- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Koju plocu da uzmem za Ryzen 1400 i koji ram? 8GB bi trebalo biti dovoljno i OC je nebitan
giga ab350 gaming
pozdrav svima,
nedavno sam kupio ryzen 7 1700 i sve stima, ali bih htio instalirat windows 7, posto se nikako nemogu sprijateljit sa desetkom, da li radi normalno, oswim tog nesto je pisalo da microsoft ne dozvoljava update kod windowsa 7 sa ryzenmom i kaby lakeom .
moja maticna za divno cudo podrzava i windows 7.
Budući da sam za post na tu temu u ovom topicu dobio bijeli za offtopic, šaljem na pm.
Super ak igraš osam igri istovremeno
Nije to za nikakve igre
Jasno da nije, tak da sumnjam da bu napet nekome ovdje.
Ljudi, sad kad se situacija iskristalisala, koji je procesor najbolje uzeti da gura "nvidia GeForce GTX1060 6144MB" ?
Budzet negde izmedju 800-900 Eur.
Alternativa za i7, ali sa vise jezgara;)
Hvala!
Lp
800 eura za CPU koji treba gurat GTX 1060 ?? Jel to sarkazam, trolanje ili stvarno pitaš tako nešto ? R5 1600 kod nas košta oko 1900kn pa ti sad računaj eure .
Aman!
Ukupan budzet za PC je oko 800-900 evra. haha
800 eura za CPU koji treba gurat GTX 1060 ?? ...
vjerovatno je to cijeli buđet za konfiguraciju. al slažem se za ryzena 1600 model. za tu grafu i više nego dovoljan.
Obrati pažnju na mindfactory.de
RX 580 8GB (MSI-eva je 259€) - u principu identična cijena kao i kod GTX 1060 6GB, a trenutno je bolji odabir. Također bih odabrao R5 1600 (217€). Ostalo bi ti 400tinjak € na raspolaganju za ostale komponente. Uostalom, postoji i podforum za slaganje PC konfiguracija. ^^
R5 1600 na stock 3.2, prema cpu-z benchu bolje od stock i7-6800K.
Nebitno to, dobar proc za sljedećih 5 god (u svemu min 2x brži od FX6300).
pozdrav svima,
nedavno sam kupio ryzen 7 1700 i sve stima, ali bih htio instalirat windows 7, posto se nikako nemogu sprijateljit sa desetkom, da li radi normalno, oswim tog nesto je pisalo da microsoft ne dozvoljava update kod windowsa 7 sa ryzenmom i kaby lakeom .
moja maticna za divno cudo podrzava i windows 7.
Nije do matične, na svima radi, tj. možeš instalirati (ja probao na dvije sa X370 chipsetom, na obje je radilo). Samo ćeš imati problem kod instalacije zbog USB-a. Windowsi 7 ne podržavaju out of the box USB3.0 kontroler pa ti neće kužiti miš i tipkovnicu. Ako imaš PS/2 periferiju i to spojiš to radi bez problema (ja sam koristio PS/2 tipkovnicu).
Drugi problem mi je bio da nakon što bi se instalacija pokrenula sa USB sticka setup ne bi vidio HDD, čak ni uz učitavanje dodatnih SATA drivera. No da sreća bude veća, ubacio sam DVD sa instalacijom Win7 i tamo je sve uredno radilo (osim USB-a, naravno), pokrenulo se, setup je vidio diskove, bez problema instalirao.
Što se USB drivera tiče pogledaj na support stranicu od matične ploče, neki proizvođači (provjereno imaju gigabyte i asrock, mada pretpostavljam da većina ima) imaju tool koji modificira instalaciju sedmice tako da joj doda USB 3.0 drivere pa nemaš problema sa tim dijelom. USB miš i tipkovnica rade OK, ali mi mi i dalje nije šljakalo da vidi HDD. Da sam zapržio na DVD bi vjerojatno radilo, ali mi se nije zezalo sa prženjem.
Eto još malo detalja oko AMD X399 socketa, točnije ES oznaka testnih procova koji sad imaju znatno više CPU frekvencije.
https://videocardz.com/newz/amd-engineering-samples-update
- Ryzen 12/24 2.7ghz-3.2ghz Turbocore
- Ryzen 16/32 3.1ghz-3.6ghz Turbocore
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=202&jumpto=5338427&sort=asc&view=flat
Baš me zanima TDP 3.1ghz 16/32 proca, pa ako če i dalje bit oko 150-160W TDP-a to je onda fučkaj ga sad.
Prede ko vurica, tih, hladan i bez greske. Jako sam zadovoljan.
Odnosno ima jedna greskica. Kad stavim mob punit preko racunala svako tolko se "isteka" i "usteka" al nista strasno. Moze bit da je i do drivera. To bi mogo danas pogledat..

i ja imam tu grešku. samo što meni zablokira monitor power off. i nemogu monitor upalit onda. tako da sam prestao punit na komp. al dobro najjavljen je 1006 bios ubrzo pa ćemo vidjet. možda poprave i to.
A za bios je sad lako, ovaj ez update (il kak se vec zove) feature od asusa je genijalan. Direk iz biosa skida i instalira, nikakvi stickovi i diskovi vise nisu potrebni. Prije sam zaziro od bios updatea, a sad sam odusevljen :)

To je problem androida i odredjebih ogranicenja pogotovo kad ti fon nije root-ovan.

A za bios je sad lako, ovaj ez update (il kak se vec zove) feature od asusa je genijalan. Direk iz biosa skida i instalira, nikakvi stickovi i diskovi vise nisu potrebni. Prije sam zaziro od bios updatea, a sad sam odusevljen :)
Ima smisla updejtat? Ili je to samo za RAM brzine, a s tim nemam problema.
ne. ako ti sve radi kako treba, onda nema potrebe. recimo sa agesa 1006 su rekli da će doć P states OC. tako da će onda bit moguće imat XFR i sve one lijepe dodatke od amd-a, i max OC kad treba.
Koji ram imas?
Kingston "običan" 2400 2x8 GB CL 17 1.2V
Ja sam ima problema s ramom proba biose od 092,1002,1107 il kakko vec idu,
No na pcekspresu je jedan forumas reka da 0083 radi s ramom na 2t i tako i je
Postavia doop standard, 1.35v i ferca na 3200