AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 32.170
|
čitano: 8.564.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
forumaš kaže...

Intel Net Income 2012-2026 | INTC | MacroTrends

ogroman minus zadnji kvartal i dionica danas potonula 8% također, 11 milijardi gubitka zadnji kvartal

Jel itko od vas zavrsio 4 razreda osnovne?

Kompanija je u razdoblju od 2024. do 2026. godine ušla u zonu dubokog neto gubitka zbog masovnih kapitalnih ulaganja u transformaciju poslovanja.

Iza računovodstvenih minusa skriva se snažan tržišni oporavak. Intel je u najnovijem kvartalu (Q2 2026) ostvario rast prihoda od čak 25,4% na 16,13 milijardi USD. To je najbrži kvartalni rast kompanije u posljednjih 15 godina, potaknut masovnom potražnjom za Xeon 6 serverskim procesorima koje je NVIDIA odabrala za svoje nove AI sustave.

Jos da napomenemo ulog od 2milijarde dolara za sve 1.4nm litografske strojeve.

10 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Cijene iz TSMC-a rastu i ove godine, radujte se narodi i kupujte AMD.

Intel ima svoje, Alder Lake na 10nm koji je debelo zakasnio, bio je povoljniji od AMD-a upravo zato što ga sami proizvode.

Za one kojima važnost svoga proizvodnog procesa nije jasna, postoje još samo 3-4 kompanije u svijetu koje idu dalje s time, a troškovi astronomski rastu:

• TSMC
  • Samsung
  • Intel
  • Kineski SMIC

AMD je svoje otpjevao sa Globalfoundriesom pri Zen-u 1, koji je također bio licenciran od Samsunga, 14nm.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:25 (EricCartman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Intel Net Income 2012-2026 | INTC | MacroTrends

ogroman minus zadnji kvartal i dionica danas potonula 8% također, 11 milijardi gubitka zadnji kvartal

Jel itko od vas zavrsio 4 razreda osnovne?

Kompanija je u razdoblju od 2024. do 2026. godine ušla u zonu dubokog neto gubitka zbog masovnih kapitalnih ulaganja u transformaciju poslovanja.

Iza računovodstvenih minusa skriva se snažan tržišni oporavak. Intel je u najnovijem kvartalu (Q2 2026) ostvario rast prihoda od čak 25,4% na 16,13 milijardi USD. To je najbrži kvartalni rast kompanije u posljednjih 15 godina, potaknut masovnom potražnjom za Xeon 6 serverskim procesorima koje je NVIDIA odabrala za svoje nove AI sustave.

Jos da napomenemo ulog od 2milijarde dolara za sve 1.4nm litografske strojeve.

Intel je bez narodnog novca kompanija na aparatima. Idu novi otkazi.

Intel plans fresh layoffs, this time in its data center group - oregonlive.com

Intel's global workforce has shrunk from more than 130,000 workers in 2022 to around 81,000 today. Employment in Oregon's chip industry is at a 30-year low.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:30 (forumaš).
5 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Je evo od silnih ulaganja za cijelo jedno desetljece samo da propadnu

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

50 000 otkaza u 3-4 godine uz maksimalno ubacivanje novaca poreznih obveznika....za tvoji informaciju te tvornice će služiti i za štancanje AMD chipova, jer su državne( USA ima paket dionica).

Intel in early talks to add AMD as foundry customer | Semafor

10 godina

Kaj misliš da im AMD smije dati svoje dizajne čipova, i tajne?

17 godina
EricCartman kaže...

Odgovorim ti nakon što ti meni odgovoriš kad sam te pitao da li vrijedi i za nvidiju ako vrijedi za AMD da su manje vrijedna kompanija jer nema vlastite tvornice chipova.

Nemoj preskakti odgovore i koristiti diskusiju kako tebi puhne.

5 godina
forumaš kaže...
EricCartman kaže...

Odgovorim ti nakon što ti meni odgovoriš kad sam te pitao da li vrijedi i za nvidiju ako vrijedi za AMD da su manje vrijedna kompanija jer nema vlastite tvornice chipova.

Nvidija nikad nije imala svoje cipove za razliku od AMDa.

Za razliku od Nvidije koja je oduvijek bila „fabless”, AMD je osnovan kao tradicionalna poluvodička kompanija s vlastitim pogonima. Suosnivač AMD-a Jerry Sanders jednom je slavno izjavio: Real men have fabs”...

10 godina
forumaš kaže...
EricCartman kaže...

Odgovorim ti, kad stignem 

17 godina

he he, nebuš stigo 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice