AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.731.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Kaby kaže...
digitall kaže...

edit: kad vec kupujem, postoji li nesto osjetno bolje za 50-100kn vise?

Nek me netko ispravi al mislim da do 500kn ne postoji nešto osjetno bolje..

Evo ti ispravak: Thermalright Macho Rev B pa trazi reviewove. Kosta 300kn u Njemackoj, u HR je tu i tam bio za 400kn, ali se moze narucit. U HR je slaba ponuda pa i nema neceg pametnog na trzistu izmedju Arctica 34 i Noctue NH-D14/15. 

14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

kak taj freezer 34 stoji na am4 ploči, puše prema gpu-u ili je normalno orjentiran prema io shieldu, trenutno imam fsp windale 4, i ok hladi ali me nervira puhanje prema gpu-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Checola kaže...

kak taj freezer 34 stoji na am4 ploči, puše prema gpu-u ili je normalno orjentiran prema io shieldu, trenutno imam fsp windale 4, i ok hladi ali me nervira puhanje prema gpu-u.

Nisi nikada razmišljao o okretanju ventilatora ako ti smeta smijer puhanja?

13 godina

Ne virujen da ne bi probao ako ga zivcira.

Ako se sican na Am4 je takva orijentacija jedino moguca. Steta jer je cooler bas dobar i dobro izgleda, ali.....

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
metallic kaže...
Ako se sican na Am4 je takva orijentacija jedino moguca. Steta jer je cooler bas dobar i dobro izgleda, ali.....

Opet, vent može postavit da puše prema gore, a gornje ventilatore postavit tako da ispuhuju zrak..

Freezer 34 (duo) stoji tako da su ventilatori akomiti, te pušu od/prema strani IO shielda

13 godina

Nekad nema mjesta za takvu egzibiciju radi blizine GPU.

Opet..? Freezer nisam komentirao.

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
Checola kaže...

metallic kaže...

Ne virujen da ne bi probao ako ga zivcira.

koliko vidim standardno puse prema io

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2019 16:55 (digitall).
13 godina

Govorili smo o FSP windale 4 rev 1...

Na RYzen chipu.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina

Osobno sam se Windale šestice riješio radi te orijentacije. Imaš izbor da puše prema grafi i dodatno ju zagrijava ili da uzima još topliji zrak s grafe jer skoro pa nema prostora između nje i coolera. Meni neprihvatljivo.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
metallic kaže...

Govorili smo o FSP windale 4 rev 1...

Na RYzen chipu.

govorio si..

nisam te skontao.

ali sam kolegi iznad dobro odgovorio.

ti si višak :)

14 godina
vrinho kaže...

Osobno sam se Windale šestice riješio radi te orijentacije. Imaš izbor da puše prema grafi i dodatno ju zagrijava ili da uzima još topliji zrak s grafe jer skoro pa nema prostora između nje i coolera. Meni neprihvatljivo.

to i mene muči, vukla me noctua ali mi se ne daje 100E za cooler, 34orka duo mi se čini kao dobar kompromis

14 godina

I je dobar kompromis, dobro hladi a nije skup.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
16 godina
neaktivan
vrinho kaže...

I je dobar kompromis, dobro hladi a nije skup.

a sve ovisi šta ćeš hladit, i koliko buke toleriraš.

10 godina
neaktivan

Jesmo malo u offtopic al evo još ovo pa da imamo nekakav zaključak.. za 170kn onaj Freezer 34 je stvarno debeli best buy. 

Na službenim stranicama piše da uz jednaku količinu buke kaska za NH-D15 za nekakvih 3C.

A na ovom testu uz vent na 75%(tada jednako bučan kao i NH-D15 na 75%) uz proc od 140W TDP-a kaska ~5C. Još se dobiju u paketu i kopče za drugi vent ako želite spustit još malo temp. 

Meni se osobno sviđa zbog toga što nije preglomazan kao drugi cooleri a opet solidno hladi zbog efikasnog dizajna, bočne strane zatvorene a heatpipeovi ravnomjerno razmaknuti. Naravno traži nešto veći protok zraka da bi bio dobar al logično jer ipak je skoro duplo lakši od NH-D15..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2019 0:07 (Kaby).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

Kupio na amazon.de ovaj Freezer 34 eSports DUO (yellow). CPU je 3700x i hladi ga neki od 80mm. Nadam se tišem kompu nakon ovog.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kaby

Sve super, ali ajd pls nemoj stavljat u isti kos Arctic 34 i Noctuu NH-D15. Isto tako, ima tema za to: https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-hladnjaci-ventilatori-po/4608.aspx?page=139&jumpto=6029061&sort=asc&view=flat Kakav ti je to uopce link i test u kojem su temperature ispod 50 stupnjeva. Znaci load ili napon/OC je ocito bio nikakav, nabrzinu sam vidio da se radi o stock i7 6800K. Naravno, ako zelis cim bolji CPU zracni cooler on mora bit cim masivniji. Nema tu neke filozofije, cim vise heatpipeova i cim vise aluminija to bolje. Noctua na to ima vece ventilatore i jako dobro ispoliranu i vecu bazu od Freezera. Za pravu razliku trazi test max. OC/napon/load na neki duzi vremenski period pa bi razlika trebala biti nesto veca.. Za prosjecnog usera koji ne forsira CPU je Freezer dost dobar da. Ugl, ima tema za to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2019 2:20 (The_Fichek).
13 godina

evo ovako ja sam prezadovoljan sa svojim ryzenom r5 3600x kojeg hladim s corsair h105 i koji u full loadu ne prelazi 46 stupnjeva

prije corsair aio sam imao be quiet pure rock slim s kojim nije prelazio 70 stupnjeva sto je i sa njim bilo dobro,ali vodeno sam uzeo jer sam nasao polovno za 450kn i lijepse mi izgleda u kucistu sa AIO

komp je necujan a i ventovi ne prelaze 1100rpm

17 godina
odjavljen
d4rkd3atH kaže...

evo ovako ja sam prezadovoljan sa svojim ryzenom r5 3600x kojeg hladim s corsair h105 i koji u full loadu ne prelazi 46 stupnjeva

prije corsair aio sam imao be quiet pure rock slim s kojim nije prelazio 70 stupnjeva sto je i sa njim bilo dobro,ali vodeno sam uzeo jer sam nasao polovno za 450kn i lijepse mi izgleda u kucistu sa AIO

komp je necujan a i ventovi ne prelaze 1100rpm

Idle 34 a full load 46??

Freak Show Inc.
13 godina

stress test 46 stupnjeva

14 godina

Ekipa pozz i večer svima,ovako iman jedno pitanje u vezi moga procesora ryzen 5 3600 čudne se stvari događaju sada dali je on u pitanju ili bios na ploći.Iman ploću Asus strix x570-f gaming i stavljen zadnji bios na nju,kada mi je upaljen smt mode u biosu za procesor sve živo mi se ruši i baca bsod,dok kada izgasim smt mode u biosu sve radi najnormalnije i mogu sve da igram,pa me sada zanima dali je možda procesor u pitanju ili je ipak bios i dali mi itko može pomoći oko toga unaprijed hvala svima i lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

stress test 46 stupnjeva

to ti Aida ne pokazuje dobro temperaturu ziher.

HWINFO64 skini, pa tamo pogledaj kolike su ti temperture, kad pokrenes Aida stress test ili Cinebench

Aida na ovom SS ti pokazuje 1.0v u idle i 1.1v pod opterecenjem i to na 4.3GHz, sigurno ti krivo ocitava sve te parametre.

nitko na svijetu, a bome niti tu na foruma, nema 46C pod 100% opterecenjem na svim jezgrama sa slicnim ili boljim hladenjem, osim tebe 

13 godina

evo ti ha hwinfo64 podaci

12 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

a B450 ploca, da sorry nisam skuzio da imas taj chipset, onda je sve ok 

mislio sam da ti je na X570

6 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

Tvoj če se prehladiti😁,meni je temp.74 stupnja i kako ti ovo sve jezgre na 4.3, jesi li to na auto overclock podesio

5 godina
protjeran
Timo kaže...
d4rkd3atH kaže...

stress test 46 stupnjeva

to ti Aida ne pokazuje dobro temperaturu ziher.

HWINFO64 skini, pa tamo pogledaj kolike su ti temperture, kad pokrenes Aida stress test ili Cinebench

Aida na ovom SS ti pokazuje 1.0v u idle i 1.1v pod opterecenjem i to na 4.3GHz, sigurno ti krivo ocitava sve te parametre.

nitko na svijetu, a bome niti tu na foruma, nema 46C pod 100% opterecenjem na svim jezgrama sa slicnim ili boljim hladenjem, osim tebe 

Cpu package od samo 41w ti sve govori, to nije niti vidilo "pravog" 100%-tnog loada, a i rezultat od preko 20°c razlike naspram solidnog zracnog hladanjaka vs AIO takoder upucuje na to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2019 21:54 (Bozicko007).
15 godina
protjeran
d4rkd3atH kaže...

To u Aida-i kad selektiras sve 4 opcije za stress ne bude nikakav stress test za cpu. Ko sta ti je reko kolega, 41W package powera sve objasnjava...

10 godina
neaktivan

Par minuta Cinebencha R20 ili AIDA FPU only pa da vidiš temperatura.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Ma najjaci stres test je prime sa in place large FTT-om pa da vidis gdje idu temperature i padaju OC profili.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Almin94 kaže...

Uzmi G.SKILL Ripjaws V 3200MHz. Novi stikovi dolaze sa Hynix CJR modulima koji su u nekim slucajevima ekvivalent Samsung B-Die memoriji za koju se zna da je najbolja.

Otkud ti ova informacija? Nije valjda s prvog linka kojeg baci gugl, tj. ovo: https://www.techpowerup.com/forums/threads/hynix-cjr-vs-samsung-b-die.259847/ Treba te memorije testirat negdje di je CPU bottleneck kao kod Ryzena 1. ili 2. generacije..

Vidi. Ne pisem cesto tu na forumu i ne bi se javio da prosipam suplju pricu. Hynix CJR ukoliko nekoga zapadne, to je tip memorije koji je odmah iza Samsunga B-die. Iz prve ruke govoreci memorija mi radi na Fast B-Die presetu koji je output Ryzen DRAM Calculatora, uz samo 1.33V

11 godina

Ekipo imam problem, R5 2600 na Gigabyte B450M S2H ploci.

Kad ukljucim jednostavne se ne boota, nema POSTa vec se samo vrte ventilatori.

Memorija je slaba, ali mislim da bi to trebalo radit 

Memorija PC-17000, 8 GB, G.SKILL Value series, F4-2133C15S-8GNS, DDR4 2133MHz

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2019 23:20 (Zemljanin).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice