AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.576
|
čitano: 6.523.621
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Razmisljao sam o Ryzenu 1700 pa oc na 4GHz na ploci od 1600kn, ramu 3200MHz, Artic Cooling 240 vodenom hladenju, 1080Ti i monitoru 34" wide 3440x1440.

Razlika R1700 i 8700x je trenutno 100 eura, vjerojatno ce se smanjiti uskoro. U toj racunici Ryzen nema puno smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
N!NO kaže...

Razmisljao sam o Ryzenu 1700 pa oc na 4GHz na ploci od 1600kn, ramu 3200MHz, Artic Cooling 240 vodenom hladenju, 1080Ti i monitoru 34" wide 3440x1440.

Razlika R1700 i 8700x je trenutno 100 eura, vjerojatno ce se smanjiti uskoro. U toj racunici Ryzen nema puno smisla.

a ne očekuješ da i amd može spustit cijenu, čak prije nego intel

14 godina
neaktivan
Ak trosis 20 kila kuna na par komponenti onda si i biras valjda kaj hoces i ne jebe te 100e, a i za 4k ti ne treba R7 ili i7 tak da mozes proc i jos jeftinije..

Ali ako gledamo sa strane da jako mali postotak ima 1080p monitore na 144hz onda intel nema smisla osim za tih par posto ljudi. Ako se penjemo za rezu gore onda ti je apsolutno svejedno.

Ja sam misljenja da ce velika vecina kada kupuje nov monitor gledati da uzme vecu rezu naspram 144hz ili u krajnjem slucaju oboje. Uvjerite me ako sam u krivu.

Ja sam osobno uzeo ryzena s namjerom da kupujem "2k" monitor i ustedio sam lovu, a performanse na vecim rezama od 1080p su u marginama staticke greske kaj se cpu'a tice jel..

Za sad mi je u planu uzet 1440p 24" na 144hz i vozit cu igre na nativnoj rezi, a ako ce mi bas za neku trebat velik fps puknem rezu na 1080p i imam sliku ko i sad samo vise fps'a..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dedaa kaže...

Ne zamaram se zbog kojeg fps-a vise manje. Uzeo sam Ryzen jer trenutno nudi najvise za najmanje novaca, drugim rijecima optimalan je.

Puno coreova koje mogu dati virtualkama a i situacija je puno bolja danas sto se tice multi threaded aplikacija nego sto je bila 2011 kad je AMD krivo procijenio trziste.

Isto tako imam dugu tradiciju kupovanja AMD-ovih procesora, nisam fanboy ali draže mi je podržati njih nego Intel.

To nema nikakve veze sa procjenom tržišta, nego samo sa totalno promašenom Bulldozer CPU arhitekturom. FX 8 serija je 4/8 Threads CPU+nizakIPC, a dalje je sve jasno recimo zamisli si ili prebaci današnji R5 1600 u 2011 godinu.

U slučaju da je neko zaboravil, Ryzen R7/prosječno 1.9ghz ograničen na 30W TDP izgura okvirno isti CR15 broj kao FX-8350 na 5.3ghz.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
16 godina
odjavljen
Sale_ds kaže...

Za sad mi je u planu uzet 1440p 24" na 144hz i vozit cu igre na nativnoj rezi, a ako ce mi bas za neku trebat velik fps puknem rezu na 1080p i imam sliku ko i sad samo vise fps'a..

Mislim da još malo o ovom moraš razmislit... Nenativna reza ti neće dobro izgledat, nikako. Ne znam dali monitor može npr upogonit samo 1080 pixele a ostatak neiskorištenog prostora da ti zacrni.

steam: skank666 origin:IhrvojeI
14 godina
neaktivan
Gledal sam malo i vele da je na tom modelu kaj bi ja uzeo cist ok. Al se jos premisljam mozda i za 27". Ugl. cekam neki popust ili black friday pa cu vidjet kakve ce cijene bit. Nis nije zacrtano u kamenu i nikam mi se ne zuri pa jos gledam i istrazujem. Hvala na infu.
14 godina
neaktivan
Nemrem editirat na mobu. Pod nativnu rezu mislim na 1440p jer ce to bit nativna reza monitora.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

mali update moje najgore moguće kombinacije za ram na ryzenu.. ćip hynix ,dual rank , 4 slota...

nekako san uvatia xmp frekvencije od najbržega profila(2800mhz) i to na poprilićno smanjene latencije (cl12 umjesto original cl15) ,sve to na 1.395v..

https://valid.x86.fr/u0bc1j

Moj PC  
5 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
ansha kaže...
=xfact= kaže...

naravno da razlike nema. a nema je bome ni na 1440p i 4k rezama.. pa za koga je onda taj 6 core napravljen? za korisnike za 144hz monitorima?  bravo intel evo kapa dolje

Eno ti  u temi bench pc igara kako moj 3 godine star 5820K sa obicnom 1080-kom razvaljuje ryzena 8/16 @3.8g hz sa 1080 Ti. I

Dakle to je 25% brza kartica kod njega i rezolucija je 1440p. GTA V je u pitanju...

Zadnja scena kad ekspodira cisterna ryzen dropa na 59fps, kod mene na 89fps. 

Say what ...

Kod Ryzena ne klokaš CPU, nego RAM

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 21:48 (hrvooje).
17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

Say what ...

Idi napuni bateriju u mobitelu smesta, dobijem izljev krvi u mozak kad vidim postotak baterije na jednoj znamenci...

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Say what ...

Ma normalno fenboju, kad kloka ram onda ce mu s 59fps skocit na 412fps... A na kolko da ga clocka sa 3200mhz na koliko ga drzi?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 22:39 (ansha).
9 godina

evo malo aide

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Dabre, nesto je to usporeno za cl12 i 2800mhz

Meni izbacuje tipa 41500MB/s za cl15 na 2666mhz ekipa na 3200 cl14 dobija tipa 48000MB/s 

9 godina

neznam
edit: cp

Bandwidth at faster memory speeds:

2400: 37.5GB/s.

2800: 43.75GB/s.

3200: 50GB/s.

3600: 56.25GB/s.

4000: 62.5GB/s.
iako ne pišu latencije to je to valjda?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 23:21 (dabar_solta_V2).
17 godina

Imam problem sa instalacijom Windowsa tj. ne prepoznaje mis i tipkovnicu

Kupio ovu Asrock MBO Fatal1ty AB350, upalim i u BIOSu sve radi (mkislim na mis i tipkovnicu).

Stavio sam Win 7 x64 na USB (probao sa USB 3 i USB 2 stickom), pokrenem PC, odaberem boot preko USB-a, krene Loading Windows, pojavi se onaj prvi ekran za odabir jezika, regije...i tipkovnica i mis vise ne rade???!!!

Tipkovnica i mis su ukljuceni u USB 2 port, probao sam ukljucit i u usb 3 port i uvijek isto NE RADI!

Molim za pomoc  

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ansha kaže...
hrvooje kaže...

Say what ...

Ma normalno fenboju, kad kloka ram onda ce mu s 59fps skocit na 412fps... A na kolko da ga clocka sa 3200mhz na koliko ga drzi?

3333? Nemam pojma

http://cdn.overclock.net/f/f7/f749b56e_The_Stilt_Presets.jpeg

Prati autora The Stilt. Ako nije rambox ili papermaster, onda je sam Keller 

http://www.overclock.net/t/1625015/ryzen-essential-info-with-link-to-owners-info-db

Autor je i ovoga

https://forums.anandtech.com/threads/ryzen-strictly-technical.2500572/

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 23:39 (hrvooje).
12 godina
neaktivan

Pronađi usb legacy opciju u biosu i uključi je.

16 godina
djigibao kaže...

..

Kupio ovu Asrock MBO Fatal1ty AB350, upalim i u BIOSu sve radi (mkislim na mis i tipkovnicu).

..

- ako postoji bilo koja opcija usb-dos i sl, isključi (to uključuje kao driver umjesto OSovog..). Novi bios-i, tko zna s čime je povezano, bilo koja win10 opcija ili kompletan uefi, cms, sec.boot.. pa možeš nabadati, možda pogodiš.

drugo moguće -bug/fičer.. ili flashanje biosa (česta pojava potpomugnuta MSom, do sad ugl za laptope.. počinje za MBO.. bios se pojavi nakon par dana kad ostatak globusa prijavi probleme.., ako netko sumnja jel slučajno, support je za w10).

-postoji za starije MBO alat (bezvezarija, ali radi..) za w7, potraži i kreiraj install-stikić, možda pomogne.

+ trenutno im je support na 404.. ako to nešto govori :) .. možda se uskoro pojavi fix.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 23:47 (ihush).
17 godina

Stavio Win 10 i sad je sve pokrenuo i radi bez beda.

Takodjer naso sam ovaj info na njihovoj stranici - KLIK 

Treba Win 7 USB Patcher 

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...

Treba Win 7 USB Patcher 

naravno... i naravno, nikad nikome neće biti jasno što taj patcher radi.. osim što je MS s OEMom imao neki dogovor.. tako je to.

12 godina
djigibao kaže...

Treba Win 7 USB Patcher 

uuu mame im ga spalim

meni se to dogodilo kad sam nedavno slagao komp od klinaca, u biosu radi sve, kod instalacije nula bodova

srećom sam imao doma neku prastaru tipkovnicu i miš, pa je prošla nekako instalacija i kasnije radi sve

15 godina
odjavljen
Nije nuzan win 7 patch, moze se koristiti ps2 hardware i opticki disk za vrijeme instalacije ili u biosu ukljuciti ps2 emulaciju i koristiti opticki, ustekan na sata naravno.

Makar ne vidim zasto netko ne bi instalirao desetku al ajde.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
12 godina
Jakovp kaže...

za nadogradnju na desetku naravno

kad imaš staru origigi sedmicu i možeš je nadograditi još uvijek, zašto bacati pare

15 godina
odjavljen
Lol, pa samo upises key od sedmice kod instaliranja desetke.

Desetka prihvaca keyeve od 7,8,10 windowsa. Po meni je bolje i lakse tako instalirati nefo koristiti upitno moralnu assistive technology nadogradnju.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 1
12 godina
Jakovp kaže...
Lol, pa samo upises key od sedmice kod instaliranja desetke.

Desetka prihvaca keyeve od 7,8,10 windowsa. Po meni je bolje i lakse tako instalirati nefo koristiti upitno moralnu assistive technology nadogradnju.

ah, dakle može i tako

a što se tiče "moralno upitne" nadogradnje, nemam nikakvih moralnih dilema s kompanijama poput microsofta

15 godina

napominjem, ako  upišeš ispravan ali iskorišten ključ starije verzije (na nekom drugom HW), Win 10 neće biti aktiviran...

samo će biti instalirana odgovarajuća verzija (Home/Pro) sukladno ključu...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...
ansha kaže...

3333? Nemam pojma

Reci mi da se salis... Koji si ti fenboj to je nevjerojatno...

13 godina
protjeran

Ma kakvi, covjek skroz objektivan. klik

16 godina
Jakovp kaže...
Nije nuzan win 7 patch, moze se koristiti ps2 hardware i opticki disk za vrijeme instalacije ili u biosu ukljuciti ps2 emulaciju i koristiti opticki, ustekan na sata naravno.

sljedbenik :)) najs,

- nije nužan. ..? ok (ali vidi, postoji, što ti to govori?)

- može se koristiti.. ps2 miš/tipk i optika? može ako se ima, ako se nema?

- emulacija (zapravo nije to emulacija, nego dos-support=driver, kojeg bios tad nudi DOSu, tj OSu koj nema driver, u onom trenutku dok još nije učitan drugi-neki OS koji ima svoj driver. Ako OS ima driver tad se to isključuje inače smetnje..) i opet, ako bios nudi, jer legacy se izbacuje kao i emulacije. Opet stvar koja je već često korištena na poticaj MSa i ovisnost npr o novom BIOSu kojeg proizvođač treba ponuditi.. dok vidi čuda, postoji patch, koji radi upravo nešto ''čarobno'' :) a nije paljenje emulacije, nije ni driver jer bi tad bio driver.. to je fix namjerno stvorenog problema (zbog idućeg reda.. w10).

- ja ne vidim zašto to moramo u ovoj temi ili da netko nešto pita oko w10-izbora OSa, koji OS će netko staviti je njegova stvar i btw, provjeravao je druge OSeve i s njima je radilo, tako da to nije pitanje ili odgovor koji se traži. Koji će OS netko koristiti nije pitanje koje te treba zabrinjavati :) so čilout ...

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Evo danas sam se malo hvatao overclocka svog 1600x i uz dizanje samo multya na 4.0 ghz i voltaze na 1.350 V prime 95 vec 4 sata radi sve glatko bez chrasanja i errora small fft, temperatura CPU TCtl - 89 C

a CPU TDIE - 69 C

Pitanje jesu ovo relativno ok temperature za ovaj clock i treba li procesor nakon clocka konstantno raditi na 4.0 bez obzira sto radio na kompu ili dok se nista ne radi tipa desktop treba li frekvencija tu i tamo pasti malo nize.

Nov sam u overclocku pa me zanima par informacija, steta mi bilo ne kloknut ga malo. Hvala svima na odgovorima.

Pozdrav.

Moj PC  
5 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice