AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.744.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

"Zna se da ovdje performanse procesora prije svega gledamo kroz performanse u igrama, tako da ne treba puno objasniavat sta je problem s tom izjavom." Ti Ansha ko normalni forumaš ne bi trebao davati ovakve glupe izjave u stilu onih specijalaca koji beru kartone ko naši ministri afere. Nije ti to baš primjereno.

13 godina
protjeran
Da su ljudi ovdje na sekundu objektivni i iskreni slozili bi se sa anshom bez puno mudrovanja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2019 20:38 (war3_tft).
11 godina

dery

Nije dobar taj video koji si screenshoto, sve grafove izvlace boga od pitaj di, jako slab izvor.. Gledaj radje Testing Games, Hardware Unboxed, Gamers Nexus, Digital Foundry nesto sto je provjereno.. Meni osobna je najbolja usporedba u realnom vremenu i sa frame timeovima sto radi prvi od navedenih kanala..

9 godina
Ovo jos traje? ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

https://wccftech.com/amd-radeon-vii-ryzen-7-2700x-gold-edition-are-now-available/

Jedino loše je kod tog 2700x gold editiona kaj nisu barem 100mhz podigli takt da dobijemo barem 20% veće performanse.

Ali sve u svemu impresivan bundle.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2019 21:12 (mislioc).

3 0 hvala 0
9 godina
Jednako besmisleno kao i bilo koji anniversary paket bilo cega....

Ili jednako smisleno, ovisi kako gledas.....

Ali, ne shippaju u jrvatsku, valjda kuze da se ovdje slavi samo... neke druge obljetnice.... ;)
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

"Zna se da ovdje performanse procesora prije svega gledamo kroz performanse u igrama, tako da ne treba puno objasniavat sta je problem s tom izjavom." Ti Ansha ko normalni forumaš ne bi trebao davati ovakve glupe izjave u stilu onih specijalaca koji beru kartone ko naši ministri afere. Nije ti to baš primjereno.

To je gola cinjenica, ili smo svi poceli renderat?

11 godina
mislioc kaže...

https://wccftech.com/amd-radeon-vii-ryzen-7-2700x-gold-edition-are-now-available/

Jedino loše je kod tog 2700x gold editiona kaj nisu barem 100mhz podigli takt da dobijemo barem 20% veće performanse.

Ali sve u svemu impresivan bundle.

Sto je tu tocno impresivno? World War Z i Tom Clancy’s The Division® 2 Gold Edition za dzabe za 50. obljetnicu? Meni to izgleda kao klasican AMD bundle. Pohvalno, ali po meni nista impresivno. Ovo sa potpisom Lise Su na procu je meni malo smjesno, al oke. Nekom ce bit fora. Dobra stvar je sto nude te 2 igre za prakticki bilokoji noviji AMD proizvod: https://www.mindfactory.de/Highlights/AMD_50_Geburtstag_Game_Bundle/animation/true Crosshair VI Hero kae bila za 130 eura u Mindfactoryu jucer je meni impresivno :)

9 godina

danas stvarno svaka budala može renderat u razumnoj brzini, fala amd?!
mislin da može i glupi winrar sve zakucat..  više od toga mi ni ne treba xD

13 godina
ansha kaže...
dery kaže...
ansha kaže...
dery kaže...

Tvoja izjava je bila:"Jadnićak R5 3600  4.5ghz će ga vrtit bolje nego 8700k  5ghz. Bez obzira kako bude vrtio igre bit će monstrum nasuprot bilo kojeg 6/12 jezgrenog intela."

FTFY

Mislim da je nadmašio sam sebe. Trebao je još dodati da će sve na forumu počastit janjetinom.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
16 godina
ansha kaže...
itomic009 kaže...

To je gola cinjenica, ili smo svi poceli renderat?

Tih renderaša ima koliko i ovih sa 144hz monitorima..

(G)jokaCRO ingame
12 godina

Normala, govore 144fps ovo ono, a 99% vremena provode na forumu... Zato lijepo ak nemam 144fpsa, gsync radi svoje ( sad cekam da se dezurni intelovci jave da je gsync sranje koje neradi na freesync monitorima i da je 144fpsa bolje, ak ne to uvijek ce smislis nesto drugo  )

13 godina
protjeran
red_bull kaže...

Uz pojeftinjenje 144hz monitora danas se vec dovoljno velik broj ekipe sa high rr monitorima valjda utrostrucio. Cak na ovom forumu koji nije nikakvo mjerilo se vidi taj ociti porast. 

hahhaajaads kaže...

Normala, govore 144fps ovo ono, a 99% vremena provode na forumu... Zato lijepo ak nemam 144fpsa, gsync radi svoje

G-sync je odlicna stvar, al nije nikakva carobna tehnologija koja moze sprijeciti FPS dropove i opcenito niski FPS. Zato se u takvim scenarijima zna sto se kupuje i tko je tata. 

12 godina
war3_tft kaže...
red_bull kaže...

Uz pojeftinjenje 144hz monitora danas se vec dovoljno velik broj ekipe sa high rr monitorima valjda utrostrucio. Cak na ovom forumu koji nije nikakvo mjerilo se vidi taj ociti porast. 

hahhaajaads kaže...

Normala, govore 144fps ovo ono, a 99% vremena provode na forumu... Zato lijepo ak nemam 144fpsa, gsync radi svoje

G-sync je odlicna stvar, al nije nikakva carobna tehnologija koja moze sprijeciti FPS dropove i opcenito niski FPS. Zato se u takvim scenarijima zna sto se kupuje i tko je tata. 

Nisam doslovno mislio na 60 i ispod fpsa gdje i sam gsync onda ne radi na nekim monitorima, nego recimo 100-120 fpsa, ukljucen gsync i igra leti kao da si na 144fpsa. U Rustu najvise pomaze jer je igra neoptimizirana do bola (na low/high postavkama ljudi se sa najjacim konfama igraju ispod 120fpsa). Meni je recimo fps od 60 pa do 100 (sve ovisi na kojoj se strani mape nalazim) i sa prijasnjim monitorom sam imao zesce probleme sto se tice fluidnog igranja ( imao sam preko 60 fpsa ali kao da igram na 30-40 i to mi je unistavalo sam aim), sa ukljucenim gsyncom je sve postalo glatko cak i ispod 60 fpsa i vec 5mj nemam tih problema... Savjetujem ti da posudis steam acc od nekog sa rustom, i probaj igrat fluidno sa svojom konfom (na vjerovatno najvecem rust serveru sa 300 ljudi i ogromnom mapom, probaj iskljucit pa onda ukljucit gsync da vidis preporoda).

13 godina
protjeran
Tko kaze da mu igra izgleda fluidno na 60 fps-a (jos pogotovo netko tko duze vrijeme koristi 144hz monitor) ili laze ili nije niti trebao uzimati high rr monitor kad ne vidi nikakvu razliku...
11 godina

Ha cuj, s druge strane imas ekipe koja ima 60-75fps lock pa naguzi ove sa 144Hz monitorima u multiplayer igrama, dzabe im fluidnost..

Isto tak prednost u igri moze dati i ultrawide monitor i to u dosta kompetitivnih igara puno vecu prednost, nego 144fps po meni.

Eh sad, ultrawide, 144Hz, proc za to, grafa za to, puno je to para.. Nadajmo se da ce se situacija poboljsati s Ryzenom 3000 i Navijem :)

13 godina
protjeran
Sa ryzenom 2 definitivno, al sa Navijem sumnjam. Po trenutnim glasinama to ce biti nekakve mid range kartice.
15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Ha cuj, s druge strane imas ekipe koja ima 60-75fps lock pa naguzi ove sa 144Hz monitorima u multiplayer igrama, dzabe im fluidnost..

Isto tak prednost u igri moze dati i ultrawide monitor i to u dosta kompetitivnih igara puno vecu prednost, nego 144fps po meni.

Eh sad, ultrawide, 144Hz, proc za to, grafa za to, puno je to para.. Nadajmo se da ce se situacija poboljsati s Ryzenom 3000 i Navijem :)

Nema smisla usporedjivat skill igraca, isti igrac ce biti malo bolji na 144hz monitoru i to je cinjenica.

Ako je ultrawide prednost (ako?), to se lako rijesi sa custom rezolucijom. Sluzbeni forumski 31.5" AOC se onda pretvori u 30" ultrawide sta nije lose...

11 godina

U pucacinama kao Pubg, CS:GO, Fortnite, BF1.. UW daje prednost da nekog vidis dok oni tebe ne vide. U npr. Dota2 slicno mos vidjet nekog, izbjec spellove, bolji map awarness.

Naravno da ce isti igrac biti bolji na 144Hz, to nisam osporio. Nezz kak bi CRU funkcionirao na AOCu, mozda je malo prespor monitor za kompetitivne igre, vise za izvalit se i igrat s daljine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 11:47 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen

A i nije neka fora imati crne rubove kod takve custom rezolucije.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
The_Fichek kaže...

dery

Nije dobar taj video koji si screenshoto, sve grafove izvlace boga od pitaj di, jako slab izvor.. Gledaj radje Testing Games, Hardware Unboxed, Gamers Nexus, Digital Foundry nesto sto je provjereno.. Meni osobna je najbolja usporedba u realnom vremenu i sa frame timeovima sto radi prvi od navedenih kanala..

Slično je i tu. Sad kako bi moglo biti sa našim novim sapunatorom intela može se pretpostaviti po tome.

kradem mine iz minskog polja
11 godina

Ja sam mislio prvenstveno s obzirom na i5-8600K u onom videju, a ne razlika naspram 1600. U onom videju, tj. screenshotu je i5-8600K 5Ghz trebao biti brzi ili 2600 sporiji. Mozda se i varam, to je samo jedna igra, neda mise usporedjivati s ostalima samo za BF1, al znam da ta stranica, tj. kanal nije bas najrelevantniji..

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 12:21 (The_Fichek).
9 godina
ranko091 kaže...
mislioc kaže...
XXX kaže...

Pa nie ti vljda problem dati 2500 kn za polovni? Kaj ne vrijedi toliko?

Za razliku koju je Ryzen 7 1700 korisnik popušio u godini dana ako gledamo da ga sada prodaje na njuški i dobije oko 800-900kn, čak niti i9 9900k ne zvuči kao loša kupnja.

ako misliš čuvat novac u tehnologiji  gadno si fulao. kupi si zlato i dionice. investiraj u nekretninu.

U vrijeme Intelove dominacije i 4/8 se čak i moglo čuvat

13 godina

dery

Ima  tu friški video 9400f vs r5 2600x 

U globalu u nekima Intel u nekima Ryzen bolji. Zaključak na kraju testa je da su podjednaki u gamingu.

Ryzen je 4.2ghz sa ddr4 3400memorijom

Intel ddr4 2666mhz i 3400mhz memorijom.

Sad možemo izračunat cijenu jedne i druge platforme pa zaključimo šta je best buy. Eto izračunajte pa javite.

Jedino je šteta šta nije testirao Ryzen na 4.0ghz sa nekom 3000mhz memorijom koja je puno dostupnija.

Kaže for me its all about 1%low where Ryzen was much more consistent.

Sad jedino neznam kako rade ove memorije koje nisu b-die na Ryzen na tih 3400mhz. Ako ima netko tu na forumu da vozi neku cijenovno ok memoriju na 3400mhz na Ryzenu neka javi pa da ovi koji kupuju Ryzene znaju kombo za dobit ovakve performanse.

Na ovom videu izgleda kao da brzina same memorije na Ryzenu i nije toliko bitna. Jbg na tom jubitou više neznaš tko koga gađa.

Ako je to stvarno tako onda je Ryzen ipak puno bolja kupnja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 14:57 (mislioc).

0 0 hvala 0
9 godina
XXX kaže...
ansha kaže...
XXX kaže...

Znaš li koliko mi je trebalo da se priviknem na 30 fpsa? Tjedan dana.

Za tjedan dana bi se naviknuo i na neigranje, dakle - bolje nista nego plejka 

U stvari sad kad sam se naviknuo na konzolu nema nazad...ide ova u prodaju uskoro ali kupuje se PS 5 prije ili poslije a bojim se da bu prije.

edit; PC skuplja prašinu od početka godine.

PS5? Znači i ti ćeš na rižu?

14 godina

Pa jasno je što je najbolje za normalne korisnike i normalne gamere. Ryzen 5 2600 + 16 GB DDR4 3200 Mhz normalne memorije i tuci. 

13 godina

Jel ima tko iskustva sa ovom MSI b450 Tomahawk. Kakva je po pitanju podržanih memorija i overclocka. 

Gledam tu kombo na nabavi ta ploča R5 2600 i oni G-skill Aegis 2800kn.

1 0 hvala 0
12 godina
mislioc kaže...

Jel ima tko iskustva sa ovom MSI b450 Tomahawk. Kakva je po pitanju podržanih memorija i overclocka. 

Gledam tu kombo na nabavi ta ploča R5 2600 i oni G-skill Aegis 2800kn.

Ak se ne varam, najbolja b450 ploca. 2 frenda ju imaju sa r5 2600 I 2x8 aegisom, radi na 2933mhz. Jedan drzi 3200mhz 1.36v, drugi je stegnuo latencije...  Edit: vjerovatno moze xmp i na 3000, ali njima se neda azurirat bios 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 15:39 (hahhaajaads).
17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Pa jasno je što je najbolje za normalne korisnike i normalne gamere. Ryzen 5 2600 + 16 GB DDR4 3200 Mhz normalne memorije i tuci. 

i5 9400f je jednako tako dobra ili čak bolja opcija. Nema greške ni sa jednim.

System: Windows 10 Pro Intel i5 9400F turbo boost 3.9Ghz Asus ROG Strix Z390-F Gaming AMD Ryzen 5 2600x OC 4.2Ghz Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING GeForce RTX 2080 8Gb 16Gb RAM 3200Mhz

15 godina
protjeran
dery kaže...
The_Fichek kaže...

dery

Slično je i tu. Sad kako bi moglo biti sa našim novim sapunatorom intela može se pretpostaviti po tome.

Sad iz toga sta si linkao ispada da Riza ipak nuzno treba skupi B-die 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice