Sto maticna ima bolju faznu regulaciju, procesor se da bolje clockati. Ova Asrockica dole ima 8+2 faznu regulaciju, dok slabije kao 870/770 Extreme3 imaju 4+2.
Ako zelis clocakti Phenoma, neces se bas usreciti sa Katanom, ona jest hladna i tiha, ali se ne moze nositi sa 6 - jezgrenim Phenomom, skupi si 350kn i uzmi Scythe Yasyu.
Evo preporuka :
Scythe Katana 3 ili Scythe Yasya
EDIT : Ako se ne varam, sto je fazna regulacija bolja, manje je zagrijavanje chipseta itd.
Mbo : ASRock 880G Extreme3
Znam što je fazna regulacija al neznam kak da objasnim...

sorry sto ti se ubacujem u temu ali ja takoder namjeravam kupiti x6 1055T i Asrock 890X Extreme3 pa me zanima da li bi to dvoje uz gts250 1gb moglo drzati napajanje od 460W?

Imas Asrokicu 870 Extreme3 koja ima 2 utora za grafu, ako neces pravit ni CF onda si uzmi Asrock 770 Extreme3.
Drzati ce XFX.
@Fico koji brand napajanja je u pitanju?
Drzati ce.
Drzati ce.
oke...a jel bi drzalo ako bi ga oc na nekih 3,2-4,4 ghz? ako se moze toliko oc jer koliko sam cuo proc nije bas drag za oc
Mislim da bi isao do 4GHz sigurno. Trebao bi drzati. Jet ti grafa i nije bas neki potrosac.
Mislim da bi isao do 4GHz sigurno. Trebao bi drzati. Jet ti grafa i nije bas neki potrosac.
mislis na ovu moju hd4650 ili gts250? sad se dvoumim oko 6850 i gts 250...razlika je 200kn ali performanse su
Cekaj, uzimati ces novu grafu? GTS250 niposto! Uzmi si HD6850.
Cekaj, uzimati ces novu grafu? GTS250 niposto! Uzmi si HD6850.
ma ciljao sam na tu grafu jer nemam veliki monitor...17" je, vjerojatno cu uzeti ali poooslje 19", 20"....a jel bi drzalo sad napajanje 6850 i x6 tvornicki takt i oc takt od 3,5Ghz?
Mislim da bi. Iako bih ti ja preporucio LC Powera 560W GP.
Mislim da bi. Iako bih ti ja preporucio LC Powera 560W GP.
ma grafa ovisi o krizmi...ako bude para onda ide hd 6850 ali cu uzeti neku rabljenu ako je cijena oko 900-1000kn jer 1300 dode nova...moram jos prodati komponente svog trenutnog kompa a to bi bio x2 250, m2n68plus,hd46501gb i to napajanje 350W
meni je 15.5 jer moja zupa je novoostvarena pa nema dovoljno svecenika za krizmu
ploca mi ima 4+2 faznu regulaciju,,uzea bi taj 1055t imam am2+ plocu asus m2n68 se2,,,ne planiram proc clokat dok ne uzmem novu plocu,,koliko mi je sigruno uzet 1055t i drzat ga na toj ploci??
Nebi trebalo biti problema.
znaci mogu ga slobodno uzet :D 95 watta,,tribala bi ploca to moc drzat :)
Samo naprijed.
da obavezno uzeti 1055 s tdp 95W
da obavezno uzeti 1055 s tdp 95W
znam jer ne podrzava ploca sa 125,,,samo nez ima li u splitu u ponudi tih od 95,,nadam se da ima :(
znam jer ne podrzava ploca sa 125,,,samo nez ima li u splitu u ponudi tih od 95,,nadam se da ima :(
uh, onda to bas nije dobro za bilo koji X6 procesor
kod nas ces tesko naci taj od 95W
uh, onda to bas nije dobro za bilo koji X6 procesor
kod nas ces tesko naci taj od 95W
znam da ne moze bilo koji,,zato ciljam na x6 1055t od 95 watti ako ga nadem,,,ili 955b,,ali 6 jezgri mi se cini kao dugorocnija investicija,,jer cu ionako kad tad uzet am3,,,