Resolution scale na 100%,Mesh na ultra i SSAO,FOV na 85 ili kako paše,ostalo off.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne znam jel ovo do tvog monitora, tj. reze, ali ako bf1 ovako izgleda, to je govno od grafike...ko neka igrica stara 20 godina...dok jos nisu znali realisticno prikazati stvari...
Nema "čišćeg"... samo "bolje se ispekao" :P Uvijek se postavljaju granice kvalitete i ide se na flagship čipove, a sve lošije, spušta se niže. Od jezgara do takta, čipovi zadovoljavaju razne kriterije i imaju stepenice po kojima se distribuiraju. Za i7 će ići čipovi koji bolje podnose HT (ili uopće), za i5 oni drugi. Ali kako to nije baš egzaktno, možeš dobiti i5 koji se bolje clocka od i7, samo zato jer nije bio stabilan za HT. Međutim, i7 s isključenim HT u pravilu će se bolje clockati, nego svaki i5. S uključenim možda ne. I za jezgre je slično. Najčešće se čipovi koji nisu dovoljno dobri za 6, ugase na 4 jezgre i idu niže itd.
Ali, serija 8000 je svakako na boljem procesu od 7000. Zato i imamo više jezgara u sličnim okvirima. Proces proizvodnje se rafinira, yield je veći. To ne znači da nećeš imati neki bolji 7700K od 8xxx (koji god je 4-core), pojedinačno, ali ukupno gledajući cijelu proizvodnju, 8000 procesori bit će prosječno bolji od 7000 procesora.
Jedina kvaka 22 može biti što su 4-jezgreni na seriji 8000 zapravo procesori koji su već degradirani na ljestvici kvalitete, oni koji su odrezani na 4 jezgre s razlogom, dok su 4-jezgreni u seriji 7000 zapravo flagshipovi arhitekture. (Sve ovo vrijedi ako ne griješim da 6 i 4 dolaze iz istog nacrta, treba provjeriti). Uvijek možeš računati da se može dogoditi da su i 4 jezgre bile "jedva dobre" kao i one dvije ugašene koje nisu prošle validaciju i zbog kojih je primjerak "samo četverojezgreni".
ne vidim zasto bi to ikoga zabrinjavalo , tonci? platis 4 jezgre, dobijes 4 jezgre, platis 6, dobijes 6...nije to amd. I koliko god da si ih platio, sve uredno rade i daju se klokat u nebesa. To sto nisu "flagship arhitekture" je nebitno. You get what you pay for. Na procovima nema klasa da je jedan luksuzan a drugi nije...
Govorimo o kvaliteti čipova u kontekstu overclockanja. Najbolji overclock možeš očekivati od najboljih čipova, a najbolje nećeš naći u nižim razinama prodajne ponude. Ne znam što si mislio pod ovim "nije to AMD"? Ipak smo u Ryzen temi.
Nisam siguran,znam samo da u MP običaj je postaviti detalje na čim manje.
Ne ide sve minimum, teksture stavi na ultra, texture filtering na ultra, mesh quality na ultra, terrain na ultra, sve drugo na low ili off.
Prvi video sa preporučenim settings-om ali sve ostalo je na medium i FOV je na max kod sva tri videa,ta postavka mi smeta, ali za potrebe snimanja...imam osjećaj kao da se ogledam u kugli na boru, drugi video sve na ultra.
I kako 1440p nije češta rezolucija,jedan kraći video na 1080p sve ultra,sa dosta akcije (kratke) u kojoj uvijek izvačim deblji kraj...
Uskoro pada kupovina Ryzena pa me zanima ako je netko od Vas obavio testiranje
na gcc segmentation faults on Ryzen / Linux i zatražio RMA ?
https://github.com/suaefar/ryzen-test
Citat: "AMD has not provided an official public explanation of the fundamental
problem, but from those in our forums and elsewhere, it appears to affect
Ryzen CPUs manufactured prior to week 25"
ps...Threadripper i EPYC nemaju ovaj bug
ima li test za windowse lol
49 fps u dota2...nije lose, bolje od intela za 170%, i cak zeru bolje od i5 plus gtx950m, ali i dalje preslabo...
49 fps u dota2...nije lose, bolje od intela za 170%, i cak zeru bolje od i5 plus gtx950m, ali i dalje preslabo...
Za jedan APU impresivni rezultati mogu se esports naslovi igrat po malo bitno je da stvari idu na bolje

imam dojam da i vegu i vega apu-ove jebe pixel fillrate...kad to poduplaju, a recimo zadrze istu kolicinu gflopsa, odnosno 35% vise od nevidije, pojest ce konkurenciju za dorucak...

Jucer prodao i7 6700K i ubacio u kistru Ryzen 1600
Odmah se kucom osjetila moc Ryzen procesora!!!
Jucer prodao i7 6700K i ubacio u kistru Ryzen 1600
Odmah se kucom osjetila moc Ryzen procesora!!!
I još zaradio.
Ah, taj teški, švercerski život.
Cestitke! Opisi nam malo tu razliku. Mozda se i mi odvazimo.
Drugacija je vibra u kuci, mirisi...
Pas sretno laje, zena s veseljem kuha...
Sve je nekako drugacije, sretno, okupano vedrim bojama!
Ma ja, to je to

Koliko sam skuzio rusi se gcc compiler, samo proces u linuxu a ne cijeli komp. Istih problema nema na win, osim ove specijalno dizajnirane skripte ako radi.
Hmm, linux sucks again? Bilo je problema i sa Virtual Boxom u početku, izašao update i sad sve radi
Jedino je PC malo sporiji, al nekako mirniji i opusteniji
Evo sada pustio pjesmu u mp3 formatu i radi... ne trokira niđe
Evo sada pustio pjesmu u mp3 formatu i radi... ne trokira niđe
Da? A u koliko FPS-a ti se vrti vizualizacija i koji ti je bitrate? Pfff! :D
Jedino je PC malo sporiji, al nekako mirniji i opusteniji
Sumnjam. U normalnom radu, s browserom, ovim, onim, 6-core bi mogao biti ugodniji. U samim igrama opet vjerojatno, čak i ako je sporiji 10%, neće osjetiti u praksi.
Dobar downgrade ako mene pitas a opet sve ovisi zasto je pc-u namjena ako je za CB onda je pun pogodak