AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.736.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mislioc kaže...

Ima tu na forumu dosta Ryzena i Intela svih modela, a mi tu linkamo neke you toube kanale sumnjivih rezultata i namještenih benchova.

Da evo ja sam se malo potrudio i nasao ryzena 2600x kolkoanog na 4.0ghz i 4.2ghz  sa gtx 1070ti klokanom gdje je radio benchmark far cry new dawn pa evo malo rezultata uzivaj 

AMD AntiBoy
9 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_s_zen_2_cpu_samples_reportedly_run_at_around_4_5ghz_generally/1

4.5+ od šale.

die size nebitan? oces rec da je intel skup radi boljih performansi?? haha ne.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
mislioc kaže...

Ima tu na forumu dosta Ryzena i Intela svih modela, a mi tu linkamo neke you toube kanale sumnjivih rezultata i namještenih benchova.

Da evo ja sam se malo potrudio i nasao ryzena 2600x kolkoanog na 4.0ghz i 4.2ghz  sa gtx 1070ti klokanom gdje je radio benchmark far cry new dawn pa evo malo rezultata uzivaj 

pa imate covjeka od nedavno tu na forumu koji ima oba proca, i ima nekakvu usporedbu

pa ga cimnite da napravi jos koji test osim ovoga 

15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_s_zen_2_cpu_samples_reportedly_run_at_around_4_5ghz_generally/1

4.5+ od šale.

Stvarno ne kuzis da kupac gleda performanse i da ga se ne tice to koliko je nesto proizvodjacu bilo skupo za proizvest?

Ovo nije ni elementarna ekonomija, ovo je i djeci u vrticu jasno, prodaju se performanse, die size je problem proizvodjaca...

Naravno da je skup radi boljih performansi lol... Ljudi vide da je amd puno jeftiniji al odluce se za intel jer im je proizvodnja skuplja? Pa sta ti pricas? Ovo nema veze s pameti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2019 17:28 (ansha).
15 godina
protjeran

Da ne pricam da stalno spominjes die size a mislis na yield. 9900K ima manji die od 1700/2700 Ryzena iako ima i gpu!

A zaboravih da kod Ryzena quad i hexa cpu-ovi imaju isti die size kao 8/16 tj. veci su od 9900K.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2019 18:14 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
ansha kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

4.5+ od šale.

Stvarno ne kuzis da kupac gleda performanse i da ga se ne tice to koliko je nesto proizvodjacu bilo skupo za proizvest?

Ovo nije ni elementarna ekonomija, ovo je i djeci u vrticu jasno, prodaju se performanse, die size je problem proizvodjaca...

Naravno da je skup radi boljih performansi lol... Ljudi vide da je amd puno jeftiniji al odluce se za intel jer im je proizvodnja skuplja? Pa sta ti pricas? Ovo nema veze s pameti...

upravo to, osobno sam takav kupac, zaboli me brand name i tko ima kakve troskove marketing i slicne budalastine, jedino mjerilo je broj fpsa u igrama, i da je sto veci, bez obzira koliko sta kosta

svake 3-4 godine kupujem potpuno novo kompletno racunalo od nule

pogledam koji proc i koja grafika daju najvise FPS, i to kupim, cijena me ne zanima, ostale komponente kupujem iskljucivo na temelju estetike, CPU i GPU su dvije stvari gdje me ne zanimaju nikakvi kompromisi i hocu najvise fpsa

isto tako ne zanima me, cekaj sad ce ova nova generacija ili ova nova arhitektura i slicno. na taj dan kada se odlucim kupiti, sto je od CPU i GPU najbolje, to kupim

9 godina
ne, ne mislim na yield nego na die size bi sam uvjeren da je ryzen die manji od kafe.

fali san sad gledam ryzen 213mm2 a kafa 149mm2.

sad mi je još manje jasno zašto je intel toliko skup.
16 godina
dabar_solta_V2 kaže...

4.5+ od šale.

Ako bude R5 3600x turbo na 4.8ghz znači da bi običan 3600 mogo oc sve jezgre oko 4.6ghz tu negdje. Stoga ima da prožvače u igrama 9900k, a u drugim stvarima da ga sapuna debelom pjenom. Sve to za 300$ zvuči neobično ali zašto ne više je i vrijeme. Ma i 300$ je puno za procesor te klase, toliko bi trebala koštat top klasa.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2019 19:21 (dery).
17 godina
neaktivan

BF 5, rezolucija 3440x1440 fps 60, detalji svi na ultra. Kao film 

CPU 1950x 4.0ghz, GPU 2080TI OC Strix

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2019 19:54 (crash11).
Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina
protjeran
crash11 kaže...

Za 60fps lock ga slobodno mozes spustit na 2ghz...

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
crash11 kaže...

Za 60fps lock ga slobodno mozes spustit na 2ghz...

Nema potrebe neka radi :) 

15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
ne, ne mislim na yield nego na die size bi sam uvjeren da je ryzen die manji od kafe.

Zasto je skup? Zato sta su ljudi jos uvijek spremni platit puno vise za intel, tomu je tako iz vise razloga...

Amd jos uvijek prati stigma Buldozer faila, imaju imidz budget alternative, procesora koji kupuju oni koji nemaju para. 

To ce ostat sve dok ne prestignu intel u performansama a ne samo perf/$...

17 godina
odjavljen

Athlon FX 64 je bio prestigao Pentium 4, prvi uveo 64 bita, podršku za ddr 400, kasnije prvi uveo dvije jezgre...ali šipak. Stigma je svejedno ostala.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
dabar_solta_V2 kaže...

Kaj opet zaboravljaš,pa to je več sve raspravljeno Intel je u proizvodnji znatno skuplji+dodatni harač reda radi.Detalji su na dolnjim linkovima, ili ukratko Monolitni Intel CPU vs zaljepljeni Ryzen ili Epyc CPU.

Eto još malo pokoji mjesec, i stiže novija verzija "Ryzen ljepila" pa čekamo komentare Intela.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=243&jumpto=5777865&sort=asc&view=flat

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=321&jumpto=5890217&sort=asc&view=flat

https://www.techpowerup.com/235092/intel-says-amd-epyc-processors-glued-together-in-official-slide-deck

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
12 godina
rambox kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Kaj opet zaboravljaš,pa to je več sve raspravljeno Intel je u proizvodnji znatno skuplji+dodatni harač reda radi.Detalji su na dolnjim linkovima, ili ukratko Monolitni Intel CPU vs zaljepljeni Ryzen ili Epyc CPU.

Eto još malo pokoji mjesec, i stiže novija verzija "Ryzen ljepila" pa čekamo komentare Intela.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=243&jumpto=5777865&sort=asc&view=flat

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=321&jumpto=5890217&sort=asc&view=flat

https://www.techpowerup.com/235092/intel-says-amd-epyc-processors-glued-together-in-official-slide-deck

Ne kuzim u cem je fora sa ljepilom, danas je ljepilo toliko zastupljeno da bolje spaja nekakve materijale od tipa varenja...

13 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...
rambox kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Ne kuzim u cem je fora sa ljepilom, danas je ljepilo toliko zastupljeno da bolje spaja nekakve materijale od tipa varenja...

Nema fore, nešto je Intel kenjao po tom "ljepilu" u jednoj svojoj prezentaciji i predstavljao kao inferiorno rješenje, no na kraju su i oni prešli na "ljepilo". Prljavi igraju prljavo...

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
16 godina

Eto sa Intela i5 4570 i starog socketa 1150 koje sam nabavio 2014. godine prelazim na AMD Ryzen 5 2600 popis cijele konfe koje sam kupio za zamjenu ću priložit u slikama, sad me živo zanima kolika će to biti razlika u igrama i da li će je biti. Slike svih kupljenih komponenti su ovdje.

Moj PC  
9 0 hvala 0
9 godina
Ansha je odlicno "ubo" u srz problema.....

Intel je uvijek bio "premium", amd je bio "buget"......

Od prapovjesti, x86 procesora i x87 koprocesora, intel je oduvijek forsiran kao premium choice za ozbiljne korisnike, s velikim potrebama i voljom da to i plate...

Ostali su furali amd sx i dx varijante.... I ludo se naigrali....

Neznam postoje li kakvi benchmarci iz tih vremena, bilo bi ih zanimljivo vidjeti, ali quake je bolje radio na intelu ;)

I sve dok amd ne ponudi visoku cijenu/visoke performanse, bit ce smatran "sirotinja editionom", dok ce intel sa svojom filozofijom "ok performanse po suludoj cijeni" uvijek biti vise cijenjen. Bez obzira sto stvarno nudio i koliko to bilo stvarno bolje od amd-a.....

Meni je svejedno, ryzen je konacno amd s kojim sam zadovoljan, uz.minimum ulozenog novca....
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2019 22:38 (Damir22).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Eto sa Intela i5 4570 i starog socketa 1150 koje sam nabavio 2014. godine prelazim na AMD Ryzen 5 2600 popis cijele konfe koje sam kupio za zamjenu ću priložit u slikama, sad me živo zanima kolika će to biti razlika u igrama i da li će je biti. Slike svih kupljenih komponenti su ovdje.

bit ce razlike naravno,pogotovo BFV ko nebo i zemlja

sa i5 4xxx nije igrivo

ja presao sa i7 2600 na R5 2600 konfu

a najbolji jaran sa i5 4670K na R5 2600

razlika je ogromna u multiplayer igrama i sve sljaka kako treba,nema se sta pricat za te novce je R5 2600 best buy

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
16 godina
mersimh kaže...
MasterOfDisaster kaže...

bit ce razlike naravno,pogotovo BFV ko nebo i zemlja

sa i5 4xxx nije igrivo

ja presao sa i7 2600 na R5 2600 konfu

a najbolji jaran sa i5 4670K na R5 2600

razlika je ogromna u multiplayer igrama i sve sljaka kako treba,nema se sta pricat za te novce je R5 2600 best buy

Pa da, mislim da bi se to fino trebalo uklopiti na relativno svježom RTX 2060. Ne znam da li se Ryzen 5 2600 isplati clockat, jer većinom je to razlika par FPS (barem koliko sam vidio u raznim testiranjima), a izaziva veći napor za ploču i proc. Makar sam, koliko mislim kupio isto dobar CPU cooler BE QUIET Shadow Rock Slim koji bi trebao odlično hladiti proc (i clockan) i k tome tiho

13 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Pa da, mislim da bi se to fino trebalo uklopiti na relativno svježom RTX 2060. Ne znam da li se Ryzen 5 2600 isplati clockat, jer većinom je to razlika par FPS (barem koliko sam vidio u raznim testiranjima), a izaziva veći napor za ploču i proc. Makar sam, koliko mislim kupio isto dobar CPU cooler BE QUIET Shadow Rock Slim koji bi trebao odlično hladiti proc (i clockan) i k tome tiho

pa ovisi kakav primjerak dobijes ja sam na 1.25v na 4Ghz a jaran na 1.29v

ne vidim tu neki problem

a sto se tice hladjenja,nije potrebno nista pretjerano jako, ja imam jeftini freezer 33 i u igrama je procesor na 50c u rendanju 58

Digni na 4ghz,memoriju na 3200 i to je to nemas peglanja nikakvog

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2019 23:22 (mersimh).
16 godina
mersimh kaže...
MasterOfDisaster kaže...

pa ovisi kakav primjerak dobijes ja sam na 1.25v na 4Ghz a jaran na 1.29v

ne vidim tu neki problem

a sto se tice hladjenja,nije potrebno nista pretjerano jako, ja imam jeftini freezer 33 i u igrama je procesor na 50c u rendanju 58

Digni na 4ghz,memoriju na 3200 i to je to nemas peglanja nikakvog

Memoriju sam kupio 3200, a nikada iskreno nisam ni clockao proc, pitanje dali si to (overclockiranje) radio u biosu ili pomoću AMD software-a?

I još jedno vrlo vjerojatno glupo pitanje Ryzen 5 2600 radi na 3,9 Ghz na punom opterećenju ili se varam? Ako se ne varam, to znači ako bi ga clockao na 4 Ghz zapravo bi ga clockao za 100 Mhz. Ispravi se slobodno ako sam u krivu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2019 23:42 (MasterOfDisaster).
14 godina

Javi kad sastaviš i isprobaš ali moraš bit zadovoljan jer imaš osjetno moćniji CPU nego prije i gaming će ti sad bit super .

14 godina
MasterOfDisaster kaže...

Zašto si ti kupio odvojene module po 8 GB, a ne kit od 2x 8 GB?

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
15 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Jedini moguci problem s time je sta je u kitu malo jeftinije...

14 godina
ansha kaže...

Ja sam poslao mail GSkillu u vezi toga, moguće je da pravi quad channel kit postiže bolje rezultate od dva dual channel kita, tvoj primjer.

ps. cijena je manje bitna, nije to neka prevelika razlika.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
15 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

Ja sam poslao mail GSkillu u vezi toga, moguće je da pravi quad channel kit postiže bolje rezultate od dva dual channel kita, tvoj primjer.

ps. cijena je manje bitna, nije to neka prevelika razlika.

Kako je to moj primjer? Bas sam neki dan citao na redditu kako se tip zali da ne moze preko 3ghz sa Flare X quad kitom. Sta ti stvarno mislis da oni biraju i testiraju kitove da bolje rade zajedno? Nema nikakvog razloga ocekivat da ce kit radit bolje od odvojenih identicnih modula...

16 godina
Valentin17 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Zato što u Linksu nisu imali na lageru ram kit od 3000 Mhz pa na više, pa sam uzeo zasebno (identični su), malo skuplje ali pošto nisam iz ZG nije mi se dalo ići u drugu trgovinu pa sam tu uzeo ovako zasebno.

16 godina
MasterOfDisaster kaže...

Napajanje promjeni u ovo uštedio si 300kn,  izvrsno napajanje nećujno, hladno,  meni več 5 god udara u kompu.Ustvari htio sam reči nešto jeftinije ti je dovoljno za rizu i taj gpu.Imao sam CM i nisam bio zadovoljan.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2019 10:56 (dery).
16 godina
dery kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Napajanje promjeni u ovo uštedio si 300kn,  izvrsno napajanje nećujno, hladno,  meni več 5 god udara u kompu.Ustvari htio sam reči nešto jeftinije ti je dovoljno za rizu i taj gpu.Imao sam CM i nisam bio zadovoljan.

Znači, već sam kupio sve te komponente, a drugo vidi pod MojPC ja već imam LC POWER GP3 650W napajanje od 2014. godine i sada mi se već lagano čuju ležajevi u ventilatoru i zato sam uzeo ovo novo napajanje koje je bolje i trebalo bi biti tiše i dok je u idle modu ventilator od napajanja ne radi - to mi se sviđa.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice