AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.734.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
GridLocK kaže...

80% sam siguran da uzimam R5 3600...možda 3600X ali ako baš bude na kakvom popustu još mada sumnjam da bude kaj s toga. Od matične bi uzel sljedeće: Gigabyte Aorus Pro/Elite, Asus Tuf...nekaj u tome rangu jer su trenutno oko 1000kn, više manje. Jedino me muči RAM memorija. Znam samo da bi bilo dobro da bude 3200Mhz pa na dalje. A ono kaj neznam je to koju marku, model uzeti da radi kak se spada s procesorom?

Uzmi ovu memoriju:

https://www.links.hr/hr/memorija-pc-25600-16-gb-geil-evo-spear-amd-gasb416gb3200c16adc-ddr4-3200mhz-kit-2x8gb-051200315

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
neaktivan
GridLocK kaže...

80% sam siguran da uzimam R5 3600...možda 3600X ali ako baš bude na kakvom popustu još mada sumnjam da bude kaj s toga. Od matične bi uzel sljedeće: Gigabyte Aorus Pro/Elite, Asus Tuf...nekaj u tome rangu jer su trenutno oko 1000kn, više manje. Jedino me muči RAM memorija. Znam samo da bi bilo dobro da bude 3200Mhz pa na dalje. A ono kaj neznam je to koju marku, model uzeti da radi kak se spada s procesorom?

Uzmi G.SKILL Ripjaws V 3200MHz. Novi stikovi dolaze sa Hynix CJR modulima koji su u nekim slucajevima ekvivalent Samsung B-Die memoriji za koju se zna da je najbolja. Mozes se igrati sa njom kako pozelis, sve stabilno. 
Ta memorija je sada toliko jeftina da je to jednostavno za nepovjerovati. Ja sam osobno narucio jos 16GB iako mi je trenutnih 16GB dovoljno.

10 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Stavio sam memoriju u drugi i četvrti slot matične, i povećao brzinu rama na maximalnih 3200, da li je to sve što treba napraviti? Međutim kad odem u task manager, piše mi da troši 50% memorije a jedini veliki potrošač je Chrome sa 4 GB , a ja imam 16 gb ddr4 rama. Šta propuštam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ReverseFlash kaže...

Stavio sam memoriju u drugi i četvrti slot matične, i povećao brzinu rama na maximalnih 3200, da li je to sve što treba napraviti? Međutim kad odem u task manager, piše mi da troši 50% memorije a jedini veliki potrošač je Chrome sa 4 GB , a ja imam 16 gb ddr4 rama. Šta propuštam?

Daj screenshot task managera

Freak Show Inc.
12 godina
ReverseFlash kaže...

To je bar lako provjerit

10 godina
hahhaajaads kaže...
ReverseFlash kaže...

To je bar lako provjerit

Pa da, to sam i gledao, piše mi 50 %, Chrome troši trenutno đubre 4 GB a to je otprilike 25 %, sad nije valjda da svi oni background mali procesići troše još 4 GB? Nemoguće

17 godina
odjavljen
hahhaajaads kaže...
ReverseFlash kaže...

To je bar lako provjerit

Nije bas uvijek. Jer ti potrosnja nekih procesa (npr vmware workstation) nece biti tamo prikazana ispravno. Moras otici na details tab i dodati jednu kolonu da vidis stvarnu potrosnju memorije

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
ReverseFlash kaže...

Vjerojatno ti ne vidi jedan dimm, pogledaj u task manageru koliko rama ti vidi...

16 godina

Šta nije ovako najjednostavnije provjeriti količinu rama?

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Koji je ovo čipset?? Gigabyte GA-A320M-S2H V2

Svijet je zanimljiv onoliko koliko smo mi radoznali!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Amd a320
7 godina
9 godina

R5 3600 je u košarici i sutra ga podižem...uzel bi još i MBO,RAM ali jebiga treba i neko regu platiti 

Kaj veliš? o.O
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
GridLocK kaže...

R5 3600 je u košarici i sutra ga podižem...uzel bi još i MBO,RAM ali jebiga treba i neko regu platiti 

Vidi - sa neregistriranim autom se mozes voziti. Ali nova ploca i ram su neophodni

Freak Show Inc.
11 godina
Almin94 kaže...

Uzmi G.SKILL Ripjaws V 3200MHz. Novi stikovi dolaze sa Hynix CJR modulima koji su u nekim slucajevima ekvivalent Samsung B-Die memoriji za koju se zna da je najbolja.

Otkud ti ova informacija? Nije valjda s prvog linka kojeg baci gugl, tj. ovo: https://www.techpowerup.com/forums/threads/hynix-cjr-vs-samsung-b-die.259847/ Treba te memorije testirat negdje di je CPU bottleneck kao kod Ryzena 1. ili 2. generacije..

9 godina
Friday kaže...
GridLocK kaže...

Vidi - sa neregistriranim autom se mozes voziti. Ali nova ploca i ram su neophodni

Hahaha...pa dalo bi se i to tak izvesti samo onda ako me zaustave pripkupljam donacije za kaznu, ploču i ram. 

Kaj veliš? o.O
17 godina
odjavljen
GridLocK kaže...

Hahaha...pa dalo bi se i to tak izvesti samo onda ako me zaustave pripkupljam donacije za kaznu, ploču i ram. 

Uclanis se u "izvjesnu" stranku i miran si

Freak Show Inc.
11 godina

Mislim da ce klinci bit zadovoljni  poklonom ispod bora 

S G4560 na R5 2600

Battlenet - TheProdigy#2234

20 0 hvala 1
16 godina

Ovaj vikend mijenjam R7 2700/3200CL16 sa R5 3600/3733CL16... nadam se da ce se osjetit promjena posto mi fali CPU powera najvise u igrama koje su mi CPU bound na 2700@3.85GHz i na 4K (Cities Skylines, CS:GO, GTA IV, BeamNG.Drive)

I pitanje: Gledam Patriot Viper Blackout 3600C17 jer znam da je CJR kit koji idu bez problema na 3800C16, ima li nekog drugog jeftinijeg od ovog za 650kn/2x8?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2019 16:25 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
8ax kaže...

BeamNG.Drive

Kod ove igre uvijek fali procesorske snage, pogotovo kad nadodajes sve vise i vise auta. Pretpostavljam sa onim postavkama i modovima sto ja imam, sa 6/6 a pogotovo sa 4/4 procesorom bi to bilo neigrivo (doduse pokusao sam na i5 4440 i tolko je bilo igrivo da sam komp moro gasit na dugme jer je sve freezalo i fps je bio u minusu). Ovaj 6/12 ryzen to guta bez pol beda 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2019 19:17 (hahhaajaads).
9 godina

R5 3600 kupljen, sad je na redu odabir matične. Čini mi se da budem još nju uzel a ram i sitnice ostavljam za drugi mjesec...valjda.

Gledam da je ploča do 1000-1100kn a bacil sam oko na: B450 Tomahawk, ASUS B450-PLUS,  GIGABYTE B450 AORUS PRO ili ELITE, Asus TUF B450-PRO ili PLUS, Fatal1ty B450 Gaming K4, MSI B450-A Pro MAX¨...

Iskreno neznam ni sam kaj da uzmem a da se slučajno ne zeznem jer jedna bude bolja od druge itd...mada mi se nekak Tomahawk bolja od ovih svih ostalih. Trenutno je 949kn u ADM-u.

Pa ako ima netko još možda koji prijedlog bio bih jako zahvalan!

Kaj veliš? o.O
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
GridLocK kaže...

R5 3600 kupljen, sad je na redu odabir matične. Čini mi se da budem još nju uzel a ram i sitnice ostavljam za drugi mjesec...valjda.

Gledam da je ploča do 1000-1100kn a bacil sam oko na: B450 Tomahawk, ASUS B450-PLUS,  GIGABYTE B450 AORUS PRO ili ELITE, Asus TUF B450-PRO ili PLUS, Fatal1ty B450 Gaming K4, MSI B450-A Pro MAX¨...

Iskreno neznam ni sam kaj da uzmem a da se slučajno ne zeznem jer jedna bude bolja od druge itd...mada mi se nekak Tomahawk bolja od ovih svih ostalih. Trenutno je 949kn u ADM-u.

Pa ako ima netko još možda koji prijedlog bio bih jako zahvalan!

Tomahawn bez beda.

17 godina

Ekipa htio bih si malo upgrejdat ram... cisto veci takt, nemam sta mijenjat pa da se malo poklonom za Bozic :)

uglavnom htio bih dobiti 3400+ brzinu..

ploca je : https://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty%20X470%20Gaming%20K4/index.asp#MemoryPR

Tu vidim sve i svasta, jel ima koja dobra varijanta a da ne kosta pun kufer i 800. btw RGB me ne zanima ako ima okey ali mi ne treba za apsolutno nista.

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
toxic kaže...

Ekipa htio bih si malo upgrejdat ram... cisto veci takt, nemam sta mijenjat pa da se malo poklonom za Bozic :)

ploca je : https://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty%20X470%20Gaming%20K4/index.asp#MemoryPR

Tu vidim sve i svasta, jel ima koja dobra varijanta a da ne kosta pun kufer i 800. btw RGB me ne zanima ako ima okey ali mi ne treba za apsolutno nista.

Crucial memorija sa micron E čipovima ti ide na velike taktove.

17 godina

botke mazo oce to radit na 3600 ?

Jakovp kaže...
toxic kaže...

Imas bas neku specificnu ili bilo koja njihova?

6 godina
toxic kaže...

Je ti taj intel sistemski disk? Ako da, rađe si napravi uslugu i njega zamijeni... Imao sam ga kao i ja kao sistemskog i bio mi je dovoljno dobar sve dok pred neki dan nisam upizdio nvme unutra. I da, itekako se osjeti razlika...

Sve Vas Volim
17 godina
Srce Isusovo kaže...
toxic kaže...

Je ti taj intel sistemski disk? Ako da, rađe si napravi uslugu i njega zamijeni... Imao sam ga kao i ja kao sistemskog i bio mi je dovoljno dobar sve dok pred neki dan nisam upizdio nvme unutra. I da, itekako se osjeti razlika...

Je :) imam ga vec osamsto godina..dakle star je ko biblija ali sluzi.. 

zaista mi ne treba... dovoljno mi sve brzo radi od pidizanja osa do ostalog za sta on treba...

Eventualno bi se mogao isprsiti pa izbaciti u potpunosti mehanicki ali tu mi treba malo vise love... treba mi bar 2tb ssd-a onda.

15 godina
odjavljen
toxic kaže...

Jakovp kaže...
toxic kaže...

Imas bas neku specificnu ili bilo koja njihova?

Ballistix sport 3200 cl16 npr, ali uzmi u obzor da se treba igrati s njime, imaš dobar video od buildzoida:

Ali je dosta jeftin. Ti čipovi mogu čak i do 5000 mhz:

Ako želiš uber rješenje, da imaš i frekvenciju i latencije, onda gledaj neki b-die (ovo je najjeftiniji kod nas):

https://www.adm.hr/ddr4-16gb-2x8-gskill-3200mhz-ripjaws-v-f4-3200c14d-16gvr/096.100.613/product/

Tu je popis svih:

https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/

16 godina
toxic kaže...

Ako ti mbo dozvoli, dobro će bit i 3466 da uhvati.

kradem mine iz minskog polja
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice