AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.735
|
čitano: 6.684.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dreadmoore kaže...
Kant kaže...

Drugacija je vibra u kuci, mirisi...

Pas sretno laje, zena s veseljem kuha...

Sve je nekako drugacije, sretno, okupano vedrim bojama!

Dobar downgrade ako mene pitas a opet sve ovisi zasto je pc-u namjena ako je za CB onda je pun pogodak 

Baratas izrazima jer eto pretpostavio si da svi koji naprave deal su se zahebali.. 

A recimo nije ti palo na pamet da kolega ima 4k monitor te apsolutno nikakvu ulogu niti prevagu nema taj i7 6700k vec sam Ryzen igra prevagu nasprem navedenoga jer sve ostalo radi bolje.

Pri tome je kolega vrlo vjerojatno zaradio pinku..

15 godina
protjeran
toxic kaže...

Baratas izrazima jer eto pretpostavio si da svi koji naprave deal su se zahebali.. 

A recimo nije ti palo na pamet da kolega ima 4k monitor te apsolutno nikakvu ulogu niti prevagu nema taj i7 6700k vec sam Ryzen igra prevagu nasprem navedenoga jer sve ostalo radi bolje.

Lol, sta to kod prosjecnog korisnika, youtube? 

13 godina
neaktivan
Istog onog "prosječnog korisnika" koji fura 1080Ti na 1080p monitoru i osjeti manjak od 6 fps na njih 150 i prema tome je "downgrade"? :D
15 godina

Pa eto i ti igras na 4k rezi sad nam reci jeli ti bilo dobro sto si zamjenio 3770k i hoces reci da si dobio boost

13 godina
protjeran
Samo sto manjak zna biti 20-25 fps-a i to u domeni do 144hz...
13 godina
neaktivan
Onda je prosječnom korisniku sa gtx 1080Ti i 144hz monitorom srušen svijet
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Hm mm... 

Mislim da mi je nesto vrisnulo... 

Ploca ili Ryzen 

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zbilja si brz. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bolje prije nego kasnije 😂

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Uzimao si novo ili rabljeno? Koja ploca?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

lako za plocu, mene stra sto ce ako mu sad zena zatruje ono sto kuha...

ja jucer u konzum, veli blagajnica da mi nema vratit kunu i dvajs lipa, velim ja: neka, eto vam za ryzen...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 7:24 (Gorstak79).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Lol, sta to kod prosjecnog korisnika, youtube? 

al ovo mi polagano ide na racku na ovom forumu.

Nisu svi prosjecni korisnici dajte gledajte malo dalje od svog nosa.

Dakle za gaming je bitno par fpsa a za neku radnju koju Ryzen radi bolje i brze to nije vazno?

15 godina
protjeran
toxic kaže...
Dakle za gaming je bitno par fpsa a za neku radnju koju Ryzen radi bolje i brze to nije vazno?

Znamo i ja i ti da ovdje 99% ljudi performanse procesora gleda kroz gaming performanse, jednostavno je tako. A i nije da je ryzen brzi u svim ostalim namjenama, daleko od toga...

Sta ti to radis gdje ti je ryzen brzi nego sta bi taj i7 bio? Ajde da cujem taj bullshit scenarij posto znamo da ne rendas ;-)

17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Znamo i ja i ti da ovdje 99% ljudi performanse procesora gleda kroz gaming performanse, jednostavno je tako. A i nije da je ryzen brzi u svim ostalim namjenama, daleko od toga...

Sta ti to radis gdje ti je ryzen brzi nego sta bi taj i7 bio? Ajde da cujem taj bullshit scenarij posto znamo da ne rendas ;-)

Sto ja radim da mi je i7 brzi od Ryzena ?  Boldano - ništa ti ne znas..

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 8:28 (toxic).
15 godina
protjeran
toxic kaže...
ansha kaže...
toxic kaže...

Da rendas uzeo bi 8/16 ryzena, dakle ne rendas, ajmo Zele dalje...

17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...
ansha kaže...
toxic kaže...

Da rendas uzeo bi 8/16 ryzena, dakle ne rendas, ajmo Zele dalje...

Nisam niti rekao da rendam samo da nista ne znas.

DAkle nisi mi odgovorio na pitanje u cemu je za mene i7 brzi od Ryzena, s obzirom da si ti mene pitao obrnuto imam legitimno pitanje takoder.

Reci cu ti ja za mene i7 nije u nicem brzi ali apsolutno nicem samo kosta vise. To je cinjenica koju mozes prihvatiti ili ne. U mojem slucaju i7 7700k ili sada i7 8700k je cisto bacanje novaca.

15 godina
protjeran
toxic kaže...

Reci cu ti ja za mene i7 nije u nicem brzi ali apsolutno nicem samo kosta vise. To je cinjenica koju mozes prihvatiti ili ne. U mojem slucaju i7 7700k ili sada i7 8700k je cisto bacanje novaca.

E pa tu se slazemo, moja poanta je bila samo to da je za vecinu da prica da je ryzen brzi u "drugim stvarima" lazan argument jednako kao i argument da je intel brzi u igrama. I jedno i drugo je istina al za vecinu potpuno nebitno.

Cijena je, s druge strane, pravi argument i slazem se da je ryzen bolja kupnja kad u pitanju nisu 144hz monitori..

17 godina
hrvooje kaže...

Usporedivo sa odvojenom Nvidia MX150 koja je usporediva sa desktop gt1030. Dvije verzije,15 i 35 tdp 

Opet si to nagural u krivu temu, Ryzen Mobile je Raven Ridge APU ili obrnuto, ne gine ti pet dana Lepoglave.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-raven-ridge-apu/249954.aspx?page=0&jumpto=5514369&sort=asc&view=flat

Zapravo i nisu dvije TDP verzije, šta je točno prema AMD tehnikalijama to piše u pravoj temi.

djigibao kaže...
Ne pisu, da li ide OC na te APU-ove?

Pa to su Mobilni Low TDP-SoC-evi,  di si ti još videl da je moguče kloknut proc na Laptopu ili Tabletu itd.

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 14:42 (rambox).
8 godina
protjeran

Meni kad prebacim svoje excelice na kucni komp. Ryzen odradi kalkulacije za 12sec a na poslovnom laptopu sa i5 6300U to traje >35sec 

Ali ne smijem uzimati nikakvo racunalo sa ryzenom ili i7 kaby jer ne odgovaraju korporacijskim standardima 

17 godina
mariolla79 kaže...

Nova, vrisnula nakon dva dana

Gigabyte AX370 Gaming 5

Sada koristim ab350M gaming 3 dok se ne rijesi reklamacija

12 godina

Tocno sam znao da je sigurno ko moja ploca

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nakon podosta zajeb**cije natjero sam xen na r5 1600 al se dešava jedna zanimljiva stvar,

i na samom serveru i na win konzoli pokazuje 16 jezgri

US server keke013#2101
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
keke13 kaže...

Nakon podosta zajeb**cije natjero sam xen na r5 1600 al se dešava jedna zanimljiva stvar,

Pa dobio si r7 umjesto r5, sreckovic!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Stjepanj kaže...

nešto u zadnje vrijeme svi dobivaju r7, da se to amd nije zajebao u većim razmjerima 

11 godina
Stjepanj kaže...
keke13 kaže...

imam još 2 kom kod sebe pa isprobam kakva je s njima situacija

EDIT: slikica

US server keke013#2101
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 14:14 (keke13).
8 godina
protjeran

daj vamo jednog 

7 godina
neaktivan
Kant kaže...
mariolla79 kaže...

Nova, vrisnula nakon dva dana

Gigabyte AX370 Gaming 5

Sada koristim ab350M gaming 3 dok se ne rijesi reklamacija

Meni isto, samo nakon 2 mjeseca. Koji simptomi, što se dogodilo? Kod mene samo vrti kodove na debugger LED-u neprestano i naizmjenično blinkaju CPU i MEM. Nakon nadogradnje i pokretanja zadnjeg RGB Fusiona komp se smrznuo i nakon reseta me to dočekalo. Ništa od clear cmosa, jedne pločice rama, druge, odspajanja napajanja, baterije, secondary biosa ne pomaže. Valjda nije CPU od reseta računala otkazao.

17 godina

Ista stvar i kod mene... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Znači,

isti procesor iz Gaming 5 radi nakon tog problema radi u toj AB350M ploči?

Ja sam sve poslao u servis jer nisam imao drugu ploču za test. Ovo je druga Gigabyteova, nakon Gaming 3, pokvarena. Ne znam više što uzeti.

Gledao sam ASRock Taichi ili Fatal1ty X370 Pro, ali i na njihovom forumu se žale na Softbrickove (ili mrtva ploča totalno)...ili kodove 46, 54 (zaboravio sam točno) na što ih samo upućuju na vraćanje ploče gdje su kupili.

Pojma nemam što uzeti.

9 godina
protjeran

Eto, za ovog covjeka je i CEO Rambox rekao da ima odlicne recenzijei da se njega treba gledat kada uspoređuje, pa pogledajmo sta je covjek rekao...

Ako video ne radi na forumu, desni klik na prozorcic videa, pa klik na otvori u novoj kartici 

Eto da odma napisem na kojoj minuti treba sta poslusati:

1. brzi rad u windowsima, otvaranje programa, surfanje itd... 23:20 minuta

2. multithread usporedbe 31:18 minuta

3. gaming usporedbe 1080p, 1440p, 4k 40:21 minuta

Tocno se vidi inferiornost ryzena cak i na 4k gamingu, veliki zaostatci u nekim naslovima, nize rezolucije necu ni spominjat...

Moj PC  
0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice