AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.736
|
čitano: 6.692.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Bur33k kaže...
Zaista nikakav izbor ITX ploča za ryzen 3000 kod nas. Vidim da su kod mnogih proizvođača u najavi. Nije problem jer mi je za budući build potreban Ryzen 6c/12t + Navi 10 APU.

Vjerujem da će navedeno biti dostupno za 2mj.

Pa gdje je najavljen 6c/12t APU sa Navijem??

Daj link.

Nisam ja ništa prčko.
8 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Za koji CPU ?

novi 3600

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
13 godina
Anđeo bez falinge kaže...

valja li što ova ploča https://www.uzishop.hr/amd-maticne-ploce/52106-asrock-x570-phantom-gaming-4-am4.html

kad sam 2011-e mogao dati za Asus P8Z68-V PRO 1550 kn, mislim da bi bio red da i za ovu dam 1520 kn, ako valja ?

ASUS je več tada(2011.) znao što su pravi pasivni hladnjaci.

WEEEE

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
itomic009 kaže...

Za koji CPU ?

novi 3600

Onda ti je ovo idealna ploča, ne moraš davati 1500kn za onu što si linkao.

https://www.adm.hr/product.asp?product=msi-b450-tomahawk-max-am4-7c02-020r&code=094%2E500%2E129

10 godina
neaktivan
APU s Navi grafikom nije najavljen ali je bio u špekulacijama prije.

Ali ITX ploče su već najavljene.

Vjerujem da će APU izaći kada se pojave i slabije grafičke iz Radeon rx 5000 jer nema smisla da izbace diskretnu grafičku u low budget segmentu ispod rx 5600.
SSD koliko si mi života uštedio...
8 godina
protjeran
itomic009 kaže...

https://www.adm.hr/product.asp?product=msi-b450-tomahawk-max-am4-7c02-020r&code=094%2E500%2E129

ok, tu su mi već kolege preporučili na prošloj stranici..

dakle, treba li prošla gen cpu-a za update biosa na toj ploči ili ne ?

definitivno sad kupujem tu ploču samo još molim tu informaciju o biosu.

12 godina
itomic009 kaže...

Ne trebas, ovo je najnovija max ploca koja je nedavno izasla na trziste. Stavis 3600 unutra i deri 

14 godina
itomic009 kaže...

Ne moraš, ovo je ista ta Tomahawk, samo što je Max verzija ažurirana tvornički za nove Ryzen procesore, tako da je to sad samo plug and play. 

8 godina
protjeran
metallic kaže...

ASUS je več tada(2011.) znao što su pravi pasivni hladnjaci.

WEEEE

to je ta sa slike... i danas radi savršeno.

tada sam kupio novi i5 2500 K i 2x4 Gb 1600 ripjaws plave ...a cijena prava sitnica, 1700kn u Linksu ... latencije 7.8.7.24

tada je Intel bio car ali drago mi je što ih je AMD popapao zadnjih godina...

6 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

3500(x) ce 99% biti OEM eksluziva-pitanje oce biti 4/8ili 6/12 ja mislim prije ovo prvo da budu 4 jezgre 7 nm i to ima najvise smisla...neki 6 core apu ako i bude bice na 12 NM jel amd ima plan za "nove" apu-e ali do ce biti onda 7nm cijeli line up sa novom grafickom izvedbom-im roadmap do 2021 mislim,sve se tamo moze vidjeti kad otpr izlazi sta.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ajmo, jel ko piknuo 3600 u Asrock AB350pro ? 

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DarthMarkus kaže...

Ajmo, jel ko piknuo 3600 u Asrock AB350pro ? 

Ako je pro4 (a vjerovatno je) onda bi trebao radit odlicno... 

- tu je testirana ta doticna  (tj. ova je matx verzija ali to je to) sa 3900x.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2019 17:22 (hahhaajaads).
15 godina
neaktivan

Ima li netko iz ZG-a s ryzen 2xxx CPU-om? Imam ryzena 3600 s b450 maticnom a ne mogu updateat bios iz ocitih razloga... Znaci treba mi netko ko ce staviti svoj stariji ryzen u moju mbo i updateat bios. Naravno platio bih vas trud. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
MatejCro kaže...

Ima li netko iz ZG-a s ryzen 2xxx CPU-om? Imam ryzena 3600 s b450 maticnom a ne mogu updateat bios iz ocitih razloga... Znaci treba mi netko ko ce staviti svoj stariji ryzen u moju mbo i updateat bios. Naravno platio bih vas trud. Hvala.

Vecina b450 ploca ima bios Flash Button...kod msi sve ploca 450 chipseta. Ako nemas javi se neko vamo vec sa donatorskim chipom..valjda.

Edir: sorry samo msi ima na 450 zu funkciju.

Ali mos updateati i sa 1xxx lineupom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 12:32 (HCgamingCRO).
15 godina
neaktivan

Nazalost nema bios flash button.

12 godina
MatejCro kaže...

Nazalost nema bios flash button.

Ako ti se da cekati klik

11 godina

Dosla Asus CH6 iz Cyberporta na Mailboxde adresu, nemrem nac temu koja je vezana s Mailboxde-om, ako uopce postoji pa ako netko tko se sluzio tom uslugom ima dodatni savjet, slobodno neka napise.. Npr. da mozda mijenjam dostavljaca u DHL, dodatno pakiranje ili neki drugi vrag ili je po defaultu okej dostava..? Sorryte za offtopic.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 13:36 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Hvala, zanimljivo rjesenje.

No i dalje ako netko iz ZG-a ima CPU, javite se :)

13 godina

Tražim neku manju ploču od ATX formata za 3700X pa mi je zapela MSI B450M GAMING PLUS, ima li ikavih problem s njom ili ako ima koja bolja?

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | R* Club: vandal_zd | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr | XBox: VandaLpr
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Baš mora biti mATX ili može i ATX? Hebeš sve te ploče u HR kad u Njemačkoj za 900kn imaš Asus Crosshair VI Hero (ima BIOS flashback tipku između ostalog). Et, ja ću javit šta će bit s dostavom pa naručujte svi tamo, ako samnom ne bude problema.

Inače to je okej mATX ploča. Od konkurencije imaš Asus TUF B450M-PRO GAMING od 820kn..

6 godina
protjeran
VandaL.pr! kaže...

Tražim neku manju ploču od ATX formata za 3700X pa mi je zapela MSI B450M GAMING PLUS, ima li ikavih problem s njom ili ako ima koja bolja?

Dobra je onoliko koliko su tvoji zahtjevi potrebni...ako nemas neki headset od 80-tak eura navise netreba ti ni ALC1220 npr jel ga neces iskoristiti...ako ti treba usb sata portovi onda ides na 470 platformu npr..

ova doticna ploca od msi je sasvim uredu da tjera 8/16 na maksimalu,imas flash button sto je veliki plus u ovakvim sada situacijama...meni je npr msi nr1 godinama vec sto se ploca tice- je da su slampavi malo na biosim-a i servicu pri telefonu ali proizvodi su im vecinom top kvalitete,a ovaj flash button ti bome ustedi dosta glavobolje ako nemas donatorski cip prve ili druge generacije.

14 godina

Kad već spominješ zvučnu, moram komentirati da je Realtek ALC887 katastrofa za sve iole normalne sluške i zvučnike. Ta zvučna je baš samo za basic office računala i u skladu s tim i zvučnicima. Ako imaš ikakav normalan headset ili zvučnike, to će bit razočaranje. 

16 godina

šta misliš  za alc892

kradem mine iz minskog polja
6 godina
protjeran

Svaka druga dolazi sa 892 danas..ako pogledate naspram 1220 specs nisu toliko velke..ali ako ces koristiti neki senheiser od par stotina eura onda ipak zvucna i amplifier.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Kad već spominješ zvučnu, moram komentirati da je Realtek ALC887 katastrofa za sve iole normalne sluške i zvučnike. Ta zvučna je baš samo za basic office računala i u skladu s tim i zvučnicima. Ako imaš ikakav normalan headset ili zvučnike, to će bit razočaranje. 

Ja se tu apsolutno mogu sloziti.

Preporodio sam se sa zvukom pro4 vs ova x470 ploca.. Slusalice su prodihale kak treba.

17 godina
odjavljen

Kod mene ALC887 u paru sa Sony sluškama klik i 2.0 zvučnicima radi bez problema, zvuk je odličan. Imao sam prije toga i diskretnu zvučnu i meni je to u rangu placebo efekta.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

XXX vidim da je pala gtx 1070 game rock, kaj opet neki mega deal?

1 0 hvala 0
14 godina
dery kaže...

šta misliš  za alc892

Nisam probao iz prve ruke kao ALC887, ali pretpostavljam da nije puno bolje.

HCgamingCRO kaže...

Svaka druga dolazi sa 892 danas..ako pogledate naspram 1220 specs nisu toliko velke..ali ako ces koristiti neki senheiser od par stotina eura onda ipak zvucna i amplifier.

Na papiru možda, u praksi je ALC1220 početna razina onboard zvučne da imaš normalan zvuk i da može "tjerat" solidne sluške i zvučnike pa na više. Za one baš jako jeftine jeste to sve svejedno. Za sve one koje neš valjaju (oko 400 - 500kn pa na više), nisu dovoljni ti početni Realtek chipovi. Tko želi dobar zvuk i povoljnu ploču, mora uzeti onda još i externu zvučnu, kao moja iz potpisa i onda je dobar. U protivnom, gledajte u startu da matična ima dobar onbard zvuk odmah.

12 godina
mislioc kaže...

https://www.bug.hr/forum/topic/prodaja-komponente/prodaja-palit-gtx-1070-gamerock/268691.aspx

Mislim da se deda ovaj puta malo zahebo 

17 godina
odjavljen
mislioc kaže...

A onak, niš pretjerano mega dobro. Prodao GTX 1060 6gb za 1150 kn i kupio ovu za 1600kn. Nisam želio 100 kn jeftiniju pa riskirati sa izudarenom karticom, ova je stara dva mjeseca.

Makar vrijem bu pokazalo...nedam nvidiji 2300 kn za GTX 1660 TI, nek si hebu m...

ibme74 majstore di sam se zeznuo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 15:21 (XXX).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice