AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.758.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
General_Woo kaže...
Čitatelj kaže...

Mislim da je netko vec pisao da nesto nije OK sa kitom za montazu.

Javi se Articu da ti posalju popravljeni kit za AM4.

Sve je sjelo na svoje mjesto. Pa kaj nebi onda povukli te coolere iz prodaje da nešto ne štima?

To kaj on prica je izdvojeni slucaj. Ja sam ugradio jedno 3 Arctica 34 i sve je bilo oke.

12 godina
General_Woo kaže...
nicky.sl kaže...

Ja bi to skinuo i ponovo složio

Idem upravo. Ima glupi donji dio pa ne skužiš kolko paste je gore.

Kad skineš hladnjak vidićeš po pasti jel dobro sjedio ili ne

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
6 godina
protjeran
Dr. Vicko kaže...

Cemu ovakav komentar ??

Lik je samo iznio prihode Intela za posljednje 3 godine i uporedni rast kako bi se pokazalo da firma nije u toj nekoj banani koliko se ovdje to zeli prikazati u ovoj temi. 

Jeste AMD ima bolje procesore trenutno, napokon su izbacili i seriju procesora za laptope koji su konkurentni Intelu ali daleko je to jos uvijek od bilo cega sto bi Intel bacilo na koljena.

I sto je najtuznije je da od zatucanosti kojem plemenu pripadate (Intel imi AMD) ne vidite da je ova trenutna situacija ubjedljivo najbolja za nas kao kupce i krajnje korisnike. 

Intel nikada nije bio ovako ugrozen od strane AMD sa performansama da ce ili morati izbacivati bolje i konkurentnije procesore ili rezati cijene, a opet AMD se toliko trudi da presisa Intela da izbacuju jbg dobre procesore za nikad manje kesha.

I cim netko od njih ovdje prevagne nece biti dobro za nas jer ako AMD srusi Intela i finansijski samo ce preuzeti njegovu lidersku poziciju i najvjerovatnije cemo onda opet imati neke minimalne pomake u razvoju arhitekture, a znamo i sami kako se Intel ponasa ako se vrati na stare staze.

Kakav komentar? relax, nema nikih problema, ne sumnjam ja u Intel i njihovu moć.

12 godina
Riot kaže...
Dr. Vicko kaže...

Cemu ovakav komentar ??

Lik je samo iznio prihode Intela za posljednje 3 godine i uporedni rast kako bi se pokazalo da firma nije u toj nekoj banani koliko se ovdje to zeli prikazati u ovoj temi. 

Jeste AMD ima bolje procesore trenutno, napokon su izbacili i seriju procesora za laptope koji su konkurentni Intelu ali daleko je to jos uvijek od bilo cega sto bi Intel bacilo na koljena.

I sto je najtuznije je da od zatucanosti kojem plemenu pripadate (Intel imi AMD) ne vidite da je ova trenutna situacija ubjedljivo najbolja za nas kao kupce i krajnje korisnike. 

Intel nikada nije bio ovako ugrozen od strane AMD sa performansama da ce ili morati izbacivati bolje i konkurentnije procesore ili rezati cijene, a opet AMD se toliko trudi da presisa Intela da izbacuju jbg dobre procesore za nikad manje kesha.

I cim netko od njih ovdje prevagne nece biti dobro za nas jer ako AMD srusi Intela i finansijski samo ce preuzeti njegovu lidersku poziciju i najvjerovatnije cemo onda opet imati neke minimalne pomake u razvoju arhitekture, a znamo i sami kako se Intel ponasa ako se vrati na stare staze.

Kakav komentar? relax, nema nikih problema, ne sumnjam ja u Intel i njihovu moć.

Ma znamo mi da ti ne sumnjaš u Intel ti si samo kronično alergičan na njega

6 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Može li se ikome zamjeriti zbog toga? 

12 godina
Riot kaže...
nicky.sl kaže...

Može li se ikome zamjeriti zbog toga? 

