaju, to neznaju sa čime upotrijebiti, pod svoje "iskustvo" poistovjećuju što pročitaju...
svodi se, da karikiram; na dinamo-hajduk flejm, samo što je još gore, jer većina ne gleda utakmice
(a kamoli ide na njih ili igra nogomet) nego čita komentare
na forumima pa to uzima kao argumente:)
A ništa, ajmo onda dalje oftopičarit... evo gledam na primjer kako AMDopteron briše pod sa INTELxeonima u virtualizaciji :P
Intel i5 2500k naravno,pogtovo kada ga clockaš na 4.5-5.00ghz.
Zanima me koji bi mi procesor preporućili između ova dva,molio bih da mi preoprućite neku kvalitetnu matićnu ploću do 1500 kn
Intel 2500K
Nisam namjeravao, al evo da otkrijem tajnu zašto sam osobno frustriran sa AMD-ovim procesorima. Moja firma ima četri kontrolna računala koji kontroliraju četri proizvodne linije. Svaku kontrolnu ploču upogoni od početka prošle godine AMD-ov 45nm Četverojezgrin Opetron koji upravlja sa kontrolerima potiska zraka u kanalima, pobiračem proizvodnog materijala, sa dva trgaca i na kraju krajeva 24 stroja za obradu proizvodnog materijala. Kada smo kupovali kontrolna računala(to vam je jedan veliki ormar hlađen klimom) imali smo mogučnost odabrati AMD-ove, IBM-ove i Intelove procesore, nažalost firma se odlučila na najeftinije rješenje i tako smo uzeli kontrolna računala bazirana na AMD-ovim Serverskim Opetronima koji su "dizajnirani" za 100% opterečenje i 24/7h rad, standardna temperatura unutar ormara je 10°c, dok jezgre procesora ne prelaze 40°c. Same jezgre rade na 2,9Ghz.
Nažalost nakon tri mjeseca rada, tri od četri kupljena računala počela su radit probleme, najkritičniji je broj 01(prvi) koji svakih 16h(koliko traje jedan ciklus pobiranja materijala), najmanje jedanputa totalno zablokira,što nam radi probleme na pobiraču materijala. Naime procesor krivo izračuna y os(visina) na pobraču i tada ne radi spuštanje, što pak nakon pet minuta uzrokuje prestanak dovoda proizvodnog materijala u trgač. Naravno ništa ne pomaže osim prisilnog restarta cjeloga sistema. Dakle linija mora stajati za kakvih 30min do 1h kako bi se napravio restart računala. Več smo se tri puta pozivali na garanciju, tri puta su serviseri firme koja nam je prodala ta računala dolazili kod nas, no nažalost problemi su i dalje isti. prije par dana smo dobili ponudu na besplatni prelazak sa AMD-a na Intleov Xeon-e kako bi se ta Austrijska firma ogradila od tužbe koju smo kanili pokrenuti.
Ukratko dok se vi tu prepirete koji procesor ima 1FPS više u igrama, ja dobivam glavobolje i nabijam prekovremene zbog AMD-ovih Opetrona koji bi trebali radit ono za što su procesori dizajnirani(sirova matematika), al očito im fali koji pametni tranzistor u "glavi"
Eto toliko o AMD-ovoj kvaliteti i kako su im procesori dobri kad "rade" ono što bi trebali da rade.
Nekaže se uzalud: Koliko para, toliko muzike
Na provj slici je dio PCB-a na kojem je AMD-ov procesor, a na drugoj su bilješke greška koje izbaci računalo.
Napravite memtest... ECC nije savršen...
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/crysis-2-benchmark/96689.aspx?jumpto=1869973&sort=asc&view=flat
Neznam koliko je ovaj bench mjerodavan, ali pogledajte malo moj score i od dokly-a. On ima i7 @ 4.0ghz uparen sa GTX560 @ 1ghz (koju ste toliko hvalili da mete pod i sa 6970) , a ja sam vrtio sa stock ADM-om 1055t i overclockanom 6950 2GB i dobio sam koji fps više u igri, toliko o vašim famoznim intelima i teorijama kako gazi AMD-a u igrama. Drugi puta malo prebacite par procesora kroz ruke kao Cele pa onda tvrdite nešto za što ste sigurni, ja sam uvjeren da rezultati nebi bili ništa drugačiji niti u drugim igrama da ja dignem svoj proc na 4.0ghz što mogu bez imalo muke.
Kaj se tebi dogodilo da si tak nisko pal, i to stvarno nisko pa ic u ovoj temi Opterone spominjat i kak ti oni ne valjaju zato kaj vi imate problema u Firmi jezuš kristuš a tolko toga u svjetu radi odlicno na Opteronima.
Dakle ako ja dam svoje mišljene o nekom proizvodu to je nisko padanje? Mislim da je na ovom forumu veliki nedostatak poštovanja tuđeg mišljenja ili ti osnovnih kulturnih nauka. Na ovom forumu važi samo jedno. Ili si veliki zagovaratelj AMD-a i nadasve jako pametan, ili si zagovaratelj Intela/Nvidie i jako glup.
Dečeci naučite se prvo respektirat tuđe mišljenje, a ne vrjeđat i nekome govorit kako nisko pada.
Dakle ako ja dam svoje mišljene o nekom proizvodu to je nisko padanje? Mislim da je na ovom forumu veliki nedostatak poštovanja tuđeg mišljenja ili ti osnovnih kulturnih nauka. Na ovom forumu važi samo jedno. Ili si veliki zagovaratelj AMD-a i nadasve jako pametan, ili si zagovaratelj Intela/Nvidie i jako glup.
Dečeci naučite se prvo respektirat tuđe mišljenje, a ne vrjeđat i nekome govorit kako nisko pada.
i ti previse generaliziras!
http://img825.imageshack.us/f/sggvsgdf.jpg/ : 6970 & i5 2500k stock = 58.38fps
http://www.pohrani.com/f/3e/C8/4SejLjTV/crysis.jpg : 6950 OC & 1055t stock = 60.40fps
Eto vam još jedan dokaz, u igrama razlike NEMA !!
Odabrao si potpuno krivu stvar na kojoj ćeš mjeriti procesore.
Benchmark se ne može vrtiti na nećemu tako nezahtjevnom,odnosno gdje dolazi
do izražaja samo gpu snaga i to još dx 9.
Nije niti čudo što su onda rezultati podjednaki.
Nemam baš ni volje ni vremena, a neznam ni koliko se da elini da napravimo usporedbu da se uvjeriš da bi bili podjednaki kako god okreneš, naravno ako ja dignem svoj proc na 3.3ghz.
Smješna je rasprava od frejmovima i onda lamentirati o snazi CPU na temelju toga.
P/H 67 čipset ima dual channel kontroler druge generacije koji se po snazi gotovo može mjeriti sa trokanalnim kontrolerom na x58,čak i sa slabim memorijama.
AMD tu debelo kaska također.
Smiješno je mjeriti cpu bez da se spomene koliko ALU/FPU mogučnosti,obrada multimedije.Također AMD kaska.
A tu se mjeri FREJMOVI kao mjerodavna jedinica.
E svakakih bedastoća se tu nadrobilo a malo toga se pametno reklo.
Što god ti napisao na nekom jeziku koji ja ne razumijem , ja znam da razlike nema, a ti se možeš praviti načitan i pametan do jutra. Grafa je ta koja daje fps-e ne procesor. Poslje 1920x1080 sve sve svede na takt i broj jezgri.
Gle nije problem u rezultatu,nego u testu kojeg si pokrenuo da bi nešto dokazao.
Testirao si nešto na pogrešan način i krivom metodom i na temelju toga si izvukao zaključak
koji dovodi u zabludu.
Postoje razni alati kojima možeš to izmjeriti puno bolje.
Nemaš ti pojma vidim.
Ok kada se nagomila 5000 jedinica u nekoj strategiji,amd će ti prvi otkazati poslušnost,dok će Intel žvakati i do 50 000 jedinica.
Recimo taj test probaj provući na nekoj strateškoj igri.Javi rezultate
Pa nije gejmanje samo FPS i frejmovi.
Gle nije problem u rezultatu,nego u testu kojeg si pokrenuo da bi nešto dokazao.
Testirao si nešto na pogrešan način i krivom metodom i na temelju toga si izvukao zaključak
koji dovodi u zabludu.
Da malo više čitaš, a malo manje se praviš pametan, nebi ni ušao u ovakvu raspravu, jel sam u svom prvom postu naveo da neznam koliko je test mjerodavan. A ako ti tako smatraš da vaši SB rade ogromnu razliku, odvrti ti svoju 6870 stoc sa i7 @ 5ghz a ja ću sa svojim phenomom na 4.0ghz i 6850 overclockanom i dam se kladit da će razlika bit očajna.
koji dovodi u zabludu.
Da malo više čitaš, a malo manje se praviš pametan, nebi ni ušao u ovakvu raspravu, jel sam u svom prvom postu naveo da neznam koliko je test mjerodavan. A ako ti tako smatraš da vaši SB rade ogromnu razliku, odvrti ti svoju 6870 stoc sa i7 @ 5ghz a ja ću sa svojim phenomom na 4.0ghz i 6850 overclockanom i dam se kladit da će razlika bit očajna.
Opet ti jedno te isto,rekao sam ti da ti metoda nije dobra i tu prestaje svaka priča o jednakosti procesora.
Nitko se tu ne pravi pametan osim tebe koji vrtiš testove koji ništa ne dokazuju.
Koja je onda igra mjerodavna po tebi ?
Imaš komercijalnih testovako koliko hoćeš,markova ovih onih.
Provrti nekoliko testova jedne i druge konfiguracije i vrati se sa rezultatima,pa ćemo
onda lamentirati dali su ti procovi isti i kako se ponašaju.
Također u raznim markovima opet ne možeš dobiti potpunu iskoristivost cpu kao umjetne inteligencije u igrama.
Igre su rađene tako da što manje ždere cpu resurs tj da se može igrati i na slabijim konfiguracijama.
Oba procesora su dovoljno jaka da zadovolje potrebe za glatkom izvedbom u 99% igara.
Ali.. u nekim slučajevima kada ti se negomila jedinica koje "intenzivno misle" tu će ti prava snaga cpu doći do izražaja.
HAhHAhaHA, eto ti tvoje pameti ... svi mi dobro znamo kako se prolazi s tim markovima, i7 na 5.0ghz i to je to. Upali ti meni igrui pokaži tu silnu razliku, pusti ti markove. Ponovit ću, vidim da si pismen, samo očito ne želiš malo pročitati temu, ja tvrdim da u igrama razlike nema, a ti očito taj dio ne vidiš ili si bio uvjeren da ti taj i7 daje 20fpsa.
HAhHAhaHA, eto ti tvoje pameti ... svi mi dobro znamo kako se prolazi s tim markovima, i7 na 5.0ghz i to je to. Upali ti meni igrui pokaži tu silnu razliku, pusti ti markove. Ponovit ću, vidim da si pismen, samo očito ne želiš malo pročitati temu, ja tvrdim da u igrama razlike nema, a ti očito taj dio ne vidiš ili si bio uvjeren da ti taj i7 daje 20fpsa.
Upravo sam maloprije dopunio izlaganje.
Možeš krenuti sa fritz testovima za šah,pazi da se ne zapanjiš.
To je pravi cpu bench koji će ti puno toga reći.
Oprosti ali moram te priupitati po 10x put, dali slijep, lijen pročitati ili glup ? Ja tvrdim da u igrama nema razlike, a ti opet po svom. Fritz , markovi itd. ...
Oprosti ali moram te priupitati po 10x put, dali slijep, lijen pročitati ili glup ? Ja tvrdim da u igrama nema razlike, a ti opet po svom. Fritz , markovi itd. ...
Ja sam ti već nekoliko puta odgovorio,ali ignorantski prelaziš preko odgovora i počinješ sa niskim uvredama.
Nauči biti kulturan i diskusiju privesti u normalnom tonu i bontonu,ako ga imaš. EOD.
Upravo sam maloprije dopunio izlaganje.
Možeš krenuti sa fritz testovima za šah,pazi da se ne zapanjiš.
To je pravi cpu bench koji će ti puno toga reći.
Ajme oke, dobro, procesor je bolji WOW....Koliko vidim ovaj topic je otvoren da b se vidla razlika u IGRAMA i nicem drugom, i tu je puno ljudi reklo i dokazalo da su u njima isti (oke, ako ces me gnjavit zbog manje od 5% razlike samo izvoli) ne kuzim ovo, kompleksi -.-