ARM je za pedere i mobitele. Pravi jebaci samo x86 furaju
Baš danas prodah ARM Linux laptop, sad skupljam za x86. Dobro da si me osvijestio
Baš danas prodah ARM Linux laptop, sad skupljam za x86. Dobro da si me osvijestio
Odabrao si svijetlu buducnost, performanse i muf
Eto, i tko kaze da se homoseksualnost ne moze lijeciti?
U dolarima ili po Američki, žutanjak 105$/730kn a zelenaš 120$/833 pa ti sad kusaj.
https://twitter.com/KOMACHI_ENSAKA/status/1252148458837835778
bit će te i3 od 900-1300kn, riza R3 700- 1000kn
Morat ce uskoro poceti LITOGRAPHY stavljati u zaseban redak jer imaju limit od 80 pluseva.
Ali ozbiljno, sve si mislim uzeti taj neki najslabiji 4/8 i3 ili nesto sa AMD strane za kucni server
if 14nm then
14nm++
Loop until new node
U dolarima ili po Američki, žutanjak 105$/730kn a zelenaš 120$/833 pa ti sad kusaj.
https://twitter.com/KOMACHI_ENSAKA/status/1252148458837835778
Evo i cetverojezgreni malisan je dobio sada svoj 12 NM node za mrsavih 50-tak eura jos ako dodamo nepobjedivog dobiveno ulozeno 1600af za 85 eura neznam sta ce ovi novi 4/8 desktop procesori za doslovno 100-150% visoj cijeni, kad ionako svatko tko malo gejma ce ici na baren 6 jezgri.
A opet, oke za vidjeti da su 3xxx pokrili cijelu paletu od 4 do 16 (64) jezgri, sve kompatibilno sa svime... nisu normalni.
https://www.tomshardware.com/news/amd-ryzen-3-1200-af-12nm-zen
Edit: najavili su danas i b550 ploce i da ce biti podrzana gen 4 generacije PCIE linija, ali svejedno mislim da ce biti podrzane samo linije od strane procesora , svo to veselje dolazi 16.6 ove godine.
https://ir.amd.com/news-releases/news-release-details/amd-expands-3rd-gen-amd-ryzen-desktop-processor-family
Kako cu uzeti ovaj 3300x za firewall, pa to je cudo...
Kad se samo sjetim koliko nam je Intel naplaćivao quad core, neka gore u paklu...
Kad se samo sjetim koliko nam je Intel naplaćivao quad core, neka gore u paklu...
Nitko te nije gonio da kupuješ Intel procesore
Od 10-tak intelovih tvornica za stampanje cipova samo je jedna u kini i uopce nestampa 14nm++++++
Normalno da je jedan americki radnik ce kostati ako ne i duplo vise nego mali azijci, naravno da ce na zavrsnom produktu pokriti takve i slicne troskove, totalno normalno.
A i godinama budimo iskreni nisu imali nikakvu konkurenciju, tko nebi tu onda odvrtio lovu?
Nitko te nije gonio da kupuješ Intel procesore
Pa nije da je bilo puno izbora...
To je ko da si u Jugi reko "nitko te nije tjerao kupovat Ledo sladoled" , a bio je Ledo i ništa.
OK, AMD je bio "neka" alternativa, ali godinama nisu bila ... dobra... alternativa.
Da se AMD nije digao još uvijek bi kupovali 4/8 procesore po 300€ + i uvjeravali bi nas kak je 2/4 ili 4/4 super.
Mobiteli su počeli imat 8 coreova, Intel se još držao 4 kao max van HEDT platformi.
Blaženi Ryzen! Zaista, ovo nam je trebalo i stvarno sam sretan.
Samo... desit će se možda ponovo situacija gdje Intel stigne, AMD upadne u probleme i Intel krene prodavati muda pod bubrege 10 godina ili dok se ponovo ne pojavi konkurent koji će ih u godinu-dvije potaracat do ove razine.
U GPU segmentu se za slijedeću godinu spominju 2-3 nova konkurenta, i ako AMD i neće biti taj koji će nVidiji doć glave, nadam se da netko od preostalih hoće. Ima neka kineska tvrtka, a spominje se i Huawei kao mogući takmac... Svijet sa 1 proizvođačem koji ima smisla, i 1-2 marginalna koji uvelike kaskaju nikako nije dobar. Da se razumijemo, Intel nije puno gori od AMD-a, ali AMD i dalje, sad kad debelo nosi krunu, ne posustaje i ne ponaša se ko dijete kreten, već i dalje daje fer ponude i proizvode po fer cijeni. Nadam se samo kad se etabliraju ka "clear market leader" u SVIM segmentima (tek se probijaju na mobile), da se to neće promijenit.
E mozete mi srati protiv intela i AMD-a ali Ledo sladoled mi ne dirajte
Eto ga na i službeno, i kad smo več tu sjetimo se tko je dvanaestom mjesecu 2018 godine pogodio točnu oznaku modela R3 3300X.
https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-3-3100
https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-3-3300x
Dakle taj proc je planiran več odavno, ali jasno ne kao Ryzen 3000 6/12 proc za 100$. Zeleno je bilo potpuno nerealno, a naivna ekipa se napalila ili naljutila kad su dobili takav proc za astronomskih 200$.
https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=258&jumpto=5806533&sort=asc&view=flat
Dajte prestanite s tim bojama, svaki put kad udem u temu izgleda kao disko!
rambox voli disko disko a superheroj kolo šumadijsko
Pusti covjeka, to je njegov đir na forumu
rambox voli disko disko a superheroj kolo šumadijsko
Pusti covjeka, to je njegov đir na forumu
Lako za mene, neka dode epilepticar na temu ima da okine papke prije korone.
rip
Je ali to su stari-novi Intel Skylake 14nm +++ procovi.
Ryzen 3000 4/8 procovi, to je odgovor na nove-stare Intel Skylake 14nm+++ Comet Lake i3 4/8 procove gdje najeftiniji ide za 130$
https://www.bug.hr/procesori/intel-comet-lake-procesori-stizu-do-kraja-ove-ili-pocekom-2020-godine-10461
Trebaju dodat plavu i crvenu boju na forumu za ramboxa
E mozete mi srati protiv intela i AMD-a ali Ledo sladoled mi ne dirajte
Ledo sladoled je drek na sibici... al zato Ledo slag u casici je vrh!
Ja volim Ledo sladoled... dapače probao sam dosta sladoleda po raznim kontinentima, Ledo radi vrhunske sladolede. Prošle godine su imali i "najbolji na svijetu" - ona linolada, mrak!
Relativno su i inovativni, imaju ideja koje nisam viđao, poput "mrak" sladoleda... iako mi ko roditelju nije najdraži, klinci su oduševljeni bili.
Nije stvar u tome, nego stvar ima li izbora ili ne.
A nije bilo... barem ne, osim u nekom low-mid segmentu.
Sad opet nema, ali nama u korist. Intel naprosto nema smisla, ne nudi ništa, ali apsolutno ništa, što AMD ne da radi bolje i jeftinije.
Ja volim Ledo sladoled... dapače probao sam dosta sladoleda po raznim kontinentima, Ledo radi vrhunske sladolede. Prošle godine su imali i "najbolji na svijetu" - ona linolada, mrak!
Relativno su i inovativni, imaju ideja koje nisam viđao, poput "mrak" sladoleda... iako mi ko roditelju nije najdraži, klinci su oduševljeni bili.
Nije stvar u tome, nego stvar ima li izbora ili ne.
A nije bilo... barem ne, osim u nekom low-mid segmentu.
Sad opet nema, ali nama u korist. Intel naprosto nema smisla, ne nudi ništa, ali apsolutno ništa, što AMD ne da radi bolje i jeftinije.
Nudit će bolje gaming/single thread perfomanse uz užasnu potrošnju i temperaturu kao i do sad. Barem do izlaska novog Zena.
Zanimljivo je da danas jedan od glavnih kritičara Intela HWunboxed za testiranje grafi koristi 9900k.
Malo licemjerno. Kad izađe 10900k budu i na njemu benchali 1/1.
Nije licemjerno, nego testiraju tako da testovi budu konzistentni, da ne ponavljaju stare testove.. Vjerojatno imaju jedan Intel, jedan Ryzen bench.
Nije licemjerno, nego testiraju tako da testovi budu konzistentni, da ne ponavljaju stare testove.. Vjerojatno imaju jedan Intel, jedan Ryzen bench.
Gaming testiraju "gotovo" uvjek na intelu, kao i velika većina gaming benčmarskih kanala.
5Ghz 9900k je kralj tu.
Single i takt su i dalje > multi corea (u gamingu). Barem do sada.
Ne govorimo o isplativosti, tdpu/potrošnji i ostalim stvarima.
Novi 10700 vjerovatno bude 9900k u drugom pakovanju. Ako mu spuste zagrijavanje, s trenutnim single scoreom bude vrh za gaming.
Ponavljam - o cijeni, efikasnosti i smećarskom poslovanju neću trošit riječi.
Nije licemjerno, nego jednostavno žele ljudima ponuditi 'bottleneck free' rezultate, a 9900K izvuče nešto bolje rezultate u većini slučajeva, bolji je u gamingu...Mislim da se za testbench nebi trebalo gledati na cijenu, potrošnju itd. nego striktno tko je 'jači' da se ne koči GPU.
Single i takt su i dalje > multi corea (u gamingu). Barem do sada.
Ovo je potpuno netočno.
Dakle ajmo ovo razjasniti jednom zauvijek jer vidim da ljudi stalno ponavljaju istu grešku.
Aktualni ryzeni imaju jednak ili bolji single core od aktualnih intela (češće bolji), a razlog zašto još uvijek tu i tamo bude nešto gori u igrama je zbog latencija između jezgri. Intel ima ring bus koji ima jednaku i nisku latenciju između svih jezgri, a trenutni ryzen ima niže latencije između jezgri unutar CCX-a, a više između ostalih jezgri.
Zato je bitna sljedeća generacija jer će imati CCX od 8 jezgri i time će se riješiti taj zadnji problem, a kao bonus će IPC ići još 10-15% gore.
Zato je bitna sljedeća generacija jer će imati CCX od 8 jezgri i time će se riješiti taj zadnji problem, a kao bonus će IPC ići još 10-15% gore.
Intel ce isto imati 10-15% povećanje... Ali cijene
I potrošnje, ne smijemo zaboraviti
(btw naravno da mi je neki specijalac dao td, on se kao ful kuži u tematiku)
Intel ima i duplo vise nanometara od AMD-a, to je veliki plus (plus, plus, plus, plus, plus, plus)
Sad mi krivo sto sam ista napisao, vidim da sam pokrenio domino efekt
RIP Intel + (+++++++++++++)