AMD VS INTEL po 12xx ;)

poruka: 54
|
čitano: 8.674
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

OVDJE vam je otvoren bench thread za sve dvojezgraše intel i amd pa navalite.

Dokažite koji je bolji i tko  ima veceg Namigiva

E8400@4050mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin XP 2x2gb@1080mhz 5-5-5-15,BFG GTX260 OCX,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: AMD VS INTEL po 12xx ;)
Xero kaže...
ManchesterUTD kaže...
XXX kaže...

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2008-q1-2008/Prey,387.html

Razlika nije ni približno onakva kavku ju neki želi prikazati...Na višim rezama je razlika još i manja.Intel je bolji ali ni amd nije loš...dapače.

Da bas tako, na vecim rezolucijama nema skoro nikakvih razlika iznedju najskupljeg Intela i srednjaeg AMD-a
 Jel sam dobro skonto,,NAJSKUPLI INTEL NA VELIKIM REZAMA PONAŠA SE ISTO KO SREDNJI (cjenovni rang) AMD. Ak nisam dobro skužil ispravi me.  Jer ovo što si ti napisao je čista glupost,,nemogu se parit e8600 sa 6000+,,e 8600 pojede amd-a za doručak,,uzeo sam dvojezgrene,,da ne govorim o četvero jezgrenima,,i razlike su velike,,
 Da dobro si skuzio sta sam ja napisao al nisi skuzio ono sto je, to je da na velikim rezolucijama neme veze imas li Intel od 2000kn ili AMD od 800kn a to ces vidjet ovdje
Crysis:   http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/9
COD4:   http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/3

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
17 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Ja svarno ne kužim ove AMD-ovce .... Ljudi pa koji je vama vrag????  pa i ptice na grani znaju da Intel kolje, ubija, cijedi i masakrira AMD procove u SVAKOM pogledu osim u cijeni jer su amd-ovci jeftiniji.... al kolko para tolko muzike.

Uglavnom u performansama AMD nije Intelu ni do koljena, ni do koljena ponavljam...a to SVI koji malo više prate hardware znaju kao npr. LUXX. Namigiva

ja ti garantiram da moj e4400 PERE i KOLJE amd-a 6000, a da ne govorimo sta bude kad ga klokam 70% i više.

EDIT:  evo npr LUXX-ov e8400 (stock) ajd reci koji mu je AMD ravan?? koji???  ...a da ne govorimo šta tek radi na 4GHz....sram me i reć da ne povrijedim AMD   ;)

when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 22:38 (Core2Duo2).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Ja svarno ne kužim ove AMD-ovce .... Ljudi pa koji je vama vrag????  pa i ptice na grani znaju da Intel kolje, ubija, cijedi i masakrira AMD procove u SVAKOM pogledu osim u cijeni jer su amd-ovci jeftiniji.... al kolko para tolko muzike.

Uglavnom u performansama AMD nije Intelu ni do koljena, ni do koljena ponavljam...a to SVI koji malo više prate hardware znaju kao npr. LUXX. Namigiva

ja ti garantiram da moj e4400 PERE i KOLJE amd-a 6000, a da ne govorimo sta bude kad ga klokam 70% i više.

Malo si pretjerao.
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
17 godina
odjavljen
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Evo jedan dobro odrađeni test na nekoliko rezolucija i u najpopularnijim današnjim igrama....foxusirajte se na 1680x1050 (1600x 1200 ) rezoluciju koja je danas standard....a to što vrapci na grani znaju možemo drugom prilikom.

http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/9

X2 5400 @3.0,ati 770,4850,4gb rama,22"monitor
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 22:40 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Luxx-a bih molio pošto se on bavi clockanjem te se razumije puno više od mene i večine nas da predloži par testova za ispitivanje samog CPU-a, pa da ih ja odvrtim te stavim slike za AMD Athlon64 X2 6000+ (bez clockanja i s njime) te neka netko tko ima Intel-a E5200 učini to isto. Te ćemo tako dobiti najvjernije podatke i olakšati izbor autoru i više neće biti bespotrebnih postova.

