AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ako je gornji vent na ispuhu onda ni nece biti nekih problema sa prašinom, a posto imas i samo jedno mjesto za vent na krovu onda nece biti ni negativnog tlaka oko venta koji bi kroz druge otvore pored sebe lagano uvlacio zrak u kuciste a samim time i prasinu (u slucaju da imas vise praznih mjesta za ventove na krovu)

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Da li će r3 procesori raditi sa matičnim pločama koje su napravljene prije njihovog izlaska?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
DaShip kaže...

Da li će r3 procesori raditi sa matičnim pločama koje su napravljene prije njihovog izlaska?

sve ovisi koji je zadnji bios na njima.

8 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
DaShip kaže...

sve ovisi koji je zadnji bios na njima.

Vidim da na asrockovoj stranici piše da r5 1400 i 1600 rade sa svim biosima link.Dakle ko kupi pogrešnu matičnu može ju baciti ili mijenjati dok ne naiđe na pravu  pretpostavljam da zbog toga ima tako malo A320 ploča.

16 godina
neaktivan
DaShip kaže...

Vidim da na asrockovoj stranici piše da r5 1400 i 1600 rade sa svim biosima link.Dakle ko kupi pogrešnu matičnu može ju baciti ili mijenjati dok ne naiđe na pravu  pretpostavljam da zbog toga ima tako malo A320 ploča.

dobro nije baš sad tako da ih moraš bacat. nađeš nekoga tko ima procesor koji na toj matičnoj radi i preflešaš novi bios. ili zamoliš dućan di kupuješ da ti preflešaju novi bios. ili odeš u neki servis i platiš.

al mislim da je puno lakše nać nekog forumaša koji je blizu i obavit to najjeftinije.

11 godina

....nać nekog forumaša koji je blizu i obavit to najjeftinije.

Susjedu u servisu tražili 170kn za instalaciju OS-a, nije im htio dat tu lovu pa zovne on mene.
uglavnom svaki par pivi (10X8kn = 80kn dvije kod instalacije poslije u hladu na terasi) uz to
smo oblankirali komad pršuta, komad sira malo kulena... pa došla moja žena kad sam ja već tamo
do njegove pa otvorile buteljku... Servis je najjeftiniji ili sudjed klinac koji ne pije puši i ne jede

US server keke013#2101
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.6.2017 12:54 (keke13).
15 godina

... servis je najjeftiniji, a ni ne moraju odrađivati još druge stvari...

ali zato nije loše s vremena na vrijeme priskočiti upomoć...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A ništa novo niti čudno. I sam sam neki dan za g4560 morao nadograditi bios na matičnoj da bi ga uopće prepoznala...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
bNeo kaže...

A ništa novo niti čudno. I sam sam neki dan za g4560 morao nadograditi bios na matičnoj da bi ga uopće prepoznala...

Same story :) Za svoj home-made HTPC sam morao ici u servis da mi ubace Skylake generaciju procesora i flashaju novi bios da bi ploca uopce prepoznala G4560... iako su me u prodaji prije toga apsolutno uvjeravali da ce sigurno raditi out of the box jer da je nova posiljka ploca

It is always darkest just before the dawn.
9 godina
Poruka proizvodjacu na suport i dobijes novi cip ako nije zalemljen.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dabar_solta_V2 kaže...

I cekas mjesec dana da stigne iz Kine :D a ovako sredio u jedno popodne.

12 godina
mrsmith kaže...
bNeo kaže...

Same story :) Za svoj home-made HTPC sam morao ici u servis da mi ubace Skylake generaciju procesora i flashaju novi bios da bi ploca uopce prepoznala G4560... iako su me u prodaji prije toga apsolutno uvjeravali da ce sigurno raditi out of the box jer da je nova posiljka ploca

zato fino zamoliš u trgovini da ti nabace novi bios prije nego ti pošalju ploču, meni su to besplatno odradili u uzi shopu 

9 godina
mrsmith kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

I cekas mjesec dana da stigne iz Kine :D a ovako sredio u jedno popodne.

kolega gori kaže asrock, a asrock šalje brzom poštom oko tjedan dana, problem je šta im je spor support dok odgovore.

8 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

Kakav čip?Nije valjda da se BIOS može zamijeniti hardverski?Kako je spojen sa matičnom ako nije zalemljen?

16 godina
neaktivan
DaShip kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Kakav čip?Nije valjda da se BIOS može zamijeniti hardverski?Kako je spojen sa matičnom ako nije zalemljen?

postoje neki koji se mogu vadit i preflešat vani na stolu. s potrebnom opremom naravno. ali u zadnje vrijeme sve koje sam vidio su zalemljeni pa sumnjam u taj način.

16 godina
DaShip kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Možda je pričvršćen čunga lungom!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
9 godina
ranko091 kaže...
...

postoje neki koji se mogu vadit i preflešat vani na stolu. s potrebnom opremom naravno. ali u zadnje vrijeme sve koje sam vidio su zalemljeni pa sumnjam u taj način.

ko ima flašer ima i štipaljku s kontaktima za flešat zalemljene ćipove :)

13 godina

Ryzen Threadripper cinebench

veca slika

Source

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.6.2017 15:21 (chaselol).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Ryzen 16/32 Threadripper cinebench

veca slika

Source

Pa ništa čudno ili očekivano, ali ipak za utjehu Intelov 22/44 Core proc je na vrhu+solidan omjer uloženo-dobiveno.

https://www.amazon.com/INTEL-PROCESSOR-E5-2699V4-2-2GHZ-SMART/dp/B01DTYQH4G

16 godina

Kao i očekivano 2x Ryzen 1700 performance :) Jako dobro! AMD-ov infinity fabric očito funkcionira super dobro.

Uglavnom, puno bolji all-around procesor s base clockom od 3.4Ghz naspram raznoraznih Xeona koji s toliko jezgri svi kucaju na 2-2.2Ghz.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

AMD je sa tim spajanjenm jezgri jednostavno rasturio Intel po pitanju inovacija u proizvodnji i može rušiti cijene i još zaraditi. Uvijek su bili ispred svog vremena samo kaj ih softveraši često ne prate adekvatno, još tamo do Athlona 64. Tu je problem marketniga i glupih odluka pri lansiranju nedovoljno ispeglanih proizvoda...i to im je na žalost postao negativni zaštitni znak, stigma. Šteta za njih, mogli su bit na vrhu.

Moj PC  
18 0 hvala 0
13 godina

Ovo im je prilika za vrh sto se tice high end segmenta, njihovi 16 core procesori nemaju konkurenciju niti ce je dobiti u narednih 12 mjeseci sigurno.

Bice ovo dobro ljeto k'o sto sam rekao  

run popcorn.exe

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
Sad sam do maloprije igro GTA 5 koji je jako CPU intenzivan na ryzen-u 1700 rezolucija obična full HD 1080p sa GTX 1080 konstantnih 99% usage palo je par puta na 94% dok je kod mene sa i7 zna past i na 65/70 vecinom prevladava 80% znaci mašina je AMD sad doslovno da mi neko da 350 eura iso bi na AMD ne 7700k ko svi! Bolesno dobar CPU i to dolazi od mene koji sam se kunuo da nikad necu vise na AMD nakon phenoma 965.
Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...
Sad sam do maloprije igro GTA 5 koji je jako CPU intenzivan na ryzen-u 1700 rezolucija obična full HD 1080p sa GTX 1080 konstantnih 99% usage palo je par puta na 94% dok je kod mene sa i7 zna past i na 65/70 vecinom prevladava 80% znaci mašina je AMD sad doslovno da mi neko da 350 eura iso bi na AMD ne 7700k ko svi! Bolesno dobar CPU i to dolazi od mene koji sam se kunuo da nikad necu vise na AMD nakon phenoma 965.

Eto, šta sam ti rekao A za misli tek da ga clockaš na 3.8, taj 1700 je jedan od sporijih ryzena out of the box.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Osim što si smetnuo s uma jaako veliku stvar.

Tvoj i7 4770k gura gtx 1080ti koja je puuuuuuno mocnija od obicne gtx 1080 koju gura Ryzen 1700.

Nema teoretske sanse da Ryzen 1700 moze na 1080p rezi zakucat gtx 1080ti..

15 godina
odjavljen
Ima ako igra zna iskoristiti threadove, ili ako nije cpu zahjevna. Pogotovo ako ga stavi na veci takt, nema nikakvih problema.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Jakovp kaže...
Ima ako igra zna iskoristiti threadove, ili ako nije cpu zahjevna. Pogotovo ako ga stavi na veci takt, nema nikakvih problema.

Nema šanse na 1920 x 1080.

Grafička je toliko mocna da je tesko koji procesor na toj rezoluciji moze potegnuti do 99%. a na nizoj rezi ionako vecu ulogu igra takt nego jezgre.

Npr i7 7700k na 4.5ghz ce dati na toj rezoluciji vise slicica u sekundi nego ryzen.

Mislim nek on sam testira.

ima gtx 1080ti nek je ubaci u stroj s Ryzenom i vidi i sam o cem pricam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.6.2017 8:29 (toxic).
10 godina

Pa vec je ocito da i7 daje više fpsa, ali ako je iznad 60 konstantno kog briga?

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
win10pro kaže...

Pa vec je ocito da i7 daje više fpsa, ali ako je iznad 60 konstantno kog briga?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice