Ja se samo nadam da će poneki game developer optimizirati kroz patch
neku igru baš za ovaj CPU da vidimo točno što može, jer ne treba
zaboraviti da je većina game engine-a optimizirana za znatno manje keša
Skroz nebitni su ti testovi na 720p. U praksi nepostojec scenarij.
To su jedini bitni gaming cpu testovi jer testiras cpu a ne gpu...
Znam, al kupcu nisu od neke koristi jer ionak nece igrat na to rezoluciji.
Kupac moze zakljucit jedino da mu nije toliko bitno koji ce cpu uzet za gaming...
To je razina na koju game developeri ne mogu imati utjecaj...
Nazalost takvi testovi su napravaljeni od strane Intel fanboya, tako da su nevazeci.
Inace eto, novi gaming kralj, opet AMD, kakav to bude raspasoj kad dodje AM5, iskreno se nadam da intel bude uspio uzvratit ali onak, cisto sumljam
To je posebna vrsta AMD fanboya koji bi uzeo ovaj cpu pored 5700/5800...
Slijedeća verzija AMD chipset drivera ima novi driver:
Nadam se da će krenuti prodaja ovog 5800 da cijena padne na suprotnoj strani što se tiče mbo a mogu i 12900ks skinuti cijenu za duplo
itekako je kupcu od koristi ako gleda na buduće grafe, jer scenarij na 720p će se ponoviti na višoj rezoluciji kad bude uzimao jaču grafu u sljedećoj ili onoj iza generaciji gpu
nevjerojatno da se to mora dodatno objašnjavati na tech forumu
itekako je kupcu od koristi ako gleda na buduće grafe, jer scenarij na 720p će se ponoviti na višoj rezoluciji kad bude uzimao jaču grafu u sljedećoj ili onoj iza generaciji gpu
nevjerojatno da se to mora dodatno objašnjavati na tech forumu
I kaj bu igral na 1080p sa 4080ti super ?
Ovaj CPU je ionak dead end. Socket je gotov. Vec ove godine ide skroz novi.
Fora što su izbacili. To je AMDov 9900K. Preskupo, al tko voli... S druge strane imam 5600 tako da ja sretan.
Slazem se, fora je. Daje relevantnost tom socketu i platformi!
možda će igrat na 1440p sa top grafom iz serije iza 4xxx, a onda će mu sad test pokazati kako će to izgledati za dvije godine kad uzme neku rtx 5080ti, koja će na 1400p biti kao sada 3080ti na 720p
valjda neki uzimaju procesore i na duže od dvije godine pa im je ovo ipak od koristi, pogotovo kad su u pitanju ovakvi procesori koje i kupuju oni što će za dvije godine uzimat high end grafu
da gledam po sebi, bitno bi mi bilo nikad, jer nit ću uzimat tako skupi proc, niti ću ikad uzimati high end grafu, ali ravnat svijet po sebi je malkice blentavo, zar ne
AM4 više neče primit nove procesore, ali 90% kupaca u 2022 godini(70% u 2023)i dalje če kupovat/koristit samo AM4 procesore i matične ploče.
Prosječnom kupcu ili gejmeru, pa neče bit nikakvog isplativog razloga da skoči u skupi AM5.
- neče bit matične ispod 1000kn
- samo DDR5
- nema Zen4 procesora ispod 300$
Ajd ok, ako ugaziš u skupi DDR5 barem ubuduče ne buš trebal mjenjat matičnu.
Na Intel strani, ako uđeš u DDR4 matičnu znaš i sam da ak ubuduče hočeš DDR5=opet kupuju novu matičnu.
AM5 ili AMD High end Desktop socket, ili bitnije promjene stižu tek u 2023 godini.
u odnosu na stari 5800x ovo je u igrama brutalna razlika! strašno! stari 5800x zgleda kao da je 5 generacija iza!
Kade su još uvijek na gtx 1060
Tko još igra na 1080p i niže?
Samo nekih 82% ljudi. Bar na steamu.
Pa ljudi moji zar cemo u istoj temi koristit podatke od mindfactory-a i steam-a?
Mislim, ljudi dragi, samo user benchmark je mjerilo.
Mislim, ljudi dragi, samo user benchmark je mjerilo.
Haha da da
Tko još igra na 1080p i niže?
Samo nekih 82% ljudi. Bar na steamu.
Pa ljudi moji zar cemo u istoj temi koristit podatke od mindfactory-a i steam-a?
Mozda bi statistika bila bolja za 1440p da cijena graficki nije divljala
Jedno pitanjce.Znam da 3000 serija je bila malo zeznuta kaj se tiče idle temperatura al me svejedno zanima da li je normala za ryzen 9 3900x na idlu,undervoltan na 1.0v,temperatura od 36c ?Na 1.15v i 4.1 Ghz mi na idlu je 39c do 40c stupnjeva ali pod load mi ne prelazi 51c .Ima koji način da se spusti na 32c?
Jedno pitanjce.Znam da 3000 serija je bila malo zeznuta kaj se tiče idle temperatura al me svejedno zanima da li je normala za ryzen 9 3900x na idlu,undervoltan na 1.0v,temperatura od 36c ?Na 1.15v i 4.1 Ghz mi na idlu je 39c do 40c stupnjeva ali pod load mi ne prelazi 51c .Ima koji način da se spusti na 32c?
A sto tocno budes dobio ako spustis ispod 32c
Mir na srcu.
Potpuno nebitno dal je na 25 ili 50°C u idle-u.... Bitne su load temperature...
Ekipa prije par dana san uzeo Ryzen 5 5600 i na kutiji stoji datum proizvodnje 2020 god,dali je moguće da je Amd napravio te procesore tada a tek ih sada zvanićno pustio u prodaju??
Ekipa prije par dana san uzeo Ryzen 5 5600 i na kutiji stoji datum proizvodnje 2020 god,dali je moguće da je Amd napravio te procesore tada a tek ih sada zvanićno pustio u prodaju??
Daj fotku?
Pa da 08.10.2020 je AMD zapoceo sa amd r5 5000 serijom, ne vidim nista cudno.
A znam samo pitan,ništa posebno,hvala na odg