Kreni od sebe stoga ni ti ne zamjeraj drugima koji imaju drugačije mišljenje od tebe

15 godina

Šerafić nije dobro sjeo. Hvala. Sad je 69 u max loadu.

13 godina
3dfx kaže...
Rhodin kaže...

Intel gubi ugovore, a ne samo da gubi, nego AMD dobiva nove, dio i ARM, koji su trebali biti Intelovi. U svijetu korporacija, tkz. enterprise svijetu, sve što nije rast (standard je 6% godišnje) se smatra gubitkom i dioničari to ne vole.

Intel ima svoje foundrye, ali to ne znaći da ne može TSMC i Samsung upotrijebit, stvar je u tome da bi za Intel to trebala biti sramota. Ipak, između gubitka obraza za firmu, i gubitka zarade za dioničare, prije ili kasnije će dioničari isforsirat odluku.

Intel ima još uvijek problema sa 10nm, a koliko čitam ni slijedeća 2 procesa im nisu baš sjajni. TSMC navodno ima dobre rezultate sa 5nm i kreće 3nm, intel ima problema sa 10 nm i večih problema (trenutno) sa 7nm.

OK, nije ista stvar, navodno je 10nm Intelov ekvivalent 7nm TSMC-a, ali već 7nm+ je znatno bolji, a imaju napola spreman 5nm.

• Intel revenue for the quarter ending June 30, 2020 was $19.728B, a 19.53% increase year-over-year.
  • Intel revenue for the twelve months ending June 30, 2020 was $78.955B, a 12.17% increase year-over-year.
  • Intel annual revenue for 2019 was $71.965B, a 1.58% increase from 2018.
  • Intel annual revenue for 2018 was $70.848B, a 12.89% increase from 2017.
  • Intel annual revenue for 2017 was $62.761B, a 5.68% increase from 2016.

gotov skroz, mrtva firma

Ako neki forumski guru sa ryzenom 3600 kaže da je gotov, onda je gotov.

Kako se usuđuješ iznositi statistiku ???

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
17 godina
3dfx kaže...
Rhodin kaže...

Intel gubi ugovore, a ne samo da gubi, nego AMD dobiva nove, dio i ARM, koji su trebali biti Intelovi. U svijetu korporacija, tkz. enterprise svijetu, sve što nije rast (standard je 6% godišnje) se smatra gubitkom i dioničari to ne vole.

Intel ima svoje foundrye, ali to ne znaći da ne može TSMC i Samsung upotrijebit, stvar je u tome da bi za Intel to trebala biti sramota. Ipak, između gubitka obraza za firmu, i gubitka zarade za dioničare, prije ili kasnije će dioničari isforsirat odluku.

Intel ima još uvijek problema sa 10nm, a koliko čitam ni slijedeća 2 procesa im nisu baš sjajni. TSMC navodno ima dobre rezultate sa 5nm i kreće 3nm, intel ima problema sa 10 nm i večih problema (trenutno) sa 7nm.

OK, nije ista stvar, navodno je 10nm Intelov ekvivalent 7nm TSMC-a, ali već 7nm+ je znatno bolji, a imaju napola spreman 5nm.

• Intel revenue for the quarter ending June 30, 2020 was $19.728B, a 19.53% increase year-over-year.
  • Intel revenue for the twelve months ending June 30, 2020 was $78.955B, a 12.17% increase year-over-year.

gotov skroz, mrtva firma

Prvo Intel ne proizvodi samo CPU, drugo, tko sam ja tu da previše pametujem. Otkrij kako je ta "statistika" dobivena i što što točno znači. Revenue i profit su veoma različiti pojmovi, s razlogom je Intel dionica pala ponovo i drži se oko 50USD, dok je AMD skočio sa 2$ na 85$ u zadnje 2 godine.

Nisu propali i realno ne bi nama bilo grozno da još malo padnu pa da i9 10900k nije 500 već 300$ , al oni još mentalno nisu tamo.

DarthMarkus kaže...
3dfx kaže...
Rhodin kaže...

gotov skroz, mrtva firma

Ako neki forumski guru sa ryzenom 3600 kaže da je gotov, onda je gotov.