Teško će biti dobiti vjerne podatke. Trebala bi biti čista instalacija istog operativnog, približno jednaka konfiguracija (koliko je to moguće, znači grafička i ostatak), utušeni pozadinski procesi...
17 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Bas me zanima što je autor u konačnici i kupio, jer vidim da se ne javlja u threadu, a rasprava se poprilicno "razvukla"

Ajde, da budem kao i svi i bacim preporuku: Definitivno Intel, ne samo zbog procesora nego zbog cijele platforme... jedini minus INtelu je onaj jadni sustav hvatanja stock coolera.

0 0 hvala 0
17 godina
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Ljudi ajd dosta priče i bacite se na testiranja. Ja trebam još odvrtiti jednom bez overclocka testove pa stavljam slike gore

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam čisto znatiželje radi probao par igara na Intel Quad procu i na mom BE2350 koji sam platio 300kn i nema neke velike razlike. Grafička je radeon 3870, a monitor 24" Philips na 1920x1200 rezoluciji, sve postavke u igrama na max. Probao sam se igrat i na 640x480 i tad je Intel brži, ali mi je slika loša

17 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Ljudi moji, u principu to ide ovako, više manje je svejedno, ako se držite slijedećeg, a to je sirova snaga procesora, znači gledajte brzinu procesora i količinu cachea.

Znači, Intel 2 Ghz = AMD 2Ghz (naravno treba gledati da im je količina cachea ista, jer ako nije postojati će veće razlike u               performansama).

Zaboravite na AMD marketinške oznake tipa 9000+ ili slično jer nemaju veze sa stvarnim performansama, to je i vidljivo npr iz preporuka developera za zahtjeve igara ili programa, uvijek se navodi zahtjevana brzina procesora u Ghz, a nigdje nekakve AMD tisuće+

I na kraju krajeva uzmite Intel, jer možda u startu platite više, ali dobiti će te više nego za što ste platili, jer se taktovi Intelovih procesora uvijek mogu dignuti za barem 25% - 50%.A AMD, ne.Znam da će većina reći da njima to ne treba, i to je u redu, ali zašto ne imati tu mogućnost, za možda 10 - 15% razlike u cijeni.

U svijetu procesora imamo samo dva velika igrača, Intel i AMD, i to time redoslijedom, za prosječnu konfiguraciju zasnovanu na Intelu utrošiti će te nešto više, ali ne može se platiti osjećaj zadovoljstva, kad znate da ste dobili točno ono što ste platili.Imao sam AMD i moram reći da im zamjeram te jeftine marketinške trikove kod naziva procesora jer se time zavaravaju ljudi koji su laici, i oslanjaju se na savjet trgovca, što je također velika greška, jer su trgovci u velikom broju bagra, ili ne znaju što prodaju, ili će vam pokušati uvaliti ono čega imaju viška u skladištu, rekoh, bagra.Kao kad dođeš u videoteku i pitaš onu blesaču iza pulta koji je film dobar, mislim, pa da uzmeš nagori film, budala će ti reć da je dobar.TAko isto i kod naših trgovaca IT opremom.

Phalanx One
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Baotica kaže...

U svijetu procesora imamo samo dva velika igrača, Intel i AMD, i to time redoslijedom, za prosječnu konfiguraciju zasnovanu na Intelu utrošiti će te nešto više, ali ne može se platiti osjećaj zadovoljstva, kad znate da ste dobili točno ono što ste platili.Imao sam AMD i moram reći da im zamjeram te jeftine marketinške trikove kod naziva procesora jer se time zavaravaju ljudi koji su laici, i oslanjaju se na savjet trgovca, što je također velika greška, jer su trgovci u velikom broju bagra, ili ne znaju što prodaju, ili će vam pokušati uvaliti ono čega imaju viška u skladištu, rekoh, bagra.Kao kad dođeš u videoteku i pitaš onu blesaču iza pulta koji je film dobar, mislim, pa da uzmeš nagori film, budala će ti reć da je dobar.TAko isto i kod naših trgovaca IT opremom.

Istina, i ta bagra u pravilu prodaje Intel jer se na njemu bolje zaradi. Tako znam hrpu ljudi koji su kupili P4 Celeron jer radi na 3GHz, a to je brže od AMD-a 5400+ koji radi na "samo" 2.8GHz. A svatko normalan zna da je 200MHz više značajna razlika i da Intel ne mulja sa frekvencijama nego čovjek odma zna što je kupio
16 godina
AMD VS INTEL po 12xx ;)
autorov komentar

Svega zanimljivog tu ima napisano, Cool

malo su mi se želje okrenile intelu,

sad još sve zavisi jer si konfu mislim složit oko nove godine pa cu vidit šta se nudi i po kojoj cijeni.

Hvala svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

BOŽEEE!!! Kao da gledam reprizu nekog lošeg filma. AMD INTEL AMD INTEL AMD INTEL AMD INTEL AMD INTEL.  J a   s a m  okorjeli AMD-OVAC   NO INTEL TRENUTNO RADI BOLJE PROCESORE. ZASAD JE TAKO. AJMO MALO DOSTA tog  amd intel amd intel amd intel. Viče

MBO Gigabyte EP35DS3R Q6600 2,4 @ 3,60 Ghz Thermaltake Byg Typ 120 VX 4GB DDR2 PC 8500 OCZ REAPER 1200 Mhz 5.5.5.15 BFG 850 WATTA Sapphire HD4870X2 2 x320 GB RAID 0 + 160 GB image disk.
17 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Ma stvar je prilično jednostavna. Sada, trenutno Intel ima procesore koji su jednostavno prebrzi za usporedbu sa AMD-ovim. Arhitektura je naprednija, brži su, luđački se dobro overclockaju, zapravo se clockaju tako dobro da su po usporedbi uloženo/dobiveno čak i bolji od AMD-a! O tome nema priče, zar ne? Još su se sada na tržištu pojavili i Intel i7 procesori koji, hm - razvaljuju! Žao mi je malo AMD-a. Jer su svi izgleda zaboravili da je donedavno, još dok je Intel bio na staroj arhitekturi, AMD razvaljivao Intelove Pentiume svojim Athlonima. Hm, sičam se koleginog Intel Pentiuma 3,4 GHz koji je grijao i trošio taman koliko i jedan manji kalorifer, a performanse su bile jadne. Strašno. Sve se vrti u krug, možda AMD neće tako brzo izbaciti procesor koji je brži od Intelovog, ali će se to dogoditi (ukoliko se nešto veliko ne promijeni u AMD-ovim redovima nagore).  Nakon toga će opet Intelovci doći na red da se rugaju AMD-ovcima i tako u beskonačnost... Jednostavno - zna se koji proizvođač u tom trenutku ima bolje procesore i ako si ti takva osoba da moraš (osječaš nevjerojatnu potrebu da se pohvališ kako je tvoj procesor brži za 0,5 % brži od svih ostalih iako znaš da će vjerojatno za nekoliko mjeseci biti starudija... - stari moj, ti si teška budala), želiš ili trebaš imati najbrže i bitna ti je svaka sličica i sekundica - kupiš CPU tog proizvođača! Ali, jedna mi stvar jednostavno nikako nije jasna...zar je tako jako bitno jel igraš neku igru na 74,5 ili 75 fps ili se neka kompresija ili što drugo obavilo u 45, a ne u 45,8 sekundi? Ne kažem da sad razlika nije puno veća, ali ponekad su ta prepucavanja prestrašno jadna. Jako jadna. Ohladite...

Mount Vision Pro
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2008 0:28 (2029.MN4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Intel sucks,AMD for life...kao da ce te vi ili covjek koji je pokrenuo thread skuziti bijednu razliku..ajde molim vas i pogotovo za te pare i za te procove o kojim se prica..netko je rekao da covjek oce najblje za svoje pare,onda je to AMD i amen..Intel je bolji u nekim stvarima dobro mozda vecini al fudge it..AMD samo zato sto je alternativa tom dosadnom Intelu..na kraju krajeva nitko ne bi ni skuzio razliku,nego se tu samo busa u prsa preko nekih benchmarkova za koje doma ni ne osjetis razliku,a za tih par fps-a sto netko dobije na svome Intelu nasprem AMD-a i zbog toga je dao 600 kn vise pa onda nek bude sretan lol...moj glas ide AMD-u ..

BooooooM!!! Headshot!!1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Covjece ti zivis u nekom svom AMD svjetu. Intel rastura AMD, evo uzmi npr procesore iste cjene... npr. Athlon 64 X2 6000+  i Intel C2D E5200 ,cjena im je priblizno ista oko 700 kn, intel je cak i jeftiniji, a definitivno je brzi , a da negovorimo ogroman potencijal u overclocku. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Isto kao sto ti zivis u Intel svijetu...meni je AMD drazi i uvijek cu mu dat prednost nad Intelom..na kraju krajeva stvar ukusa,a koliko ce ljudi doma skuziti razliku u toj brzini..ne znam bas..hvala na linku..sve je dobro dok ne krene arogancija na forumu..

BooooooM!!! Headshot!!1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Covjece ti zivis u nekom svom AMD svjetu. Intel rastura AMD, evo uzmi npr procesore iste cjene... npr. Athlon 64 X2 6000+  i Intel C2D E5200 ,cjena im je priblizno ista oko 700 kn, intel je cak i jeftiniji, a definitivno je brzi , a da negovorimo ogroman potencijal u overclocku. 

iZ OVOGA VIDIM DA SI INTELOVAC PA TE ZATO PITAM ŠTO MISLIŠ O INTEL PENTIUMU 4 3.0GHz,LGA 775,2M L2 CACHE ?
DA LI GA SE ISPLATI KUPITI ?
17 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Neisplativo i editiraj si post.

Nema pisanja velikim slovima

E8400@4050mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin XP 2x2gb@1080mhz 5-5-5-15,BFG GTX260 OCX,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

LOLČINA, pa nisam fan niti Intela niti AMD-a, jednostavno sam objektivan... rađe ću kupit ono što je bolje... Nerazumijem ljude koji kupuju npr. procesore jednor proizvođaća samo zato jer su fan te firme... da AMD u ovom trenutku ima za ponudit bolje procesore od Intela navijo bi za AMD, u vrijeme pentium 4 procesora , Athlon 64 su bili daleko bolji, i navijo sam za njih, sad su se stvari malo promjenile... danas su intelovi procesori daleko bolji po svemu objektivno gledano. Al stvarno ono... INTELOVCI , AMD-ovci... kao da ste navijači nekog nogometnog kluba...he hehe... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

LOLČINA, pa nisam fan niti Intela niti AMD-a, jednostavno sam objektivan... rađe ću kupit ono što je bolje... Nerazumijem ljude koji kupuju npr. procesore jednor proizvođaća samo zato jer su fan te firme... da AMD u ovom trenutku ima za ponudit bolje procesore od Intela navijo bi za AMD, u vrijeme pentium 4 procesora , Athlon 64 su bili daleko bolji, i navijo sam za njih, sad su se stvari malo promjenile... danas su intelovi procesori daleko bolji po svemu objektivno gledano. Al stvarno ono... INTELOVCI , AMD-ovci... kao da ste navijači nekog nogometnog kluba...he hehe... 

Ok znači intel je bolji...ma ne želim se ja tu natezati neg samo pitam jer neznam.
17 godina
neaktivan
AMD VS INTEL po 12xx ;)

Evo ja bi predlozio onim tamo da zakljucaju ovu temu jer se ovdje ne pise o AMD i INEL procesorima objektivno  nego onaj tko ima intela njemu je on bolji a tko ima AMD njemu je on bolji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Intel je puno bolji od AMD-a ko što je i Core 2 Duo rekao,dok Intel gazi AMD plazi hehehe LOL.Ne nego prvo ti shvati one sve oznake koje AMD piše i brsti, a koje ništa ne znače jer sam pokušavaju uhvatiti Intela koji je več odavno odmaglio.

Kako se zove lanac od osam Velebita:velebajt hahahaha(LOL).....
17 godina

Ma daj, podržavate firmu koja se bavi ovakvim svinjarijama :)

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/11/14/microsoft-cut-vista-capable

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice