Pozz imam nekoliko pitanja.Overclockiro sam cpu na 3.6 ghz , a prije je bio na 3.16 pa sam smanjio na 3.6. Kad je bio na 3.16 ghz nakon nekoliko minuta bi mi komp zasteko i moro bih ga restartirat. Znate mozda na kolko bi bilo najbolje da ga podesim u biosu i zasto mi zablokira temperatura mi je ok 31cel. mislim da je to ok?? ??? Molim pomoc
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može biti više od jedne stvari (premalo volti, preagresivne postavke memorije ...) ... kladim se da na forumu ima neka tema o overclockingu AMD procesora
Hvala ti puno trazio sam, ali nisam naso bas nesto jako korisno.Overclociro sam ga sad na 3.51 GHz . Ako ce ovako nastavit radit a da se ne srusi bit ce super poveco sam mu i voltazu : Core voltage : 1.424 V
Core speed : 3510.0 MHz
Bus Speed : 260.0 MHz
Multiplier : X13.5 Zanima me kako bih mogao provjerit dal je to stabilno i dal mu treba jos voltaze???
koristim CPUID I HW MONITOR
???
PS: Ako je neko vec overclockirao semprona 140 zamolio bih ga da mi kaze na kolko je namjestio postavke. Hvala
Pozz imam nekoliko pitanja.Overclockiro sam cpu na 3.6 ghz , a prije je bio na 3.16 pa sam smanjio na 3.6. Kad je bio na 3.16 ghz nakon nekoliko minuta bi mi komp zasteko i moro bih ga restartirat. Znate mozda na kolko bi bilo najbolje da ga podesim u biosu i zasto mi zablokira temperatura mi je ok 31cel. mislim da je to ok?? ??? Molim pomoc
Koliko ja znam 3.6 je vece od 3.16 tako da nisi nista smanjija nego naprotiv poveca si.....
Hvala ti puno trazio sam, ali nisam naso bas nesto jako korisno.Overclociro sam ga sad na 3.51 GHz . Ako ce ovako nastavit radit a da se ne srusi bit ce super poveco sam mu i voltazu : Core voltage : 1.424 V
Core speed : 3510.0 MHz
Bus Speed : 260.0 MHz
Multiplier : X13.5 Zanima me kako bih mogao provjerit dal je to stabilno i dal mu treba jos voltaze???
koristim CPUID I HW MONITOR
???
Najbolje buš procesor i memoriju usput testiral sa OCCT, a njega moš skinut u paketu sa ostalim popularnim programima. Svi programi su u portabilnim verzijama normalno, tam imas i kak podesit OCCT i ostalo za njega upute na fotki. 30 minuta bude dost da se vidi jel stabilno sigurno, pa tak i napravi a taj proc ostavi na 3.5ghz to je to nema potrebe dizat višlje.
Mislio sam 3.60 oprostite . Hvala vam puno na pomoci
isprobo sam onaj program testiro sam ga i kaze da je naso gresku . kako mogu znat sta mu treba dodat ili oduzet?