Kako se usuđuješ iznositi statistiku ???

A tebe uopće ne razumijem šta se petljaš i šta pametuješ.

Nit sam reko da je gotov, nit da propada, pa je to blesavo uopće iznosit, i drugo na 3600 sam došao sa i7, ali i da nisam, ne kužim kakve to veze ima se Intel vs AMD situacijom? AMD je napravio *40 skok, intel *1 u zadnje 2 godine - činjenica da gurate glavu u pijesak više govori o vama nego o meni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 22:53 (Rhodin).
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Gotov je. Članovi odbora će uskoro popiti Praljkovaču. Čekamo da izbace Big Navi da i Nvidia proglasi bankrot.

Toxic, ode ti 10700k u legacy mod.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 0:18 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Ne može se zamjeriti nikome tko gušta zbog situacije u Intelu. Znamo da neće propasti, ali mogu dosta nisko pasti, a s obzirom kako su se oni ponašali prema nama godinama i godinama razumljivo je što imamo takve osjećaje prema njima. Činjenica je da su se našli u toj situaciji unatoč svim tim novcima i resursima što dovoljno govori koliko su bili traljavi, i također je činjenica da bi bez AMD-a četverojezgreni procesor i dalje bio vrh mainstream ponude, a zahvaljujući AMD-u sada možemo za oko 3000 kn nabaviti punokrvni procesor s 12 jezgri 24 thread-a , ogroman skok. Otom potom kakav bi AMD bio da je na mjestu Intela, no nije nikad bio i prema tome Intel je trenutno "bad guy" u toj borbi.

10 0 hvala 0
14 godina

U  AMD Ryzen temi se priča više o Intelu nego u AMDu i Ryzen procesorima. 

Malo me podsjećate na F1 temu i ove koji cijelo vrijeme tupe Ferrari ovo, Ferrari ono, kao da je Ferrari jedina momčad.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Malo me podsjećate na F1 temu i ove koji cijelo vrijeme tupe Ferrari ovo, Ferrari ono, kao da je Ferrari jedina momčad.

Kad su Intel teme mrtve pa onda ekipa od tamo dolazi ovdje i tako krenu razgovori...

14 godina

I7/i9 tema je zamrla ,a i ryzen isto nema se sta vise pisat sve je jasno , dok ne dodu novi procesori.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Gotov je. Članovi odbora će uskoro popiti Praljkovaču. Čekamo da izbace Big Navi da i Nvidia proglasi bankrot.

Toxic, ode ti 10700k u legacy mod.

Da da, iste stvari možeš pročitati i u Ampere temi, gdje stručnjaci kažu kako AMD ima 'pametnijeg posla' od desktop grafa, te da je to Nvidiji glavni biznis i ako 'pokleknu' gotovo, gasi firmu.

15 godina
Valentin17 kaže...

Zar ima F1 tema?

14 godina
AFARON kaže...

Zar ima F1 tema?

Kutak za ljubitelje Formule 1.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
11 godina

Pozdrav, 
želio bih upgradeati procesor, moj komp se trenutno koristi najviše za gaming. Trenutno koristim Ryzen 5 1400 @3,75Ghz (Sve ostalo je navedeno pod Moj PC). Na ponudu imam Ryzen 7 1700 Pro ili Ryzen 5 2600, koji od ova dva bio bio bolji za ono za što meni treba ? 
Koji od ova dva profesora bi bio bolja future prof opcija? Isplati li se uopce ijedan ili da ipak skupljam još love za neki R5 3600 ?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

pa ako imas 700kn za 2600 , mozes dat bolje 1100kn za 3600.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Mateo77 kaže...

Pozdrav, 
želio bih upgradeati procesor, moj komp se trenutno koristi najviše za gaming. Trenutno koristim Ryzen 5 1400 @3,75Ghz (Sve ostalo je navedeno pod Moj PC). Na ponudu imam Ryzen 7 1700 Pro ili Ryzen 5 2600, koji od ova dva bio bio bolji za ono za što meni treba ? 
Koji od ova dva profesora bi bio bolja future prof opcija? Isplati li se uopce ijedan ili da ipak skupljam još love za neki R5 3600 ?  

A za koji novac ti se nude ti procesori ??

Za iskljucivi gaming ti je ipak bolji 2600 ali opet zavisi na kojim rezolucijama igras i koliko slicica ganjas ?? 

3600 je tu najbolja opcija trenutno ako imas novca da ides na njega.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2020 21:14 (Dr. Vicko).
11 godina

Procesori su po 850kn s time da bi dečko htio uzeti moj R5 1400 za cca 400kn pa ostalo ide moja nadoplata. 
Igram na 1080p a i ganjao bih 144hz (za npr Warzone, PUBG i igre tog stila dok kod AAA igara poput Witchera/Ac Oddessya je dovoljno i 60) jer uskoro uzimam 144hz monitor. 
Očito se taj 3600 namece kao najbolja opcija, al opet treba pljunuti taj dodatni keš što srednjoškolcu nije baš samo tako.  

12 godina
Mateo77 kaže...

Procesori su po 850kn s time da bi dečko htio uzeti moj R5 1400 za cca 400kn pa ostalo ide moja nadoplata. 
Igram na 1080p a i ganjao bih 144hz (za npr Warzone, PUBG i igre tog stila dok kod AAA igara poput Witchera/Ac Oddessya je dovoljno i 60) jer uskoro uzimam 144hz monitor. 
Očito se taj 3600 namece kao najbolja opcija, al opet treba pljunuti taj dodatni keš što srednjoškolcu nije baš samo tako.  

Definitivno onda na 3600 idi ako mozes, dosta velika razlika u fpsu je izmedju R5 3600 i R5 2600/1700. Ali naravno ne moras odma uzimat, mozda pricekat dok izadje Zen 3 pa upiknes jeftini R5 3600 (tipa za 800-900kn).

14 godina
hahhaajaads kaže...
Mateo77 kaže...

Definitivno onda na 3600 idi ako mozes, dosta velika razlika u fpsu je izmedju R5 3600 i R5 2600/1700. Ali naravno ne moras odma uzimat, mozda pricekat dok izadje Zen 3 pa upiknes jeftini R5 3600 (tipa za 800-900kn).

kako mislis dosta velika razlika u fps?

imao 2600x i sad imam 3600x i mozda imam 10 fps vise ALI stim da mi je 2600 bio na 90% zauzece a dok 3600 je na nekih 40% 

12 godina
lange kaže...
hahhaajaads kaže...
Mateo77 kaže...

kako mislis dosta velika razlika u fps?

imao 2600x i sad imam 3600x i mozda imam 10 fps vise ALI stim da mi je 2600 bio na 90% zauzece a dok 3600 je na nekih 40% 

Sve ovisi koje igre i koje postavke su u pitanju, i 2600 nebi trebao bit na 90%, jer oba dva su 6/12 procesori. Imas ljude koji ti igraju competitive pubg i govore da su dobili 30-40 fpsa samo sa zamjenom procesora sa 2600 na 3600 i to sa ramima koji rade na 3000 cl15/3200 cl16 koji jos umanje fps na 3000 seriji.

16 godina
Ja sam sa 2700@3.8GHz / 3200CL16 na 3600X@PBO / 3666CL16 dobio u tipa Cities:Skylines boost od 20-40%, u CS:GO isto i cesto cak hitam 99% GPU usage (iako na 4K, ali opet je to 200-350fps)
Koka, dskoteka, Marlboro, Suzuki
13 godina
protjeran
8ax kaže...
Ja sam sa 2700@3.8GHz / 3200CL16 na 3600X@PBO / 3666CL16 dobio u tipa Cities:Skylines boost od 20-40%, u CS:GO isto i cesto cak hitam 99% GPU usage (iako na 4K, ali opet je to 200-350fps)

Pa da si rucno sa boljim hladenjem digao 2700 na cca 4.2 Ghz i Ram jos na 3400 ne bi vidio vecu razliku od 5-10 nikako...Ne znam zasto si mijenjao 2700 za 3600X, ali ako si nadoplatio vise od 500 kn, mislim da nije vrijedilo...Ako si dao nesto sitno ili nekako drugacije iskemijao zamjenu onda ok...

T.L. - za zahvalu udri hvala // WoT and pubg: tomo53nja
12 godina
Tomo53nja kaže...
8ax kaže...

Pa da si rucno sa boljim hladenjem digao 2700 na cca 4.2 Ghz i Ram jos na 3400 ne bi vidio vecu razliku od 5-10 nikako...Ne znam zasto si mijenjao 2700 za 3600X, ali ako si nadoplatio vise od 500 kn, mislim da nije vrijedilo...Ako si dao nesto sitno ili nekako drugacije iskemijao zamjenu onda ok...

Nebi, jer 3600 ima puno veci IPC. A i nejde svaki 2700x na 4.2ghz, vecina nemogu navuc nit 4.1...

13 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...

Nebi, jer 3600 ima puno veci IPC. A i nejde svaki 2700x na 4.2ghz, vecina nemogu navuc nit 4.1...

Koliko veci IPC? Tih 10-15% je neisplativo da da 500 ili vise kn za 3600x...

Zavisno od primjerka, ovdje pricamo o 2700 ne 2700x...Imao sam 1600 koji je isao na 4.1 bez problema sa vodom, pa onda 2700x koji je isao na 4.2 Ghz bez problema i sada opet 2700x koji je bolji primjerak i sa manjim naponom ide na 4.3 Ghz...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 11:56 (Tomo53nja).
12 godina
Tomo53nja kaže...
hahhaajaads kaže...

Koliko veci IPC? Tih 10-15% je neisplativo da da 500 bili vise kn za 3600x...

Zavisno od primjerka, ovdje pricamo o 2700 ne 2700x, ja sam imao 1600 koji je isao na 4.1 bez problema sa vodom, pa onda 2700x koji je isao na 4.2 Ghz na vodi bez problema i sada opet 2700x koji je bolji primjerak i sa manjim naponom ide na 4.3 Ghz...

Kakve ima veze.. Ja imam eto 1600 koji nejde prek 3.8, tj. ide ali ga moram tuc na 1.4v... Hrpetinu ljudi sam vidjao da nemogu prek 4.1 sa 2700. Ali opet kad pogledas nabavu i cijene i primjerke... 2700X najjeftiniji 1345kn (u iPonu tho) dok najjeftiniji 3600 1429kn. Zasto 3600 ? Zato jer su novi binovi koji svi idu na 4.4-4.5ghz, ali i 3600X verzija je najjeftinija  1526kn (u Iponu) sto oppen nije 500+kn. 

13 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...

Kakve ima veze.. Ja imam eto 1600 koji nejde prek 3.8, tj. ide ali ga moram tuc na 1.4v... Hrpetinu ljudi sam vidjao da nemogu prek 4.1 sa 2700. Ali opet kad pogledas nabavu i cijene i primjerke... 2700X najjeftiniji 1345kn (u iPonu tho) dok najjeftiniji 3600 1429kn. Zasto 3600 ? Zato jer su novi binovi koji svi idu na 4.4-4.5ghz, ali i 3600X verzija je najjeftinija  1526kn (u Iponu) sto oppen nije 500+kn. 

Pa ima veze kada zavisi od primjerka do primjerka...Eto i ti mozes navuci 4.1 bez problema kada bi sve hladio vodom, itekako ima veze koliko se grije i koliko ce biti max temp....Pa 4.1 je dovoljno ako moze...Opet zaboravljas da je 2700 8/16 sto nekima znaci...

Moze netko imat 3600 na 4.3, 4.4. i 4.5 ako je 2700x na 4.2+ ghz tu ti je razlika manja od 12%, zasto bi bacio i 300 kn ako ne mora? On ima 3600x...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice