AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.758.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pa to i govorim, al da bi 1/2 bio koristan (čitaj na razini sadašnjih procesora), ram bi se trebao klokat na 6ghz+. Rijetko je sama memorija bn, puno češće je to IF i u ovom slučaju se 1/2 divider čini kao korak nazad. Ako bude nešto tipa 1/1.2(5), to bi bilo korisnije.

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Eto brže bolje sve stare Ryzene pobacat u smeče, izgleda da Ryzen 2/3000 ipak može potegnut do 5ghz

Tak barem šuška više izvora, dakle određeni 12/24 proc može potegnut do zelenaša.Onak logički vjerojatno je u pitanju "singlecore Turbocore", pa eto za točne detalje bumo pričekali još mjesec dana.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
rambox kaže...

Eto brže bolje sve stare Ryzene pobacat u smeče, izgleda da Ryzen 2/3000 ipak može potegnut do 5ghz

Tak barem šuška više izvora, dakle određeni 12/24 proc može potegnut do zelenaša.Onak logički vjerojatno je u pitanju "singlecore Turbocore", pa eto za točne detalje bumo pričekali još mjesec dana.

Ma kakvo smece, sad ce 1 i druga gen ic za sitnu lovu, sto ce jos vise stjerat konkurenciju u kut 

15 godina
Super odlicna vijest ako ima istine da ce i ryzeni biti 5ghz
AMD AntiBoy
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Kako odlicna vjest? A sta ces onda sapunat?

12 godina
GdjeSuBikovi kaže...

Nemoj zapocinjat to molim te, vidis da se rascistilo sve nakon nekog vremena 

15 godina
Ove sto imaju ryzen prve i druge generacije a takvih je puno
AMD AntiBoy
Moj PC  
0 7 hvala 1
16 godina

Ali ja sam tu da vas razveselim sa lažnim videjima iz zapizdina pripizdina jutuba. Samo za dredmora.Evo da ću ga navuč opet po ko zna koji put.Hahhaajaads ne ljuti se.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...

Ali ja sam tu da vas razveselim sa lažnim videjima iz zapizdina pripizdina jutuba. Samo za dredmora.Evo da ću ga navuč opet po ko zna koji put.Hahhaajaads ne ljuti se.

Jbg steta nemam rx 580 ali da imam drage volje bi napravio video i usporedio taj tvoj sa 12 prozorcica.

AMD AntiBoy
8 godina

Ma ryzen 2600 se i cjenom i performansama natjece sa i5 9400f. Oba procesora su dobar izbor. To sto bi netko zelio da ryzen 2000 bude, nadam se da ce dobit u ryzen 3000 seriji. 

A sto se tice videa za provociranje, ne treba stavljati lazne bencmarke, dovoljan ce biti recenzija novog ryzena na koji ce se danasnji 'peasanti' lako nadogradit. Ili recenzija novog intela za koji ce ti trebat nova ploca. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
GdjeSuBikovi kaže...

Onda budu njega sapunali drugi. 

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
12 godina
Valentin17 kaže...
GdjeSuBikovi kaže...

Onda budu njega sapunali drugi. 

Bitno je da ima sapunice. 

12 godina

napravio sam par benchmarka sa novim BIOSom za svoju maticnu:

Cinebench R20: 4201

AIDA64 Memory latency: 61.8ns

CPU-Z
Single: 486.6
Multi: 5169.7

Ryzen Calc Membench (Default mode, RAM Size 12000):
236.9 seconds
133.8 MB/s

memorija mi radi na 3333MHz, 14-14-14-14-28 1T

2700X sa -0.1V offsetom, XFR i PBO su upaljeni (4.190MHz all core i 4.340MHz single core boost)

moze netko drugi izvrtiti iste benchmarke usporedbe radi?

Memorija mi ide do 3466MHz sa fast timinzima ali iz nekog razloga su rezultati losiji od ovih na 3333MHz (procesor mi ne dize frekvencije do istih razina kao i sa 3333MHz - kojih 50-100MHz je sporiji)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2019 12:50 (Fanu).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
GdjeSuBikovi kaže...

A sto se tice videa za provociranje, ne treba stavljati laznnovog i

Nisu lažni, realni su jer je riza oc max i dobar ram ima.  Evo test rama da se vidi šta bi moglo biti kad se upari sa ramom na 4ghz plus sve ostalo ufff.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2019 14:18 (dery).
11 godina

Bokte dragi, drzis se videja ko pijan plota. Logika kaze da za CPU bound igre 2600 nemre bit jak kao i5-8600K ili i5-9600K. Sam AMD je pri launchu nesjecam se prvog ili drugog Ryzena izjavio da kaskaju za IPC-om Skylakea. Znaci igra koju si prijemalo linkao je izgleda jako GPU bound, iako je testirana na FHD rezi. Sve graficke postavke su bile stavljene na ultra, GPU iskoristenje jako visoko pri 95+%. 

Ne treba spamat temu s videjima svaki put kad je Ryzen uz bok Intela, to zbilja vuce na fanboy stranu. Strpi se do izlaska Zen2 pa linkaj videje kolko hoces, ovo kaj stavljas smo vidjeli 100 puta vec u ovom ili onom obliku.

15 godina
protjeran
Fanu kaže...

napravio sam par benchmarka sa novim BIOSom za svoju maticnu:

Cinebench R20: 4201

AIDA64 Memory latency: 61.8ns

CPU-Z
Single: 486.6
Multi: 5169.7

Ryzen Calc Membench (Default mode, RAM Size 12000):
236.9 seconds
133.8 MB/s

memorija mi radi na 3333MHz, 14-14-14-14-28 1T

2700X sa -0.1V offsetom, XFR i PBO su upaljeni (4.190MHz all core i 4.340MHz single core boost)

moze netko drugi izvrtiti iste benchmarke usporedbe radi?

Single core rezultat iz CPU-Z-a ti se ne poklapa sa 4340mhz single core turbom nego je to otprilike 4.2ghz.

Zapravo ono sta AMD deklarira kao max boost nije maksimalni sustained single core boost, koji je nizi od toga, nego maksimalni takt koji neka jezgra postigne na djelic sekunde. Po meni cisti marketisnki trik...

15 godina
protjeran
dery kaže...
GdjeSuBikovi kaže...

A sto se tice videa za provociranje, ne treba stavljati laznnovog i

Nisu lažni, realni su jer je riza oc max i dobar ram ima.  Evo test rama da se vidi šta bi moglo biti kad se upari sa ramom na 4ghz plus sve ostalo ufff.

Sta je tu realno kad je sansa da ces obicni 2600 dignut na 4.2ghz slaba, vidis da na forumu imamo sve vise nesretnika sa 3.9ghz.

9600K je s druge strane tako rec na stocku i ima jos lufta dosta...

14 godina

Pozdrav.

Zanima me da li će ASUS A320M-K Prime prepoznati Ryzen 3 2200G, ako je na njoj starija verzija BIOS-a tj. da li mogu sa procesorom pristupiti flešanju na noviju verziju, ili je potreban stariji CPU? 

edit: Nova matična se uzima, 3203 verzija ili novije, pitam ove u prodaji, Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2019 23:59 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Nece...ako je starija verzija biosa, nece ti prepoznati cpu, znaci, moras imati neki stariji am4 procesor, pa flesati bios, i tek onda ubaciti 2200....

Doduse, sve ploce do sada bi trebale biti dovoljno nove da imaju noviju verziju biosa, ali....provjeri. Ako kupujes u trgovini, pogledaj kutiju, mora imati naljepnicu ryzen 2000 ready, ako uzimas rabljenu, prvo pitaj koja verzija biosa je na njoj, pa pogledaj na sluzbenim stranicama koje procesore ta verzija podrzava.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2019 23:58 (Damir22).
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
Preporučio bih ti da nadodaš još nešto sitno novaca ako ti ne igra ulogu i uzmeš b350 ploču koje idu za 500kn sa 4 slota za ram tako da možeš i kasnije nadodati još pošto si vjerojatno na 2x4gb, te ćeš moći nekad u budućnosti nadograditi na zen2/zen2+, tojest staviti jači apu, a320 ploče neće imati podršku za nove procesore
Baci neku ponudu za bilo kakav ssd i 8gb ddr4 rama
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2019 1:16 (petarjukic).
16 godina
neaktivan
Možda neće imat podršku za 16 jezgreni model. Ali ne vidim razloga da nema podršku na a320 matičnama za nove APU modele koji će doć. Jer 3200g zen+ i 4200g zen2 i dalje imaju podršku na am4 soketu.
12 godina
ranko091 kaže...
Možda neće imat podršku za 16 jezgreni model. Ali ne vidim razloga da nema podršku na a320 matičnama za nove APU modele koji će doć. Jer 3200g zen+ i 4200g zen2 i dalje imaju podršku na am4 soketu.

Asrock je nedavno objavio da nece napravit podrsku za zen2 na a320 maticnama, vjerovatno ce ostali isto ici tim smjerom...

15 godina
odjavljen
Da ali novi apu su na 12 nm tako da oni ce biti.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2019 9:51 (Patrick_cro).
12 godina

Sta su se predomislili onda ili ? Asrock je tocno prije 5 dana objavio da nece bit support na a320, i sad kao hoce ? 

17 godina
Ma dobit ce sve maticne support jer je I prije najavljeno da do 2020 ce biti support na svim am4 platformama za nove ryzen procesore
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina

Tako je, bas sam htio pitati, zar nije to amd-ov diktat da svi chipseti do 2020 moraju podrzavati sve am4 procesore?

Doduse, vjerovatno ce koristenje nekog jaceg procesora na a320 ploci biti jako ograniceno, ali, radit ce...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemamo Epyc temu, al kako je sve to ZEN po generacijama može i ovdje - jeste vidjeli glasine za ZEN3 i nadalje?

2U server s npr. 512 vCPU-a... 

Bilo bi dobro za sve da Intel odgovori tek kad se AMD nagrabi market sharea i podeblja R&D budžet...

Welcome my son...
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2019 10:36 (zv'jer2).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Damir22 kaže...

Tako je, bas sam htio pitati, zar nije to amd-ov diktat da svi chipseti do 2020 moraju podrzavati sve am4 procesore?

Doduse, vjerovatno ce koristenje nekog jaceg procesora na a320 ploci biti jako ograniceno, ali, radit ce...

Na A320 bi stavio samo neki APU, sve preko toga je "riskantno". 

15 godina

Pozdrav, zamijenio matičnu, s Asrock B40 Gaming K4 Fatal1ty sam prešao na Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming...

koji je nekakav "safe mode" za OC Ryzena 2600 na okruglih 4.0 GHz?

Vcore do 1.33 ?,a Vsoc ? (ne znam ni jel ga nova matična ima relativno ili izričito navedenog u UEFIu?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice